Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Chyba dużo nas wizytuje 2 i 3listopada :)

A tak na serio-trzymam to, już listopad,zleci. Aż mnie to przeraza
    Ja mam dopiero 6.11 wizytę a potem to już tylko odliczanie ..... :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu będą od poniedziałku książeczki sensoryczne. Z lustereczkiem, futerkiem do dotykania. Chce sie przejść i zobaczyć. Przynajmniej wejdę, Jak będzie dużo ludzi, to wyjdę. Choć mam nadzieję,ze szału nie będzie, bo ostatnio dość często były akcje ze światem malucha. A najbardziej interesuje mnie, Jak wyglada krzesełko do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Beti- Ale u Ciebie to inna historia, bo Ty to wiesz, kiedy się rozpakujesz. A większość z nas siedzi na bombie :)

Nola lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    .Ja też wizyta dopiero 7.11 a pozniej juz tylko czekanie w pogotowiu. Tobie Beti fajnie Ty masz date cesarki tez bym tak chciala ale jesli bedziez trzeba urodze naturalie dla małej zrobie wszystko ale juz tak bym chciala wiedziec co i jak :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- Ale u Ciebie to inna historia, bo Ty to wiesz, kiedy się rozpakujesz. A większość z nas siedzi na bombie :)
    Niby tak ale nigdy nie wiadomo czy doczekam terminu :)

Dziś jadę odebrać wózek :) - mam nadzieje że dam radę sama bo M jak zwykle nie ma czasu

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z łóżka :) taaaka jestem senna, jak nigdy.

Wczoraj zobaczyłam w swojej karcie ciąży, że 2 tygodnie temu lekarz wpisał mi, że jestem w 33tyg +3dni. Teraz się zastanawiam, czy wpisał termin z OM, czy tak mu wychodzi z USG. Idąc tym tropem dziś byłoby już 35+2. Z OM to by się nawet zgadzało, ale mały od początku był ponad tydzień do tyłu, więc już sama nie wiem.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze wczoraj zaliczyliśmy wizytę kwalifikacyjną do planowego CC na piątkę z plusem, tzn. Maleństwo wciąż siedzi pupą. W ciągu tygodnia mają dać mi znać czy udało się znaleźć termin.

Szukam drugiej opcji i się waham: Karowa, IMiD czy Czerniakowski...
    Czy któraś z warszawianek może mi podpowiedzieć?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zawsze w kartę ciązy wpisuje tygodnie od om. Na usg też wpisuje datę om, a potem jak mierzy, to na tym druku wychodza Mi wartości i przewidywalna data porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    My jeszcze wczoraj zaliczyliśmy wizytę kwalifikacyjną do planowego CC na piątkę z plusem, tzn. Maleństwo wciąż siedzi pupą. W ciągu tygodnia mają dać mi znać czy udało się znaleźć termin.

Szukam drugiej opcji i się waham: Karowa, IMiD czy Czerniakowski...
    Czy któraś z warszawianek może mi podpowiedzieć?
    Ja na Twoim miejscu brałabym Karową i Orlowskiego. Orlowski, to mój drugi typ, Jak mnie na karowej nie będą chcieli przyjąć.slyszalam o tym szpitalu bardzo dużo dobrego. Gdyby nie, to że mam lekarza z karowej, to bym się w ogóle zdecydowała na ten szpital.

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- a Ty nie masz lekarza, który pracuje w szpitalu sw Zofii? Bo mój lekarz, to sam załatwia takie sprawy. Idzie, wpisuje w termin i ma być;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś głupoty mi się dzis śniły. Rozbijający się samolot, moja mama mi się śniła ale nic nie mówiła. DZwoniłam juz o 7 do domu czY wsZystko ok.

A tak to mój dziś jedzie do Londynu i ja w nerwach, że jak coś się stanie to nie da rady być zaraz w domu. Do tego boję się, ze trafi na jakis zamach terrorystyczny. NajgorsZe, że w grudniu tez musi na jeden dzien jechać, a wtedy to będę sikać po nogach, że urodzę jak on będzie w Londynie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A jest on miękki ? Bo na zdjęciu wyglada jakby był sztywny i jeszcze jedno on jest chyba bardzo ciepły ?

ja mam taki:
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904106120.html

jest cieplutki i w środku bardzo mięciutki, no i w komplecie przesłodka biała czapeczka.

prezent od mamy ale ja wybierałam :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey- nie myśl w najgorszych kategoriach, bo urodzisz ze stresu ;)
    Dobrze będzie i mały poczeka na tatusia :)

• omii Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jakieś głupoty mi się dzis śniły. Rozbijający się samolot, moja mama mi się śniła ale nic nie mówiła. DZwoniłam juz o 7 do domu czY wsZystko ok.

A tak to mój dziś jedzie do Londynu i ja w nerwach, że jak coś się stanie to nie da rady być zaraz w domu. Do tego boję się, ze trafi na jakis zamach terrorystyczny. NajgorsZe, że w grudniu tez musi na jeden dzien jechać, a wtedy to będę sikać po nogach, że urodzę jak on będzie w Londynie.

Mojej mamie ostatnio się śniło że urodziłam i dzwoniła do mnie czy się nic nie dzieje

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Tez mam 06.11 :) to będzie ostatnia wizyta prawdopodobnie.
    Wózek tez dzis odbieramy :)
    Dzis również ostatnia wizyta u diabetologa.

W lidlu ostatnio ciągle cos dla dzieci jest. Lubię ich produkty, to krzesło dobrze sie zapowiada.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Moja córka wielkoludem nie będzie. Na dzień dzisiejszy wazy 2300.
    Jest w normie ale raczej mala, choć według usg termin porodu dokładnie taki sam jak z miesiaczki.
    Wody w normie, serduszko ok, łożysko ok. Pessar trzyma.
    Kolejna wizyta za 2 tyg , będzie to juz ostatnia kontrola. Od 38tc juz szpital i leżenie w nim.
    Martwi mnie tylko, ze chce nas położyć do szpitala z pessarem. Chyba będę z nim negocjować wyjecie w 37 tygodniu.
    To ladna ma wage :) moja w 34 tc miala 1400, a urodzila sie w 37 tc z waga 2300 wlasnie. Teraz martwi mnie, ze od jakiegos czasu brzuch stoi w miejscu :( wizyta w piatek, wiec zobaczymy.
    Dziewczyny a gdzie robicie ktg? Lekarz robi Wam na miejscu, czy w jakiejs przychodni? Placicie za to? Bo mi ostatnio robili ktg dopiero w szpitalu od 35 tc I dziwili sie, ze lekarz wczesniej mnie nie kierowal.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już będę mieć ktg, to w szpitalu. W poradni przyszpitalnej. A w zasadzie trzeba się zapisać do poradni,a robią i tak przy IP

• k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- a Ty nie masz lekarza, który pracuje w szpitalu sw Zofii? Bo mój lekarz, to sam załatwia takie sprawy. Idzie, wpisuje w termin i ma być;)

no nie mam; moja lekarka pracuje w szpitalu w Łodzi... trochę żartem ale rozważałam, czyby do niej nie pojechać...

Problem z Zośką jest taki, że tam naprawdę się pchają ludzie drzwiami i oknami - no i się nie dziwię, bo sama tak robię i wiem dlaczego :)

Wczoraj mi lekarka powiedziała, że nie może mi nic zagwarantować, tydzień temu mieli jakieś spotkanie i rozmawiali o tym, że listopad jest załadowany i grudzień pomału też.

Jeśli Twój lekarz jest z Karowej to pewnie masz łatwiej i będą Cię lepiej traktować, ale na tyle co się nasłuchałam i naczytałam o położnych, i sama zobaczyłam w ciągu tych paru godzin jak byłam na dniu cukrzyka, to jedyne co przemawia za tym szpitalem to rzekomo najlepsza neonatologia i postrzeganie, że ogólnie szpital OK... Nie chciałabym Ci mieszać w głowie i zniechęcać, bo sama gdybym miała lekarza to bym za nim poszła do szpitala, po prostu mam swoje zdanie no i jestem w innej sytuacji ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    ja mam taki:
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904106120.html

jest cieplutki i w środku bardzo mięciutki, no i w komplecie przesłodka biała czapeczka.

prezent od mamy ale ja wybierałam :D
    Ale czy w nim pasy zapina sie tak jak na zdjęciu na kombinezonie ? Bo mi zależy na takim co pasy są w środku z tego co piszą niebezpiecznym jest zapinanie malucha przez kombinezon

• k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    To ladna ma wage :) moja w 34 tc miala 1400, a urodzila sie w 37 tc z waga 2300 wlasnie. Teraz martwi mnie, ze od jakiegos czasu brzuch stoi w miejscu :( wizyta w piatek, wiec zobaczymy.
    Dziewczyny a gdzie robicie ktg? Lekarz robi Wam na miejscu, czy w jakiejs przychodni? Placicie za to? Bo mi ostatnio robili ktg dopiero w szpitalu od 35 tc I dziwili sie, ze lekarz wczesniej mnie nie kierowal.

Eli, KTG się robi dopiero przy konkretnych wskazaniach, jak z ciążą jest wszystko OK to się go nie robi.

Jak masz podejrzenie porodu przedwczesnego - jak miałaś hipotrofika to było pewnie wskazanie
    Przy cukrzycy ciążowej - i dlatego ja będę chodzić od 36 tc co tydzień
    No i po terminie się robi

I mi powiedzieli, żeby na IP przyjść po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:42

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ