X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Lady napisałam 28

Dzięki

No ja dziś oddałam rano mocz i czekam teraz jak na szpilka na wynik, ma być po 12, mam nadzieję że nic tam nie ma, i do żadnego szpitala nie trafię dzisiaj.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Z smiesznych i niestety bardzo dosłownych rzeczy...wczoraj miałam skurcze cwiczace (taki ala mocny bol okresowy) i prosto z mostu AZ ZROBILAM KUPE :P tzn pocislo mnie musialam szybko biec :) wiec jak przy tym tak bylo to daje Wam gwarancje ze podczas porodu PO**AMY sie wszystkie cieszycie sie? :D A tak na serio do tych co juz rodzily i wszystkich wypisujecie w planie porodu ze chcecie lewatywe czy nie? Jakie podejscie do tego? Ale zarzucialm temat z ranca :) ale wczorajszy wieczor mi uswiadomil ze z tym sie nie wygra Jak przy dobrej jelitówce :d

ja w pierwszej ciąży nie robiłam i nic mi się nie wydarzyło podczas porodu, teraz zrobię podobnie :) najwyzej sie posram xD nie ja pierwsza, nie ostatnia XD haha

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    I ostatnie - Czy któraś im bliżej porodu ma ból jak przy miesiączce? Do tych co rodziły - czy skurcze porodowe to nic innego jak skurcze macicy przy okresie i ten ból to znaczy ze moja macica cwiczy czy to cos zupelnie innego?

to zależy, jak silny masz prób bólu, i jak silne bóle okresowe, w moim przypadku gdzie łykałam czasami 2 razy ketonal, to tak to był taki ból okresowy, ale już podczas porodu, wcześniej to taki ból brzucha. Tylko że ja jeszcze zaznaczę, że u mnie ból jest krzyżowy,

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Z smiesznych i niestety bardzo dosłownych rzeczy...wczoraj miałam skurcze cwiczace (taki ala mocny bol okresowy) i prosto z mostu AZ ZROBILAM KUPE :P tzn pocislo mnie musialam szybko biec :) wiec jak przy tym tak bylo to daje Wam gwarancje ze podczas porodu PO**AMY sie wszystkie cieszycie sie? :D A tak na serio do tych co juz rodzily i wszystkich wypisujecie w planie porodu ze chcecie lewatywe czy nie? Jakie podejscie do tego? Ale zarzucialm temat z ranca :) ale wczorajszy wieczor mi uswiadomil ze z tym sie nie wygra Jak przy dobrej jelitówce :d

Organizm mi się sam oczyszczał, przez 3 dni biegunki. Dlatego lewatywy nie chciałam, a zresztą i tak czasu nie było bo dotarłam do szpitala z 5 cm rozwarciem.
    Jak główka wychodzi to jest uczucie parcia na odbyt ale to dlatego, że dziecko się przeciska. Zwieracze trzymają, ja rodziłam z pełnym pęcherzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 10:11

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) jestem,jestem. Nie spie od 6. Od wczoraj lecę co chwila na Scopolanie. Rano bylam na badaniach krwi. Jest ogólnie ok. Choć powiem Wam,ze cipka coraz bardziej mnie boli. Ta wielka,dmuchana piłka naprawdę pomoga odciążyć krocze. Weszłam też do Lidla, niestety krzesełek nie było. Mama rano upolowała mi mate. Podobno jest dość gruba i bardzo porządna.czekam do piątku na wizyte, Jak na zbawienie. Ciekawa jestem swojej szyjki i tego jak mały. Od rana tak się pręży,ze nie mogę czasem złapać tchu.

Nola lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z pobrania GBS. W Diagnostyce można zrobić bez skierowania za 45zł. Wynik będzie w piątek lub w poniedziałek, więc czekam :)

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja właśnie wróciłam z pobrania GBS. W Diagnostyce można zrobić bez skierowania za 45zł. Wynik będzie w piątek lub w poniedziałek, więc czekam :)

A robiłaś i z pochwy i z odbytu? Bo mi z diagnostyki odpisali w mailu, że 49za pochwę i 49 za odbyt biorą.

• Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne jak w pochwie bedziesz miala to w odbycie tez bedzie wiec moj lekarz robi z pochwy najpierw zeby sprawdzic

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret masz rację, ale może być też tak, że w pochwie nie będzie a w odbycie tak a jednak wymaz robi się kilka tygodni przed porodem i paciorkowce mają czas na skolonizowanie pochwy. Dlatego zaleca się robienie wymazu i tu i tu.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A robiłaś i z pochwy i z odbytu? Bo mi z diagnostyki odpisali w mailu, że 49za pochwę i 49 za odbyt biorą.

Pani mi pobrała z pochwy i z odbytu, osobne próbki. Zapłaciłam za całość 45zł. Może w różnych miastach jest inaczej?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie zależy od miasta.

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj same "dupne" tematy na naszym wątku :P

salenne, Kamcia1988, Nola, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gbs to muszę się Wam pożalić. No bo ją wymaz miakam, ale chcę powtórzyć. No i chciałam umówić się do gina na NFZ (płacę ubezpieczenie to mi się należy, nie?) tylko żeby pobrał wymaz i już sobie to dalej sama zawieźć do labu i badanie zrobić odpłatnie. Zadzwoniłam do przychodni, mówię uczciwie, że chodzi mi tylko o pobranie wymazu więc chwila moment, a baba do mnie, że jak to tak, że nie prowadzę tu ciąży a badanie chcę, że jak chodzę prywatnie to mam sobie prywatnie robić i tak dalej. No zatkało mnie. Wychodzi na to, że jak chodzę do lekarza prywatnie to nie mam prawa się na NFZ zapisać? Cholera jasna no, tak mnie babsko wkurzyło. Oznajmiłam ją, że po pierwsze jest nieuprzejma i przydałoby się trochę empatii, a po drugie nie ma prawa odmówić mi zapisania na wizytę. A ta się do mnie drze, że nikt tu mojej ciąży nie prowadzi. A co ma ciąża do tego. Czy w ciąży czy nie, mam prawo żeby iść do lekarza i poprosić o badanie. Ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą...

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A co do gbs to muszę się Wam pożalić. No bo ją wymaz miakam, ale chcę powtórzyć. No i chciałam umówić się do gina na NFZ (płacę ubezpieczenie to mi się należy, nie?) tylko żeby pobrał wymaz i już sobie to dalej sama zawieźć do labu i badanie zrobić odpłatnie. Zadzwoniłam do przychodni, mówię uczciwie, że chodzi mi tylko o pobranie wymazu więc chwila moment, a baba do mnie, że jak to tak, że nie prowadzę tu ciąży a badanie chcę, że jak chodzę prywatnie to mam sobie prywatnie robić i tak dalej. No zatkało mnie. Wychodzi na to, że jak chodzę do lekarza prywatnie to nie mam prawa się na NFZ zapisać? Cholera jasna no, tak mnie babsko wkurzyło. Oznajmiłam ją, że po pierwsze jest nieuprzejma i przydałoby się trochę empatii, a po drugie nie ma prawa odmówić mi zapisania na wizytę. A ta się do mnie drze, że nikt tu mojej ciąży nie prowadzi. A co ma ciąża do tego. Czy w ciąży czy nie, mam prawo żeby iść do lekarza i poprosić o badanie. Ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą...
    Zadzwon do innej prZychodni. Powiedział, że mieszkasz chwilowo za granica i tam nie robią tego badania a Ty dla własnego spokoju chcesz wiedziec czy masz się czym martwić czy nie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zadzwon do innej prZychodni. Powiedział, że mieszkasz chwilowo za granica i tam nie robią tego badania a Ty dla własnego spokoju chcesz wiedziec czy masz się czym martwić czy nie.

A już powiem Ci, że się nie będę cholera prosić. Pójdę do diagnostyki zrobić i tyle. Jak mam się z tymi świętymi krowami w rejestracjach użerać. Mam nadzieję, że ktoś tę panią potraktuje tak samo jak ona mnie jak będzie czegoś potrzebowała.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy prasuje się te mikro skarpety dziecka, czy tylko pierze i suszy :P ?

ja prasowalam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    ja wyprasowalam i skarpety i rajstopki :P

Dziewczyny a ile kombinezonow macie? 2 wystarczą? Jeszcze jakas kurka się przyda czy raczej nie?

ja mam 4 kombinezony, 2x56, 62 i 68

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Zobaczymy jaki będzie mądry na porodówce jak sie zacznie
    To też fakt ;) przy porodzie nie jest to wszystko takie proste ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie przyznam ze chodze do dwóch lekarzy na NFZ do jednego bo robi duzo badań laboratoryjnych a do drugiego bo robi za kazdym razem USG i pracuje w szpitalu. CO prawda tego drugiego wziełam dopiero po 28 tygodniu i to on własnei odkrył ze moja córka jest chłopcem w 30 tygodniu w 3d. I tak u niego zostalam a tam chodze dalej bo jak zaczełam to juz skończę zeby zaswiadczenie dostac od lekarza.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w pierwszej ciąży zrobili GBS tylko z pochwy, tym razem też.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ