Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
salenne wrote:Ja będę miała jutro na wizycie pobierany gbs. Swoją drogą przez ostatni tydzień o wiele rzadziej chodzę do toalety. Tak jakby mała już mi tak nie naciskała na pęcherz. Mam nadzieję, że nie zrobiła psikusa i nie odwróciła się spowrotem główką w górę...
Też się tego boję.
No bo jesli w każdej chwili mogą fiknąć w dół, to nic nie gwarantuje, że nie fiknie w drugą stronę...czy źle kombinuję? -
nataliamonika wrote:U nas będzie taka, na żywo jej jeszcze nie widziałam. Wybrałam taki wzór, żeby mąż nie powiedział, że nie będzie nosić, bo różowa Zdecydowalam się w końcu na kółkową. Tez czytałam, że z kręgosłupem jest różnie przy nich, ale zobaczymy, bo łatwiej i szybciej się ją wiąże. Jak mała zacznie siadać, to może kupimy Caboo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b39f78d02a0b.jpg
Przy kółkowej trzeba uważać, żeby nosić raz na prawo raz na lewo...a nie cały czas na tej samej stronie -
Tego jeszcze nie przerabiałam.... kazali mi dmuchać w jakieś urządzenie, żeby sprawdzić co2 lol. Po nazwisku i z wyglądu myśleli że jestem z Włoch ok teraz już tylko kardiolog, który usłysZy ode mnie to samo o moim ciśnieniu co każdy inny lekarz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 15:21
-
emikey wrote:Te standardowe nosiselka nie są dobre dla malusZków. Mają za mało materiału między nogami. Ale tula ma go nie mniej niz chusta i dziecko jest w poZycji żabki tak jak w chuście.
Na zakupy to ja jednak też wolałabym wózek. A racZej koszyk pod wózkiem. Dźwigać zakupy i dziecko? Myślę że mój kręgosłup by dał mi się we znaki sZybko.Modrzewiowa lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Tula tak jak każde nosidełko (nie mylić z "wisiadlem") jest dla dzieci siedzących młodszym można zrobić krzwde nosząc w nosidelku... i dziecko jest w zeupelnie innej pozycji niż w chuscie.
-
Przy prawidłowo zamotanej chuście nie ma mowy o bólach kręgosłupa u osoby noszacej ( nie czuć wogole że się coś niesie nawet przy trochę wiekszyn dziecku) zupełnie inaczej niż nosząc na rękach... ja mam chuste tkana plus chce dokupić kolkowa polecam firmy lenny lamb i little frog dla początkujących niestety "tania " chusta ( bo można takie po 30-40 zł kupić potrafi "zrazic" i zniechęcić bo jest bardzo sztywna) więc dużo lepiej jest kupić używana bo dzięki temu jest mieciutka i łatwo się ją mota
-
magdzia26 wrote:Przy prawidłowo zamotanej chuście nie ma mowy o bólach kręgosłupa u osoby noszacej ( nie czuć wogole że się coś niesie nawet przy trochę wiekszyn dziecku) zupełnie inaczej niż nosząc na rękach... ja mam chuste tkana plus chce dokupić kolkowa polecam firmy lenny lamb i little frog dla początkujących niestety "tania " chusta ( bo można takie po 30-40 zł kupić potrafi "zrazic" i zniechęcić bo jest bardzo sztywna) więc dużo lepiej jest kupić używana bo dzięki temu jest mieciutka i łatwo się ją mota
Magda, a napisz proszę jaki model o jakiej gramaturze masz albo miałaś? Chętnie się dowiem, szukam każdej opinii -
nick nieaktualnyModrzewiowa wrote:Też się tego boję.
No bo jesli w każdej chwili mogą fiknąć w dół, to nic nie gwarantuje, że nie fiknie w drugą stronę...czy źle kombinuję?
Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam -
emikey wrote:CZekając w poczekalni właśnie widZiałam jak przewoza maluszka który się dopiero co urodził z balonikiem "it's a boy" taki maluski a jednocZeśnie taki ogromny do przepchniecia przez pochwe.
A z drugiej strony w poczekalni pełno ludzi, a oni z noworodkiem tam smigaja?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
salenne wrote:Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam
To opowieść z mojej Szkoły Rodzenia...kobitka miała pośladkowo ułożone dziecię, ze skurczami wylądowała na IP...zrobili USG a ono pięknie główkowo ułożone <tara!> -
nick nieaktualnyMy tule chcemy dopiero na wiosnę,jak mały bedzie miął przynajmniej skończone 5 mcy.
Emikey- zawsze dobrze nauczyć się nowych rzeczy, w tym dmuchania.
Mnie też dziw bierze, że takie małe, duże człowieki mieszczą się w brzuszku,a potem sa w stanie przepchac się przez tak małą dziurkę. -
Szczesliwa_mamusia wrote:My tule chcemy dopiero na wiosnę,jak mały bedzie miął przynajmniej skończone 5 mcy.
Emikey- zawsze dobrze nauczyć się nowych rzeczy, w tym dmuchania.
Mnie też dziw bierze, że takie małe, duże człowieki mieszczą się w brzuszku,a potem sa w stanie przepchac się przez tak małą dziurkę. -
Dziewczyny....nie rozkminiajmy lepiej jak przez dziurę wielkości 1 groszówki przepchnąć piłkę do nogi ...
Obawiam się, że u mnie może to spowodować co najmniej panikę...ot, stanie się i już...troszkę poboli i tyle :D:D -
kupiłam dziś buty. Mierzylam 4 pary i to co się przy tym zgrzalam to masakra, jakbym maraton przebiegła taka upocona. Aż mi wstyd było bo włosy mi się przykleily do czoła
Oni z dhlki zawsze tak mają. Piszą eske, że będą 8-11 a przyjeżdża 16-18 ja już jestem nauczona i nie czekam rano. Dpd faktycznie się zjawia w godzinach dobrych i dzwoni wcześniej to powierdzam
Mi rodzice fundneli prawko na brata 18nastke bo akurat jemu płacili a ja sama nigdy bym nie zrobiła bo mi nie zależało, mialam 20 lat i wolałam wydać na ciuchy. Ponad 1000zl to jednak nie mało dla studenta. ówczesny narzeczony mi dorzucił do auta i od tego czasu już mialam zawsze swoje. Ja bardzo dużo jeżdżę rowerem (ok 10 tys rocznie) a autem ze 2 tys więc teoretycznie mało używam. Teraz nigdzie się spieszyć nie muszę a mieszkam w centrum więc wszędzie ide z buta ale mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu.
Lady masz diagnostyke na Starolece. Ale tam i tak takie korki, że prędzej chyba tramwajem. -
Modrzewiowa wrote:Magda, a napisz proszę jaki model o jakiej gramaturze masz albo miałaś? Chętnie się dowiem, szukam każdej opinii