Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja się Wam pochwalę, że dziś poczyniłam zakup ciśnieniomierza. Stwierdziłam, że coś takiego powinno w domu być. Ostatnio 2 dni miałam takie bóle głowy i tak mi w uszach piszczało, że doszłam do wniosku, że warto to ciśnienie kontrolować.
Co do ucisków to ja prawie siedzieć nie mogę bo zaraz nie mogę oddychać... -
Właśnie mój mąż przyniósł do domu szczeniaka. Wiedziałam że chce kupić skoro mamy teraz wielki ogród ale myślałam że na wiosnę kupi a tu psikus. Kocham tego wariata mojego na zabój ale mam ochotę go czasami ukatrupić.
Szczesliwa_mamusia, Minionkowa, Lady Savage, salenne, emikey, Petitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Dobry pomysł z ta baza w bagażniku. U nas póki co inny problem, bo w ogóle fotelika jeszcze nie mamy. Czekam aż teściowie zakupią i dałam rozkaz mężowi, że ma się dowiedzieć kiedy, bo znając ich, to może się okazać, ze będą w dniu porodu do sklepu jechać.
rozumiem, że kupują wybrany przez Was? -
Wróciliśmy od ginekologa młody ma 18,9 cm, waży ok 1732 g, położenie główkowe, i miział się za uchem xD rąk mi brakuje xD Rafał lubi mizianie za uchem, Zuzia i teraz Nikoś dojdzie, kto by przypuszał że mizianie za uchem jest genetyczne xD, ale słodki widok
.
I mam pozwolenie na picie herbatki od piątku.Szczesliwa_mamusia, nesairah, Iruletka, k878, salenne, emikey, Petitka, editchen, Angie 31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Planujecie instalować jakoś wcześniej fotelik samochodowy?
My zainstalujemy w okolicy 17 listopada, 17 listopada przypada mi ciaża donoszona, wiec tak wepniemy.nataliamonika lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:A jak z mlekiem modyfikowanym? Ktoś się orientuje w temacie? Planuję karmić piersią ale jak z jakiś powodów mi się nie uda żebym już wiedziała co kupić. Albo kupię małe opakowanie żeby było na "czarną godzinę" tylko nie mam pojęcia jakie?
Mała zależy od dziecka, są dzieci które piją Nan, ale są też dzieci które są uczulone na wszystko i mogą tylko jakieś specjalne mleko pić, my na początku dawaliśmy bebiko, ale ulewała mega po nim, potem przeslimy na beblion bo wiedziałam że w szpitalu dostawała i nic jej po nim nie było, aktualnie pije Nan, na prawdę wszystko zależy od dziecka, kup na wszelki wypadek jakieś tam mleczko, ale i tak będziesz musiała to modyfikować w trakcie poznawania się. -
ucięłam ze zdjęcia córkę szwagra bo nie wiem czy mogę wstawić tak bez zgody.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c34697fffe3.jpgnesairah, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Minionkowa, Lady Savage, salenne, emikey, nataliamonika, Petitka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie. Czarek waży już 1,9kg i mierzy 42cm
leży ciągle główką w dół i tak ma zostać do porodu. Oprócz tego pessar dobrze trzyma, mimo, że szyjka miękka. Niby wszystko w porządku, ale gin na do widzenia powiedział, że trzyma kciuki, żebyśmy za 2 tygodnie zobaczyli się w takim samym stanie. Sama nie wiem, jak to rozumieć
W każdym razie z wizyty jestem zadowolona. Najważniejsze, że z młodym wszystko dobrze
Liczę na to, że jeszcze się trochę potoczymy w dwupaku.
Iruletka, Szczesliwa_mamusia, ara, k878, Lady Savage, salenne, emikey, nataliamonika, Petitka, editchen lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dobrych wieści! Ale ten wymiar 18,9cm to chyba nie jest całkowita długość od stóp do główki? Mi dziś gin mówił, że mój synek ma 42cm, to by była spora różnica -
nick nieaktualny
-
Poród to poród czy sn czy cc (chociaż to chyba bardziej zabieg wydobycia dziecka niż poród) musi boleć. Nie ma co dyskutować nad wyższością jednego nad drugim, wiadomo, że każda z nas chciałaby szybkiego, bezproblemowego sn ale niestety nie zawsze jest to możliwe.
Byliśmy dziś składać wniosek do banku o kredyt. To powinno być zabronione w tym stanie, tyle co ja pokreśliłam tam to aż mi wstyd. Ale ja mam problem ze zrozumieniem prostych rzeczy a tu mi każą stertę papierów wypełniać. Czuję się taka ułomna... -
Lady_Savage - dziecko od główki do pupy ma ok 28cm na Twoim etapie a całkowita długość do stóp powinno być tyle jak Nesairah napisała. Może powiedział ci 29 a nie 19? 19 to jest ok 20tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 19:31
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nataliamonika wrote:Pocieszcie mnie, że przynajmniej w ostatnim miesiącu obniży się wszystko na tyle, że przestanę odczuwać taki ucisk pod żebrami. Myślałam, że może w trzecim trymestrze coś się poprawi, a na razie z każdym miesiącem jest coraz gorzej i jestem już na granicy wytrzymałości. Nawet leżenie na lewym boku już nie pomaga.
przed porodem kochanajak maleństwo zacznie schodzić do kanału rodnego.
-
nesairah wrote:My po wizycie. Czarek waży już 1,9kg i mierzy 42cm
leży ciągle główką w dół i tak ma zostać do porodu. Oprócz tego pessar dobrze trzyma, mimo, że szyjka miękka. Niby wszystko w porządku, ale gin na do widzenia powiedział, że trzyma kciuki, żebyśmy za 2 tygodnie zobaczyli się w takim samym stanie. Sama nie wiem, jak to rozumieć
W każdym razie z wizyty jestem zadowolona. Najważniejsze, że z młodym wszystko dobrze
Liczę na to, że jeszcze się trochę potoczymy w dwupaku.
o kurcze ale już duży chłopak, jejku a u nas 32 tydzień lada chwilka 33 a Nikoś ma dopiero niecałe 19 cm i 200 g mniej od Twojego. -
nesairah wrote:Gratuluję dobrych wieści! Ale ten wymiar 18,9cm to chyba nie jest całkowita długość od stóp do główki? Mi dziś gin mówił, że mój synek ma 42cm, to by była spora różnica
kurcze, nie wiem