X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój mały nogi prostuje. Tych małych girek wbijajacych mi się w brzuch nie da się z niczym innym pomylić.
    Mój wczoraj jednocześnie prostowal nóżki i główkę wbijal w szyjke(glowke ma bardzo nisko ginek wczoraj miał problem żeby go zmierzyć dobrze) normalnie myślałam że już urodze...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Przede wszystkom na trawienie, wątrobe, regulują prace naczym krwionośnych, dobre dla palaczy maja duzo antyutleniaczy , nawet na hemorodidu sa dobre. Do tego duza zawartosc zelaza magnezu i potasu tak w skrócie: ) oczuwiscie chofzi mi o świeże: )
    No ja jem świeże :) nawet nie wiedzialam, że tyle w nich dobrodziejstw. W Polsce w hipermarketach to zazwyczaj wyglądały jakby tortury przeszly więc rzadko je kupowałam. Tutaj w UK nie mam problemu w znalezieniu ładnych :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście minęło twardnienie brzucha, Ale maly tak się dziwnie ulokowal,ze ciężko się podnieść. Wypiął dupine pod samymi cyckami

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do odkurzania, to narazie mamy zwykły odkurzacz, ale mamy zrobiona instalacje pod odkurzacz centralny. Jak nas będzie kiedyś stać,to kupimy do tego odkurzacz i tylko rurę będę wsadzać i cały dom oblece. Bo teraz 3razy musze zmieniać kontakt, żeby kabla starczyło.
    No to jak u nas też jest niby instalacja tylko trzeba jeszcze kupić centralke i oprzyrządowanie :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wczoraj pisalyscie o "notorycznym zmeczeniu" i powiem wam że ja od jakiś 2 tygodni jestem zupełnie bez energii ledwo wstanę i mogłabym iść od razu spać, jadąc samochodem ciężko mi jest się skupic... nie mam na nic sily... czekam tylko na drzemke mojego syna żeby pójść razem z nim spać... nawet obiadu nie mam siły robić, normalnie ledwo żyję :/
    Ja gotuje na 3 dni. Bo nie mam siły stać w kuchni. Wczoraj zrobiłam 20 pulpetow w sosie. Dziś tylko obiorę kilka ziemniaków, otworzę słoik buraczków i obiad z głowy. Jutro zamiast buraczków dam fasolkę szparagową. Trzeba sobie ułatwiać życie ;)

magdzia26, editchen lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ooo nie wiedziałam, że figi są takie zdrowe. Na co są dobre?

I na sperme! Tylko ze dla nas na tym wątku to już niepotrzebne:-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja gotuje na 3 dni. Bo nie mam siły stać w kuchni. Wczoraj zrobiłam 20 pulpetow w sosie. Dziś tylko obiorę kilka ziemniaków, otworzę słoik buraczków i obiad z głowy. Jutro zamiast buraczków dam fasolkę szparagową. Trzeba sobie ułatwiać życie ;)

Zazdroszczę, u mnie 20 pulpetow idzie w jeden dzień:-(

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jak się ma 3latka niejadka to niestety nie da się iść na łatwiznę...w innym przypadku wogole bym obiadu nie robiła bo moja energia życiową = minus 100

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No ja jem świeże :) nawet nie wiedzialam, że tyle w nich dobrodziejstw. W Polsce w hipermarketach to zazwyczaj wyglądały jakby tortury przeszly więc rzadko je kupowałam. Tutaj w UK nie mam problemu w znalezieniu ładnych :)

Bo w Polsce to my wszystko gorsze dostajemy. Jak pracowalam w korpo w jednym ze znanych marketow i zobavzylam sklad pieluszek na Polskę na Czechy i Niemcy to az wlos sie jezy skad taka roznica....

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    I na sperme! Tylko ze dla nas na tym wątku to już niepotrzebne:-)
    Przypomniałaś mi słowa mojego męża jak mówiłam, że splodzenie dziecka zajmie nam miesiące czy lata (naczytałam się w necie o kłopotach par, a my jeszcze w dwóch różnych krajach widywalismy się raz na miesiąc). On odpowiadał "gdybyś oglądała olimpiady wiedziałabys, że wegierscy pływący są w czołówce" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 11:58

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Jak się ma 3latka niejadka to niestety nie da się iść na łatwiznę...w innym przypadku wogole bym obiadu nie robiła bo moja energia życiową = minus 100

A pro po niejadkow . ja taka bylam za to mąż byleby kielbaska jak byl maly i probpem z głowy ale moja mama mi zawsze powtarza dziecko lepiej niejadek niz kluska :) i ze mowi widzisz ty tez nie jadlas a popatrz teraz na siebie co zle wygladasz :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, rozmawiałam właśnie z kumplem - mają dwójkę; zszokowany, że torby jeszcze nie spakowałam, że już teraz mam iść pakować...zdenerwował mnie, typ jeden

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wyborczej trąbią o epidemii WZW t.A, żeby myć ręce itd.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Bo w Polsce to my wszystko gorsze dostajemy. Jak pracowalam w korpo w jednym ze znanych marketow i zobavzylam sklad pieluszek na Polskę na Czechy i Niemcy to az wlos sie jezy skad taka roznica....
    Ja mam porównanie produktów Tesco Pl vs UK. Wystarczy sprawdzić ile jest masła w ciastkach w Polsce a ile w UK. To samo np w produktach do prania w Niemczech i Polsce.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie już ta siara. Wiem, że niby to dobry objaw ale Leżę sobie i patrzę jak kapie. Kropla za kropla :/ wolno się zbierają ale jednak. Mąż mówi, że to jest obrzydliwe. Za karę pójdę się zdrzemnę na jego połowie łóżka i ubrudze jego prześcieradło :D

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wkurza mnie już ta siara. Wiem, że niby to dobry objaw ale Leżę sobie i patrzę jak kapie. Kropla za kropla :/ wolno się zbierają ale jednak. Mąż mówi, że to jest obrzydliwe. Za karę pójdę się zdrzemnę na jego połowie łóżka i ubrudze jego prześcieradło :D
    Mi nic nie leci :(

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi leci, może nie kąpie tak jak u Emikey,ale potrafi być sporo. Wczoraj żartowałam do męża,czy mu do kawy trochę nie odlać ;) zaśmiał, że od razu tyle,zs żeby na kakao starczyło ;)
    Mam nadzieję, że to dobry objaw

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tak samo to też nic nie leci, tylko jak za bardzo podrażnię sutki lub delikatnie ucisne brodawke, a samo nie leci ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi leci, może nie kąpie tak jak u Emikey,ale potrafi być sporo. Wczoraj żartowałam do męża,czy mu do kawy trochę nie odlać ;) zaśmiał, że od razu tyle,zs żeby na kakao starczyło ;)
    Moja mama mówi, że z moim bratem nic jej nie leciało a potem pokarmu miała na 2 tyg. Ze mną leciało od 7 miesiąca i potem dużo pokarmu miala, tyle, że ja jeść nie chciałam :P mój lekarz powiedział, że to dobry objaw, że laktacja bedzie!

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by na sama myśl haftowal :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ