Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja mam taką podstawowa z lenny lamb tkana skosno krzyżowa (zabij mnie pojęcia nie mam jaka gramatura) :P

Nie no...ciężarną mam zabijać...nieeee ;)

hmm...jak rozmawiałam z doradcą, to mi powiedziała,że mam wybierać taką, żeby się podobała - żeby potem nie leżała, tylko żeby była mocno używana :D

W sumie słuszne podejście...teoretycznie mogłabym odkupić od żony szwagra, ale...to ta pani, która rozdaje porozrywane opakowania pampersów więc...wolę odżałować i kupić z innego źródła

magdzia26 lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechał kurier.Nic się nie odezwał. Wydał mi praktycznie reszty co do grosza. Normalnie zostawiam im coś z górką,ale byłam tak wściekła na niego,że nic mu nie zostawiłam. Ostatnio jak zamawiałam z blizejciebie.pl to tez on przyjechał. Napisali miedzy 11.30 a 16.30, no i ok, tak był. A teraz mnie zirytował. Ale już, dostarczył, pojechał i spokój.

Inhalator fajny. Odpaliłam go,żeby zobaczyć jak chodzi. I nie jest nawet taki głośny. Szybko leci "para". Zobaczymy. Obym nie musiała go często używać.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła teściowa, że przyniesie gołąbki na obiad <3 ale dobrze nie muszę nic wymyślać :P Już mam dosyć wymyslania tych obiadów, pół dnia myślę co ugotuje :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kurczę ja chyba na Twoim miejscu nie ruszyłbym sie z domu. Ja zrobiłam prawko jak miałam 18 lat a potem dostałam od rodziców za zdanie matury maluszka i od tej pory mam zawsze swój samochód. Nie wyobrażam sobie być zależna od faceta. Pamietam jak zarabiałam 600 zł a ratę za samochód płaciłam 300zl ale niezależność to dla mnie podstawa

Ja zarabiam 1200 z czego 600 zł, idzie na jeden kredyt, a 200 na drugi kredyt, i zostaje 400 zł,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam :)
    zawsze dziecko może sobie fiknąć, zawsze jakiś wyjątek od reguły jest ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze myślałam, że w Polsce jest dużo latania po pokojach w szpitalu ale Anglia to dopiero okienkologia jak wrócę do domu do wam opowiem jak było u kardiologa :S

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    kupiłam dziś buty. Mierzylam 4 pary i to co się przy tym zgrzalam to masakra, jakbym maraton przebiegła taka upocona. Aż mi wstyd było bo włosy mi się przykleily do czoła :P

Oni z dhlki zawsze tak mają. Piszą eske, że będą 8-11 a przyjeżdża 16-18 ja już jestem nauczona i nie czekam rano. Dpd faktycznie się zjawia w godzinach dobrych i dzwoni wcześniej to powierdzam :)

Mi rodzice fundneli prawko na brata 18nastke :P bo akurat jemu płacili a ja sama nigdy bym nie zrobiła bo mi nie zależało, mialam 20 lat i wolałam wydać na ciuchy. Ponad 1000zl to jednak nie mało dla studenta. ówczesny narzeczony mi dorzucił do auta i od tego czasu już mialam zawsze swoje. Ja bardzo dużo jeżdżę rowerem (ok 10 tys rocznie) a autem ze 2 tys więc teoretycznie mało używam. Teraz nigdzie się spieszyć nie muszę a mieszkam w centrum więc wszędzie ide z buta ale mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu.

Lady masz diagnostyke na Starolece. Ale tam i tak takie korki, że prędzej chyba tramwajem.

a nic mi nie mów o tej na starołece ;/ byłam to nie dość że musisz na piechotę na 3 piętro wejść ;/ to jeszcze przepraszają non stop, bo nie czynne ;/ byłam 4 razy bo faktycznie to najszybciej jest, tylko autobus i pach, no ale jak mam z małą wejść na takie wysokie schody na 4 piętro, wózek zostawić na dole ;/ i dowiedzieć się że dzis laboratorium wyjątowo nieczynne to mnie krew zalewa, a dzwonic to nie ma sensu, bo się nie dodzwonisz, kobieta mi powiedziała w recepcji ze lepiej przyjść bo one nie mają czasu na odbieranie telefonu. Wiec jadę albo do punktu pobran na os piastowskie, albo rzeczypospolita tam całodobowe jest laboratorium

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojej gin, na maila jej wysłałam moje wyniki, i powiedziała to co położna żeby powtórzyć, jak się wyjdzie znowu biało w moczu, to mam do niej przyjechać w pon i da receptę na zapalenie drug moczowych,jak wyjdzie więcej biała w moczu niż teraz to szpital. Ale ogółem mówiła że często się zdarza u kobiet w ciąży białko mocz, i by nie panikować.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze 'zwiedzania' porodówki. Powiem Wam, że chyba zdecyduję się tam rodzić (SIMIN w Chorzowie). Z zewnątrz nie zachęca, w środku też jeszcze nie wszystko jest odpicowane, ale sama sala porodowa nowiutka, czyściutka, zadbana, komfortowa. Sale poporodowe też ok, z łazienkami. Ogólnie cały oddział bardzo malutki, kameralny, chyba tylko 4 sale są (+ 2 porodowe i 1 operacyjna). Co najważniejsze, baaardzo miła i ludzka położna pokazywała nam co i jak i opowiadała jak to u nich wygląda. Z tego, co mówiła duży nacisk kładą tam na KP i komfort pacjentki. Dużo też mówiła o ZZO, ale do tego jeszcze nie jestem przekonana. Podsumowując, bardzo pozytywne wrażenia mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 16:59

nick nieaktualny, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia spędziłam w szpitalu :/ najpierw musiałam iść zameldował, że jestem mimo, że miałam wyznaczona godzinę. Kazali mi iść do pokoiku nieopodal recepcji oddać mocz i zważyć sie. Kolejny kg na plusie. To razem jest już 6. Potem kazali mi usiąść w poczekalni i czekać aż mnie wywołaja. Wywołała moje pielęgniarka by zmierzyć ciśnienie i wydychane co2 (po co nie wiem). I znów kazali mi czekać w poczekalni. Przyszła pi mnie pielęgniarka żeby mnie zaprowadzić do kardiologa. Lekarki nie było, więc pielęgniarka dała nu papierek na badanie krwi. Przyszła kardiolog. No i wszystko ok. Ciśnienie było dobre. Kazała mi tylko od 34 tyg chodzić do kliniki raz w tyg na pomiar ciśnienia. I jeśli będzie wyższe niż 150/100 dwa razy pod rząd to dadzą mi leki. Jeśli będzie wyższe a mały nie urodzi się w terminie to będą indukowac nie po 2 tyg a po 1. No i znów idę na wizytę 23.11. Nie dadzą mi spokoju ;( krew i mocz badają mi co miesiąc i ciągle coś chcą ode mnie ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 17:46

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Co nie znaczy że jest "bezpieczna" dla kręgosłupa noworodka

Nie jest, przynajmniej według dziewczyn z którymi rozmawiałam na grupie, a one zajmują się doradztwem chustowym, czyli prowadzą kursy itd. Napisały mi, że dla noworodka i niemowlaka, który nie siedzi jeszcze samodzielnie tylko i wyłącznie chusta tkana. W sumie to dzięki Tobie nabrałam wątpliwości, bo mi poleciłaś, żebym popytała czy to chustonosidlo Caboo będzie na pewno dobre, a w Częstochowie jest zorganizowana grupa dziewczyn, które noszą w chustach i nosidełkach, organizują różne spotkania, flashmoby :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi GBS gin robił tydzień temu, czyli w 34, nie wiem, nic nie mówił,że za wcześnie. Może spodziewa się,że urodzę wcześniej niż na początku grudnia ;) Wynik mam ujemny, z czego się bardzo cieszę, bo mam uczulenie na penicylinę, więc pewnie musieliby kombinować z jakimś innym antybiotykiem.

Od poniedziałku piorę, a od wczoraj prasuję... w tym tempie to mi jeszcze z tydzień zejdzie.

Wysłany: 26 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi dzisiaj organizer do wózka od dziewczyny z Małe wielkie dzieła, całe 70 zł zapłaciłam, podobne z Lamillou 180 O-o
    Mogłam wybrać tkaninę softshell jaką chcę i uszyła :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42560a1c52c4.jpg

A tu poduszka ortopedyczna Mimos, znalazłam na olx za 150 (nowa 250). Wyglada jak ze sklepu, bo była używana z pokrowcem, akurat z mojego osiedla ktoś wystawił i podeszłam odebrać :) Inne były tragiczne, pożółkłe i wygniecione. Myśle, że dobry interes :) Kupili ją jak dziecko miało 5 miesięcy i dostało przykurczu, żałowali, że nie stosowali od urodzenia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7914bc21594.jpg

Lady Savage, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Edith, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień leżenia :( jadam na obiad to co M umie zrobić, raz spaghetti, wczoraj parówki, dzisiaj paluszki rybne. Uwielbiam go za to, że się stara, wraca z pracy i robi w domu wszystko. Z drugiej strony czuję się jak sierota nie mogąc zrobić obiadu, posprzątać czy pobawić się z dzieckiem :<

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka delikatna torebka, no te ptasie są słodkie!

nataliamonika lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że był temat kurierów. Ja z kolei jestem zła na dpd. Ich kurier zwrócił moją paczkę po jednej próbie dostarczenia, że niby błędny adres, nawet do mnie nie dzwonił.

Wysłany: 26 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj miał być gls i dhl, do tej pory cisza, a widzicie same która godzina :/ A z dpd była Pani jak zwykle w podanym zakresie czasowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 18:07

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mają mamy i my :D Nikos już wyprobowal czy wygodny ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d9904f6a216.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fcae3b8ee57.jpg

nick nieaktualny, emikey, nick nieaktualny, nataliamonika, Lady Savage, MalaHD, nick nieaktualny, Petitka, Edith, Jooozefka, Iruletka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie jest, przynajmniej według dziewczyn z którymi rozmawiałam na grupie, a one zajmują się doradztwem chustowym, czyli prowadzą kursy itd. Napisały mi, że dla noworodka i niemowlaka, który nie siedzi jeszcze samodzielnie tylko i wyłącznie chusta tkana. W sumie to dzięki Tobie nabrałam wątpliwości, bo mi poleciłaś, żebym popytała czy to chustonosidlo Caboo będzie na pewno dobre, a w Częstochowie jest zorganizowana grupa dziewczyn, które noszą w chustach i nosidełkach, organizują różne spotkania, flashmoby :)
    Dokładnie tak jest jak piszesz :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wszyscy mają mamy i my :D Nikos już wyprobowal czy wygodny ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d9904f6a216.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fcae3b8ee57.jpg
    Ja jeszcze nie mam :)

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ