X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na nfz robia wymaz na gbs? Bo mam 6.11 na nfz u gina a 17.11 prywatnie yo bym.juz na nfz zrobila.

Ktg mam w czwartek na 9.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:43

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja zrobiłam tego GBSa na własną rękę, żeby już mieć ten wynik, chociaż też mam wizytę w 37tyg i możliwe, że gin będzie chciał mi pobrać wtedy, ale ja wolę mieć to już za sobą w razie gdyby coś wcześniej miało się dziać. W szpitalu jeśli nie ma wyniku to podają antybiotyk i trzymają 5 dni (traktują tak jakby wynik był dodatni), więc liczę na to, że jednak u mnie będzie ujemny i wyjdziemy po dwóch dniach.
    O widzisz ja mądra dopiero spojzalam w zalecenia z ostatniej wizyty i wpisał mi że mam zrobić gbs na następną wizytę :/ szlag ciekawe gdzie ja na swoim zadupiu te badanie zrobię tzn chodzi o pobranie badania bardziej... będę musiała iść do jakiegoś giną tutaj prywatnie albo do swojego wcześniej się zapisac... dobrze ze spojrzałam na tą kartke... ja w pierwszej ciąży miałam ujemnego gbsa ciekawe jak teraz

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przepisala się na 9 listopada...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chciał mnie umówić na wizytę za miesiąc ale uparlam się za 3 tyg :P Chyba to my tak panikujemy. A jak gin widzi, że poród nam nie grozi przrd terminem to może warto go posłuchać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale moja następna wizyta wypada już w 38 tc (37t3d) wpisał żebym w między czasie tego GBSa zrobiła rozmawiałam z siostrą która rodziła niedawno to u nas w okolicy nigdzie nie robią trzeba i tak zawieźć do miasta gdzie przyjmuje mój gin (ponad 70 km)... więc i tak wyjścia nie mam jak wcześniej do niego pojsc...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To normalne
    Ja moge zjesc 3-4 pierogi mam wtedy do 140
    Jak zjem wiecej mam kolo 160
    Jesz pierogi ? Az tak odwazna to nie jestem

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś obudziłam się z jedna ręka prawie martwa. 4 palców w ogóle nie czułam, a kciuk który czułam bolał przeraźliwie. Że że wszystkich dolegliwości ciazowych musiałam dostać akurat zespół ciesni...
    Czemu nie zgłosisz się kobieto do fizjoterapeuty na NHS? Dostaniesz opaski i prześpisz przynajmniej całą noc bez bólu. Po ci się męczyć? ;)
    Co do tych kupowatych tematów to aż muszę z ciekawości zapytać położną jak to w UK wygląda. Jeśli byłaby możliwość lewatywy to chętnie bym skorzystała. Organizm niby już teraz mi się czyści bo do toalety chodzę po 4 razy dziennie, ale podczas porodu to różnie może być :/ Jeszcze dodatkowo dopadły mnie hemoroidy i niby to wszystko takie naturalne, ale wstyd i dyskomfort są :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Jesz pierogi ? Az tak odwazna to nie jestem
    Czasami z 2-3 zjem :) jak maz ma na obiad. Ostatnio mialam 127

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No a co lepsze to taka babka po 30 tce...
    Naprawdę brak słów...

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie wchodzą na FB, :) odebrałam wyniki, brak białka w moczu :) nie muszę iść do szpitala, jestem mega szczęśliwa z tego powodu, i wkurzona na ginekologa, bo ja nie wiem, albo chce oszczędzić dlatego tak mało badań, i powtórki nie chciała zrobić, tylko spycha do szpitala. W takim wypadku, jak dostanę GBS to nie wiem czy czasem nie powtórzę, bo nie ufam temu laboratorium i tej ginekolog.

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    salenne jak w pochwie bedziesz miala to w odbycie tez bedzie wiec moj lekarz robi z pochwy najpierw zeby sprawdzic

Niestety, nie zawsze tak jest...wg zaleceń pełnowartościowe badanie, to materiał pobrany z pochwy i odbytu, ale niestety do niereformowalnych lekarzy to nie dociera.
    Nie pisze tego złośliwie, tylko z doświadczenia zawodowego.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem po co mi te GBS jak mam mieć cc ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakby któraś z Was szukała bezpiecznego fotelika dla dzidziusia za pół ceny - polecam mój
    Fotelik nie uczesniczył nigdy w kolizji czy wypadku samochodowym!!!
    Co jest łatwe do sprawdzenie, ponieważ po kolizji firma Kiddy wymienia fotelik na nowy - takie są warunki gwarancji

życzę wszystkim dobrych porodów

https://www.olx.pl/oferta/fotelik-0-13-kiddy-evolution-pro-2-CID88-IDpn4iF.html#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20171012-%5BdiplayLink%5D-12554265@1-20171012132348

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.

LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A to nie jest tak, ze jak pójdą wody to bakterie itd mogą pójść wyżej do dziecka?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    O to samo pytalam gina ;)
    Sam powiedzial ze to bez sensu ale zrobi co by sie przy przyjeciu nie czepiali

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.

LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???

a po co cząstkować?
    Za jednym zamachem robisz i tu i tu. Dzieląc badanie na 2 części większe prawdopodobieństwo, że przed porodem nie zdążysz. Procedura samego badania jest taka, że robisz analizę równocześnie.

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    a po co cząstkować?
    Za jednym zamachem robisz i tu i tu. Dzieląc badanie na 2 części większe prawdopodobieństwo, że przed porodem nie zdążysz. Procedura samego badania jest taka, że robisz analizę równocześnie.

No dokladnie. Tak jak pisałam wcześniej, może być też tak, że w pochwie paciorkowiec nie wyjdzie, ale w odbycie jest i może zaatakować też pochwę do momentu porodu.

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenne i tak się zdarza.

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Czemu nie zgłosisz się kobieto do fizjoterapeuty na NHS? Dostaniesz opaski i prześpisz przynajmniej całą noc bez bólu. Po ci się męczyć? ;)
    Co do tych kupowatych tematów to aż muszę z ciekawości zapytać położną jak to w UK wygląda. Jeśli byłaby możliwość lewatywy to chętnie bym skorzystała. Organizm niby już teraz mi się czyści bo do toalety chodzę po 4 razy dziennie, ale podczas porodu to różnie może być :/ Jeszcze dodatkowo dopadły mnie hemoroidy i niby to wszystko takie naturalne, ale wstyd i dyskomfort są :/
    Ostatnio było już lepiej więc stwierdziłam, że przetrwam te 7 tyg. Ale powiem położonej, żeby mnie umówiła bo znów jest gorzej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ