X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zawiązane wydaje się skomplikowane ale jak widziałam jak to się robi to całkiem łatwo, trochę wprawy i cyk cyk. Też słyszałam, że w nosidłach nie wolno nosić takich małych dzieci a do tego mi się te chusty podobają, takie hipsterskie :D Kółkowa w ogóle wydaje się być prosta ale właśnie przez to, że na jedno ramię trochę obawiam się o kręgosłup. Ja jestem nadpobudliwa i widok spaceru z prędkością 2km/h z wózkiem mi się średnio podoba a tak można porządnie sobie pomaszerować. A jak już zacznie siadać to wózek biegowy :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu z wóZkiem byś szła 2KM/h? Jak są dobre chodniki to smigasz z normalna prędkością. Ja tam lubiłam marsze z wóZkiem i robiłam normalne tempo. Potem jak już dZiecko nie chce siedZieć w wózku to dopiero jest wolno :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień prania pieluch :D proszek dzidZiuś pachnie jak dZiecko :D kurcze już 4 lata minęły odkąd ostatni raz czułam ten zapach

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grzybka dostałam globulki, a paciorkowiec no cóż, na tym etapie doktor powiedział, że już nie leczymy. A jak rozpocznie się akcja to dostanę antybiotyk dożylnie i już. Ciekawe jak długo to mam, szyjka niby przestała się aż tak skracać jak wcześniej, dziś doktor na fotelu tylko zbadał, mówił, że jest ok.

Troche mnie obleciał strach jak piszecie, że Ara miała dodatni GBS, też mam. U mnie miał być zwykły wymaz, ale może położna zaznaczyła inaczej.

Chyba zamówię torbę i rzeczy do torby, nie ma nic dla siebie, dosłownie nic...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline-dużo kobiet ma dodatni gbs, tym się nie martw :) A torbę zawsze dobrze mieć jest spakowaną wcześniej :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z wózkiem prawie biegałam :) zawsze przychodziłam spocona jak dzika mysz. Teraz żałuje ze przez pogodę nie da rady robic takich 2h spacerów. Dzięki nim wtedy szybko schudłam

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - no niby tak ;) Zaczynam się martwić trochę, kiedy urodze, czy będzie ok, czy jeśli mam tą bakterię to antybiotyk zadziała i nie zarażę dziecięcia a jeśli zarażę to czy nie rozwinie się coś poważnego... Chociaż czasem mam już serdecznie dość ciąży, bo mam wrażenie, że zaczęły mi odrobine puchnąć nogi jak i jakiś ból w dłoniach się pokazał, szczególnie w prawej, po nocy jest najgorzej, z czasem mija, to mimo wszystko chciałabym wytrzymać do tego 38tc, niech z jego wybiciem mała wyskakuje jeśli mam rodzić sn :P

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusty - ja kupiłam caboo, ale jeszcze nie odebrałam ze sklepu;

byłam zapisana na warsztaty wiązania i chciałam kupić taką "zwykłą", ale byłam wtedy chora, a teraz to mi się nie chce i w ogóle mam już za dużo na głowie;

doszłam też do wniosku, że to będzie służyło głównie po domu z uwagi na zimę, więc dobrze by było, żeby się szybko montowało; w tych wszystkich kombinezonach jakoś nie wydaje mi się, żeby się dało dziecko dobrze zainstalować

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się zdarzało iść na spacer z wózkiem a wracać z młodym w chuscie bo płakał a zamotany przy serduszku spał. Trochę wprawy i motanie nie jest trudne.

magdzia26 lubi tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Szczęśliwa_Mamusiu - no niby tak ;) Zaczynam się martwić trochę, kiedy urodze, czy będzie ok, czy jeśli mam tą bakterię to antybiotyk zadziała i nie zarażę dziecięcia a jeśli zarażę to czy nie rozwinie się coś poważnego... Chociaż czasem mam już serdecznie dość ciąży, bo mam wrażenie, że zaczęły mi odrobine puchnąć nogi jak i jakiś ból w dłoniach się pokazał, szczególnie w prawej, po nocy jest najgorzej, z czasem mija, to mimo wszystko chciałabym wytrzymać do tego 38tc, niech z jego wybiciem mała wyskakuje jeśli mam rodzić sn :P
    a tak w ogóle, to szybko Ci pobrali tego gbsa. Ja teraz za tydzień ide na wizytę, to się dowiem, kiedy będę mieć pobieranego. Chyba,ze od razu lekarz załatwi to na wizycie. Ja też już puchne. Rano się budzę bez widocznych kostek.

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WkurZają mnie ludzie z mojego miasta dający mojej mamie rady typu "pani jej powie żeby nie rodziła w Anglii bo tam źle a wracała do domu". Stresują mi mamę tym. Np dziś mama usłyszała, że poród odbierał Hindus i nie roZumiał po polsku. No serio? To jest problem? To chyba córka tej kobiety ma problem jak nie umie mówić po angielsku... ja ciągle mówię mamie, że sZpital z pierwszej dZiesiątki sZpitali w UK, do tego kliniczny, nie moze być zły, ale wkurza mnie że ja stresują. Dziś napisałam do koleżanki z liceum która urodziła tydZień temu w Londynie czy jest a tak źle...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-Ciekawa jestem, czy tą osobę, która to opowiadała Twojej mamie, bardziej stresował Hindus, czy to,że nie mówił w Anglii po polsku? ;) :D

Iruletka lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    WkurZają mnie ludzie z mojego miasta dający mojej mamie rady typu "pani jej powie żeby nie rodziła w Anglii bo tam źle a wracała do domu". Stresują mi mamę tym. Np dziś mama usłyszała, że poród odbierał Hindus i nie roZumiał po polsku. No serio? To jest problem? To chyba córka tej kobiety ma problem jak nie umie mówić po angielsku... ja ciągle mówię mamie, że sZpital z pierwszej dZiesiątki sZpitali w UK, do tego kliniczny, nie moze być zły, ale wkurza mnie że ja stresują. Dziś napisałam do koleżanki z liceum która urodziła tydZień temu w Londynie czy jest a tak źle...

ludzie uwielbiają dawać złote rady, też mnie to wkurza :/ trzeba to olać i robić swoje.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie ponawialas dzisiaj badania moczu???

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Anglii nie rozumiał po Polsku?! To Ci dziwny typ :P

Iruletka lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusia - jak byłam na tej wizycie tydzień temu to położna pytała się lekarza, czy wymaz na gbs czy zwykły, mówił, że zwykł a gbs na następnej wizycie. Więc nie wiem czy ona coś więcej zaznaczyła czy taką mają politykę w laboratorium, że co wyjdzie to oznaczają. Kostki jeszcze mi widać, ale jest różnica ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey-Ciekawa jestem, czy tą osobę, która to opowiadała Twojej mamie, bardziej stresował Hindus, czy to,że nie mówił w Anglii po polsku? ;) :D
    Nie wiem ale wkurza mnie takie zachowanie. Moja mama i tak się stresuje, że nie będzie prZy mnie a jeszcze ludzie jej dokładając. Bo mi to wsio ryba. Jak ma być dobrze to będzie dobrze wszędzie, a jak źle to jednak lepiej jak szpital jest dobry.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie ostatnio wzięło na kupowanie książeczek dla niemowlakow :F mam już 4. I jeszczę mamę poprosiłam żeby mi w Polsce kupiła Wielką księgę kolorów. Poleżymy tam w domu i poczeka na Gabiego.

Fajna jest ta księga :) też mamy i polecam!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    W Anglii nie rozumiał po Polsku?! To Ci dziwny typ :P

Skandal wręcz! :D

Co do tematu chust to ja też nie kupuję, ale zastanawiam się właśnie nad tulą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie wiem ale wkurza mnie takie zachowanie. Moja mama i tak się stresuje, że nie będzie prZy mnie a jeszcze ludzie jej dokładając. Bo mi to wsio ryba. Jak ma być dobrze to będzie dobrze wszędzie, a jak źle to jednak lepiej jak szpital jest dobry.
    Moja to by odpowiedziała- moja córka wie co robi i jest w najlepszych rękach i świetnie da sobie radę.
    Mama musi być silna i asertywna. Nie ma co sie wkurzac, bo szkoda zdrowia. A ludzie, jak to ludzie, będą zawsze gadać

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ