X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A co do gbs to muszę się Wam pożalić. No bo ją wymaz miakam, ale chcę powtórzyć. No i chciałam umówić się do gina na NFZ (płacę ubezpieczenie to mi się należy, nie?) tylko żeby pobrał wymaz i już sobie to dalej sama zawieźć do labu i badanie zrobić odpłatnie. Zadzwoniłam do przychodni, mówię uczciwie, że chodzi mi tylko o pobranie wymazu więc chwila moment, a baba do mnie, że jak to tak, że nie prowadzę tu ciąży a badanie chcę, że jak chodzę prywatnie to mam sobie prywatnie robić i tak dalej. No zatkało mnie. Wychodzi na to, że jak chodzę do lekarza prywatnie to nie mam prawa się na NFZ zapisać? Cholera jasna no, tak mnie babsko wkurzyło. Oznajmiłam ją, że po pierwsze jest nieuprzejma i przydałoby się trochę empatii, a po drugie nie ma prawa odmówić mi zapisania na wizytę. A ta się do mnie drze, że nikt tu mojej ciąży nie prowadzi. A co ma ciąża do tego. Czy w ciąży czy nie, mam prawo żeby iść do lekarza i poprosić o badanie. Ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą...

miałam podobną sytuację 2 lata temu ;/ siedziałam i czekałam aż moja gin się pojawi w przychodni by do niej zadzwonić, bo wtedy nie miałam do niej prywatnego telefonu, okazało się że przychodnia zapomniała z nimi podpisać umowę, i przy mnie podpisywali za pomocą kuriera xD.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Czy ktoras dostala juz wilczego apetytu? ja nie wiem co sie ze mna dzieje ogolnie jestm lasuchem ale od wczoraj jakbym orodka sytosci nie miala Przerazliwy glod i to na slodycze fast foody wszystko Slyszalam teorie ze tak organizm sie na wysilek porodu szykuje co ni jak sie ma z teoria ze czesto przed porodem chudnie sie okolo 1,5 kg, nie ma apetytu i organizm sam sie oczyszcza :D i badz tu czlowieku madrym. Z dwojga tego wolalabym to drugie a dopadlo mnie to pierwsze :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do GBS moj lekarz powiedzial ze zrobi mi na wizycie co bedzie we wtorek za tydzien 37 tc ( 36+1) nie za pozno?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Co do GBS moj lekarz powiedzial ze zrobi mi na wizycie co bedzie we wtorek za tydzien 37 tc ( 36+1) nie za pozno?
    Ja tez będę miała dopiero w przyszły poniedziałek

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS robi sie miedzy 35 a 37 tygodniu wiec spokojnie. Wynik u mnie np jest po 3 -4 dniach

Nola lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola ja jem od kilku dni coraz więcej i bardziej kalorycznie. U mnie to chyba przez cukrzycę. Od kilku dni cukry sie normuja. Godzinę po posilku mam max 90, przez co automatycznie jestem glodna. Czyli jem teraz na okrągło. Zaraz nadrobie kilogramy :)

Nola, k878 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam zabawkę i dopiero zauważyłam, że ona jest od 10mc. To zawieszka więc sobie może gdzieś wisieć ale zastanawiam się dlaczego? Ma grzechotkę, metki sensoryczne, szeleszczące łapki, to takie mi się wydaje dobre do miętolenia już przez mniejsze dziecko niż 10+

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs to pewnie będę miała pobierany teraz na wizycie albo mi zleci.
    Co do porodu i załatwiania potrzeb, Jak się zdarzy to trudno. Nic wtedy nie poradzę. Nie pierwsza i nie ostatnia, która się zesra przy porodzie. A siła parcia będzie tak duża, że trudno.
    Co do apetytu, to nie zauważylam większego ostatnio. Są sni, kiedy chce mi sie bardzo jeść, a sa takie co zapominam. I tak dużo nie zjem na raz. Nie mieści mi się. Mój mąż się zawsze ze mnie śmieje,ze ile bym sobie nie nałożyła (nawet jak nałożę mało), to i tak później zostawiam i musi po mnie dojadac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Kupiłam zabawkę i dopiero zauważyłam, że ona jest od 10mc. To zawieszka więc sobie może gdzieś wisieć ale zastanawiam się dlaczego? Ma grzechotkę, metki sensoryczne, szeleszczące łapki, to takie mi się wydaje dobre do miętolenia już przez mniejsze dziecko niż 10+
    Ja mam swiezaki z biedronki z informacja,ze zabawka nie przeznaczona dla dzieci poniżej 3lat ;) a mój i tak dostanie je wcześniej do zabawy :)
    Jak nie ma małych elementów, to bym śmiała dała do mietoszenia :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa,
    godzinę temu w Lidlu przy Rosoła były 3 albo 4 krzesełka jeślibyś miała apetyt ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Nola ja jem od kilku dni coraz więcej i bardziej kalorycznie. U mnie to chyba przez cukrzycę. Od kilku dni cukry sie normuja. Godzinę po posilku mam max 90, przez co automatycznie jestem glodna. Czyli jem teraz na okrągło. Zaraz nadrobie kilogramy :)

zazdroszczę, mi wczoraj po zupie, do której zjadłam więcej makaronu niż zwykle poszybowało na 182, jeszcze nie mogłam zbić, po ponad godzinnym spacerze 128;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ee975c75c81.jpg

Kolejny dzień z metkami. A to tylko 62. Zostały te 68 i 74.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    zazdroszczę, mi wczoraj po zupie, do której zjadłam więcej makaronu niż zwykle poszybowało na 182, jeszcze nie mogłam zbić, po ponad godzinnym spacerze 128;
    Uuu az tak ??

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Takie dziwne skoki, kiedy zjadłam czegoś więcej lub za mało wypilam, mialam tydzień przed unormowaniem cukrow. Moze u Ciebie dzieje sie tak samo. Nawet tygodniami ciąży byloby bardzo podobnie

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ee975c75c81.jpg

Kolejny dzień z metkami. A to tylko 62. Zostały te 68 i 74.
    Zostaw i wypełnij nimi poduszki zamiast tych śmierdzących piór gęsich ;-)

magdzia26, Lura82, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia no co za pi.. a z tej lekarki. I to kobieta kobiecie? Kurde, u nas co niektórzy powinni przechodzić testy psychologiczne przed przystąpieniem do pracy z ludźmi bo wiele osób się do tego nie nadaje.
    Ja mimo tego, że miałam planowaną cc to miałam lewatywę i teraz też o nią poproszę.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Takie dziwne skoki, kiedy zjadłam czegoś więcej lub za mało wypilam, mialam tydzień przed unormowaniem cukrow. Moze u Ciebie dzieje sie tak samo. Nawet tygodniami ciąży byloby bardzo podobnie
    To normalne
    Ja moge zjesc 3-4 pierogi mam wtedy do 140
    Jak zjem wiecej mam kolo 160

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gbs będzie ginek pobierał za 2 tyg na wizycie to będzie skończony 37 tc... mam wrażenie że jemu się z niczym nie spieszy :P i teraz się zastanawiam czy się nie przepisać na za tydzień :/ bo boję się że coś tam może się wydazyc a ja dalej nie wiem co z moim porodem cały czas mam ból spojenia i szyjki dosyć mocne bóle i wielu badań nie mam porobionych... hmmmm...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    U mnie gbs będzie ginek pobierał za 2 tyg na wizycie to będzie skończony 37 tc... mam wrażenie że jemu się z niczym nie spieszy :P i teraz się zastanawiam czy się nie przepisać na za tydzień :/ bo boję się że coś tam może się wydazyc a ja dalej nie wiem co z moim porodem cały czas mam ból spojenia i szyjki dosyć mocne bóle i wielu badań nie mam porobionych... hmmmm...

Ja zrobiłam tego GBSa na własną rękę, żeby już mieć ten wynik, chociaż też mam wizytę w 37tyg i możliwe, że gin będzie chciał mi pobrać wtedy, ale ja wolę mieć to już za sobą w razie gdyby coś wcześniej miało się dziać. W szpitalu jeśli nie ma wyniku to podają antybiotyk i trzymają 5 dni (traktują tak jakby wynik był dodatni), więc liczę na to, że jednak u mnie będzie ujemny i wyjdziemy po dwóch dniach.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Magdzia no co za pi.. a z tej lekarki. I to kobieta kobiecie? Kurde, u nas co niektórzy powinni przechodzić testy psychologiczne przed przystąpieniem do pracy z ludźmi bo wiele osób się do tego nie nadaje.
    Ja mimo tego, że miałam planowaną cc to miałam lewatywę i teraz też o nią poproszę.
    No a co lepsze to taka babka po 30 tce...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ