Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz nic a nic nie leci w pierwszej ciąży też nic nie było a kp rok więc nie ma reguły ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Mi nic nie leci :(
    Mi chyba tez nie, tylko raz zauważyłam mokre ślady na bluzce

Co do szczepień to ja sie chyba nie wypowiem bo mam w tej kwesti dość radykalne zdanie

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Mi chyba tez nie, tylko raz zauważyłam mokre ślady na bluzce

Co do szczepień to ja sie chyba nie wypowiem bo mam w tej kwesti dość radykalne zdanie
    Radykalne w która strone?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja mam przerąbane. Dziecko będzie żyć w dwóch różnych krajach i ja nie wiem jak pogodzić ze sobą szczepienia tu i tam :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey Ty akurat masz bardzo komfortowa sytuację bo rodzac dziecko w Angli decydujesz i nikt w Polsce nie będzie Cię ścigał możesz sama po swojemu ułożyć sobie kalendarz szczepień tak jak będziesz uważała za słuszne...

[m]alina, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko będzie rejestrowane w Polsce. Myślisz, że nie będą mnie ścigać w Polscy za szczepienia?

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do szczepień jednego jestem pewna nie zgodzę się na szczepienie dziecka od razu po urodzeniu jeżeli będzie choćby najmniejsza szansa że dziecko ma jakąś infekcje (tak jak zrobili mi z pierwszym synem) tak samo później nawet jeżeli będzie to "tylko" katarek to na szczepienie się nie zgodzę a po drugie na pewno nie wybiorę ani 5w1 ani 6w1 a te refundowane będę rozbijala jak już na kilka razy żeby jednorazowo nie dostawał kilku szczepionek... nie jestem do końca za całkowitym nieszczepieniem a bardziej za szczepienie rozsądnym, z głową a nie na ślepo "bo już czas"

Lura82 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziecko będzie rejestrowane w Polsce. Myślisz, że nie będą mnie ścigać w Polscy za szczepienia?
    No ale rodzic będziesz w Angli więc tam będziesz miała kartę szczepień już nie mówiąc że tam będziesz mieszkała przynajmniej na początku więc w Polsce nic im do tego ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No ale rodzic będziesz w Angli więc tam będziesz miała kartę szczepień już nie mówiąc że tam będziesz mieszkała przynajmniej na początku więc w Polsce nic im do tego ;)
    Patrząc co wymyśla polski rząd to może być różnie.... teraz np chce zrobić że jak pracujesz za granicą i tam płacisz podatki ale podatek jaki zabierają ci za granica jest niżsZy niż ten w Polsce to musisz resZtę dopłacić w Polsce..... więc ogólnie wsZystkiego mogę się spodziewać. Kary za nie szczepienie też...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja co do szczepień jednego jestem pewna nie zgodzę się na szczepienie dziecka od razu po urodzeniu jeżeli będzie choćby najmniejsza szansa że dziecko ma jakąś infekcje (tak jak zrobili mi z pierwszym synem) tak samo później nawet jeżeli będzie to "tylko" katarek to na szczepienie się nie zgodzę a po drugie na pewno nie wybiorę ani 5w1 ani 6w1 a te refundowane będę rozbijala jak już na kilka razy żeby jednorazowo nie dostawał kilku szczepionek... nie jestem do końca za całkowitym nieszczepieniem a bardziej za szczepienie rozsądnym, z głową a nie na ślepo "bo już czas"

Ja dziecko po porodzie bede szczepic ze wzgledu na sezon zimkwy i grypowy. Natomiast potem idziemy metoda tradycyjna rozlozona w czasie nie 5 czy 6w1

editchen lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie bede wymyslac, jak zaleca kalendarz szczepien w DE tak bede szczepic. Nie chce sie wglebiac w ten kontrowersyjny temat. Tesciowa pracuje na oddziale noworodkow, mysle ze ma duza wiedze wiec na ten temat i zdecydowanie zaleca szczepic.

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Discret Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkurzyłam i wstawiłam pranie uff połowa roboty na dzisiaj za mna:)

iRobota też chciałam kupić ale mojej przyjaciółce się nie sprawdza na dywanach a u mnie w salonie jeszcze dywan jest na cały pokój zmiana będzie dopiero na wiosnę. Na razie mam szczeniaka który odkurza każde jedzenie z podłogi hehe więc mam żywego iRobota od jedzenia i okruszków.

Chyba ciśnienie słabe dzisiaj bo głowa mnie boli od rana.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • 78beti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Radykalne w która strone?
    :) Ja jestem za zapobieganiem a nie leczeniem wiec jestem za szczepieniami. Oczywiście jak młoda była chora to przesuwałam termin szczepienia ale jestem za. Uważam, że dzieci nieszczepione nie powinny być przyjmowane do żłobków i przedszkoli. Nie chce aby czyjaś nieodpowiedzialność spowodowała że moje dziecko mogłoby sie jakimś paskudztwem zarazić. Nie pisałam bo widzę że sporo z Was jest przeciwko szczepieniom i wiem że moje zdanie będzie odrębne.

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za szczepienie, Ale rozsądnym. Jak z małym po porodzie będzie dobrze, to niech szczypią. Potem będziemy szli ze szczepionkami w odpowiedniej kolejności. Ale jak mały będzie choć trochę przeziębiony, to będę odsuwac w czasie. No i nie chcemy szczepić szczepionkami typu 6w1. Za duże obciążenie na raz. Ostatnio moja siostra rozmawiała na ten temat z bardzo fajna pediatra-genetykiem i ona jest jak najbardziej za szczepieniem, ale nie za wszelką cenę i nie poleca tych skojarzonych

editchen, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    :) Ja jestem za zapobieganiem a nie leczeniem wiec jestem za szczepieniami. Oczywiście jak młoda była chora to przesuwałam termin szczepienia ale jestem za. Uważam, że dzieci nieszczepione nie powinny być przyjmowane do żłobków i przedszkoli. Nie chce aby czyjaś nieodpowiedzialność spowodowała że moje dziecko mogłoby sie jakimś paskudztwem zarazić. Nie pisałam bo widzę że sporo z Was jest przeciwko szczepieniom i wiem że moje zdanie będzie odrębne.
    Myślę, że te które są za szczepienia siedzą po prostu cicho :) ja będę szczepiła dziecko, tyle, że muszę zastanowić się jak to zrobić, żeby potem mi się szczepienia nie dublowaly. Nie mam problemu z azotanem srebra bo w UK nie dają, a w Polsce tylko po porodzie to dają.

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za szczepieniem. A wyobrażacie sobie, że byłam 2 razy szczepiona na różyczkę i dalej nie mam przeciwciał? Przed kolejną ciążą znowu spróbuję się zaszczepić, bo teraz to drżę przez cały czas żeby tego paskudztwa nie załapać. No i dzieci omijam szerokim łukiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 12:39

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odskakujac od tematu szczepień ... czy to normalne, że kusi mnie sprawdzić jak smakuje siara? :P Szczęśliwa próbowałaś?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Też jestem za szczepieniem. A wyobrażacie sobie, że byłam 2 razy szczepiona na różyczkę i dalej nie mam przeciwciał? Przed kolejną ciążą znowu spróbuję się zaszczepić, bo teraz to drżę przez cały czas żeby tego paskudztwa nie załapać.
    Ja chorowałam w 1996 i mam przeciwciała :) chorowałam też na ospę i świnkę. Odra mnie ominęła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja chorowałam w 1996 i mam przeciwciała :) chorowałam też na ospę i świnkę. Odra mnie ominęła.
    Ja chorowałam zawsze razem z siostrą na wszystkie zakaźne, ale jak ona miała różyczkę, to ja miałam szkarlatynę :P

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi na KTG to ten górny zapis to skurcze czy tętno dziecka???

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ