X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie odkurzam mój mąż przejął ten zaszczytny obowiązek :P :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    o ja mam teraz faze na winogrona ale przechodziłam już truskawki, arbuzy. pomarańcza, czereśnie.
    Ale za mięsem nie przepadam w ciąży mogłoby go nie być wogóle. Same warzywa i owoce wystarczają.

Musze odkurzyć dzisiaj a tak mi się nie chce. Wiedziałam żeby nie kupować 100m bo za duzó roboty :P:P:P:P:P:P:P
    Ja mam odkurzanie z głowy. Mąż posłuchał się swojego widzi mi się i kupił odkurzacz przemysłowy i to jeszcze na wodę. Wielkie to i ciężkie. Więc odkurzanie to jego działka :) ja się nie tykam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny a macie więcej wydzieliny? Mała się mocno rusza a ja normalnie czuję, że ze mnie leci. Już 2 razy sprawdzałam wkładkę jakie to ma ph, czerwone więc ok ale boję się. Zaraz spakuje torbę :(
    Ja tez mam ostatnio więcej i bardzo mnie to już wkurza. Ciagle tylko muszę chodzić z wkładką. Może dziś na wizycie lekarz odstawi mi luteinę to i tej wydzieliny może będzie trochę mniej

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Malina ogólnie temat szczepień jest tematem bardzo trudnym i każda mama musi zdecydować co dla jej dziecka najlepsze... nie ma w 100% dobrego wyjścia... co do chorób typu Odra niestety ale się nie zgodzę bo nie wiem czy się orientujecie ale szczepionka Odra, Świnka Różyczka (MMR) jest to szczepionka zawierająca żywe wirusy i niestety to dzieci zaszczepione potrafią zarazić a nie te nie szczepione...

Ja powtarzam to co mi mowili z rodziny a na oddziale pracuja i maja dane pacjentów i widza ze dzieci szczepione nie byly. Jak to moja ciocia stwierdzila teraz wirusy sa tak zmutowane ze mimo wszystko lepiej zapobiegac niz leczyc. Dojalfnie temat szczepien to temat rzeka. Nie ma tak naprawdę zlotego środka. Ja mimk wszystko wychodzę z założenia ze lepiej zapobiegać. Nie daj Boze cos by sie dzialo to bym plula sobie w brode ze nie zaszczepilam dziecka. Jedyne co wiem i co mi mowils ze fakt szczepionki te 5 czy 6 w1 maja mniejsza ilość rteci niz tradycjna metoda. Ale jest tez jerno ale jak powiedziala ze metoda standardowq rozlozona jest w czasie i dziecko nie odzuww tak jej skutków natomiast metoda 6w1 wiadomo mniej kluc ale wieksze obciazenie. Ja przed oczami mam artykil o ospie party i jakos nie wyobrażam sobie uodparniac dziecka nie szczepionego z chorujacymi bo babcia ktora tak zrobila spowodowala ze dzieciatko zmarlo w wieku 1.5 roku na sepse zwiazana z powiklaniami od ospy

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja już nie odkurzam mój mąż przejął ten zaszczytny obowiązek :P :D
    Ja sobie kupiłam podrobe irobota za cale 200 zl Boze co za cudowny sprzet :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    o ja mam teraz faze na winogrona ale przechodziłam już truskawki, arbuzy. pomarańcza, czereśnie.
    Ale za mięsem nie przepadam w ciąży mogłoby go nie być wogóle. Same warzywa i owoce wystarczają.

Musze odkurzyć dzisiaj a tak mi się nie chce. Wiedziałam żeby nie kupować 100m bo za duzó roboty :P:P:P:P:P:P:P
    Winogrona przerabiałam 2 tyg temu. Teraz rządzą figi ;)

... i M&M'sy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 11:09

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Winogrona przerabiałam 2 tyg temu. Teraz rządzą figur ;)

... i M&M'sy :D
    Ja winogrono tez :) figy tez mam na tapecie a sa tak cholernie zdrowe ze mozemy je jesc :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja sobie kupiłam podrobe irobota za cale 200 zl Boze co za cudowny sprzet :)
    Mówisz? Może Też się skuszę :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mówisz? Może Też się skuszę :D

Jak dla mnie rewelacja mam mieszkanie prawie 100 metrow wiec zanim odkurzylam wymylam podglodi to mialam dosc. A tak on odkurza bardzo dokładnie sam sie wylaczy po 45 min moge wyjdc z chaty i nie męczę sie tak a stary moj jaki zadowolony :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja powtarzam to co mi mowili z rodziny a na oddziale pracuja i maja dane pacjentów i widza ze dzieci szczepione nie byly. Jak to moja ciocia stwierdzila teraz wirusy sa tak zmutowane ze mimo wszystko lepiej zapobiegac niz leczyc. Dojalfnie temat szczepien to temat rzeka. Nie ma tak naprawdę zlotego środka. Ja mimk wszystko wychodzę z założenia ze lepiej zapobiegać. Nie daj Boze cos by sie dzialo to bym plula sobie w brode ze nie zaszczepilam dziecka. Jedyne co wiem i co mi mowils ze fakt szczepionki te 5 czy 6 w1 maja mniejsza ilość rteci niz tradycjna metoda. Ale jest tez jerno ale jak powiedziala ze metoda standardowq rozlozona jest w czasie i dziecko nie odzuww tak jej skutków natomiast metoda 6w1 wiadomo mniej kluc ale wieksze obciazenie. Ja przed oczami mam artykil o ospie party i jakos nie wyobrażam sobie uodparniac dziecka nie szczepionego z chorujacymi bo babcia ktora tak zrobila spowodowala ze dzieciatko zmarlo w wieku 1.5 roku na sepse zwiazana z powiklaniami od ospy
    No właśnie i jest jeszcze druga strona medalu co byś myślała jak byś zaszczepila a dziecko miałoby poważny NOP... dlatego ta decyzja nie jest taka łatwa :/ ja mam w bliskim otoczeniu 2 poważne NOPY... mój pierwszy syn też ciężko przeszedł szczepienia :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Jak dla mnie rewelacja mam mieszkanie prawie 100 metrow wiec zanim odkurzylam wymylam podglodi to mialam dosc. A tak on odkurza bardzo dokładnie sam sie wylaczy po 45 min moge wyjdc z chaty i nie męczę sie tak a stary moj jaki zadowolony :)
    Póki mieszkaliśmy w mieszkaniu 60 m to był pikuś ale teraz dom 150 m odkurzyc to masakra dobre pół godziny... dlatego ja wymiekam i mój mąż już to robi...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Póki mieszkaliśmy w mieszkaniu 60 m to był pikuś ale teraz dom 150 m odkurzyc to masakra dobre pół godziny... dlatego ja wymiekam i mój mąż już to robi...

My jestesmt w trakcie budowy tzn dzialka jest juz ogrodzona haha i plany sa:) zaczynamy na wiosne i mąż stwierdził ze wtedy kupi mi ten co mamie na 60 kupiliśmy myjacy i odkurzajacy oj on to rewelacja ale slono kosztuje. Jednak koszt nijak sie ma przelozenia na nasza prace. Tak samo bylam wielka przeciwiniczka tjermkmixa ze taki drogi i w ogole. A teraz nei wyobrażam sobie kuchni bez niego :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja winogrono tez :) figy tez mam na tapecie a sa tak cholernie zdrowe ze mozemy je jesc :)
    Ooo nie wiedziałam, że figi są takie zdrowe. Na co są dobre?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wzięłam się za porządki w garderobie zrobiłam kilka półek na ciuszki Teosia... teraz zostało jeszcze resztę ciuszków poprzynosic z piwnicy, przejrzeć i w listopadzie zaczynam wielkie pranie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No właśnie i jest jeszcze druga strona medalu co byś myślała jak byś zaszczepila a dziecko miałoby poważny NOP... dlatego ta decyzja nie jest taka łatwa :/ ja mam w bliskim otoczeniu 2 poważne NOPY... mój pierwszy syn też ciężko przeszedł szczepienia :(

Oczywiście masz racje ale czemu wychodzić z zalozenia ze od razu bedzie zlE? :) ja wole zaszczepic tymvbardziej ze od stycznia beda mieli prawo odmoeic przyjęcia do zlobka przedkszoli i pediatra to samo dzieci nie szczepionych no i pis wprowadza kare 10 tys. To nam 0olozja wczoraj mowila i cicoia moja potwierdzila ze te plany jednak wejda :( teraz poki co sanepod moze nalozuc kare 3 wezwanis za 4 razem do 500 zl kara

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały nogi prostuje. Tych małych girek wbijajacych mi się w brzuch nie da się z niczym innym pomylić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - to dobrze, że ci żółte wychodzą paski. Tzn ja mam takie, że jasno żółte jest ph 4, ph 7 granatowe i wtedy prawdopodobne, że są to wody.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ooo nie wiedziałam, że figi są takie zdrowe. Na co są dobre?

Przede wszystkom na trawienie, wątrobe, regulują prace naczym krwionośnych, dobre dla palaczy maja duzo antyutleniaczy , nawet na hemorodidu sa dobre. Do tego duza zawartosc zelaza magnezu i potasu tak w skrócie: ) oczuwiscie chofzi mi o świeże: )

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pisalyscie o "notorycznym zmeczeniu" i powiem wam że ja od jakiś 2 tygodni jestem zupełnie bez energii ledwo wstanę i mogłabym iść od razu spać, jadąc samochodem ciężko mi jest się skupic... nie mam na nic sily... czekam tylko na drzemke mojego syna żeby pójść razem z nim spać... nawet obiadu nie mam siły robić, normalnie ledwo żyję :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyprałam kocyki i skarpetki (o tym wcześniej zapomniałam) :) Nie mogę się doczekać, aż P wróci z pracy i komodę złoży :) jutro będę ciuszki układać :D

Co do odkurzania, to narazie mamy zwykły odkurzacz, ale mamy zrobiona instalacje pod odkurzacz centralny. Jak nas będzie kiedyś stać,to kupimy do tego odkurzacz i tylko rurę będę wsadzać i cały dom oblece. Bo teraz 3razy musze zmieniać kontakt, żeby kabla starczyło.

‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ