Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle miałam kiepski poranek. Mój mąż ma dzisiaj imieniny. Ze względu na to, że on nigdy do imienin nie przykładał wagi to jakoś ciężko mi było tę datę zapamiętać. I tak przez poprzednie lata zazwyczaj przypominałam sobie kilka dni po, ale zawsze się z tego śmialiśmy. W tym roku się spięłam w sobie i poszłam do męża dziś z życzeniami, a on zaczął ze mnie żartować, że to nie dziś. Powiem Wam, że zrobiło mi się tak przykro i głupio, że rozpłakałam się tak bardzo, że się uspokoić nie mogłam
Głupie żarty...poczułam się jak idiotka...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysalenne wrote:Ale miałam kiepski poranek. Mój mąż ma dzisiaj imieniny. Ze względu na to, że on nigdy do imienin nie przykładał wagi to jakoś ciężko mi było tę datę zapamiętać. I tak przez poprzednie lata zazwyczaj przypominałam sobie kilka dni po, ale zawsze się z tego śmialiśmy. W tym roku się spięłam w sobie i poszłam do męża dziś z życzeniami, a on zaczął ze mnie żartować, że to nie dziś. Powiem Wam, że zrobiło mi się tak przykro i głupio, że rozpłakałam się tak bardzo, że się uspokoić nie mogłam
Głupie żarty...poczułam się jak idiotka...
-
nick nieaktualny
-
Minionkowa ja miałam piewsze wczoraj KTG w przychodni i teraz co dwa tygodnie mam miec obowiązkowo ale u mnie się juz skurcze zapisują niestety.
Lady możliwe że coś nospa daje ale dostałam w zaleceniach więc ufam lekarce że będzie dobrze i że ona nie szkodzi dziecku. Biore jak mnie łapie nie jakoś systematycznie.
Dzisiaj mnie płuca bolą strasznie od kaszlu. Masakra ile można kaszleć.
Emikey ale masz dobrze moj tatuś zapomniał o mnie jak miałam 9 lat i tyle go widziałam.
Wstawiłam pralkę z rzeczami do szpitala. Czas się wkońcu za to zabrać tym bardziej że juz mam skurcze.
I dołek mnie jakiś złapał od wczorajnie podoba mi się moje ciało, brak kondycji i wogole czuje się jak stara babcia. ehhh.....
-
Nola wrote:Czesc dziewczyny, Martwie sie bo mala sie duzo mniej rusza Czy wam tez sie dzieci mniej ruszaja? Byl czas niedawno ze bylo wzmozone az caly brzuch chodzil a teraz nastaly dni ze malo ruchow i reakcji na bodzce. Mam nadzieje ze to jest zwiazane tylko i wylacznie z tym ze ma mniej miejsca. Czy ktoras w 33tc odczuwa podobnie do mnie?
Moja ma czasy swojej aktywności, czasami w ciągu dnia czuje tylko jak się wypina, a np. wieczorem mam w brzuchu małą dyskotekę. Ostatnio było tak,że przez pół dnia nie dawała o sobie znać, ani po jedzeniu, ani jak leżałam, a później wieczorem z nawiązką nadrobiła.
I już wiem o czym pisałyście mówiąc ,że dziecko ma czkawkędoświadczyłam tego chyba ze trzy razy w ciągu ostatnich dni, przynajmniej tak mi się wydaje,że to to
Nola lubi tę wiadomość
-
Nola ja też ostatnio miałam schizy bo mały był przez 3 dni tak spokojny, że bałam się czy wszystko w porządku. Gdzieś tam stuknął, wypiął się, ale nawet po słodyczach nie chciało mu się szaleć. Od niedzieli chyba wypoczął i od wczoraj szaleje tak że brzuch faluje. Powiem Wam szczerze, że kamień z serca, bo porównania do poprzednich ciąż nie mam a za to ciągle mam gdzieś w głowie swoją przyjaciółkę która swoją upragnioną ciążę straciła w 7 miesiącu
Aż ciary przechodzą jak mi się przypomni
-
No i mam dylemat - a konkretnie chodzi o kombinezon- kupiłam jeden w rozmiarze 62, bo stwierdziłam,że nawet jak dziecko urodzi się mniejsze to na początek będzie dobry.Ale tak dzisiaj byłam odebrać wyniki badań i widziałam w przychodni maluszka, no kruszynka dosłownie i pomyślałam,ze w tym 62, to się to moje dziecko zgubi. I teraz myślę, czy nie kupić mniejszego rozmiaru?
No bo na wyjście ze szpitala też jakieś ubranko grubsze będzie konieczne, same cieplejsze śpiochy czy kaftanik plus rożek nie wystarczą.
Bożesz, człowiek pierwszy raz przed takimi dylematami staje i one do rangi problemów urastająNo i muszę się do położnej zgłosić, a jeszcze tego nie zrobiłam.
Nola lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Myślałam, ze w Anglii zimowej kurtki potrzebować nie będę. Mam płacZ taki jesienny ale ciepły i wiązany na pasek. Ale skoro tata nalega. Tylko nie wiem jak to zrobić. Bo mam duży biust, teraz i brzucho. Jak kupię taka dobra tu to w barach będzie dużo za szeroka. Poszukam.
-
nick nieaktualnyJa trochę postałam przy żelazku, a plecy to mam wrażenie,ze zaraz na pół mi się złamia. Wyprasowalan wszystkie pieluszki, ręczniki dla małego, przescieralda-choc te z gumka, prasuje sie fatalnie. Zabrałam sie za nasze ciuchy i muszę odpocząć. Siły witalne ktoś mi ukradł. A jeszcze dziś chiałam chałupę oprzatnac i zupkę ugotować. Skończy sie tyn,ze poprasuje i pójdę spac
-
Modrzewiowa wrote:Dzień dobry Kobietki!!!
Co tam u Was?
Widzę, szczególnie po aktywności na FB, że nie możecie spać. Za to ja...mogę zawsze i wszędzie!
Zastanaawiam się jak u Was jest z piciem ? ...ja piję strasznie dużo. Butla wody plus kilka kubków herbaty i zupa, no i do tego butla przy łóżku
ja teraz piję znacznie mniej niz w lato, i nie wodę jak do tej pory, tylko herbatę, z 4 może 5 kubków
-
emikey wrote:Miałam dIs ktg ale położna mi nie powiedzia czy dobre czy zle. Kocham polski nfz. Czy to jest dobre ktg?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cfe8d4dde91.jpg
to są ruchy dziecka,bardzo ruchliwy maluch, a jak ta kreska pod spodem, bo tam są zapisane skurcze jeśli jakieś były
emikey lubi tę wiadomość
-
Minionkowa wrote:Tak czytam, że wy macie ktg, ja się o nie ostatnio pytałam to mówili mi, że za szybko.. Teraz zgłupiałam bo widzę, że te z was co miały ktg są w mniej zaawansowanej ciąży niż ja
ja z powodu cukrzycy już ktg mam od 28 tyg. I tylko z tego powodu. -
Szczesliwa_mamusia wrote:A propo ruchów. Mój syn się wlasnie obudził i nawet mu nie przeszkadza,ze matka sie rusza. Zaczął się wiercić, a teraz ma czkawkę.
to dobrze, uczy się oddychać
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
aknelam wrote:No i mam dylemat - a konkretnie chodzi o kombinezon- kupiłam jeden w rozmiarze 62, bo stwierdziłam,że nawet jak dziecko urodzi się mniejsze to na początek będzie dobry.Ale tak dzisiaj byłam odebrać wyniki badań i widziałam w przychodni maluszka, no kruszynka dosłownie i pomyślałam,ze w tym 62, to się to moje dziecko zgubi. I teraz myślę, czy nie kupić mniejszego rozmiaru?
No bo na wyjście ze szpitala też jakieś ubranko grubsze będzie konieczne, same cieplejsze śpiochy czy kaftanik plus rożek nie wystarczą.
Bożesz, człowiek pierwszy raz przed takimi dylematami staje i one do rangi problemów urastająNo i muszę się do położnej zgłosić, a jeszcze tego nie zrobiłam.
-
ja mam dziś zły humor; jestem niewyspana, nie mam energii, czuję się gruba i ociężała - pierwszy raz tak mam;
prasowałam wczoraj, teraz pralka kręci następne; chciałabym pójść na spacer, ale nie chce mi się...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Minionkowa wrote:Tak czytam, że wy macie ktg, ja się o nie ostatnio pytałam to mówili mi, że za szybko.. Teraz zgłupiałam bo widzę, że te z was co miały ktg są w mniej zaawansowanej ciąży niż ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:00