Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW Lidlu będą od poniedziałku książeczki sensoryczne. Z lustereczkiem, futerkiem do dotykania. Chce sie przejść i zobaczyć. Przynajmniej wejdę, Jak będzie dużo ludzi, to wyjdę. Choć mam nadzieję,ze szału nie będzie, bo ostatnio dość często były akcje ze światem malucha. A najbardziej interesuje mnie, Jak wyglada krzesełko do karmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:03
-
nick nieaktualny
-
78beti wrote:Ja mam dopiero 6.11 wizytę a potem to już tylko odliczanie .....
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Beti- Ale u Ciebie to inna historia, bo Ty to wiesz, kiedy się rozpakujesz. A większość z nas siedzi na bombie
Dziś jadę odebrać wózek- mam nadzieje że dam radę sama bo M jak zwykle nie ma czasu
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
To i ja się witam z łóżka
taaaka jestem senna, jak nigdy.
Wczoraj zobaczyłam w swojej karcie ciąży, że 2 tygodnie temu lekarz wpisał mi, że jestem w 33tyg +3dni. Teraz się zastanawiam, czy wpisał termin z OM, czy tak mu wychodzi z USG. Idąc tym tropem dziś byłoby już 35+2. Z OM to by się nawet zgadzało, ale mały od początku był ponad tydzień do tyłu, więc już sama nie wiem. -
My jeszcze wczoraj zaliczyliśmy wizytę kwalifikacyjną do planowego CC na piątkę z plusem, tzn. Maleństwo wciąż siedzi pupą. W ciągu tygodnia mają dać mi znać czy udało się znaleźć termin.
Szukam drugiej opcji i się waham: Karowa, IMiD czy Czerniakowski...
Czy któraś z warszawianek może mi podpowiedzieć?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:My jeszcze wczoraj zaliczyliśmy wizytę kwalifikacyjną do planowego CC na piątkę z plusem, tzn. Maleństwo wciąż siedzi pupą. W ciągu tygodnia mają dać mi znać czy udało się znaleźć termin.
Szukam drugiej opcji i się waham: Karowa, IMiD czy Czerniakowski...
Czy któraś z warszawianek może mi podpowiedzieć?k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jakieś głupoty mi się dzis śniły. Rozbijający się samolot, moja mama mi się śniła ale nic nie mówiła. DZwoniłam juz o 7 do domu czY wsZystko ok.
A tak to mój dziś jedzie do Londynu i ja w nerwach, że jak coś się stanie to nie da rady być zaraz w domu. Do tego boję się, ze trafi na jakis zamach terrorystyczny. NajgorsZe, że w grudniu tez musi na jeden dzien jechać, a wtedy to będę sikać po nogach, że urodzę jak on będzie w Londynie. -
78beti wrote:A jest on miękki ? Bo na zdjęciu wyglada jakby był sztywny i jeszcze jedno on jest chyba bardzo ciepły ?
ja mam taki:
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904106120.html
jest cieplutki i w środku bardzo mięciutki, no i w komplecie przesłodka biała czapeczka.
prezent od mamy ale ja wybierałamSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Jakieś głupoty mi się dzis śniły. Rozbijający się samolot, moja mama mi się śniła ale nic nie mówiła. DZwoniłam juz o 7 do domu czY wsZystko ok.
A tak to mój dziś jedzie do Londynu i ja w nerwach, że jak coś się stanie to nie da rady być zaraz w domu. Do tego boję się, ze trafi na jakis zamach terrorystyczny. NajgorsZe, że w grudniu tez musi na jeden dzien jechać, a wtedy to będę sikać po nogach, że urodzę jak on będzie w Londynie.
Mojej mamie ostatnio się śniło że urodziłam i dzwoniła do mnie czy się nic nie dziejeOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
78beti wrote:Ja mam dopiero 6.11 wizytę a potem to już tylko odliczanie .....
to będzie ostatnia wizyta prawdopodobnie.
Wózek tez dzis odbieramy
Dzis również ostatnia wizyta u diabetologa.
W lidlu ostatnio ciągle cos dla dzieci jest. Lubię ich produkty, to krzesło dobrze sie zapowiada.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Moja córka wielkoludem nie będzie. Na dzień dzisiejszy wazy 2300.
Jest w normie ale raczej mala, choć według usg termin porodu dokładnie taki sam jak z miesiaczki.
Wody w normie, serduszko ok, łożysko ok. Pessar trzyma.
Kolejna wizyta za 2 tyg , będzie to juz ostatnia kontrola. Od 38tc juz szpital i leżenie w nim.
Martwi mnie tylko, ze chce nas położyć do szpitala z pessarem. Chyba będę z nim negocjować wyjecie w 37 tygodniu.moja w 34 tc miala 1400, a urodzila sie w 37 tc z waga 2300 wlasnie. Teraz martwi mnie, ze od jakiegos czasu brzuch stoi w miejscu
wizyta w piatek, wiec zobaczymy.
Dziewczyny a gdzie robicie ktg? Lekarz robi Wam na miejscu, czy w jakiejs przychodni? Placicie za to? Bo mi ostatnio robili ktg dopiero w szpitalu od 35 tc I dziwili sie, ze lekarz wczesniej mnie nie kierowal. -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:K878- a Ty nie masz lekarza, który pracuje w szpitalu sw Zofii? Bo mój lekarz, to sam załatwia takie sprawy. Idzie, wpisuje w termin i ma być
no nie mam; moja lekarka pracuje w szpitalu w Łodzi... trochę żartem ale rozważałam, czyby do niej nie pojechać...
Problem z Zośką jest taki, że tam naprawdę się pchają ludzie drzwiami i oknami - no i się nie dziwię, bo sama tak robię i wiem dlaczego
Wczoraj mi lekarka powiedziała, że nie może mi nic zagwarantować, tydzień temu mieli jakieś spotkanie i rozmawiali o tym, że listopad jest załadowany i grudzień pomału też.
Jeśli Twój lekarz jest z Karowej to pewnie masz łatwiej i będą Cię lepiej traktować, ale na tyle co się nasłuchałam i naczytałam o położnych, i sama zobaczyłam w ciągu tych paru godzin jak byłam na dniu cukrzyka, to jedyne co przemawia za tym szpitalem to rzekomo najlepsza neonatologia i postrzeganie, że ogólnie szpital OK... Nie chciałabym Ci mieszać w głowie i zniechęcać, bo sama gdybym miała lekarza to bym za nim poszła do szpitala, po prostu mam swoje zdanie no i jestem w innej sytuacjiCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
omii wrote:ja mam taki:
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904106120.html
jest cieplutki i w środku bardzo mięciutki, no i w komplecie przesłodka biała czapeczka.
prezent od mamy ale ja wybierałamhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Eli wrote:To ladna ma wage
moja w 34 tc miala 1400, a urodzila sie w 37 tc z waga 2300 wlasnie. Teraz martwi mnie, ze od jakiegos czasu brzuch stoi w miejscu
wizyta w piatek, wiec zobaczymy.
Dziewczyny a gdzie robicie ktg? Lekarz robi Wam na miejscu, czy w jakiejs przychodni? Placicie za to? Bo mi ostatnio robili ktg dopiero w szpitalu od 35 tc I dziwili sie, ze lekarz wczesniej mnie nie kierowal.
Eli, KTG się robi dopiero przy konkretnych wskazaniach, jak z ciążą jest wszystko OK to się go nie robi.
Jak masz podejrzenie porodu przedwczesnego - jak miałaś hipotrofika to było pewnie wskazanie
Przy cukrzycy ciążowej - i dlatego ja będę chodzić od 36 tc co tydzień
No i po terminie się robi
I mi powiedzieli, żeby na IP przyjść po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:42
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019