X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie że zdecydowałam sie na ten śpiworek z Maxi cosi bo fajnie pasuje do fotelika i wchodzi pod tą wkładkę dla noworodka którą ma Pebble

Lady Savage lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja będę miała jutro na wizycie pobierany gbs. Swoją drogą przez ostatni tydzień o wiele rzadziej chodzę do toalety. Tak jakby mała już mi tak nie naciskała na pęcherz. Mam nadzieję, że nie zrobiła psikusa i nie odwróciła się spowrotem główką w górę...

Też się tego boję.
    No bo jesli w każdej chwili mogą fiknąć w dół, to nic nie gwarantuje, że nie fiknie w drugą stronę...czy źle kombinuję?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U nas będzie taka, na żywo jej jeszcze nie widziałam. Wybrałam taki wzór, żeby mąż nie powiedział, że nie będzie nosić, bo różowa :P Zdecydowalam się w końcu na kółkową. Tez czytałam, że z kręgosłupem jest różnie przy nich, ale zobaczymy, bo łatwiej i szybciej się ją wiąże. Jak mała zacznie siadać, to może kupimy Caboo.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b39f78d02a0b.jpg

Przy kółkowej trzeba uważać, żeby nosić raz na prawo raz na lewo...a nie cały czas na tej samej stronie

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego jeszcze nie przerabiałam.... kazali mi dmuchać w jakieś urządzenie, żeby sprawdzić co2 lol. Po nazwisku i z wyglądu myśleli że jestem z Włoch :O ok teraz już tylko kardiolog, który usłysZy ode mnie to samo o moim ciśnieniu co każdy inny lekarz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 15:21

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Te standardowe nosiselka nie są dobre dla malusZków. Mają za mało materiału między nogami. Ale tula ma go nie mniej niz chusta i dziecko jest w poZycji żabki tak jak w chuście.

Na zakupy to ja jednak też wolałabym wózek. A racZej koszyk pod wózkiem. Dźwigać zakupy i dziecko? Myślę że mój kręgosłup by dał mi się we znaki sZybko.
    Tula tak jak każde nosidełko (nie mylić z "wisiadlem") jest dla dzieci siedzących młodszym można zrobić krzwde nosząc w nosidelku... i dziecko jest w zeupelnie innej pozycji niż w chuscie.

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZekając w poczekalni właśnie widZiałam jak przewoza maluszka który się dopiero co urodził z balonikiem "it's a boy" :) taki maluski a jednocZeśnie taki ogromny do przepchniecia przez pochwe.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Tula tak jak każde nosidełko (nie mylić z "wisiadlem") jest dla dzieci siedzących młodszym można zrobić krzwde nosząc w nosidelku... i dziecko jest w zeupelnie innej pozycji niż w chuscie.
    Do tuli są specjalne wkładki dla dzieci nie trzymających główki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy prawidłowo zamotanej chuście nie ma mowy o bólach kręgosłupa u osoby noszacej ( nie czuć wogole że się coś niesie nawet przy trochę wiekszyn dziecku) zupełnie inaczej niż nosząc na rękach... ja mam chuste tkana plus chce dokupić kolkowa ;) polecam firmy lenny lamb i little frog dla początkujących :) niestety "tania " chusta ( bo można takie po 30-40 zł kupić potrafi "zrazic" i zniechęcić bo jest bardzo sztywna) więc dużo lepiej jest kupić używana bo dzięki temu jest mieciutka i łatwo się ją mota

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Przy prawidłowo zamotanej chuście nie ma mowy o bólach kręgosłupa u osoby noszacej ( nie czuć wogole że się coś niesie nawet przy trochę wiekszyn dziecku) zupełnie inaczej niż nosząc na rękach... ja mam chuste tkana plus chce dokupić kolkowa ;) polecam firmy lenny lamb i little frog dla początkujących :) niestety "tania " chusta ( bo można takie po 30-40 zł kupić potrafi "zrazic" i zniechęcić bo jest bardzo sztywna) więc dużo lepiej jest kupić używana bo dzięki temu jest mieciutka i łatwo się ją mota

Magda, a napisz proszę jaki model o jakiej gramaturze masz albo miałaś? Chętnie się dowiem, szukam każdej opinii

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Też się tego boję.
    No bo jesli w każdej chwili mogą fiknąć w dół, to nic nie gwarantuje, że nie fiknie w drugą stronę...czy źle kombinuję?

Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie widZiałam tylu ciazowek jak teraz cZekając w poczekalni. Są nawet inne Polaki ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    CZekając w poczekalni właśnie widZiałam jak przewoza maluszka który się dopiero co urodził z balonikiem "it's a boy" :) taki maluski a jednocZeśnie taki ogromny do przepchniecia przez pochwe.
    To musiało słodko wygladac :)
    A z drugiej strony w poczekalni pełno ludzi, a oni z noworodkiem tam smigaja?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam :)

To opowieść z mojej Szkoły Rodzenia...kobitka miała pośladkowo ułożone dziecię, ze skurczami wylądowała na IP...zrobili USG a ono pięknie główkowo ułożone <tara!>

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    To musiało słodko wygladac :)
    A z drugiej strony w poczekalni pełno ludzi, a oni z noworodkiem tam smigaja?
    Nom prZejechali z nim w łóżeczku do jakiegoś specjalisty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tule chcemy dopiero na wiosnę,jak mały bedzie miął przynajmniej skończone 5 mcy.

Emikey- zawsze dobrze nauczyć się nowych rzeczy, w tym dmuchania.
    Mnie też dziw bierze, że takie małe, duże człowieki mieszczą się w brzuszku,a potem sa w stanie przepchac się przez tak małą dziurkę.

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    My tule chcemy dopiero na wiosnę,jak mały bedzie miął przynajmniej skończone 5 mcy.

Emikey- zawsze dobrze nauczyć się nowych rzeczy, w tym dmuchania.
    Mnie też dziw bierze, że takie małe, duże człowieki mieszczą się w brzuszku,a potem sa w stanie przepchac się przez tak małą dziurkę.
    Wiem że wydmuchalam 0,95% :P ale nie wiem co to znacZy. PowiedZieli, że dobry wynik. Tyle, że nie wiem po co....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....nie rozkminiajmy lepiej jak przez dziurę wielkości 1 groszówki przepchnąć piłkę do nogi ... :D
    Obawiam się, że u mnie może to spowodować co najmniej panikę...ot, stanie się i już...troszkę poboli i tyle :D:D:D

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dziś buty. Mierzylam 4 pary i to co się przy tym zgrzalam to masakra, jakbym maraton przebiegła taka upocona. Aż mi wstyd było bo włosy mi się przykleily do czoła :P

Oni z dhlki zawsze tak mają. Piszą eske, że będą 8-11 a przyjeżdża 16-18 ja już jestem nauczona i nie czekam rano. Dpd faktycznie się zjawia w godzinach dobrych i dzwoni wcześniej to powierdzam :)

Mi rodzice fundneli prawko na brata 18nastke :P bo akurat jemu płacili a ja sama nigdy bym nie zrobiła bo mi nie zależało, mialam 20 lat i wolałam wydać na ciuchy. Ponad 1000zl to jednak nie mało dla studenta. ówczesny narzeczony mi dorzucił do auta i od tego czasu już mialam zawsze swoje. Ja bardzo dużo jeżdżę rowerem (ok 10 tys rocznie) a autem ze 2 tys więc teoretycznie mało używam. Teraz nigdzie się spieszyć nie muszę a mieszkam w centrum więc wszędzie ide z buta ale mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu.

Lady masz diagnostyke na Starolece. Ale tam i tak takie korki, że prędzej chyba tramwajem.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Do tuli są specjalne wkładki dla dzieci nie trzymających główki.
    Co nie znaczy że jest "bezpieczna" dla kręgosłupa noworodka

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Magda, a napisz proszę jaki model o jakiej gramaturze masz albo miałaś? Chętnie się dowiem, szukam każdej opinii
    Ja mam taką podstawowa z lenny lamb tkana skosno krzyżowa (zabij mnie pojęcia nie mam jaka gramatura) :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ