Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Bez różnicy. Finalna decyzja należy do lekarza na dyżurze. A wiadomo są Ci przychylni i Ci nie.
Ponoć od tego roku tak jest. Położna powiedziała, że było ciche przyzwolenie na cesarski na żądanie, pod wskazaniani, które nie koniecznie wykluczaly sn. Ale chcą to ukrocic. Polska jest w czołówce cc. Może to świadczyć o korupcji w służbie zdrowia.
A potem położna powiedziała, że jej córka miała dwa cc lol oczywiście że wskazać czysto medycznyxhi i niepodwazalnych
To już pisałam,ze najwięcej cesarkę jest wśród lekarek rodzcych. Wszystkie mają poważne wskazania.k878, editchen lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Swoją drogą moje dZiecko nie chciało współpracować na ktg. Tętno się urwało, dziecko uciekalo w cZeluści macicy. Dopiero jak położna zostawiła mnie sama na 10 minut i mały prZestał ja słysZeć to zaczął się kręcić, kopać i słyszałam jego tętno. Nie lubi obcych
Moja zawsze ucieka od detektora, USG, na tym KTG w szpitalu to najpierw spała, obudziła się i też uciekała, położna goniła za nią tą pelotą do KTG.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Iruletka wrote:W bonprix takie są, mają suwak po bokach. Podoba mi się stamtąd płaszcz granatowy z kołnierzem ale póki co to rozmiary są kosmiczne, najmniejsze to 44
mi tam pasuje bo ja mam rozmiar 52, -
emikey wrote:Pierwsze cc nie jest już wskaZaniem do kolejnych cc. Zależy od upływu czasu i stanu zdrowia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:18
-
Mi hematolog nie dał zaświadczenia żadnego, napisał tylko w zaleceniach. Powiedział, że to jest jego zdanie, ale nie będzie się wymądrzał położnikom.
Akurat chodzi o planowany poród, czyli wywołany np. oksytocyną, a nie CC, ale trochę mnie zdziwiła jego postawa.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
emikey wrote:Dowiedziałam się paru rzecZy od położonej i gina.
Co do cc to tak jak pisałyście. Od jakiegoś czasu skierowanie na cc nie oznacza cc. DecyZje podejmuje lekarz na którego się trafi w szpitalu.
Zzo - Polska ustawa mówi, że prZysługuje kaŻdemu ale ... nie ma go w planach porodu. Teoretycznie szpitale odmawiają podania zzo mówiąc, że nie ma wolnego anastazjologa. Albo, że za pozno żeby go ściągnąć. Jeśli chce się zzo trzeba przy prZyjęciu do szpitala od razu to powiedzieć. WięksZa sZansa, że się dostanie.
Liście malin - gin powiedział, że lepiej nie kombinować. Czy łagodzi powód - możliwe, czy może wywołać wcześniejszy poród - nawet bardZiej możliwe.zrobisz jak chcesz, ja zrobię jak ja chcę, nie wiem czy przy Zuzi mi pomogły, ale zaczęłam pić w 33 tyg. i teraz też tak zacznę
o ile moja zaufana gin nie powie dziś inaczej.
-
nataliamonika wrote:Może pamiętacie niedawną historię nieszczęsnego rożka. Przyszedł dzisiaj ten ręcznie szyty i jest piękny
Pieseł niestety myśli, że wszystko dla niego
https://drive.google.com/file/d/0By3Cw5Fiq_jsWHNFNHRyWHFjb00/view?usp=sharing
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0241fe4c479c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1d74b00f65c.jpg
Śliczny, ja zamówiłam w zeszłym tyg becik, i dziś facet do mnie dzwoni że nie mają takiego wzoru, no to po cholere on widnieje na aukcji ;/ dodatkowo mają osobną aukcję stworzoną z datą wczorajszą dotyczącą tylko i wyłącznie tego wzoru ;/ poprosiłam by usunął wzory których nie ma, bardzo mi sie ten wzór podobałno wybrałam inny, ale wolałabym tamten.
-
Ja też zamierzam pić liście malin, ale dopiero 36-37 tc i jeszcze zapyta lekarza czy na pewno nie koliduje z tymi wszystkimi lekami, które biorę.
Tak samo balonik Epino
Czy któraś jeszcze odstawia Acard teraz? Mi Lekarka kazała brać do 37 tc.
Clexane wg hematologa do końca, gin w szpitalu, że do 37 tc. Będę się bała odstawić zastrzyki. Co Wam mówią lekarze?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
JA od początku piję a to herbatkę malinową a to herbatkę z soczkiem malinowym wiec liści malin już pic nie będę.
Mi wczoraj lekarka wprost się zapytała czy chcę cc i czy ma mi wpisać do karty. Odrazu powiedziałam że nie ma mowy że jak jest możliwość to ja rodzę sn i nawet bez znieczulenia byle urodzić naturalnie. Chcę odrazu zajmować się synkiem a po cc marnie to widzę.
Nie wiem ogólnie boję się cięcia jeśli będzie konieczne to się grzecznie zgodzę ale jeśli nie to chce próbować.
-
nick nieaktualnyK878- mi lekarz kazał odstawić z końcem 32 tyg, Ale jak pisałam tablety sie skończyły, więc odstawiłam w piątek. Już ten tydzień różnicy nie zrobi.
Ty to zaczekaj z tym balonikiem, aż Ci się mała odwróci.
Herbatkę z liści malin planuje pić, Ale po 36tyg, co by się na jakieś dodatkowe skurcze nie narażać. Z reszta przy skurczach i twardnieniu brzucha, to bym nie ryzykowała za szybko. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Śliczny, ja zamówiłam w zeszłym tyg becik, i dziś facet do mnie dzwoni że nie mają takiego wzoru, no to po cholere on widnieje na aukcji ;/ dodatkowo mają osobną aukcję stworzoną z datą wczorajszą dotyczącą tylko i wyłącznie tego wzoru ;/ poprosiłam by usunął wzory których nie ma, bardzo mi sie ten wzór podobał
no wybrałam inny, ale wolałabym tamten.
Z zamówieniami internetowymi bywają różne jaja i zwłaszcza na Allegro nie wiesz na kogo trafisz. Pozostaje czytać komentarze. Dobrze, że teraz przynajmniej zlikwidowali możliwość odwetu sprzedawcy i tylko kupujący może wystawić.Lady Savage lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
szczęliwa mamusia możliwe ale ja i tak mam już skurcze więc chyba malin w mojej diecie za dużo:P:P:P Z allegro bywa różnie ja też dostałam wzór którego nie zamawiałam niestety i tak leży kocyk może ktoś się skusi. Jest piękny ale nie pasuje mi do reszty wyprawki łóżeczkowej ani wózkowej:(
-
Discret wrote:
Mi wczoraj lekarka wprost się zapytała czy chcę cc i czy ma mi wpisać do karty. Odrazu powiedziałam że nie ma mowy że jak jest możliwość to ja rodzę sn i nawet bez znieczulenia byle urodzić naturalnie. Chcę odrazu zajmować się synkiem a po cc marnie to widzę.
Nie wiem ogólnie boję się cięcia jeśli będzie konieczne to się grzecznie zgodzę ale jeśli nie to chce próbować.
Ja tak samo, mój lekarz wie to od samego początku. Znam kilka dziewczyn, które rodziły przez cc i sn i mówiły, że gdyby nie musiały, to w życiu nie chciałyby ponownie mieć cesarki. Tym bardziej dziwne, że tak popularne są u nas płatne zabiegi, ale te co się decydują pewnie myślą, ze wyjmą dziecko, zaszyją i koniec.
Taka ciekawostka na pocieszenie, mój mąż rozmawiał z neonatolożkami i stwierdziły, że przy dzisiejszych znieczuleniach, to podobno nie ma jakiegoś strasznego bólu, najgorszy czuje się w skali najsilniejszego bólu miesiączkowego. Ile w tym prawdy, to się okaże, ale zawsze takie informacje pozytywniej nastrajają niż gadanie, że bomba ci w kroczu wybuchnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 14:13
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc