Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Muniek wrote:Sorki,polubiłam przez przypadek
Tak sobie przy końcówce Was ostatnio podczytuje. A że jedna już urodziła to zacznie się ciekawie tu na wątku robić ps.dokładnie tak samo ja urodziłam jak Ara 35t3d
Pozdrawiam
haha rozbawiła mnie Twoja wypowiedz haha dopóki nie zaczniemy rodzić, to nie jest nasz wątek ciekawy haha, ja wiem że emocje związane z rodzeniem itd, ale jak sie dobrze poczyta nasz wątek, to wiele ciekawych rzeczy tu poruszałyśmy -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Szczęśliwa_Mamusia - jak byłam na tej wizycie tydzień temu to położna pytała się lekarza, czy wymaz na gbs czy zwykły, mówił, że zwykł a gbs na następnej wizycie. Więc nie wiem czy ona coś więcej zaznaczyła czy taką mają politykę w laboratorium, że co wyjdzie to oznaczają. Kostki jeszcze mi widać, ale jest różnica
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 13:01
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja to by odpowiedziała- moja córka wie co robi i jest w najlepszych rękach i świetnie da sobie radę.
Mama musi być silna i asertywna. Nie ma co sie wkurzac, bo szkoda zdrowia. A ludzie, jak to ludzie, będą zawsze gadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 13:02
-
nick nieaktualnyGodzina 13- kurier miał dzisiaj przyjechac między 9a 12, a jeszcze go nie ma. Zawsze z dhl-em jest jakiś problem. Siedzę w domu,ale teraz to nawet na drzemkę nie pójdę, bo w każdej chwili może przyjechać. Już ja im wypełnię ankietę, po dostarczeniu towaru. Kurierzy to myślą,że człowiek to cały dzień siedzi w domu i tylko na nich czeka. Dobrze,że nie mam nic zaplanowane
-
nick nieaktualnyJa będę miała jutro na wizycie pobierany gbs. Swoją drogą przez ostatni tydzień o wiele rzadziej chodzę do toalety. Tak jakby mała już mi tak nie naciskała na pęcherz. Mam nadzieję, że nie zrobiła psikusa i nie odwróciła się spowrotem główką w górę...
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Godzina 13- kurier miał dzisiaj przyjechac między 9a 12, a jeszcze go nie ma. Zawsze z dhl-em jest jakiś problem. Siedzę w domu,ale teraz to nawet na drzemkę nie pójdę, bo w każdej chwili może przyjechać. Już ja im wypełnię ankietę, po dostarczeniu towaru. Kurierzy to myślą,że człowiek to cały dzień siedzi w domu i tylko na nich czeka. Dobrze,że nie mam nic zaplanowane
-
Amus87 wrote:Lady nie ponawialas dzisiaj badania moczu???
Nie, nie ponawiałam, ja mam ciężko do laboratorium się dostać, mój nie da na taryfę, bo szkoda siana, sam nie zawiezie bo to nie po drodze, korki, spóżni się do pracy idt, tylko błagam nie piszcie, dlaczego z nim jesteś uciekaj itd, proszę, stawiam mu się no ale to osioł uparty i tak zrobi po swojemu, a do laboratorium mam 3 godziny, zanim dojdę, zanim dojadę, i potem 3 godziny na powrót. W sobotę rano nasikam (bo położna dzisiaj mówiła że ma być mocz poranny, na czczo) i zawieziemy autem przed zakupami. Tego samego dnia będę mieć wynik. Jak nie będzie tego białkomoczu to super, jak wyjdzie to w pon jadę do tego szpitala. Jeszcze czekam na 14, i zadzwonię do swojej prywatnej ginekolog. -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Godzina 13- kurier miał dzisiaj przyjechac między 9a 12, a jeszcze go nie ma. Zawsze z dhl-em jest jakiś problem. Siedzę w domu,ale teraz to nawet na drzemkę nie pójdę, bo w każdej chwili może przyjechać. Już ja im wypełnię ankietę, po dostarczeniu towaru. Kurierzy to myślą,że człowiek to cały dzień siedzi w domu i tylko na nich czeka. Dobrze,że nie mam nic zaplanowane
Zadzwoń na infolinię i poproś o nr do kuriera. Ja tak miałam wczoraj z dhl-em. Powiedzieli mi, że przesyłka jest ekonomiczna i godziny dostawy są orientacyjne. Dzisiaj też miał być ten sam, ale akurat małż jest w domu, to mi nie zależy wiedzieć o której będzie.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Lady błagam jeżeli kiedykolwiek twoj maz zachoruje (oczywiście nie życzę mu zle ale jakaś grypa na 100 sie przypałęta) zabierz i schowaj głęboko klucze od samochodu, daj mu bilet na autobus i najlepiej dziecko to będzie miec spacer przy okazji. Wyslij go tak do lekarza, laboratorium i niech apteke zaliczy przy okazji aaaa niech o zakupach pamieta.
Moze wtedy cos zrozumie. Sero przykro czyta sie jak kobiety w ciąży sa traktowane. Baa zeby nie bylo, moj tez święty nie jest. Obudził sie, ze nie jestem ze stali dopiero jak do szpitala trafiłamMinionkowa, k878, Iruletka lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Szczesliwa_mamusia wrote:No ja właśnie z panem z dpd też nie mam żadnych problemów. Jest na czas, zawsze zadzwoni wczęsniej. I ogólnie jest miło. A tu już mnie szlak trafia.
I w dpd zawsze podają w mailu kontakt do kuriera.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Gaja
Ostatnio moj lekarz powiedział ze moj wynik gbs jest dodatni. Podobno zrobili mi wymaz w szpitalu i on ten wynik ma. Pytam tylko kuzwa kiedy oni mi go zrobili?
Jest możliwe, ze nie zauważyłam?
Badanie na fotelu miałam tylko pierwszego dnia w szpitalu i doktor tylko szyjke badal ręcznie. Zastanawiam sie czy nie zrobic tego badania jeszcze raz, tylko czy z pessarem sie da?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
k878 wrote:Chusty - ja kupiłam caboo, ale jeszcze nie odebrałam ze sklepu;
byłam zapisana na warsztaty wiązania i chciałam kupić taką "zwykłą", ale byłam wtedy chora, a teraz to mi się nie chce i w ogóle mam już za dużo na głowie;
doszłam też do wniosku, że to będzie służyło głównie po domu z uwagi na zimę, więc dobrze by było, żeby się szybko montowało; w tych wszystkich kombinezonach jakoś nie wydaje mi się, żeby się dało dziecko dobrze zainstalować
A z jakiej tkaniny kupiłaś? Mnie siostra miała kupować nosidło ergonomiczne z tej firmy, ale na grupie o chustach w porę mi dziewczyny uświadomiły, że nawet jeśli jest informacja, że nadaje się dla noworodka, to jest zrobione z elastycznej bawełny, a musi być sztywny materiał i tylko chusta tkana się nadaje. Siostra mi już kupiła z Didymos. Po porodzie będę się umawiać z doradcą na lekcję wiązania.magdzia26 lubi tę wiadomość
Gaja
MalaHD wrote:Chusty. Kupujecie? Jakie? Tkane, elastyczne, zwykłe, kołkowe? I jaki rozmiar? Od czego to zależy jaką dużą wybrać od rozmiarów mamy? Właśnie oglądam i ceny są tak przeróżne, że na prawdę nie mam pojęcia. Miałam dziś iść na zajęcia ale mam katar więc nie pójdę przecież zarażać ciężarnych i młodych mam, a jakby z maluchem jeszcze która przyszła to w ogóle by mnie zabiła wzrokiem gdybym 2 razy kichnęła. Myślę, że jeszcze się wybiorę w innym terminie ale oglądam youtuby i jestem napalona
U nas będzie taka, na żywo jej jeszcze nie widziałam. Wybrałam taki wzór, żeby mąż nie powiedział, że nie będzie nosić, bo różowa Zdecydowalam się w końcu na kółkową. Tez czytałam, że z kręgosłupem jest różnie przy nich, ale zobaczymy, bo łatwiej i szybciej się ją wiąże. Jak mała zacznie siadać, to może kupimy Caboo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b39f78d02a0b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 13:55
magdzia26 lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Nie, nie ponawiałam, ja mam ciężko do laboratorium się dostać, mój nie da na taryfę, bo szkoda siana, sam nie zawiezie bo to nie po drodze, korki, spóżni się do pracy idt, tylko błagam nie piszcie, dlaczego z nim jesteś uciekaj itd, proszę, stawiam mu się no ale to osioł uparty i tak zrobi po swojemu, a do laboratorium mam 3 godziny, zanim dojdę, zanim dojadę, i potem 3 godziny na powrót. W sobotę rano nasikam (bo położna dzisiaj mówiła że ma być mocz poranny, na czczo) i zawieziemy autem przed zakupami. Tego samego dnia będę mieć wynik. Jak nie będzie tego białkomoczu to super, jak wyjdzie to w pon jadę do tego szpitala. Jeszcze czekam na 14, i zadzwonię do swojej prywatnej ginekolog.
Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:Ostatnio moj lekarz powiedział ze moj wynik gbs jest dodatni. Podobno zrobili mi wymaz w szpitalu i on ten wynik ma. Pytam tylko kuzwa kiedy oni mi go zrobili?
Jest możliwe, ze nie zauważyłam?
Badanie na fotelu miałam tylko pierwszego dnia w szpitalu i doktor tylko szyjke badal ręcznie. Zastanawiam sie czy nie zrobic tego badania jeszcze raz, tylko czy z pessarem sie da?
no raczej tego nie można przegapić przeciez do wymazu musi pogrzebać patyczkiem miałam ostatnio wymaz po stanei zapalnym- nie na GPSa no ale nei da sie przeoczyć. Coś ten dr czaruje albo daje każdej antybiotyk na wszelki wypadek i wpisuje + nic innego do głowy mi nie przychodzi.
dziewczyny zgłupiałam. Jak to ejst z tym materacem, w których te robale sie trzymaja? w gryce czy kokosie?? bo chciałam kupic ten ze z jednej storny jest pianka latex a z drugiej ? nie pamietam -
MalaHD wrote:No ja właśnie chcę na szybkie zakupy żeby nie targać wózka bez sensu do spożywczaka albo na spacer albo po domu jak będę sprzątać. Ja widzę mnóstwo zastosowań
I tu nawet nie chodzi o aspekty praktyczne. Ja się naczytałam jakie zalety ma takie noszenie dla noworodka. Na dziecisawazne jest dużo artykułów.magdzia26 lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualny