X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja mam taką podstawowa z lenny lamb tkana skosno krzyżowa (zabij mnie pojęcia nie mam jaka gramatura) :P

Nie no...ciężarną mam zabijać...nieeee ;)

hmm...jak rozmawiałam z doradcą, to mi powiedziała,że mam wybierać taką, żeby się podobała - żeby potem nie leżała, tylko żeby była mocno używana :D

W sumie słuszne podejście...teoretycznie mogłabym odkupić od żony szwagra, ale...to ta pani, która rozdaje porozrywane opakowania pampersów więc...wolę odżałować i kupić z innego źródła

magdzia26 lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechał kurier.Nic się nie odezwał. Wydał mi praktycznie reszty co do grosza. Normalnie zostawiam im coś z górką,ale byłam tak wściekła na niego,że nic mu nie zostawiłam. Ostatnio jak zamawiałam z blizejciebie.pl to tez on przyjechał. Napisali miedzy 11.30 a 16.30, no i ok, tak był. A teraz mnie zirytował. Ale już, dostarczył, pojechał i spokój.

Inhalator fajny. Odpaliłam go,żeby zobaczyć jak chodzi. I nie jest nawet taki głośny. Szybko leci "para". Zobaczymy. Obym nie musiała go często używać.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła teściowa, że przyniesie gołąbki na obiad <3 ale dobrze nie muszę nic wymyślać :P Już mam dosyć wymyslania tych obiadów, pół dnia myślę co ugotuje :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kurczę ja chyba na Twoim miejscu nie ruszyłbym sie z domu. Ja zrobiłam prawko jak miałam 18 lat a potem dostałam od rodziców za zdanie matury maluszka i od tej pory mam zawsze swój samochód. Nie wyobrażam sobie być zależna od faceta. Pamietam jak zarabiałam 600 zł a ratę za samochód płaciłam 300zl ale niezależność to dla mnie podstawa

Ja zarabiam 1200 z czego 600 zł, idzie na jeden kredyt, a 200 na drugi kredyt, i zostaje 400 zł,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Wydaje mi się, że do pewnego momentu dziecko może się obracać a potem ma chyba już na to za mało miejsca i zostaje tak jak jest. Ale ręki sobie za tę tezę uciąć nie dam :)
    zawsze dziecko może sobie fiknąć, zawsze jakiś wyjątek od reguły jest ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze myślałam, że w Polsce jest dużo latania po pokojach w szpitalu ale Anglia to dopiero okienkologia jak wrócę do domu do wam opowiem jak było u kardiologa :S

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    kupiłam dziś buty. Mierzylam 4 pary i to co się przy tym zgrzalam to masakra, jakbym maraton przebiegła taka upocona. Aż mi wstyd było bo włosy mi się przykleily do czoła :P

Oni z dhlki zawsze tak mają. Piszą eske, że będą 8-11 a przyjeżdża 16-18 ja już jestem nauczona i nie czekam rano. Dpd faktycznie się zjawia w godzinach dobrych i dzwoni wcześniej to powierdzam :)

Mi rodzice fundneli prawko na brata 18nastke :P bo akurat jemu płacili a ja sama nigdy bym nie zrobiła bo mi nie zależało, mialam 20 lat i wolałam wydać na ciuchy. Ponad 1000zl to jednak nie mało dla studenta. ówczesny narzeczony mi dorzucił do auta i od tego czasu już mialam zawsze swoje. Ja bardzo dużo jeżdżę rowerem (ok 10 tys rocznie) a autem ze 2 tys więc teoretycznie mało używam. Teraz nigdzie się spieszyć nie muszę a mieszkam w centrum więc wszędzie ide z buta ale mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu.

Lady masz diagnostyke na Starolece. Ale tam i tak takie korki, że prędzej chyba tramwajem.

a nic mi nie mów o tej na starołece ;/ byłam to nie dość że musisz na piechotę na 3 piętro wejść ;/ to jeszcze przepraszają non stop, bo nie czynne ;/ byłam 4 razy bo faktycznie to najszybciej jest, tylko autobus i pach, no ale jak mam z małą wejść na takie wysokie schody na 4 piętro, wózek zostawić na dole ;/ i dowiedzieć się że dzis laboratorium wyjątowo nieczynne to mnie krew zalewa, a dzwonic to nie ma sensu, bo się nie dodzwonisz, kobieta mi powiedziała w recepcji ze lepiej przyjść bo one nie mają czasu na odbieranie telefonu. Wiec jadę albo do punktu pobran na os piastowskie, albo rzeczypospolita tam całodobowe jest laboratorium

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojej gin, na maila jej wysłałam moje wyniki, i powiedziała to co położna żeby powtórzyć, jak się wyjdzie znowu biało w moczu, to mam do niej przyjechać w pon i da receptę na zapalenie drug moczowych,jak wyjdzie więcej biała w moczu niż teraz to szpital. Ale ogółem mówiła że często się zdarza u kobiet w ciąży białko mocz, i by nie panikować.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze 'zwiedzania' porodówki. Powiem Wam, że chyba zdecyduję się tam rodzić (SIMIN w Chorzowie). Z zewnątrz nie zachęca, w środku też jeszcze nie wszystko jest odpicowane, ale sama sala porodowa nowiutka, czyściutka, zadbana, komfortowa. Sale poporodowe też ok, z łazienkami. Ogólnie cały oddział bardzo malutki, kameralny, chyba tylko 4 sale są (+ 2 porodowe i 1 operacyjna). Co najważniejsze, baaardzo miła i ludzka położna pokazywała nam co i jak i opowiadała jak to u nich wygląda. Z tego, co mówiła duży nacisk kładą tam na KP i komfort pacjentki. Dużo też mówiła o ZZO, ale do tego jeszcze nie jestem przekonana. Podsumowując, bardzo pozytywne wrażenia mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 16:59

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia spędziłam w szpitalu :/ najpierw musiałam iść zameldował, że jestem mimo, że miałam wyznaczona godzinę. Kazali mi iść do pokoiku nieopodal recepcji oddać mocz i zważyć sie. Kolejny kg na plusie. To razem jest już 6. Potem kazali mi usiąść w poczekalni i czekać aż mnie wywołaja. Wywołała moje pielęgniarka by zmierzyć ciśnienie i wydychane co2 (po co nie wiem). I znów kazali mi czekać w poczekalni. Przyszła pi mnie pielęgniarka żeby mnie zaprowadzić do kardiologa. Lekarki nie było, więc pielęgniarka dała nu papierek na badanie krwi. Przyszła kardiolog. No i wszystko ok. Ciśnienie było dobre. Kazała mi tylko od 34 tyg chodzić do kliniki raz w tyg na pomiar ciśnienia. I jeśli będzie wyższe niż 150/100 dwa razy pod rząd to dadzą mi leki. Jeśli będzie wyższe a mały nie urodzi się w terminie to będą indukowac nie po 2 tyg a po 1. No i znów idę na wizytę 23.11. Nie dadzą mi spokoju ;( krew i mocz badają mi co miesiąc i ciągle coś chcą ode mnie ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 17:46

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Co nie znaczy że jest "bezpieczna" dla kręgosłupa noworodka

Nie jest, przynajmniej według dziewczyn z którymi rozmawiałam na grupie, a one zajmują się doradztwem chustowym, czyli prowadzą kursy itd. Napisały mi, że dla noworodka i niemowlaka, który nie siedzi jeszcze samodzielnie tylko i wyłącznie chusta tkana. W sumie to dzięki Tobie nabrałam wątpliwości, bo mi poleciłaś, żebym popytała czy to chustonosidlo Caboo będzie na pewno dobre, a w Częstochowie jest zorganizowana grupa dziewczyn, które noszą w chustach i nosidełkach, organizują różne spotkania, flashmoby :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi GBS gin robił tydzień temu, czyli w 34, nie wiem, nic nie mówił,że za wcześnie. Może spodziewa się,że urodzę wcześniej niż na początku grudnia ;) Wynik mam ujemny, z czego się bardzo cieszę, bo mam uczulenie na penicylinę, więc pewnie musieliby kombinować z jakimś innym antybiotykiem.

Od poniedziałku piorę, a od wczoraj prasuję... w tym tempie to mi jeszcze z tydzień zejdzie.

Wysłany: 26 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi dzisiaj organizer do wózka od dziewczyny z Małe wielkie dzieła, całe 70 zł zapłaciłam, podobne z Lamillou 180 O-o
    Mogłam wybrać tkaninę softshell jaką chcę i uszyła :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42560a1c52c4.jpg

A tu poduszka ortopedyczna Mimos, znalazłam na olx za 150 (nowa 250). Wyglada jak ze sklepu, bo była używana z pokrowcem, akurat z mojego osiedla ktoś wystawił i podeszłam odebrać :) Inne były tragiczne, pożółkłe i wygniecione. Myśle, że dobry interes :) Kupili ją jak dziecko miało 5 miesięcy i dostało przykurczu, żałowali, że nie stosowali od urodzenia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7914bc21594.jpg

Lady Savage, Minionkowa, Szczesliwa_mamusia, Edith, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień leżenia :( jadam na obiad to co M umie zrobić, raz spaghetti, wczoraj parówki, dzisiaj paluszki rybne. Uwielbiam go za to, że się stara, wraca z pracy i robi w domu wszystko. Z drugiej strony czuję się jak sierota nie mogąc zrobić obiadu, posprzątać czy pobawić się z dzieckiem :<

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka delikatna torebka, no te ptasie są słodkie!

nataliamonika lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że był temat kurierów. Ja z kolei jestem zła na dpd. Ich kurier zwrócił moją paczkę po jednej próbie dostarczenia, że niby błędny adres, nawet do mnie nie dzwonił.

Wysłany: 26 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj miał być gls i dhl, do tej pory cisza, a widzicie same która godzina :/ A z dpd była Pani jak zwykle w podanym zakresie czasowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 18:07

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mają mamy i my :D Nikos już wyprobowal czy wygodny ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d9904f6a216.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fcae3b8ee57.jpg

Szczesliwa_mamusia, emikey, salenne, nataliamonika, Lady Savage, MalaHD, Minionkowa, Petitka, Edith, Jooozefka, Iruletka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie jest, przynajmniej według dziewczyn z którymi rozmawiałam na grupie, a one zajmują się doradztwem chustowym, czyli prowadzą kursy itd. Napisały mi, że dla noworodka i niemowlaka, który nie siedzi jeszcze samodzielnie tylko i wyłącznie chusta tkana. W sumie to dzięki Tobie nabrałam wątpliwości, bo mi poleciłaś, żebym popytała czy to chustonosidlo Caboo będzie na pewno dobre, a w Częstochowie jest zorganizowana grupa dziewczyn, które noszą w chustach i nosidełkach, organizują różne spotkania, flashmoby :)
    Dokładnie tak jest jak piszesz :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wszyscy mają mamy i my :D Nikos już wyprobowal czy wygodny ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d9904f6a216.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fcae3b8ee57.jpg
    Ja jeszcze nie mam :)

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ