Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam o pierwszym dziecku, ze sie urodzilo I az mnie ciarki przeszly ze strachu, bo jutro wizyta I okaze sie czy moj Olek przybiera prawidlowo.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Nie ma co, chyba dzisiaj spakuję torby do szpitala :-P
    Pierwsze co mi przyszło do głowy to że chyba już czas najwyższy na spakowanie torby :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wejściu dziś na FB ta informacja pojawiła mi się jako pierwsza i szczeka mi opadła! Najważniejsze, że Marysia zdrowa :)

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-moj ostatnio też na często czkawkę. Wczoraj miał prawie pół godziny. Mój mąż pierwszy raz ja poczuł i cały spanikowany, czy aby na pewno z maluchem wszystko dobrze. Musiałam chłopa uspokajać i mówić mu,ze malutki tak ćwiczy płuca.

Nola lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas torba spakowana, ale pomyślałam, że już czas odwiedzić szpitale... tak więc dziś jedziemy! :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas najwyższy rozpocząć tworzyć tabelkę "rozpakowanych" w takim razie :) myślę że najlepiej jakby któraś z końcówki grudnia ja uzupelniala na bieżąco i wrzucala aktualizacje jak coś się będzie działo. Kto chętny?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dobrze ze mój mąż odbiera dzisiaj wózek będę spokojniejsza zostaną tylko drobiazgi które mam nadzieję do połowy listopada ogarnąć... oby Teos się nie spieszyl ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dla mnie to komfort psychiczny po tym jaki ostatnio dostalam nawal, takze za ta cene warto chocby dlatego ;) a jak nie uzyjesz to odsprzedasz.
    Zamówiłam ostatecznie z NUKa bo mam butelki NUK wiec wszystko w razie czego będzie mi pasowało. Zobaczymy czy będzie potrzebny i czy sie sprawdzi

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Pierwsze co mi przyszło do głowy to że chyba już czas najwyższy na spakowanie torby :P
    No ja już jestem spakowana do tygodnia. Może to jest jakiś sposób na dotrwanie do terminu :) człowiek przygotowany-a tu maluchy wcale nie będą chciały tak szybko wychodzić :)

• Nola Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisali cos na fb co bylo u małej Marysi przyczyną szybszego wyjścia na świat? Ara była w 36 tc tak? Tez bym sie chciala wypakowac kolo 37-38 tc a nie przetrzymać do 40 i dalej bo moja Ninka jest duża. Szok w życiu się tego nie spodziewałam my jesteśmy normalni hehe a mała przedwczoraj w 35tc (poczatek bo 34+1) ważyła 2650!!! Ratujcie :) i ma podobno bardzo długie nogi szok :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na razie nie napisała. Pewnie odpoczywa i cieszy się córeczka. Nabierze sił, to zda pewnie relacje.

Nola-pamuwtaj, że waga jest szacunkowa i wcale nie musi być taka duża :)

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola kuba ma usg 35+1 mial 3200 (!!!)
    Urodzil sie 3470 w 38 tc takze luz z tym usg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 09:00

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Pisali cos na fb co bylo u małej Marysi przyczyną szybszego wyjścia na świat? Ara była w 36 tc tak? Tez bym sie chciala wypakowac kolo 37-38 tc a nie przetrzymać do 40 i dalej bo moja Ninka jest duża. Szok w życiu się tego nie spodziewałam my jesteśmy normalni hehe a mała przedwczoraj w 35tc (poczatek bo 34+1) ważyła 2650!!! Ratujcie :) i ma podobno bardzo długie nogi szok :)

Mój Czarek wczoraj ważył 2500 :) Lekarz mówił, że taki średni maluch. Wiadomo, że to waga szacunkowa, więc może być mniej albo więcej w rzeczywistości.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Ara...urodziła???????

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Eli Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Zamówiłam ostatecznie z NUKa bo mam butelki NUK wiec wszystko w razie czego będzie mi pasowało. Zobaczymy czy będzie potrzebny i czy sie sprawdzi
    Ja mam aventa, wiec tez patrzylam, zeby dopasowac, fajna opcja zwlaszcza w szpitalu, bo w domu sobie szybko ogarne mycie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiadomo nie ma co patrzec az tak na wage z usg bo nie jest wiarygodna. Oby u mnie w tę drugą stroonę :) Ale fajnie tej naszej Arze. JUz trzyma w objęciach dziecko całe i zdrowe na świecie. to musi być boskie uczucie <3

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara Pisała wcześniej 18.10, że była w szpitalu- szyjka 0,5 cm i rozwarcie na 1 cm- potem 23.10 pisała, że już 3 cm i dodatni GBS -widać rozwarcie postępowało...

Nola lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Tak wiadomo nie ma co patrzec az tak na wage z usg bo nie jest wiarygodna. Oby u mnie w tę drugą stroonę :) Ale fajnie tej naszej Arze. JUz trzyma w objęciach dziecko całe i zdrowe na świecie. to musi być boskie uczucie <3
    Jest :) nigdy nie zapomnę jak podczas cc wyciągnęli młodą i przystawili mi jej buźkę do mojego policzka - płakałam ze szczęścia i reszta już wtedy sie nie liczyła :)

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ale jazda :) Zaczyna sie hehe To pokazuje ze plany planami ale tych rzeczy nie da sie zaplanowac i wyliczyc. I dokladnie zaraz sie u nas zacznie :) A miala cc czy sn? Dzieczyny, czy Wy tez odczuwacie czkawke waszych łobuzów w brzuszkach z wieksza czestotliwoscia teraz juz pod koniec ciazy? Nigdy tak nie mialam a tereaz co dwie godziny srednio i co najlepsze o stałych porach a nie jak tylko coś zjem...oczywiscie zaczelam sie martwic głupio ze a moze to nie czkwawka a ja po odstawieniu tego progesteronu panikuje bo bole mam krzyzowe, okresowe, bol piersi, glowy, szyjki...
    :) Dobrze maluch się uczy oddychać :) a ostatnio mało co czuję małego, są to jakieś pojedyńcze ruchy rączek, albo nóżek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

oj tak Dziewczynki....po trochu jej zazdrościmy, ale jeszcze chwilka :)

A ja się nieco wystraszyłam. Wprawdzie u nas dopiero/aż 32 tydzień. Wizytę mamy za tydzień, wtedy dowiem się ile Franek waży, miesiąc temu miał 1200g i to był środek siatki centylowej. Kurcze, panikuję...:-/

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ