Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To zawiązane wydaje się skomplikowane ale jak widziałam jak to się robi to całkiem łatwo, trochę wprawy i cyk cyk. Też słyszałam, że w nosidłach nie wolno nosić takich małych dzieci a do tego mi się te chusty podobają, takie hipsterskie Kółkowa w ogóle wydaje się być prosta ale właśnie przez to, że na jedno ramię trochę obawiam się o kręgosłup. Ja jestem nadpobudliwa i widok spaceru z prędkością 2km/h z wózkiem mi się średnio podoba a tak można porządnie sobie pomaszerować. A jak już zacznie siadać to wózek biegowy
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
A czemu z wóZkiem byś szła 2KM/h? Jak są dobre chodniki to smigasz z normalna prędkością. Ja tam lubiłam marsze z wóZkiem i robiłam normalne tempo. Potem jak już dZiecko nie chce siedZieć w wózku to dopiero jest wolno
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Na grzybka dostałam globulki, a paciorkowiec no cóż, na tym etapie doktor powiedział, że już nie leczymy. A jak rozpocznie się akcja to dostanę antybiotyk dożylnie i już. Ciekawe jak długo to mam, szyjka niby przestała się aż tak skracać jak wcześniej, dziś doktor na fotelu tylko zbadał, mówił, że jest ok.
Troche mnie obleciał strach jak piszecie, że Ara miała dodatni GBS, też mam. U mnie miał być zwykły wymaz, ale może położna zaznaczyła inaczej.
Chyba zamówię torbę i rzeczy do torby, nie ma nic dla siebie, dosłownie nic...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa_Mamusiu - no niby tak Zaczynam się martwić trochę, kiedy urodze, czy będzie ok, czy jeśli mam tą bakterię to antybiotyk zadziała i nie zarażę dziecięcia a jeśli zarażę to czy nie rozwinie się coś poważnego... Chociaż czasem mam już serdecznie dość ciąży, bo mam wrażenie, że zaczęły mi odrobine puchnąć nogi jak i jakiś ból w dłoniach się pokazał, szczególnie w prawej, po nocy jest najgorzej, z czasem mija, to mimo wszystko chciałabym wytrzymać do tego 38tc, niech z jego wybiciem mała wyskakuje jeśli mam rodzić sn12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Chusty - ja kupiłam caboo, ale jeszcze nie odebrałam ze sklepu;
byłam zapisana na warsztaty wiązania i chciałam kupić taką "zwykłą", ale byłam wtedy chora, a teraz to mi się nie chce i w ogóle mam już za dużo na głowie;
doszłam też do wniosku, że to będzie służyło głównie po domu z uwagi na zimę, więc dobrze by było, żeby się szybko montowało; w tych wszystkich kombinezonach jakoś nie wydaje mi się, żeby się dało dziecko dobrze zainstalowaćCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Szczęśliwa_Mamusiu - no niby tak Zaczynam się martwić trochę, kiedy urodze, czy będzie ok, czy jeśli mam tą bakterię to antybiotyk zadziała i nie zarażę dziecięcia a jeśli zarażę to czy nie rozwinie się coś poważnego... Chociaż czasem mam już serdecznie dość ciąży, bo mam wrażenie, że zaczęły mi odrobine puchnąć nogi jak i jakiś ból w dłoniach się pokazał, szczególnie w prawej, po nocy jest najgorzej, z czasem mija, to mimo wszystko chciałabym wytrzymać do tego 38tc, niech z jego wybiciem mała wyskakuje jeśli mam rodzić sn
-
WkurZają mnie ludzie z mojego miasta dający mojej mamie rady typu "pani jej powie żeby nie rodziła w Anglii bo tam źle a wracała do domu". Stresują mi mamę tym. Np dziś mama usłyszała, że poród odbierał Hindus i nie roZumiał po polsku. No serio? To jest problem? To chyba córka tej kobiety ma problem jak nie umie mówić po angielsku... ja ciągle mówię mamie, że sZpital z pierwszej dZiesiątki sZpitali w UK, do tego kliniczny, nie moze być zły, ale wkurza mnie że ja stresują. Dziś napisałam do koleżanki z liceum która urodziła tydZień temu w Londynie czy jest a tak źle...
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:WkurZają mnie ludzie z mojego miasta dający mojej mamie rady typu "pani jej powie żeby nie rodziła w Anglii bo tam źle a wracała do domu". Stresują mi mamę tym. Np dziś mama usłyszała, że poród odbierał Hindus i nie roZumiał po polsku. No serio? To jest problem? To chyba córka tej kobiety ma problem jak nie umie mówić po angielsku... ja ciągle mówię mamie, że sZpital z pierwszej dZiesiątki sZpitali w UK, do tego kliniczny, nie moze być zły, ale wkurza mnie że ja stresują. Dziś napisałam do koleżanki z liceum która urodziła tydZień temu w Londynie czy jest a tak źle...
ludzie uwielbiają dawać złote rady, też mnie to wkurza trzeba to olać i robić swoje. -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa_Mamusia - jak byłam na tej wizycie tydzień temu to położna pytała się lekarza, czy wymaz na gbs czy zwykły, mówił, że zwykł a gbs na następnej wizycie. Więc nie wiem czy ona coś więcej zaznaczyła czy taką mają politykę w laboratorium, że co wyjdzie to oznaczają. Kostki jeszcze mi widać, ale jest różnica12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Emikey-Ciekawa jestem, czy tą osobę, która to opowiadała Twojej mamie, bardziej stresował Hindus, czy to,że nie mówił w Anglii po polsku?
-
emikey wrote:Mnie ostatnio wzięło na kupowanie książeczek dla niemowlakow :F mam już 4. I jeszczę mamę poprosiłam żeby mi w Polsce kupiła Wielką księgę kolorów. Poleżymy tam w domu i poczeka na Gabiego.
Fajna jest ta księga też mamy i polecam! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Nie wiem ale wkurza mnie takie zachowanie. Moja mama i tak się stresuje, że nie będzie prZy mnie a jeszcze ludzie jej dokładając. Bo mi to wsio ryba. Jak ma być dobrze to będzie dobrze wszędzie, a jak źle to jednak lepiej jak szpital jest dobry.
Mama musi być silna i asertywna. Nie ma co sie wkurzac, bo szkoda zdrowia. A ludzie, jak to ludzie, będą zawsze gadać