WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Tak czytam, że wy macie ktg, ja się o nie ostatnio pytałam to mówili mi, że za szybko.. Teraz zgłupiałam bo widzę, że te z was co miały ktg są w mniej zaawansowanej ciąży niż ja

ja tez jeszcze nie mialam. mi polozna w Medicoverze powiedziala, ze najpredzej w 34tyg, a prawdopodobnie dopiero w 37... :/

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Lady jak mi się śniło że robię siku to zrobiłam to naprawdę ( na szczęście już przeszło) jakbym miała taki sen jak ty to pewnie bym się zesrala w realu hahahaha
    Kolega po pijaku miał sen, źe narobił na krzesło. Obudził się rano a tam niespodzianka :-P

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Tak czytam, że wy macie ktg, ja się o nie ostatnio pytałam to mówili mi, że za szybko.. Teraz zgłupiałam bo widzę, że te z was co miały ktg są w mniej zaawansowanej ciąży niż ja
    Ja też jeszcze nie miałam

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą moje dZiecko nie chciało współpracować na ktg. Tętno się urwało, dziecko uciekalo w cZeluści macicy. Dopiero jak położna zostawiła mnie sama na 10 minut i mały prZestał ja słysZeć to zaczął się kręcić, kopać i słyszałam jego tętno. Nie lubi obcych ;)

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Są takie fajne kurteczki które dostosowują się do twojego ciała, np mają zameczek z tyłu, jak brzuch i piersi duże, rozsuwać i kurteczka się zwiększa, jak po ciaży, stracisz brzuszek, zasuwasz z tyłu i już masz kurtę rozmiar mniejszą, super wynalazek
    W bonprix takie są, mają suwak po bokach. Podoba mi się stamtąd płaszcz granatowy z kołnierzem ale póki co to rozmiary są kosmiczne, najmniejsze to 44 :-/

dhpclr4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Swoją drogą moje dZiecko nie chciało współpracować na ktg. Tętno się urwało, dziecko uciekalo w cZeluści macicy. Dopiero jak położna zostawiła mnie sama na 10 minut i mały prZestał ja słysZeć to zaczął się kręcić, kopać i słyszałam jego tętno. Nie lubi obcych ;)
    Haha coś te nasze dzieci rosną ba psotników :D Mój też coś nie lubi publiczności. Ostatnio szwagierce chciałam dać poczuć jak mały kopie. Co przykładała dłoń przestawał a zaczynał jak dosłownie wystawiła nogę poza pokój i tak chyba 3 razy pod rząd. Chyba jej nie lubi xD

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pamiętacie niedawną historię nieszczęsnego rożka. Przyszedł dzisiaj ten ręcznie szyty i jest piękny <3
    Pieseł niestety myśli, że wszystko dla niego

https://drive.google.com/file/d/0By3Cw5Fiq_jsWHNFNHRyWHFjb00/view?usp=sharing

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0241fe4c479c.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1d74b00f65c.jpg

Iruletka, emikey, Szczesliwa_mamusia, editchen, Lady Savage, salenne, Petitka, ara, [m]alina, Zołzimagic, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię ostatnie pranie. Wrzuciłam tą wyściółkę z falbanami od kołyski do bębna. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Z prasowaniem skończyłam w niedzielę. Chciałam dokupić jeszcze kilka ciuszków z Pinokia bo mi się spodobały ale chyba odpuszczę bo nie mam miejsca. Może kupię później już w większym rozmiarze. Koleżanka jeszcze w piątek podrzuciła mi ubranka, ledwo upchnęłam. Pozostaje mi już tylko wyparzenie laktatora i spakowanie toreb.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi jednak do domum przeolywy ok ktg ok (ale granice 160 non stop ;) ) taka uroda 150-160, wiec moge isc :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:36

Iruletka, nataliamonika, Szczesliwa_mamusia, editchen, k878, salenne, Minionkowa, ara lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha pieseł jest dobry :-)

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jupi jednak do domum przeolywy ok ktg ok (ale granice 160 non stop ;) taka uroda 150-160 wiec moge isc :))
    No i super

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się paru rzecZy od położonej i gina.

Co do cc to tak jak pisałyście. Od jakiegoś czasu skierowanie na cc nie oznacza cc. DecyZje podejmuje lekarz na którego się trafi w szpitalu.

Zzo - Polska ustawa mówi, że prZysługuje kaŻdemu ale ... nie ma go w planach porodu. Teoretycznie szpitale odmawiają podania zzo mówiąc, że nie ma wolnego anastazjologa. Albo, że za pozno żeby go ściągnąć. Jeśli chce się zzo trzeba przy prZyjęciu do szpitala od razu to powiedzieć. WięksZa sZansa, że się dostanie.

Liście malin - gin powiedział, że lepiej nie kombinować. Czy łagodzi powód - możliwe, czy może wywołać wcześniejszy poród - nawet bardZiej możliwe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i waga jestem +4,8kg od początku ciąży. To chyba nie tak źle :) jeszcze dzis usg na 17:30. Mam nadZieję, że mały będzie mniej wredny niż rano i się pokaże z kaŻdej strony.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, ale jakie skierowanie? Od gin czy innego specjalisty? Bo jeśli tak to ja bym od takiego dyżurnego poprosiła o oświadczenie, źe odmawia mi cc pomimo wskazań. Ciekawe czy by podpisał?

k878, editchen lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, że będę kończyć ciążę w Anglii sporo czytam odnośnie opieki tu i tam. Wiem, że tu ciążę traktują jak chorobę robią dużo badań dają dużo leków. Tam niekoniecznie. Za to opieka podczas porodu i po jest ponoć lepsza tam. Bałam się trochę, że ostatnie tygodnie będę pozbawiona polskiej opieki. Chociaż teraz to już sama nie wiem. 3 tygodnie temu lekarz powiedział, że mam stan zapalny i dał leki na 12 dni. Po 3 zaczęłam mieć pomarańczowe uprawy. Odstawiłam sama po 5 dniach. Brytyjska położna nie umiała mi doradzić bo lęk jest polski. Dziś szłam z przekonaniem, że usłyszę że stan zapalny, a tu niespodzianka. Czysto i zdrowo. Więc po co miałabym szprycowac się kolejne 7 dni lekami jeśli nie było takiej potrzeby. I tak sobie myślę, czy w Polsce lekarze nie nakręcają trochę spirali stresu i strachu w kobietach tymi wszystkimi rzeczami.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Emikey, ale jakie skierowanie? Od gin czy innego specjalisty? Bo jeśli tak to ja bym od takiego dyżurnego poprosiła o oświadczenie, źe odmawia mi cc pomimo wskazań. Ciekawe czy by podpisał?
    Bez różnicy. Finalna decyzja należy do lekarza na dyżurze. A wiadomo są Ci przychylni i Ci nie.
    Ponoć od tego roku tak jest. Położna powiedziała, że było ciche przyzwolenie na cesarski na żądanie, pod wskazaniani, które nie koniecznie wykluczaly sn. Ale chcą to ukrocic. Polska jest w czołówce cc. Może to świadczyć o korupcji w służbie zdrowia.

A potem położna powiedziała, że jej córka miała dwa cc lol oczywiście że wskazać czysto medycznyxhi i niepodwazalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:02

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Bez różnicy. Finalna decyzja należy do lekarza na dyżurze. A wiadomo są Ci przychylni i Ci nie.
    A mówił Ci to ten gin, który jest taki nieprzyjemny?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może niektórzy tak. Mnie, ponieważ leci ta luteina, ostatnio lekarz zapytał się czy coś swędzi lub piecze, bo ciężko by było rozróżnić z infekcja, a nie chce mnie dodatkowo szprycowac. Ale jak byłam w 11tyg na jednej wizycie z NFZ i zapytałam sie babki, czy jest jakaś dalej infekcja, bo przechodziłam, to powiedziała,ze nie widzi, ale da mi na wszelki wypadek leki. Oczywiście ich nie wykupiłam, bo i po co, skoro się nic nie działo.
    Acard miałam brać do końca 32tyg, Ale akurat tabletki skończyły się w piątek przed zakończeniem 31. Nie wykupywalam kolejnego opakowania na raptem tydzień. Po co ma mi zalegac w aptecce

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na te zakupy ;) tata właśnie dzwonil z pytaniem czy już wydałam pieniądze :D

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Minionkowa, Petitka, ara lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A mówił Ci to ten gin, który jest taki nieprzyjemny?
    Położna

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ