X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie że zdecydowałam sie na ten śpiworek z Maxi cosi bo fajnie pasuje do fotelika i wchodzi pod tą wkładkę dla noworodka którą ma Pebble

Lady Savage lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja będę miała jutro na wizycie pobierany gbs. Swoją drogą przez ostatni tydzień o wiele rzadziej chodzę do toalety. Tak jakby mała już mi tak nie naciskała na pęcherz. Mam nadzieję, że nie zrobiła psikusa i nie odwróciła się spowrotem główką w górę...

Też się tego boję.
    No bo jesli w każdej chwili mogą fiknąć w dół, to nic nie gwarantuje, że nie fiknie w drugą stronę...czy źle kombinuję?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U nas będzie taka, na żywo jej jeszcze nie widziałam. Wybrałam taki wzór, żeby mąż nie powiedział, że nie będzie nosić, bo różowa :P Zdecydowalam się w końcu na kółkową. Tez czytałam, że z kręgosłupem jest różnie przy nich, ale zobaczymy, bo łatwiej i szybciej się ją wiąże. Jak mała zacznie siadać, to może kupimy Caboo.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b39f78d02a0b.jpg

Przy kółkowej trzeba uważać, żeby nosić raz na prawo raz na lewo...a nie cały czas na tej samej stronie

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego jeszcze nie przerabiałam.... kazali mi dmuchać w jakieś urządzenie, żeby sprawdzić co2 lol. Po nazwisku i z wyglądu myśleli że jestem z Włoch :O ok teraz już tylko kardiolog, który usłysZy ode mnie to samo o moim ciśnieniu co każdy inny lekarz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 15:21

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Te standardowe nosiselka nie są dobre dla malusZków. Mają za mało materiału między nogami. Ale tula ma go nie mniej niz chusta i dziecko jest w poZycji żabki tak jak w chuście.

Na zakupy to ja jednak też wolałabym wózek. A racZej koszyk pod wózkiem. Dźwigać zakupy i dziecko? Myślę że mój kręgosłup by dał mi się we znaki sZybko.
    Tula tak jak każde nosidełko (nie mylić z "wisiadlem") jest dla dzieci siedzących młodszym można zrobić krzwde nosząc w nosidelku... i dziecko jest w zeupelnie innej pozycji niż w chuscie.

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZekając w poczekalni właśnie widZiałam jak przewoza maluszka który się dopiero co urodził z balonikiem "it's a boy" :) taki maluski a jednocZeśnie taki ogromny do przepchniecia przez pochwe.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Tula tak jak każde nosidełko (nie mylić z "wisiadlem") jest dla dzieci siedzących młodszym można zrobić krzwde nosząc w nosidelku... i dziecko jest w zeupelnie innej pozycji niż w chuscie.
    Do tuli są specjalne wkładki dla dzieci nie trzymających główki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy prawidłowo zamotanej chuście nie ma mowy o bólach kręgosłupa u osoby noszacej ( nie czuć wogole że się coś niesie nawet przy trochę wiekszyn dziecku) zupełnie inaczej niż nosząc na rękach... ja mam chuste tkana plus chce dokupić kolkowa ;) polecam firmy lenny lamb i little frog dla początkujących :) niestety "tania " chusta ( bo można takie po 30-40 zł kupić potrafi "zrazic" i zniechęcić bo jest bardzo sztywna) więc dużo lepiej jest kupić używana bo dzięki temu jest mieciutka i łatwo się ją mota

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Przy prawidłowo zamotanej chuście nie ma mowy o bólach kręgosłupa u osoby noszacej ( nie czuć wogole że się coś niesie nawet przy trochę wiekszyn dziecku) zupełnie inaczej niż nosząc na rękach... ja mam chuste tkana plus chce dokupić kolkowa ;) polecam firmy lenny lamb i little frog dla początkujących :) niestety "tania " chusta ( bo można takie po 30-40 zł kupić potrafi "zrazic" i zniechęcić bo jest bardzo sztywna) więc dużo lepiej jest kupić używana bo dzięki temu jest mieciutka i łatwo się ją mota

Magda, a napisz proszę jaki model o jakiej gramaturze masz albo miałaś? Chętnie się dowiem, szukam każdej opinii

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Też się tego boję.
    No bo jesli w każdej chwili mogą fiknąć w dół, to nic nie gwarantuje, że nie fiknie w drugą stronę...czy źle kombinuję?

Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie widZiałam tylu ciazowek jak teraz cZekając w poczekalni. Są nawet inne Polaki ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    CZekając w poczekalni właśnie widZiałam jak przewoza maluszka który się dopiero co urodził z balonikiem "it's a boy" :) taki maluski a jednocZeśnie taki ogromny do przepchniecia przez pochwe.
    To musiało słodko wygladac :)
    A z drugiej strony w poczekalni pełno ludzi, a oni z noworodkiem tam smigaja?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam :)

To opowieść z mojej Szkoły Rodzenia...kobitka miała pośladkowo ułożone dziecię, ze skurczami wylądowała na IP...zrobili USG a ono pięknie główkowo ułożone <tara!>

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    To musiało słodko wygladac :)
    A z drugiej strony w poczekalni pełno ludzi, a oni z noworodkiem tam smigaja?
    Nom prZejechali z nim w łóżeczku do jakiegoś specjalisty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tule chcemy dopiero na wiosnę,jak mały bedzie miął przynajmniej skończone 5 mcy.

Emikey- zawsze dobrze nauczyć się nowych rzeczy, w tym dmuchania.
    Mnie też dziw bierze, że takie małe, duże człowieki mieszczą się w brzuszku,a potem sa w stanie przepchac się przez tak małą dziurkę.

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    My tule chcemy dopiero na wiosnę,jak mały bedzie miął przynajmniej skończone 5 mcy.

Emikey- zawsze dobrze nauczyć się nowych rzeczy, w tym dmuchania.
    Mnie też dziw bierze, że takie małe, duże człowieki mieszczą się w brzuszku,a potem sa w stanie przepchac się przez tak małą dziurkę.
    Wiem że wydmuchalam 0,95% :P ale nie wiem co to znacZy. PowiedZieli, że dobry wynik. Tyle, że nie wiem po co....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....nie rozkminiajmy lepiej jak przez dziurę wielkości 1 groszówki przepchnąć piłkę do nogi ... :D
    Obawiam się, że u mnie może to spowodować co najmniej panikę...ot, stanie się i już...troszkę poboli i tyle :D:D:D

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dziś buty. Mierzylam 4 pary i to co się przy tym zgrzalam to masakra, jakbym maraton przebiegła taka upocona. Aż mi wstyd było bo włosy mi się przykleily do czoła :P

Oni z dhlki zawsze tak mają. Piszą eske, że będą 8-11 a przyjeżdża 16-18 ja już jestem nauczona i nie czekam rano. Dpd faktycznie się zjawia w godzinach dobrych i dzwoni wcześniej to powierdzam :)

Mi rodzice fundneli prawko na brata 18nastke :P bo akurat jemu płacili a ja sama nigdy bym nie zrobiła bo mi nie zależało, mialam 20 lat i wolałam wydać na ciuchy. Ponad 1000zl to jednak nie mało dla studenta. ówczesny narzeczony mi dorzucił do auta i od tego czasu już mialam zawsze swoje. Ja bardzo dużo jeżdżę rowerem (ok 10 tys rocznie) a autem ze 2 tys więc teoretycznie mało używam. Teraz nigdzie się spieszyć nie muszę a mieszkam w centrum więc wszędzie ide z buta ale mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu.

Lady masz diagnostyke na Starolece. Ale tam i tak takie korki, że prędzej chyba tramwajem.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Do tuli są specjalne wkładki dla dzieci nie trzymających główki.
    Co nie znaczy że jest "bezpieczna" dla kręgosłupa noworodka

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Magda, a napisz proszę jaki model o jakiej gramaturze masz albo miałaś? Chętnie się dowiem, szukam każdej opinii
    Ja mam taką podstawowa z lenny lamb tkana skosno krzyżowa (zabij mnie pojęcia nie mam jaka gramatura) :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ