X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Chyba dużo nas wizytuje 2 i 3listopada :)

A tak na serio-trzymam to, już listopad,zleci. Aż mnie to przeraza
    Ja mam dopiero 6.11 wizytę a potem to już tylko odliczanie ..... :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu będą od poniedziałku książeczki sensoryczne. Z lustereczkiem, futerkiem do dotykania. Chce sie przejść i zobaczyć. Przynajmniej wejdę, Jak będzie dużo ludzi, to wyjdę. Choć mam nadzieję,ze szału nie będzie, bo ostatnio dość często były akcje ze światem malucha. A najbardziej interesuje mnie, Jak wyglada krzesełko do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Beti- Ale u Ciebie to inna historia, bo Ty to wiesz, kiedy się rozpakujesz. A większość z nas siedzi na bombie :)

Nola lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    .Ja też wizyta dopiero 7.11 a pozniej juz tylko czekanie w pogotowiu. Tobie Beti fajnie Ty masz date cesarki tez bym tak chciala ale jesli bedziez trzeba urodze naturalie dla małej zrobie wszystko ale juz tak bym chciala wiedziec co i jak :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- Ale u Ciebie to inna historia, bo Ty to wiesz, kiedy się rozpakujesz. A większość z nas siedzi na bombie :)
    Niby tak ale nigdy nie wiadomo czy doczekam terminu :)

Dziś jadę odebrać wózek :) - mam nadzieje że dam radę sama bo M jak zwykle nie ma czasu

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z łóżka :) taaaka jestem senna, jak nigdy.

Wczoraj zobaczyłam w swojej karcie ciąży, że 2 tygodnie temu lekarz wpisał mi, że jestem w 33tyg +3dni. Teraz się zastanawiam, czy wpisał termin z OM, czy tak mu wychodzi z USG. Idąc tym tropem dziś byłoby już 35+2. Z OM to by się nawet zgadzało, ale mały od początku był ponad tydzień do tyłu, więc już sama nie wiem.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze wczoraj zaliczyliśmy wizytę kwalifikacyjną do planowego CC na piątkę z plusem, tzn. Maleństwo wciąż siedzi pupą. W ciągu tygodnia mają dać mi znać czy udało się znaleźć termin.

Szukam drugiej opcji i się waham: Karowa, IMiD czy Czerniakowski...
    Czy któraś z warszawianek może mi podpowiedzieć?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zawsze w kartę ciązy wpisuje tygodnie od om. Na usg też wpisuje datę om, a potem jak mierzy, to na tym druku wychodza Mi wartości i przewidywalna data porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    My jeszcze wczoraj zaliczyliśmy wizytę kwalifikacyjną do planowego CC na piątkę z plusem, tzn. Maleństwo wciąż siedzi pupą. W ciągu tygodnia mają dać mi znać czy udało się znaleźć termin.

Szukam drugiej opcji i się waham: Karowa, IMiD czy Czerniakowski...
    Czy któraś z warszawianek może mi podpowiedzieć?
    Ja na Twoim miejscu brałabym Karową i Orlowskiego. Orlowski, to mój drugi typ, Jak mnie na karowej nie będą chcieli przyjąć.slyszalam o tym szpitalu bardzo dużo dobrego. Gdyby nie, to że mam lekarza z karowej, to bym się w ogóle zdecydowała na ten szpital.

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- a Ty nie masz lekarza, który pracuje w szpitalu sw Zofii? Bo mój lekarz, to sam załatwia takie sprawy. Idzie, wpisuje w termin i ma być;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś głupoty mi się dzis śniły. Rozbijający się samolot, moja mama mi się śniła ale nic nie mówiła. DZwoniłam juz o 7 do domu czY wsZystko ok.

A tak to mój dziś jedzie do Londynu i ja w nerwach, że jak coś się stanie to nie da rady być zaraz w domu. Do tego boję się, ze trafi na jakis zamach terrorystyczny. NajgorsZe, że w grudniu tez musi na jeden dzien jechać, a wtedy to będę sikać po nogach, że urodzę jak on będzie w Londynie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A jest on miękki ? Bo na zdjęciu wyglada jakby był sztywny i jeszcze jedno on jest chyba bardzo ciepły ?

ja mam taki:
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904106120.html

jest cieplutki i w środku bardzo mięciutki, no i w komplecie przesłodka biała czapeczka.

prezent od mamy ale ja wybierałam :D

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey- nie myśl w najgorszych kategoriach, bo urodzisz ze stresu ;)
    Dobrze będzie i mały poczeka na tatusia :)

• omii Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jakieś głupoty mi się dzis śniły. Rozbijający się samolot, moja mama mi się śniła ale nic nie mówiła. DZwoniłam juz o 7 do domu czY wsZystko ok.

A tak to mój dziś jedzie do Londynu i ja w nerwach, że jak coś się stanie to nie da rady być zaraz w domu. Do tego boję się, ze trafi na jakis zamach terrorystyczny. NajgorsZe, że w grudniu tez musi na jeden dzien jechać, a wtedy to będę sikać po nogach, że urodzę jak on będzie w Londynie.

Mojej mamie ostatnio się śniło że urodziłam i dzwoniła do mnie czy się nic nie dzieje

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Tez mam 06.11 :) to będzie ostatnia wizyta prawdopodobnie.
    Wózek tez dzis odbieramy :)
    Dzis również ostatnia wizyta u diabetologa.

W lidlu ostatnio ciągle cos dla dzieci jest. Lubię ich produkty, to krzesło dobrze sie zapowiada.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Moja córka wielkoludem nie będzie. Na dzień dzisiejszy wazy 2300.
    Jest w normie ale raczej mala, choć według usg termin porodu dokładnie taki sam jak z miesiaczki.
    Wody w normie, serduszko ok, łożysko ok. Pessar trzyma.
    Kolejna wizyta za 2 tyg , będzie to juz ostatnia kontrola. Od 38tc juz szpital i leżenie w nim.
    Martwi mnie tylko, ze chce nas położyć do szpitala z pessarem. Chyba będę z nim negocjować wyjecie w 37 tygodniu.
    To ladna ma wage :) moja w 34 tc miala 1400, a urodzila sie w 37 tc z waga 2300 wlasnie. Teraz martwi mnie, ze od jakiegos czasu brzuch stoi w miejscu :( wizyta w piatek, wiec zobaczymy.
    Dziewczyny a gdzie robicie ktg? Lekarz robi Wam na miejscu, czy w jakiejs przychodni? Placicie za to? Bo mi ostatnio robili ktg dopiero w szpitalu od 35 tc I dziwili sie, ze lekarz wczesniej mnie nie kierowal.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już będę mieć ktg, to w szpitalu. W poradni przyszpitalnej. A w zasadzie trzeba się zapisać do poradni,a robią i tak przy IP

• k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- a Ty nie masz lekarza, który pracuje w szpitalu sw Zofii? Bo mój lekarz, to sam załatwia takie sprawy. Idzie, wpisuje w termin i ma być;)

no nie mam; moja lekarka pracuje w szpitalu w Łodzi... trochę żartem ale rozważałam, czyby do niej nie pojechać...

Problem z Zośką jest taki, że tam naprawdę się pchają ludzie drzwiami i oknami - no i się nie dziwię, bo sama tak robię i wiem dlaczego :)

Wczoraj mi lekarka powiedziała, że nie może mi nic zagwarantować, tydzień temu mieli jakieś spotkanie i rozmawiali o tym, że listopad jest załadowany i grudzień pomału też.

Jeśli Twój lekarz jest z Karowej to pewnie masz łatwiej i będą Cię lepiej traktować, ale na tyle co się nasłuchałam i naczytałam o położnych, i sama zobaczyłam w ciągu tych paru godzin jak byłam na dniu cukrzyka, to jedyne co przemawia za tym szpitalem to rzekomo najlepsza neonatologia i postrzeganie, że ogólnie szpital OK... Nie chciałabym Ci mieszać w głowie i zniechęcać, bo sama gdybym miała lekarza to bym za nim poszła do szpitala, po prostu mam swoje zdanie no i jestem w innej sytuacji ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    ja mam taki:
    http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6904106120.html

jest cieplutki i w środku bardzo mięciutki, no i w komplecie przesłodka biała czapeczka.

prezent od mamy ale ja wybierałam :D
    Ale czy w nim pasy zapina sie tak jak na zdjęciu na kombinezonie ? Bo mi zależy na takim co pasy są w środku z tego co piszą niebezpiecznym jest zapinanie malucha przez kombinezon

• k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    To ladna ma wage :) moja w 34 tc miala 1400, a urodzila sie w 37 tc z waga 2300 wlasnie. Teraz martwi mnie, ze od jakiegos czasu brzuch stoi w miejscu :( wizyta w piatek, wiec zobaczymy.
    Dziewczyny a gdzie robicie ktg? Lekarz robi Wam na miejscu, czy w jakiejs przychodni? Placicie za to? Bo mi ostatnio robili ktg dopiero w szpitalu od 35 tc I dziwili sie, ze lekarz wczesniej mnie nie kierowal.

Eli, KTG się robi dopiero przy konkretnych wskazaniach, jak z ciążą jest wszystko OK to się go nie robi.

Jak masz podejrzenie porodu przedwczesnego - jak miałaś hipotrofika to było pewnie wskazanie
    Przy cukrzycy ciążowej - i dlatego ja będę chodzić od 36 tc co tydzień
    No i po terminie się robi

I mi powiedzieli, żeby na IP przyjść po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:42

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ