X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja kocyki potraktowałam tylko żelazkiem resztę prałam w dzidziusiu .

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny a nowe rzeczy też prac w proszku czy tylko wystarczy wstawić na płukanie
    Piore wszystko w plynie dzidziuś lub lovela i płynie zmiekczajacym (tu nie wszystko) i podwójne płukanie nastawiam.

Nad prasowaniem sie zastanawiam. Mam żelazko parowe bez możliwości ustawienia temp. Teraz pytanie czy to zabija w razie co zarazki czy tylko prasuje?

Angie 31 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Piore wszystko w plynie dzidziuś lub lovela i płynie zmiekczajacym (tu nie wszystko) i podwójne płukanie nastawiam.

Nad prasowaniem sie zastanawiam. Mam żelazko parowe bez możliwości ustawienia temp. Teraz pytanie czy to zabija w razie co zarazki czy tylko prasuje?

Z tego, co mi wiadomo to para zabija zarazki, więc śmiało możesz działać :)

Lura82 lubi tę wiadomość

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat rzeka czyli imiona :D Mój ojciec jak pojechał mnie rejestrować, to po drodze spotkał jakąś ciotkę, taka piąta woda po kisielu,pochwalił się,że córka i że będzie Ela, o ona do niego,że teraz modnie Justyna... No i do domu wrócił z nowym imieniem dla mnie ;) podobno moi kuzyni baaardzo długo nie umieli mu wybaczyć tej zmiany.

Nasza mała będzie Alicja, ale to mąż mi zakomunikował chyba tuż po tym jak zaczęliśmy się spotykać. Jeśli zdecydujemy się kiedyś na dziecko i będzie dziewczynka to Alicja. Więc będzie Ala. Z chłopcem byłby większy problem - bardzo podoba mi się Wojtek, albo Mikołaj, a mąż pewnie chciałby nazwać po swoim nieżyjącym ojcu czyli Tomek. No ale taki dylemat będziemy mieli jeśli drugie dziecko będzie chłopcem. Zresztą, ja mam takie wrażenie że mój mąż wymarzył sobie dziewczynkę, więc niech spełni też marzenie co do imienia.

Siedzę w domu na, jak ja to nazywam, bezrobociu i najchętniej to bym sprzątała, bo mi się nudzi! Rano byłam na badaniach, później zajechałam na targ i wreszcie mam - kupiłam kurtkę. Rozmiarówka dziwna, bo wzięłam 4XL- tak żeby jeszcze mieć luz w brzuchu. A normalnie mój rozmiar to M albo L.

A kilka dni temu zaszłam do komisu i znalazłam trzy piękne pajacyki ocieplane, rozmiar od 56 do 68 - w super stanie, wyglądają jak nieużywane i za trzy zapłaciłam 23zł. Z olx kupiłam kombinezonik za 30zł, rozmiar 56, nieużywany. Ogólnie staram się omijać sklepy z ubrankami, bo wciąż coś kusi.

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie cZasem takie dni, że ledwo lazicie? Ja od kiedy wróciłam do UK mecZe się wsZystkim. Wyjście do sklepu to jak wejście na Rysy. Sprzątanie też. Nawet kąpiel mnie męcZy :(

Do tego wsZystko mnie drażni. Np to, że wcZoraj wrócił z pracy o 19 o 20 oglądał serial a o 21 posZedł spać. Ja się tu przeprowadZiłam dla niego a nie spędzamy cZasu razem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    zus mnie zaskakuje
    mam l4 do 20.10 a juz przyszło za całość

Ja miałam L4 do 10 i też byłam zaskoczona, że już 12 kasa była na koncie. Teraz.mam do 25 i spodziewam się pod koniec miesiąca przelewu :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • ara Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey mój mąż odkąd pamiętam chce syna Romana :P
    U nas teściowie chyba nie wiedzą nawet, że będzie Marysia, i dobrze, przynajmniej nie komentują ;) moi Rodzice wiedzą ale też nie było tematu, najwięcej to moja siostra komentowała "a czemu takie stare imię" :P ale olewamy, ja tam nikomu się nie wtrącam e wybór imienia, sposoby wychowania itp i tego samego oczekuję, najgorsze dla mnie są ciocie i wujkowie "dobra rada", zwłaszcza kiedy nas z uporem maniaka próbują przekonać jak to nasze życie się teraz zmieni i jak to już nigdzie nie wyjedziemy wrrr (sami oczywiście dupy nigdzie nie ruszą czy mają małe dzieci czy nie mają, specjaliści wielcy) ;)

Szczęśliwa zupełnie by mi to wisiało ;) ja mam tak samo na imię jak córka mojej cioci (mamy siostra), jest między nami rok różnicy, totalnie mi ani nikomu innemu to nie przeszkadzało bo i czemu?
    Uważam, że problematyczne jest nazwanie dziecka imieniem jego ojca albo matki bo to jednak ten sam adres (korespondencja) ale wszystkie inne chwyty jak dla mnie dozwolone ;)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey mam tak samo. Jestem padnięta zaraz po tym jak wstanę. Jeśli muszę iść do sklepu to dyszę zanim tam dotrę (200m), a jeszcze żeby iść trzeba się ubrać, a to nie lada wyczyn! Do tego już wariuję od tego siedzenia w domu, a chodzić nie bardzo mogę :( wszystko mnie drażni, frustruje, sama siebie nie poznaję chwilami. Taaak mi źle już...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey- musisz porządnie pogadać z tym Twoim wybrancem.
    Ja nie wien, czy jestem już zmęczona, czy mam po prostu mega lenia. Ogólnie to nic mi się nie chce,ale jestem zła na sobie,ze nic nie robię. Fakt za dużo nie porobię, bo zaraz brzuch się robi twardy i zaczyna boleć. Czuję się jak staruszka

Ara- Mi to wisi. jestem właśnie z szokowana decyzja męża, bo on sam ma na imię tak jak jego wujek, który mieszkal za płotem i często gęsto listy trafiały nie do tego co trzeba. A nazwisko to samo :) Ale jeszcze sie nie denerwuje, bo nie nalega. Narazie to tylko burczal, że nie chce. Nie przepadal nigdy za tym kuzynem. Znając życie, stanie na moim :D

Co do Zusu, to ciekawa jestem kiedy dostanę kasę. Zwolnienie miałam teraz do 13go. A teraz zaniosłam od 13do 3listopada. I ciekawe czy wypłaca teraz, czy na koniec m-ca za całość. Puki co kasy nie mam na koncie.

A..jutro przyjdzie komoda, więc w weekend będę mogła pochować ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 13:21

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

Lady-tlumaczylam mojemu P cały wieczór wczorajszy. Pewnie mamusia z tatusiem mu coś nagadali, bo im sie to imię też nie podoba. Ale ja już mu powiedziałam, że g mnie to obchodzi. Nie chciałabym się na koniec ciaży z nim kłócić, bo on końca 1trymestru nie pokłóciliśmy się, więc wolałabym żeby tak zostało :)

I tak trzymać :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o spanie, to ja zmieniam pozycję, zasypiam najczęsciej na prawym boku, jak sie w nocy przebudzam to jestm na plecach albo na lewym boku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez śpię jak mi wygodnie w danym dniu ale albo na prawym albo lewym boku na plecach nie dam rady chociaż nie dam sobie ręki uciąć czy przypadkiem nie kładę się tak w nocy jak śpię.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem coś jest bo w szpitalu kazali leżeć na boku a wielu dziewczynom ktg na prawym boku źle się pisało. Dopiero na lewym ok.
    A ja przez to ze mam niewielki brzuch często rano budzę się na plecach. I zastanawiam się czy przypadkiem nie przesypiam tak całej nocy co nie jest dobre.

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam list że swojego szpitala z wezwaniem na usg 28.10. Będzie trwać 1h. Opisali nawet jak zaparkować żeby było najsZybciej bo mają ograniczona ilość miejsc. Do tego poinformowali mnie, że moje niestawiennictwo będZie kosZtować sZpital (nie mnie) 142£. Więc proszą o informacje jeśli nie będę mogła prZyjść. Zdjęcie jeśli takowe bym chciała kosztuje 5£. Nie pozwalają przprowadzac już urodzonych dzieci. Wymienili dokumenty które mam prZynieść i aktualna listę leków które przyjmuje. Ah i jesZcze mam im dać znać czy potrZebują tłumacza. Chociaż to akurat dZiwne bo w ksiąŻeczce ciąży oni lekarza mam wyraźnie zaznaczone, że nie potrZebuje pomocy i posługuje się językiem płynnie. Nigdy nie dostałam listu od NFZ. A od NHS dostałam już z 10.

Mąż nie pójdzie że mną na USG bo jedzie do BudapesZtu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 13:45

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama na szczęście się nie wtrąca :) ani razu nie powieziała nic na temat Zuzi czy Nikodema, mama od R też nie :) my mamy natomist suszoną głowę o małżeństwo, chrzciny, i jak to dziecko do komunii nie pójdzie? Nie! I kropka.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy macie cZasem takie dni, że ledwo lazicie? Ja od kiedy wróciłam do UK mecZe się wsZystkim. Wyjście do sklepu to jak wejście na Rysy. Sprzątanie też. Nawet kąpiel mnie męcZy :(

Do tego wsZystko mnie drażni. Np to, że wcZoraj wrócił z pracy o 19 o 20 oglądał serial a o 21 posZedł spać. Ja się tu przeprowadZiłam dla niego a nie spędzamy cZasu razem.
    O mój Boże mam to samo. Wieczne zmęczenie teraz odczuwam. Jak już coś trzeba porobić to co chwile muszę siadać i drażni mnie to niesłychanie. A tu do pracy jeszcze dwa tygodnie i dopiero macierzyński. Już się doczekać nie mogę bo na wolnym nawet odespac się nie da porządnie. Nie dość, że niewygodnie to jeszcze te cholerne nadgarstki drętwieją. Gdzieś wyczytałam, że chodzenie pomaga i jak ból mnie budzi w nocy to dreptam po pokoju jak ta sierota. Faktycznie pomaga, ale za chwilę znów to samo i dupa ze spania :( Chyba się muszę przyzwyczaić, że przez najbliższe lata się nie wyśpie xD I to właśnie chyba z tego niewyspania i ociężałości tak mnie wszystko drażni ostatnio :/
    Co do imion to każdy ma inny gust i już i nie powinien się nikt z buciorami wpieprzac i dawać dobrych rad. Każdemu podoba się co innego. Ja osobiście nie potrafię zrozumieć jak można dziecku dać imię podobne do nazwiska. Miałam kolegę raz który nazywał się Piotrek Piotrowski. Trochę to dla mnie bez sensu :/

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Uważam, że problematyczne jest nazwanie dziecka imieniem jego ojca albo matki bo to jednak ten sam adres (korespondencja) ale wszystkie inne chwyty jak dla mnie dozwolone ;)
    Moja mama po ślubie nazywala sie identycznie jak teściowa. Cale życie nie zwracalam na to uwagi, bo zawsze bylo : mama, babcia. Za to pogrzeb babci przeżyłam strasznie, głównie dlatego, ze na klapsydrze czy grobie widziałam imię i nazwisko mamy. Straszny widok.
    Teraz moja córeczka będzie miala imię po nich tak oryginalnie lub fonetycznie Maria Anna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lewym boku kazali mi leżeć w trakcie porodu jak do ktg byłam podłączona. Później mnie odłączyli i na plecach rodziłam. Chodzi o to, żeby leżeć z umiarem na plecach i na prawym boku a najlepiej na lewym. Więc dziewczyny leżcie jak wam wygodnie chyba, że coś się dzieje.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Z każdym tygodniem coraz gorzej sie czuje. Brzuch w tydzień urósł o połowę. Dodatkowo w ciągu kilku dni prawie 3kg więcej na wadze. Oddychanie nawet mnie meczy. Do 32tc nie czułam, ze w ciąży jestem, a teraz nagle bach i zero sil.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś zawitał kurier, poza rożkiem kupionym stacjonarnie to dopiero druga rzecz dla małej ;) Podusia wzięta grub, Izunia i tak będzie na płasko spała, a Ola baaaardzo chciała podusie ;) Dama bym się owinęła tym kocykiem, mięciusi :D Wzięłam większy, będzie na dłużej, a teraz podwinę w łóżeczku ;)

781dcca8eb726c2dmed.jpg

Lura82, Szczesliwa_mamusia, Petitka, Lady Savage, aga1402 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ