Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Ja zrobiłam tego GBSa na własną rękę, żeby już mieć ten wynik, chociaż też mam wizytę w 37tyg i możliwe, że gin będzie chciał mi pobrać wtedy, ale ja wolę mieć to już za sobą w razie gdyby coś wcześniej miało się dziać. W szpitalu jeśli nie ma wyniku to podają antybiotyk i trzymają 5 dni (traktują tak jakby wynik był dodatni), więc liczę na to, że jednak u mnie będzie ujemny i wyjdziemy po dwóch dniach.
szlag ciekawe gdzie ja na swoim zadupiu te badanie zrobię tzn chodzi o pobranie badania bardziej... będę musiała iść do jakiegoś giną tutaj prywatnie albo do swojego wcześniej się zapisac... dobrze ze spojrzałam na tą kartke... ja w pierwszej ciąży miałam ujemnego gbsa ciekawe jak teraz
-
No ale moja następna wizyta wypada już w 38 tc (37t3d) wpisał żebym w między czasie tego GBSa zrobiła rozmawiałam z siostrą która rodziła niedawno to u nas w okolicy nigdzie nie robią trzeba i tak zawieźć do miasta gdzie przyjmuje mój gin (ponad 70 km)... więc i tak wyjścia nie mam jak wcześniej do niego pojsc...
-
emikey wrote:Dziś obudziłam się z jedna ręka prawie martwa. 4 palców w ogóle nie czułam, a kciuk który czułam bolał przeraźliwie. Że że wszystkich dolegliwości ciazowych musiałam dostać akurat zespół ciesni...
Co do tych kupowatych tematów to aż muszę z ciekawości zapytać położną jak to w UK wygląda. Jeśli byłaby możliwość lewatywy to chętnie bym skorzystała. Organizm niby już teraz mi się czyści bo do toalety chodzę po 4 razy dziennie, ale podczas porodu to różnie może byćJeszcze dodatkowo dopadły mnie hemoroidy i niby to wszystko takie naturalne, ale wstyd i dyskomfort są
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny które nie wchodzą na FB,
odebrałam wyniki, brak białka w moczu
nie muszę iść do szpitala, jestem mega szczęśliwa z tego powodu, i wkurzona na ginekologa, bo ja nie wiem, albo chce oszczędzić dlatego tak mało badań, i powtórki nie chciała zrobić, tylko spycha do szpitala. W takim wypadku, jak dostanę GBS to nie wiem czy czasem nie powtórzę, bo nie ufam temu laboratorium i tej ginekolog.
Modrzewiowa lubi tę wiadomość
-
Discret wrote:salenne jak w pochwie bedziesz miala to w odbycie tez bedzie wiec moj lekarz robi z pochwy najpierw zeby sprawdzic
Niestety, nie zawsze tak jest...wg zaleceń pełnowartościowe badanie, to materiał pobrany z pochwy i odbytu, ale niestety do niereformowalnych lekarzy to nie dociera.
Nie pisze tego złośliwie, tylko z doświadczenia zawodowego. -
Hej dziewczyny, jakby któraś z Was szukała bezpiecznego fotelika dla dzidziusia za pół ceny - polecam mój
Fotelik nie uczesniczył nigdy w kolizji czy wypadku samochodowym!!!
Co jest łatwe do sprawdzenie, ponieważ po kolizji firma Kiddy wymienia fotelik na nowy - takie są warunki gwarancji
życzę wszystkim dobrych porodów
https://www.olx.pl/oferta/fotelik-0-13-kiddy-evolution-pro-2-CID88-IDpn4iF.html#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20171012-%5BdiplayLink%5D-12554265@1-20171012132348 -
nick nieaktualny
-
Discret wrote:Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.
LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???
a po co cząstkować?
Za jednym zamachem robisz i tu i tu. Dzieląc badanie na 2 części większe prawdopodobieństwo, że przed porodem nie zdążysz. Procedura samego badania jest taka, że robisz analizę równocześnie. -
nick nieaktualnyModrzewiowa wrote:a po co cząstkować?
Za jednym zamachem robisz i tu i tu. Dzieląc badanie na 2 części większe prawdopodobieństwo, że przed porodem nie zdążysz. Procedura samego badania jest taka, że robisz analizę równocześnie.
No dokladnie. Tak jak pisałam wcześniej, może być też tak, że w pochwie paciorkowiec nie wyjdzie, ale w odbycie jest i może zaatakować też pochwę do momentu porodu. -
Petitka wrote:Czemu nie zgłosisz się kobieto do fizjoterapeuty na NHS? Dostaniesz opaski i prześpisz przynajmniej całą noc bez bólu. Po ci się męczyć?
Co do tych kupowatych tematów to aż muszę z ciekawości zapytać położną jak to w UK wygląda. Jeśli byłaby możliwość lewatywy to chętnie bym skorzystała. Organizm niby już teraz mi się czyści bo do toalety chodzę po 4 razy dziennie, ale podczas porodu to różnie może byćJeszcze dodatkowo dopadły mnie hemoroidy i niby to wszystko takie naturalne, ale wstyd i dyskomfort są