Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na nfz robia wymaz na gbs? Bo mam 6.11 na nfz u gina a 17.11 prywatnie yo bym.juz na nfz zrobila.

Ktg mam w czwartek na 9.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:43

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja zrobiłam tego GBSa na własną rękę, żeby już mieć ten wynik, chociaż też mam wizytę w 37tyg i możliwe, że gin będzie chciał mi pobrać wtedy, ale ja wolę mieć to już za sobą w razie gdyby coś wcześniej miało się dziać. W szpitalu jeśli nie ma wyniku to podają antybiotyk i trzymają 5 dni (traktują tak jakby wynik był dodatni), więc liczę na to, że jednak u mnie będzie ujemny i wyjdziemy po dwóch dniach.
    O widzisz ja mądra dopiero spojzalam w zalecenia z ostatniej wizyty i wpisał mi że mam zrobić gbs na następną wizytę :/ szlag ciekawe gdzie ja na swoim zadupiu te badanie zrobię tzn chodzi o pobranie badania bardziej... będę musiała iść do jakiegoś giną tutaj prywatnie albo do swojego wcześniej się zapisac... dobrze ze spojrzałam na tą kartke... ja w pierwszej ciąży miałam ujemnego gbsa ciekawe jak teraz

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przepisala się na 9 listopada...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chciał mnie umówić na wizytę za miesiąc ale uparlam się za 3 tyg :P Chyba to my tak panikujemy. A jak gin widzi, że poród nam nie grozi przrd terminem to może warto go posłuchać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale moja następna wizyta wypada już w 38 tc (37t3d) wpisał żebym w między czasie tego GBSa zrobiła rozmawiałam z siostrą która rodziła niedawno to u nas w okolicy nigdzie nie robią trzeba i tak zawieźć do miasta gdzie przyjmuje mój gin (ponad 70 km)... więc i tak wyjścia nie mam jak wcześniej do niego pojsc...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To normalne
    Ja moge zjesc 3-4 pierogi mam wtedy do 140
    Jak zjem wiecej mam kolo 160
    Jesz pierogi ? Az tak odwazna to nie jestem

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś obudziłam się z jedna ręka prawie martwa. 4 palców w ogóle nie czułam, a kciuk który czułam bolał przeraźliwie. Że że wszystkich dolegliwości ciazowych musiałam dostać akurat zespół ciesni...
    Czemu nie zgłosisz się kobieto do fizjoterapeuty na NHS? Dostaniesz opaski i prześpisz przynajmniej całą noc bez bólu. Po ci się męczyć? ;)
    Co do tych kupowatych tematów to aż muszę z ciekawości zapytać położną jak to w UK wygląda. Jeśli byłaby możliwość lewatywy to chętnie bym skorzystała. Organizm niby już teraz mi się czyści bo do toalety chodzę po 4 razy dziennie, ale podczas porodu to różnie może być :/ Jeszcze dodatkowo dopadły mnie hemoroidy i niby to wszystko takie naturalne, ale wstyd i dyskomfort są :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Jesz pierogi ? Az tak odwazna to nie jestem
    Czasami z 2-3 zjem :) jak maz ma na obiad. Ostatnio mialam 127

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No a co lepsze to taka babka po 30 tce...
    Naprawdę brak słów...

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie wchodzą na FB, :) odebrałam wyniki, brak białka w moczu :) nie muszę iść do szpitala, jestem mega szczęśliwa z tego powodu, i wkurzona na ginekologa, bo ja nie wiem, albo chce oszczędzić dlatego tak mało badań, i powtórki nie chciała zrobić, tylko spycha do szpitala. W takim wypadku, jak dostanę GBS to nie wiem czy czasem nie powtórzę, bo nie ufam temu laboratorium i tej ginekolog.

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    salenne jak w pochwie bedziesz miala to w odbycie tez bedzie wiec moj lekarz robi z pochwy najpierw zeby sprawdzic

Niestety, nie zawsze tak jest...wg zaleceń pełnowartościowe badanie, to materiał pobrany z pochwy i odbytu, ale niestety do niereformowalnych lekarzy to nie dociera.
    Nie pisze tego złośliwie, tylko z doświadczenia zawodowego.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem po co mi te GBS jak mam mieć cc ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakby któraś z Was szukała bezpiecznego fotelika dla dzidziusia za pół ceny - polecam mój
    Fotelik nie uczesniczył nigdy w kolizji czy wypadku samochodowym!!!
    Co jest łatwe do sprawdzenie, ponieważ po kolizji firma Kiddy wymienia fotelik na nowy - takie są warunki gwarancji

życzę wszystkim dobrych porodów

https://www.olx.pl/oferta/fotelik-0-13-kiddy-evolution-pro-2-CID88-IDpn4iF.html#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20171012-%5BdiplayLink%5D-12554265@1-20171012132348

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.

LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A to nie jest tak, ze jak pójdą wody to bakterie itd mogą pójść wyżej do dziecka?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    O to samo pytalam gina ;)
    Sam powiedzial ze to bez sensu ale zrobi co by sie przy przyjeciu nie czepiali

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.

LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???

a po co cząstkować?
    Za jednym zamachem robisz i tu i tu. Dzieląc badanie na 2 części większe prawdopodobieństwo, że przed porodem nie zdążysz. Procedura samego badania jest taka, że robisz analizę równocześnie.

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    a po co cząstkować?
    Za jednym zamachem robisz i tu i tu. Dzieląc badanie na 2 części większe prawdopodobieństwo, że przed porodem nie zdążysz. Procedura samego badania jest taka, że robisz analizę równocześnie.

No dokladnie. Tak jak pisałam wcześniej, może być też tak, że w pochwie paciorkowiec nie wyjdzie, ale w odbycie jest i może zaatakować też pochwę do momentu porodu.

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenne i tak się zdarza.

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Czemu nie zgłosisz się kobieto do fizjoterapeuty na NHS? Dostaniesz opaski i prześpisz przynajmniej całą noc bez bólu. Po ci się męczyć? ;)
    Co do tych kupowatych tematów to aż muszę z ciekawości zapytać położną jak to w UK wygląda. Jeśli byłaby możliwość lewatywy to chętnie bym skorzystała. Organizm niby już teraz mi się czyści bo do toalety chodzę po 4 razy dziennie, ale podczas porodu to różnie może być :/ Jeszcze dodatkowo dopadły mnie hemoroidy i niby to wszystko takie naturalne, ale wstyd i dyskomfort są :/
    Ostatnio było już lepiej więc stwierdziłam, że przetrwam te 7 tyg. Ale powiem położonej, żeby mnie umówiła bo znów jest gorzej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ