X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, nie wyobrażam sobie teraz zmienic synkowi imienia, czulabym sie obco, poza tym ilez to imion sie powtarza nawet w bliskiej rodzinie, wazne ze nazwisko inne, ka przez 5 lat nazywalam sie tak samo jak moja bratowa na imie i nazwisko, (na szczescie zmienilam po slubie :-P ) to dopiero jest problem. Wiecznie nie wiadomo o kim mowa, do,kogo listy bo jestesmy obie na ten sam adres u moich rodziców zameldowane. Jak bede miala kiedyś coreczke to chcialabym dac jej na imie Klara a tak sie sklada ze moja chrzesnica ma tak na imię, corka kolezanki bliskiej, i mam to gdzieś, az tak czesto sie z nimi nie widzimy a imie ma sie podobać rodzicom, powiedz to mężowi :-)
    Moje koty tez lgną do brzucha :-) :-) mam wrażenie ze Leoś bardzo lubi ich mruczenie :-)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nasłuchałam od połowy rodziny, a dlaczego LEON skad taki pomysl, takie dziwne imię. Ale zawsze odpowiadam ze dlatego ze nam się podoba. A nie może być Janek, Antoni, Pawel itp....? Nie nie może być :D Mój Mąż sobie wymarzył już kiedys ze chce miec syna Leona, odkąd go znam to wiem i wszyscy nasi znajomi od zawsze wiedzieli że będzie LEON :) Ja bym nazwała inaczej, np Marcel albo Oliwier, ale że on sobie tak wymarzył, mi to imię nie przeszkadza, to niech ma i się cieszy :)

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam przed chwilą z mama. Nawet ona już się przekonała do Wojtusia i już sobie nie wyobraża inaczej. Nawet Antoś jej nie w głowie.

Marian-dla mnie to imię jest straszne. Wolałabym Romualda ;) (żartuje) . tak samo nie lubię Roberta ani Marka. Nie nazwałabym swojego syna Zdzisław ani Zenon. Imiona, które nie podlegają żadnej dyskusji.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha widzę , że nie tylko u Nas będzie Leoś <3

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszedł do mnie balonik Aniball , zastanawiam się kiedy zacząć ćwiczenia z Nim... chyba jeszcze poczekam z dwa tygodnie. Któraś też bedzie z nim cwiczyc? Robicie masaż krocza? Nie wiem jak się do tego zabrać.

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Gadałam przed chwilą z mama. Nawet ona już się przekonała do Wojtusia i już sobie nie wyobraża inaczej. Nawet Antoś jej nie w głowie.

Marian-dla mnie to imię jest straszne. Wolałabym Romualda ;) (żartuje) . tak samo nie lubię Roberta ani Marka. Nie nazwałabym swojego syna Zdzisław ani Zenon. Imiona, które nie podlegają żadnej dyskusji.
    Za 25 lat może być inna moda i będziesz mieć wnuka Zdziska ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry synek miałbyc Leon. Potem Tymek, a w końcu został Kajetan :)

AiCha-akurat tak się złoży, że kuzyna syn, będzie miał tak samo ma imię, jak i nazwisko. Na szczęście nie mieszkają za płotem;) w końcu nie jednemu psu burek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Za 25 lat może być inna moda i będziesz mieć wnuka Zdziska ;)
    Hahaha. Trudno. Będę musiała sie jakoś pogodzić z kiepskim gustem mojego syna albo drugiego dziecka :D

• Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa też sie wpiernicza w imię albo ma być na I bo tak tradycja mówi albo musi być wtedy Jasiu:/ Zawsze jak dzwoni pyta jak Jasiu? Na to ja hmm nie wiem bo nie znam.

U nas narazie jest typ Igor bądź Jakub. A że Kubusiów u nas chyba 5 w bliskim otoczeniu więc bardziej skłaniam się do Igora i w końcu będzie na I więc się odczepi może teściówka. No ale ze z moim nie rozmawiam więc ciężko będzie dojść do porozumienia. Może zacznę wołać do brzuszka po imieniu to mój jakoś zareaguje na to

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha. Trudno. Będę musiała sie jakoś pogodzić z kiepskim gustem mojego syna albo drugiego dziecka :D
    Usłyszeć w głowie jak to pięknie brzmi .... "Zdzisiu chodź do babci, babcia kotlecikow ci nasmazyla" ;)

editchen, Lura82, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret gadaj, gadaj. Ja już tu kiedyś pisałam,ze mój też nie miał pomysłu na imię i żadne mu się nie podobalo. W końcu zaczęłam mówić Wojtuś i tak się przyzwyczail, iż potem myślał, że razem to imię wybraliśmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Usłyszeć w głowie jak to pięknie brzmi .... "Zdzisiu chodź do babci, babcia kotlecikow ci nasmazyla" ;)
    Ty nie bądź taka dowcipna, bo jeszcze nie wiesz co Ci Gabriel w życiu zafunduje ;) :P

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty nie bądź taka dowcipna, bo jeszcze nie wiesz co Ci Gabriel w życiu zafunduje ;) :P
    Nic nie wykluczam ;) mógł odziedziczył gust po ojcu a jego ojciec na okropny gust. Jakbym mu pozwoliła i gdyby nie tradycja forsowal by imię Odyn lol

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przywiązałam do imienia Julka i pewne dlatego mi ciężko wybrać dla syna coś. Tak jak ciężko było mi wymieniać wyprawkę z różu na bardziej męską kolorystykę.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas doszla jeszcze kwestia imion narodowych. Przez pewien moment rozważalismy zerwanie z tradycja i nadanie innego imienia. Ale węgierskie imiona nie były czymś do zaakceptowania dla mnie. Mąż chciał córkę o imieniu Reka a syna Botond albo Atilla. Wolałam tradycje już. Zresztą Gabriel to i tak spolszczone imię. Po węgiersku Gabriel to Gabor. W ramach kompromisu i tego że docelowo będziemy mieszkać w Polsce mąż pozwolił spolszczyc imie. Wilk syty i owca cała ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    ja się przywiązałam do imienia Julka i pewne dlatego mi ciężko wybrać dla syna coś. Tak jak ciężko było mi wymieniać wyprawkę z różu na bardziej męską kolorystykę.
    A Juliusz albo Julian? :) Eli z Aleksandry zrobiła Aleksandra jak jej córce willi wyrósł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:20

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:

U nas też miała być córka, już my i moi rodzice byli przyzwyczajeni że będzie Lila
    ale z wyprawką wstrzymaliśmy się do badania 2 trym żeby mieć pewność i Lila okazała się chłopcem :D no i od tego czasu wszystkie rzeczy są bardziej chłopięce albo uniwersalne -żeby później dla dziewczynki było :D

u mnie mama ani teściowa się nie wtrącają w imię.
    mama z tego względu że kiedyś nas nie mogła nazwać, a imiona nadawała babcia, jej teściowa.. dlatego jak się dowiedziałam że babci nie pasuje imie Oliwier, że najlepiej żeby był Adaś itp to tym bardziej powiedziałam wszystkim że będzie Oliwier :)

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie czasami mgłę na oczach. Ja mam właśnie teraz. Na prawe oko widzę normalnie, a lewą mam cały czas rozmazane. Mierzyłam ciśnienie, Ale jest dobrze. Wkurza mnie to, bo mi się obraz rozmazuje.

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    U nas też miała być córka, już my i moi rodzice byli przyzwyczajeni że będzie Lila
    ale z wyprawką wstrzymaliśmy się do badania 2 trym żeby mieć pewność i Lila okazała się chłopcem :D no i od tego czasu wszystkie rzeczy są bardziej chłopięce albo uniwersalne -żeby później dla dziewczynki było :D

u mnie mama ani teściowa się nie wtrącają w imię.
    mama z tego względu że kiedyś nas nie mogła nazwać, a imiona nadawała babcia, jej teściowa.. dlatego jak się dowiedziałam że babci nie pasuje imie Oliwier, że najlepiej żeby był Adaś itp to tym bardziej powiedziałam wszystkim że będzie Oliwier :)
    Czemu mama nie mogła was nazwać?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Doszedł do mnie balonik Aniball , zastanawiam się kiedy zacząć ćwiczenia z Nim... chyba jeszcze poczekam z dwa tygodnie. Któraś też bedzie z nim cwiczyc? Robicie masaż krocza? Nie wiem jak się do tego zabrać.

Ja jeszcze nie kupiłam, ćwiczyć zacznę chyba w 36 tc, żeby nie przyspieszyć niepotrzebnie. Niby szyjka póki co super, więc się nie zapowiada poród wcześniejszy, ale skurczy trochę mam i się boję.
    W 36 tc będzie aniball, herbatka z liści malin, wiesiołek, masaż, wszystko :D
    W głowie zrobiłam sobie listę rzeczy, które posprzątam w domu - typu szorowanie płytek i fug w łazience. Okna mi mąż umył niedawno, ale jak będzie pogoda, to na pewno poprawię...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ