Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Macie czasami mgłę na oczach. Ja mam właśnie teraz. Na prawe oko widzę normalnie, a lewą mam cały czas rozmazane. Mierzyłam ciśnienie, Ale jest dobrze. Wkurza mnie to, bo mi się obraz rozmazuje.
mam tak samo ale noszę soczewki i to oznacza że muszę soczewkę przemyć i zalożyć ponownieOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
k878, Zosię to zostaw dla mnie
U mnie wszystkim się Zośka spodobała, choć tato chciał początkowo przeforsować Marysię, która była dla nas druga opcją. Ja już moją Zośkę kocham nad życie i imienia nie zmienię
A na drugie będzie miała Ania, jak moja siostra.
Minionkowa, k878, Modrzewiowa lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Czemu mama nie mogła was nazwać?
Po ślubie moja mama zamieszkała u taty na wsi razem z jego rodzicami.
No i miała przewalone mieszkając razem, teściowa która się do wszystkiego wtrąca i mąż który nie stawał w obronie żony, bo przecież jak może się postawić swojej mamusi.. teraz to się w sumie zmieniło.
Więc moja mama nie mogła mieć swojego zdania w niczym, nawet w wyborze imienia, była wyzywana i poniżana przez babcię i jej córkę.
Powiedziałam jej że jakbym miała takie życie to bym zostawiła męża i zaczęła życie sama ale kiedyś były inne czasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:31
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnyCo do balonika, Nie kupuje. Dla mnie to trochę duży wydatek. Ale masaż krocza zacznę robić po skończonym 36tyg. Liście malin też zamierzałam pić, ale nie wiem czy będą potrzebne, bo i bez tego mam teraz skurcze. Na pewno to 36tyg będzie seks, spacery i dużo sprzątania. Chciałabym,zeby poród zaczął się późnym wieczorem. Będzie łatwiej i szybciej dojechać do szpitala
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do Ewki to moja nienarodzona to Ewka
wszyscy się przyzwyczaili, parę osób zakochanych, parę osób miało ale. A co mnie zdanie innych
Kurde ale się wkurzyłam. Kurier po jednej próbie dostarczenia paczki zwrócił mi ją do Włoch i teraz muszę czekać na zwrot kasy i mam zamówić od nowa.. Ale nikt mi nie zagwarantuje, że znowu zamówię w promocji (miałam 100 zł przeceny danego dnia) grrr -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Macie czasami mgłę na oczach. Ja mam właśnie teraz. Na prawe oko widzę normalnie, a lewą mam cały czas rozmazane. Mierzyłam ciśnienie, Ale jest dobrze. Wkurza mnie to, bo mi się obraz rozmazuje.
Podobno w ciąży wzrok się pogarsza -
nick nieaktualny
-
omii tylko u nas okazało się że nasz Jula stała się chłopcem w 30 tygodniu na usg 3d niestety w 3d jajek z niczym innym nie dało się pomylić. Do tego czasu była dziewczynką. Zaczęłam kupować wyprawkę od 18 tygodnia po troszku tu jakaś butelka tu jakieś body itd no i klops w 30 tygodniu kwiatki motylki i róż musiałam powymieniać. Teraz koleżanka okazało się że będzie miała córkę wiec część tego co zostało ona odkupiła.
Julian w ogóle mi się nie podoba już wolę Igorka zaproponowanego przez moją mamę. I u nas w towarzystwie chyba nikt nie ma bynajmniej nie przypominam sobie żeby ktoś miał syna o takim imieniu. Za to Staśków, Jaśków i Kubusiów od zatrzęsienia. Mamy twarde nazwisko wiec imię też musi do niego pasować. -
emikey wrote:A wyobrażacie sobie dać synowi na imię Marian albo Roman?
takie PRLowskie imiona
skoro wróciły Władysław, Stanisławy i Antoniny to może za,20 lat będzie boom na Marianów i Romanow
Romualdy i Genowefy
Dziewczynka: Marianna (pierwsze imię), Genowefa lub Rozalia (jako drugie imię)
Maz jako zdrobnienie chce Marysia ale nie Marianna, zeby kazdy byl zadowolony chyba będzie Maria Anna.
Do każdego z tych imion mozna by sie przyczepic, a najbardziej do Genowefy. Jakos nikomu to imię nie przeszkadzalo ale Rysiek mial milion komentarzy na nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 12:04
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
U nas będzie Helena choć w papierach Bella Helena, Helenka bo: kocham to imię nawet na bierzmowaniu wzięłam sobie takie , bo moja babcia której nigdy nie poznałam i mój tata nie pamięta, miał 3 lata jak w roku 1944 walnela bomba w moja babcie i dwie ciocie no i wogole te imię jakoś zawsze za mną chodziło:-)
Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, Minionkowa, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie-Helenka super. Ja też chciałam mieć zawsze Helenke. Może kiedyś będę miała, choć mój maz powiedział,ze żadnej Helenke nie będzie. A na bierzmowanie też wybrałam imie Helena. A moda była na Faustyne, bo wtedy leciał film o sw Faustynie
Angie 31 lubi tę wiadomość
-
Imię jak imię każdemu podoba sie inne. Ja uważam że powinno być uniwersalne a nie modne. Chciałabym aby moje dziecko niezależnie od tego kim będzie w przyszłości nie musiało sie wstydzić swojego imienia a żeby jednocześnie mi sie podobało i tyle
Pojechałam do apteki i przy okazji znów nakupowałam młodemu kilka bodziakow i kolejny kocyk
Bierzecie do szpitala kocyk i/ lub rożek ?editchen lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja tez mam i kocyk i rozek do szpitala.
Ja nie wiem jak tu będzie zimą z temperaturą bo mieszkam tu od 2 tygodni wiec wszystko przedemna.
Chce kupić żeby leżały już w szafie w razie potrzeby. Mam jedną miętową ale chciałabym w awarii mieć drugą w szafie.
JA kocyków mam 10 sztuk różnej grubości. Nawet jeden do sprzedania bo 11 sztuka w domu już nie przeszła:P -
nick nieaktualny