X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • omii Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Macie czasami mgłę na oczach. Ja mam właśnie teraz. Na prawe oko widzę normalnie, a lewą mam cały czas rozmazane. Mierzyłam ciśnienie, Ale jest dobrze. Wkurza mnie to, bo mi się obraz rozmazuje.

mam tak samo ale noszę soczewki i to oznacza że muszę soczewkę przemyć i zalożyć ponownie

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878, Zosię to zostaw dla mnie :) U mnie wszystkim się Zośka spodobała, choć tato chciał początkowo przeforsować Marysię, która była dla nas druga opcją. Ja już moją Zośkę kocham nad życie i imienia nie zmienię :) A na drugie będzie miała Ania, jak moja siostra.

Minionkowa, k878, Modrzewiowa lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosze okulary. Przemylam oczy kroplami, Ale dalej widzę jak przez pryzmat. Już 3raz mi się tak dzieje. Zaczęło w 2trymestrze. Za tydzień idę do okulisty, to niech mi tam dobrze w oczy spojrzy.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 mam bardzo podobny plan :D

• omii Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czemu mama nie mogła was nazwać?

Po ślubie moja mama zamieszkała u taty na wsi razem z jego rodzicami.
    No i miała przewalone mieszkając razem, teściowa która się do wszystkiego wtrąca i mąż który nie stawał w obronie żony, bo przecież jak może się postawić swojej mamusi.. teraz to się w sumie zmieniło.
    Więc moja mama nie mogła mieć swojego zdania w niczym, nawet w wyborze imienia, była wyzywana i poniżana przez babcię i jej córkę.
    Powiedziałam jej że jakbym miała takie życie to bym zostawiła męża i zaczęła życie sama ale kiedyś były inne czasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:31

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do balonika, Nie kupuje. Dla mnie to trochę duży wydatek. Ale masaż krocza zacznę robić po skończonym 36tyg. Liście malin też zamierzałam pić, ale nie wiem czy będą potrzebne, bo i bez tego mam teraz skurcze. Na pewno to 36tyg będzie seks, spacery i dużo sprzątania. Chciałabym,zeby poród zaczął się późnym wieczorem. Będzie łatwiej i szybciej dojechać do szpitala

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Ewki to moja nienarodzona to Ewka :) wszyscy się przyzwyczaili, parę osób zakochanych, parę osób miało ale. A co mnie zdanie innych ;)

Kurde ale się wkurzyłam. Kurier po jednej próbie dostarczenia paczki zwrócił mi ją do Włoch i teraz muszę czekać na zwrot kasy i mam zamówić od nowa.. Ale nikt mi nie zagwarantuje, że znowu zamówię w promocji (miałam 100 zł przeceny danego dnia) grrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Macie czasami mgłę na oczach. Ja mam właśnie teraz. Na prawe oko widzę normalnie, a lewą mam cały czas rozmazane. Mierzyłam ciśnienie, Ale jest dobrze. Wkurza mnie to, bo mi się obraz rozmazuje.
    Ja w okularach jestem ślepa, muszę mrużyć oczy, mgłę miewam jak najbardziej.
    Podobno w ciąży wzrok się pogarsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zus mnie zaskakuje
    mam l4 do 20.10 a juz przyszło za całość

Minionkowa, editchen, Szczesliwa_mamusia, ara, magdzia26, Lady Savage, Coco55 lubią tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii tylko u nas okazało się że nasz Jula stała się chłopcem w 30 tygodniu na usg 3d niestety w 3d jajek z niczym innym nie dało się pomylić. Do tego czasu była dziewczynką. Zaczęłam kupować wyprawkę od 18 tygodnia po troszku tu jakaś butelka tu jakieś body itd no i klops w 30 tygodniu kwiatki motylki i róż musiałam powymieniać. Teraz koleżanka okazało się że będzie miała córkę wiec część tego co zostało ona odkupiła.

Julian w ogóle mi się nie podoba już wolę Igorka zaproponowanego przez moją mamę. I u nas w towarzystwie chyba nikt nie ma bynajmniej nie przypominam sobie żeby ktoś miał syna o takim imieniu. Za to Staśków, Jaśków i Kubusiów od zatrzęsienia. Mamy twarde nazwisko wiec imię też musi do niego pasować.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A wyobrażacie sobie dać synowi na imię Marian albo Roman? :P takie PRLowskie imiona :P skoro wróciły Władysław, Stanisławy i Antoniny to może za,20 lat będzie boom na Marianów i Romanow :P Romualdy i Genowefy :P
    Ooo widzisz my mieliśmy w planie: chłopak :Ryszard Alfred (i na 100% tego bysmy nie zmienili, innych opcji nie bierzemy pod uwage)
    Dziewczynka: Marianna (pierwsze imię), Genowefa lub Rozalia (jako drugie imię)
    Maz jako zdrobnienie chce Marysia ale nie Marianna, zeby kazdy byl zadowolony chyba będzie Maria Anna.

Do każdego z tych imion mozna by sie przyczepic, a najbardziej do Genowefy. Jakos nikomu to imię nie przeszkadzalo ale Rysiek mial milion komentarzy na nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 12:04

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Helena choć w papierach Bella Helena, Helenka bo: kocham to imię nawet na bierzmowaniu wzięłam sobie takie , bo moja babcia której nigdy nie poznałam i mój tata nie pamięta, miał 3 lata jak w roku 1944 walnela bomba w moja babcie i dwie ciocie no i wogole te imię jakoś zawsze za mną chodziło:-)

Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, Minionkowa, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakie macie posciele dla swoich synków??? JA kupiłam jedna ale chyba muszę kupić coś na zmianę jeszcze. NA początek pod kocyk ale jak będzie sroga zima to jednak wole mieć w awarii tą kołderkę.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie-Helenka super. Ja też chciałam mieć zawsze Helenke. Może kiedyś będę miała, choć mój maz powiedział,ze żadnej Helenke nie będzie. A na bierzmowanie też wybrałam imie Helena. A moda była na Faustyne, bo wtedy leciał film o sw Faustynie

Angie 31 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię jak imię każdemu podoba sie inne. Ja uważam że powinno być uniwersalne a nie modne. Chciałabym aby moje dziecko niezależnie od tego kim będzie w przyszłości nie musiało sie wstydzić swojego imienia a żeby jednocześnie mi sie podobało i tyle :)

Pojechałam do apteki i przy okazji znów nakupowałam młodemu kilka bodziakow i kolejny kocyk :)

Bierzecie do szpitala kocyk i/ lub rożek ?

editchen lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pościeli. Na razie nie kupuje. Mam ten grubszy kocyk minky. I ciepłe pajace. Z reszta u mnie w domu zimą jest bardzo ciepło. A mój mąż będzie grzał mocniej, jak trzeba będzie, byle synuś nie marzl

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę i kocyk, i rożek.
    Właśnie- kocykow jeszcze nie wyprałam!

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nowe rzeczy też prac w proszku czy tylko wystarczy wstawić na płukanie

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam i kocyk i rozek do szpitala.

Ja nie wiem jak tu będzie zimą z temperaturą bo mieszkam tu od 2 tygodni wiec wszystko przedemna.
    Chce kupić żeby leżały już w szafie w razie potrzeby. Mam jedną miętową ale chciałabym w awarii mieć drugą w szafie.

JA kocyków mam 10 sztuk różnej grubości. Nawet jeden do sprzedania bo 11 sztuka w domu już nie przeszła:P

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny a nowe rzeczy też prac w proszku czy tylko wystarczy wstawić na płukanie
    Ja piorę wszystko. I to wale na 60st. Później będę prala na 40. Jedynie kocyki wypiore w 40st

Angie 31, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ