WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Fajnie mieć takiego tatę. Pewnie kupisz też coś Gabiemu.
    Chyba się stęsknił :P ja sobie teraz nic nie kupuje więc z ciazowych rzeczy mam tylko jedna sukienkę. Normalne leginsy nadal są na mnie dobre więc myślałam, że przetrzymam koniec ciąży w tym co mam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie jakaś kurtkę na zimę :)
    Ja kupiłam 2pary dresów, ale wyglądają Jak spodnie materiałowe i chodze w nich na przemian. Też już dociagnę w nich ile się da. Na pewno w jeansy od razu sie nie wbije po porodzie, ale nie kupuje nic więcej, żeby mieć motywację

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, ze w Anglii zimowej kurtki potrzebować nie będę. Mam płacZ taki jesienny ale ciepły i wiązany na pasek. Ale skoro tata nalega. Tylko nie wiem jak to zrobić. Bo mam duży biust, teraz i brzucho. Jak kupię taka dobra tu to w barach będzie dużo za szeroka. Poszukam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Nola, a ile to dni trwa? Moja ma takie różne okresy. Zauważyłam tez ze jak się obróci to mniej czuje ruchy, mam łożysko z lewej, z przodu i z góry. Jak nie kopie w prawo i w dół, to czasami muszę się skupić żeby coś poczuć, ale te ruchy są.
    Z 2-3dni. Ale wiadomo nie jest to tak ze sie nic nie rusza bo dawno bym na IP byla rusza ale odczuwam to inaczej i juz nie zawsze dzialaja bodzce jak slodycze czy sok pomaranczowy. No coz rosna i zaczynaja miec wlasne zdanie :) Dzisiaj ide po miesiacu w koncu do mojego lekarza ale juz kolejna wizyte mam nadzieje za 2tyg zaproponuje.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie! hahahahaha (ze srania do łóżka :P)

Emikey ja kupilam parke. One mają luźny krój i się związujezz sznurkiem w pasie żeby mieć talię. Starczy jej nie wiązać i jeszcze luz ma a wzięłam tylko rozmiar za dużą a posłuży mi już do końca :)

Dziś jaka dziwna akcja. Obudziłam sie o 5 glodna. Siku i chce spać dalej to nie mogę taka glodna jestem. Zjadlam banana, kładę się. o 6:30 też taka głodna, że od razu śniadanie bez mycia sie itp bo aż mi niedobrze z głodu było. Pierwszy raz coś takiego.

Angie 31 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-teraz to już tak nie będziemy odczuwać ruchów, Jak choćby jeszcze 5-6tyg temu. Czytalam,ze już pod koniec ciaży nie zwiększa się ilość wod płodowych. Nasze maleństwa mają mniej swobody i ciężej im już się przekreca.po za tym, zaczynają tyle spać co noworodki.
    Najważniejsze, że się rusza. A dzis zobaczysz corcie na USG i będziesz dużo spokojniejsza.

Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby w nocy i nad ranem trochę mniej się ruszala bo ma takie adhd że aż nieprzyjemnie. Ale niech się rusza, jakby przestała to pewnie bym zaczęła panikowac.

Pralka wstawiona! Mam tego trochę więcej niż myślałam bo miałam widok na jedną pralkę ciuchów a tu będą całe dwie samych ubrań.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam popaprany sen, ale nie będę opisywać :D

Mój mały też jakoś mniej się rusza. Co jakiś czas kopnie, ale nie tak dużo i intensywnie, jak w ostatnim czasie. Wczoraj się trochę zmartwiłam, jak po czekoladzie było zero kopniaków. Już zaczęłam sobie wkręcać różne złe rzeczy, ale odgoniłam te złe myśli. Dziś wizyta, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Ciekawa jestem, jak pessar trzyma.

Emikey to udanych zakupów :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zostaje do jutra:/ ktg beda robic jeszcze a jutro doppler. Od wczoraj mialam mega bole glowy to chyba przez to zostaje. Bo co kilka h musialam brac paracetamol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:00

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki!!!

Co tam u Was?
    Widzę, szczególnie po aktywności na FB, że nie możecie spać. Za to ja...mogę zawsze i wszędzie! :D

Zastanaawiam się jak u Was jest z piciem ? ...ja piję strasznie dużo. Butla wody plus kilka kubków herbaty i zupa, no i do tego butla przy łóżku

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja to mogłabym być non stop do butli podłączona. Od początku ciąży czuję się jak na wiecznym kacu. Samej wody w ciągu dnia wypijam 3litry. A i tak odnoszę wrażenie, że nie mogę zaspokoić pragnienia.

Koniec tego leniuchowania w łóżku. Idę trochę popracować rzeczy dla mlodego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:26

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam w 1 trymestrze jak smok wawelski z czasem coraz mniej. Teraz się st
    aram nie pić dużo jak gdzieś jestem albo przed wyjściem bo mam problem żeby iść do sklepu tak mnie cisnie na pęcherz

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z uwagi na małą ilość wód płodowych liczę szklanki, żeby dobić do 12 dziennie... Za tydzień wizyta, zobaczymy czy przyniosło oczekiwany rezultat...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - moja miała dwa dni spokoju, jeden to w ogóle bardzo mało ruchów. Ale chyba zmieniła pozycje wtedy bo inaczej czułam ruchy a teraz "po staremu" ją czuje i więcej tych ruchów jak zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 14:48

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc dziewczyny, Martwie sie bo mala sie duzo mniej rusza Czy wam tez sie dzieci mniej ruszaja? Byl czas niedawno ze bylo wzmozone az caly brzuch chodzil a teraz nastaly dni ze malo ruchow i reakcji na bodzce. Mam nadzieje ze to jest zwiazane tylko i wylacznie z tym ze ma mniej miejsca. Czy ktoras w 33tc odczuwa podobnie do mnie?

Nola nie denerwuj się, dzieci pomału mają mniej miejsca jak zwykle, i bardziej mamy delikatne ruchy, chciaż przy moim diable to się zastanawiam czy czasem nie jest coś nie tak bo zabardzo się rusza XD a to ponoć też nie dobrze, cały czas w głowie mam pierwszą ciążę i porównuję ją z tą. W tamtej mała mi się potrafiła nawet 4 dni nie odzywać, i na wypisach szpitalnych mam napisane: małoruchowość płodu, ona poprostu była śpiochem.

Nola lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wieczorem wizyta u innego gina, trzymajcie za nas kciuki, zeby wieści z wizyty byly lepsze. Strasznie sie denerwuje :(

Szczesliwa_mamusia, Petitka, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dIs ktg ale położna mi nie powiedzia czy dobre czy zle. Kocham polski nfz. Czy to jest dobre ktg?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cfe8d4dde91.jpg

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, po takich przeżyciach z teściami, to biegnij na te zakupy i się zrelaksuj trochę. Troskliwy tata, chyba dobrze rozumie kobiety :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam, że wy macie ktg, ja się o nie ostatnio pytałam to mówili mi, że za szybko.. Teraz zgłupiałam bo widzę, że te z was co miały ktg są w mniej zaawansowanej ciąży niż ja

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła, że jak się nic nie dzieje to przyjść na ktg chyba kolo 34 czy 36 nawet, niee pamiętam dokładnie. Ale ja też nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:35

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ