X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage nie miej mi za złe że się wtrącam, ale wg mnie to jedynym wyjściem dla Ciebie jest zrobienie prawa jazdy. Ja nie wyobrażam sobie bez niego życia :-) Ciągle jeżdże autem i mam nadzieję że tak będzie do samego porodu ;-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Lady błagam jeżeli kiedykolwiek twoj maz zachoruje (oczywiście nie życzę mu zle ale jakaś grypa na 100 sie przypałęta) zabierz i schowaj głęboko klucze od samochodu, daj mu bilet na autobus i najlepiej dziecko to będzie miec spacer przy okazji. Wyslij go tak do lekarza, laboratorium i niech apteke zaliczy przy okazji aaaa niech o zakupach pamieta.
    Moze wtedy cos zrozumie. Sero przykro czyta sie jak kobiety w ciąży sa traktowane. Baa zeby nie bylo, moj tez święty nie jest. Obudził sie, ze nie jestem ze stali dopiero jak do szpitala trafiłam

Też tak myślę, a przychodzi co do czego to się nim zajmuje jakby moim własnym dzieckiem był, za dobra jestem ;/ i tak potem na mnie wszyscy jeżdżą.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Lady Savage nie miej mi za złe że się wtrącam, ale wg mnie to jedynym wyjściem dla Ciebie jest zrobienie prawa jazdy. Ja nie wyobrażam sobie bez niego życia :-) Ciągle jeżdże autem i mam nadzieję że tak będzie do samego porodu ;-)

ja wiem, ale prawda jest taka że co z tego że zrobię to prawko, jak jeden samochód jest, i kto go przechwyci? No kto? A jak mu powiem, no przecież umawialiśmy się że ..... to jakie będzie hasło, takie które słyszę 50 razy dziennie: ojej, o kurcze, za-po-mnia-łem ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie wiem jak można funkcjonować bez prawa jazdy, zwłaszcza mając już dziecko, naprawdę sobie tego nie wyobrażam... A co do auta to będziesz zawsze mogła gdzies sobie pojechać jak mąż wróci z pracy, a kto wie - może kiedyś będzie Was stać i kupicie sobie drugie? ;-) Ja robiłam prawko mając 17 lat, a swój pierwszy samochód kupiłam sobie mając 28 lat, więc wiesz... - ja uważam, że jak się naprawdę chce jeździć (nie że ktoś Ci każe lub Cie do tego zmusza, namawia itd.) to się będzie jeździć, czy ma się swoje auto czy nie. Przez pierwsze 11 lat ja korzystałam z auta mojej mamy jak tylko mogłam, zresztą tak jak moja siostra czyli byłyśmy we trójkę do jednego auta a każda z nas jeździła regularnie i dzieki temu nigdy sie tego nie bała :-)

f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszej rozpakowanej mamusi.

JA jestem po wizycie u lekarza i nie wiem czy nie wyląduje wieczorem w szpitalu. Powiedziałam o bliźnie po wyrostku ze mnie boli i faktycznie powiedziała ze może się w środku coś zaczyna rozłazić i jak będzie dalej bolało bądź ból się nasili to mam odrazu jechać na IP. I nie podobają jej się ruchy młodego ze niby za mało aktywny jest. KTG mi nie zrobiła bo się zepsuło dzisiaj rano akurat.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    haha rozbawiła mnie Twoja wypowiedz XD haha dopóki nie zaczniemy rodzić, to nie jest nasz wątek ciekawy XD haha, ja wiem że emocje związane z rodzeniem itd, ale jak sie dobrze poczyta nasz wątek, to wiele ciekawych rzeczy tu poruszałyśmy ;)
    No może źle to ujęłam :) po prostu będą większe emocje,jak po kolei każda dziewczyna zacznie rodzić. A że tu jest ciekawie zawsze w to nie wątpię :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    hehe masakra
    no raczej tego nie można przegapić przeciez do wymazu musi pogrzebać patyczkiem ;) miałam ostatnio wymaz po stanei zapalnym- nie na GPSa no ale nei da sie przeoczyć. Coś ten dr czaruje albo daje każdej antybiotyk na wszelki wypadek i wpisuje + nic innego do głowy mi nie przychodzi.

dziewczyny zgłupiałam. Jak to ejst z tym materacem, w których te robale sie trzymaja? w gryce czy kokosie?? bo chciałam kupic ten ze z jednej storny jest pianka latex a z drugiej ? nie pamietam :P
    Ale przyslal mi sms ze zdjęciem wyniku ze szpitala. W gabinecie u niego zarzekalam sie, ze w szpitalu nie robili mi tego badania, dlatego sam sprawdzil. Podobno w szpitalu to standardowo robia. Naprawdę nie pamiętam tego.

Materac zamowilam pianka od dołu + lateks

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez prawka to masakra :)
    ja codziennie gdzies autem jade :P
    no ale my mamy dwa
    niebawem jedno idzie na złom ;) drugie zostanie ale maz i tak chodzi na nocki wiec auto cały dzien mam dla siebie a w razie "W" moja mama tez ma auto ;) ( mieszka pod nami)

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy dwa - jedno takie "reprezentacyjne" a drugie takie "techniczne" 16-letnie tylko na dojazdy, nie do "prezentacji" ;-)

f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bez prawka i saochodu sobie życia również nie wyobrażam. Szczególnie na wsi. My mamy jedno,ale starcza
    A w Poznaniu, to aż tak źle komunikacja działa,że potrzebujesz 3 godziny na dojazd Lady?
    Mój mąż jeździ do pracy pociągiem. Po 1 nie musi się martwić o parkowanie, po 2 jest szybciej. nie stoi w korku. Poza tym nie mógłby mnie zostawić bez samochodu. Wie,że muszę mieć "pod ręką", szczególnie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć badanie dna oka 8 listopada,ale musiałam przełożyć,idę w koncu jutro. I całe szczęście,że jutro, bo się okazało,ze byłam zapisana nie na to badanie co trzeba. Zamiast na dno oka,zapisali mnie na badanie pola widzenia. No i będę mieć wynik przynajmniej juz przed wizytą u gina.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Też tak myślę, a przychodzi co do czego to się nim zajmuje jakby moim własnym dzieckiem był, za dobra jestem ;/ i tak potem na mnie wszyscy jeżdżą.
    Tez tak robię. Na początku małżeństwa, robił wszystko w domu. To ja go rozpuscilam, bo wszystko sama chciałam. Nikt lepiej niz ja nie odkurzy, nie umyje podlogi, tylko ja nie zapomnę co kupic wszystkiego co potrzeba. Skończyło sie tym , ze maz nie wiedzial gdzie odkurzacz chowamy. Od kiedy muszę leżeć on robi wszystko. Coraz lepiej sobie radzi. Tym razem tego nie zepsuje

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja tam bez prawka i saochodu sobie życia również nie wyobrażam. Szczególnie na wsi. My mamy jedno,ale starcza
    A w Poznaniu, to aż tak źle komunikacja działa,że potrzebujesz 3 godziny na dojazd Lady?
    Mój mąż jeździ do pracy pociągiem. Po 1 nie musi się martwić o parkowanie, po 2 jest szybciej. nie stoi w korku. Poza tym nie mógłby mnie zostawić bez samochodu. Wie,że muszę mieć "pod ręką", szczególnie teraz.

Ja nie mieszkam w Poznaniu ;) tylko pod Poznaniem, do przystanu autobusowego mam z 30 min, a moim chodem teraz to z 40 min dojazd do Poznania kolejne 30-40 min bo robią nam rondo miedzy Czapurami a Pozaniem, potem trzeba czekać na tramwaj, i tramwajem z pętli jechać do najbliższego laboratorium kolejne 30 min , w między czasie 2 razy na siku. I robi nam się 3 godziny.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na infolinii gls czeka sie tyle ile na kuriera. Dobrze,że mam bezpłatne minuty.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z prawkiem nie było albo czasu, a najczęściej pieniędzy zeby robić :( teraz też od kilku miechów nie robię, bo nie mam po prostu za co.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każdy ma swój samochód, tylko od miesiąca mam zakaz od męża na jeżdżenie. Czuje sie uwięziona.
    Dzis musialam jechać ok 60km w jedną strone i mama mnie zawiozła. Nigdy więcej.
    Ta kobieta powinna mieć zakaz prowadzenia pojazdów. Dzięki Bogu tata kupil jej automat, to nie szarpie przy zmianie biegów jak kiedyś. 60km bardzo dobrej drogi jechalysmy 1,5h. Przed każdym większym zakrętem hamowala do 30km/h.
    I to ciagle zwalnianie i przyspieszenie nooo ciężko bylo. Wiem, ze kobitka ma prawie 70 lat i super, ze jest niezależna, wszędzie prędzej czy później dojedzie. Ja juz sie na takie stresy nie pisze. Jak maz nie pozwoli mi samej jechać, to niech on z nia jeździ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dziady. Nie mam nic do ludzi innych Narodowości,ale wyjatkowo kurierzy Ukraincy mnie denerwują. Juz ja im opinnie poślę, niech mi tylko przyślą ankietę po dostawie po dostarczeniu. Dzwonie, a kurier, ze on pracuje mieszy 9 a 17 i on teraz nie rzuci wszystkiego,zeby mi dostarczyć paczke. i jak chce, to mogę zadzwonić na infolinie, to może mi podadzą informacje, kiedy zostanie dostarczona paczka. Bezczelny chłop. Mówie mu,że ja mam maila,ze będzie miedzy 9 a12 i gucio mnie to ochodzi,ze nie umie sobie tego tak logistycznie rozplanować,żeby w tych godzinach być w tych okolicach. I założe sie,że przyjedzie mi o 17

• 78beti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja nie mieszkam w Poznaniu ;) tylko pod Poznaniem, do przystanu autobusowego mam z 30 min, a moim chodem teraz to z 40 min dojazd do Poznania kolejne 30-40 min bo robią nam rondo miedzy Czapurami a Pozaniem, potem trzeba czekać na tramwaj, i tramwajem z pętli jechać do najbliższego laboratorium kolejne 30 min , w między czasie 2 razy na siku. I robi nam się 3 godziny.
    Kurczę ja chyba na Twoim miejscu nie ruszyłbym sie z domu. Ja zrobiłam prawko jak miałam 18 lat a potem dostałam od rodziców za zdanie matury maluszka i od tej pory mam zawsze swój samochód. Nie wyobrażam sobie być zależna od faceta. Pamietam jak zarabiałam 600 zł a ratę za samochód płaciłam 300zl ale niezależność to dla mnie podstawa

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady- to tym bardziej nie rozumiem podejścia Twojego faceta. Ale nie moja sprawa.Wasze życie.
    Ja wiem jedno,ze mój by na takie coś nigdy nie pozwolił. Tym bardziej,że to nie tylko chodziłoby o życie moje,ale także o małego.

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w szpitalu w poczekalni i czekam aż wezmą mnie do kardiologa. Jest głośno, ludzie gadają, dzieci płaczą, ciągle ktoś robi kawę. Nie wiem czy usłyszę swoje imię... zwłaszcza jeśli wypowiedzi nazwisko źle.... beznadziejny system...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ