X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja jeszcze nie mam cyckonosza bo nie wiem jakie będę mieć cycki po porodzie. Narazie nic nie urosły
    Ten sam problem mam. Najchetniej kupiłabym stanik dopiero jak sie laktacja zacznie z nadzieja ze troche w koncu podrosna ale gdzie wtedy czas znalezc zeby do sklepu wyjsc :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Z smiesznych i niestety bardzo dosłownych rzeczy...wczoraj miałam skurcze cwiczace (taki ala mocny bol okresowy) i prosto z mostu AZ ZROBILAM KUPE :P tzn pocislo mnie musialam szybko biec :) wiec jak przy tym tak bylo to daje Wam gwarancje ze podczas porodu PO**AMY sie wszystkie cieszycie sie? :D A tak na serio do tych co juz rodzily i wszystkich wypisujecie w planie porodu ze chcecie lewatywe czy nie? Jakie podejscie do tego? Ale zarzucialm temat z ranca :) ale wczorajszy wieczor mi uswiadomil ze z tym sie nie wygra Jak przy dobrej jelitówce :d

Ja będę chciała lewatywę. No chyba, że przed samym porodem organizm postanowi oczyścić się porządnie sam. Z dwojga złego wolę lewatywę i komfort że nic poza dzieckiem że mnie nie wyjdzie :P

Nola lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja tak samo :p
    To samo :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio dosłownie z każdym dniem czuje sie teraz gorzej i co raz bardziej jestem opuchnięta :( a jutro jeszcze muszę iść do pracy żeby skończyć rekrutacje. Dziś nie mam kompletnie siły, mam nadzieje że jutro będzie lepiej

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od lewatywy się odchodzi podobno

no i caboo nie będzie, bo minął termin odbioru, ech, z zakupów została nam praktycznie chusta i monitor oddechu...

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    I ostatnie - Czy któraś im bliżej porodu ma ból jak przy miesiączce? Do tych co rodziły - czy skurcze porodowe to nic innego jak skurcze macicy przy okresie i ten ból to znaczy ze moja macica cwiczy czy to cos zupelnie innego?
    Ja w poprzedniej ciąży takich boli jak na @ nie miałam :/ a skurcze porodowe to hmmm coś duuuuzzzooo mocniejszego niż takie jak przy @... a te bóle jak na @ mam już od jakiegoś miesiąca dzień w dzień i nie wiem co to :/ a
    A co do lewatywy to niestety nie pamiętam czy w planie porodu to wpisuywalam ale na pewno mi nikt nie robił przed porodem a niestety skończyło się tak jak piszesz...

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    WIEM! Oszalec idzie Nawet do łapek niedrapek potrafili wcisnac metki długiosci mojego kciuka! Obcina sue te metki przed pierwszym ubraniem dziecku?
    Ja wszystkie metki obcinam dokładnie bo mi one zawsze przeszkadzają i nie wyobrażam sobie żeby dziecku nie obciąć

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja będę chciała lewatywę. No chyba, że przed samym porodem organizm postanowi oczyścić się porządnie sam. Z dwojga złego wolę lewatywę i komfort że nic poza dzieckiem że mnie nie wyjdzie :P
    Mnie mocno "przeciscilo" przed samym porodem ale to i tak niewiele dało... :/ przy skurczach partych nie było opcji żeby coś nie poszlo...

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przez te wasze wczorajsze rozmowy o laktatorach śniło mi się że sciaglam mleko już przed porodem...

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mnie mocno "przeciscilo" przed samym porodem ale to i tak niewiele dało... :/ przy skurczach partych nie było opcji żeby coś nie poszlo...

O, dobrze wiedzieć. No to będę robić lewatywę tak czy siak.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj o tym myslalam. U nas sie nie robi też lewatywy ale zastanawiam sie nad jakims czopkiem jak juz beda puerwsze skurcze. Nie wiem musze cos pomyslec dla swojego komfortu.

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    WIEM! Oszalec idzie Nawet do łapek niedrapek potrafili wcisnac metki długiosci mojego kciuka! Obcina sue te metki przed pierwszym ubraniem dziecku?
    Ja obcinam przed pierwszym praniem, więc jeszcze zanim założę dziecku

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja czytałam, że organizm prZed porodem sam się oczyszcZa. W sumie mój oczyszcza się od samego początku. Latam do łazienki 5 razy dZiennie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak już będą skurcZe parte i wizja dZiecka lezacego zaraz na brZuchu to kwestia krecika mówiącego "halo" nie będzie wam zaprzątać głowy ;)

Nola, Petitka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś obudziłam się z jedna ręka prawie martwa. 4 palców w ogóle nie czułam, a kciuk który czułam bolał przeraźliwie. Że że wszystkich dolegliwości ciazowych musiałam dostać akurat zespół ciesni...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyjechał w nocy i przywiózł dary lol przywiózł mi trzy pudełka herbaty lipton (niby angielska firma a w UK znaleźć jej nie mogę), do tego laktator firmy Pigeon (nigdy nie słyszałam o takiej firmie). Wygląda solidnie. Tkany szal do karmienia z firmy bebitza - jest boski!!! I wkładki do stanika aventu. Jakby mu sprawdzili plecak na lotnisku byłyby jaja :D

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu kazdej kobiecie robia lewatywe, a ja sie z tego ciesze, wole tak niż 'pobrudzic' dziecko I narobic smrodu :)

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy prasuje się te mikro skarpety dziecka, czy tylko pierze i suszy :P ?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Myślę, że jak już będą skurcZe parte i wizja dZiecka lezacego zaraz na brZuchu to kwestia krecika mówiącego "halo" nie będzie wam zaprzątać głowy ;)
    Szczerze mi przeszkadzało szczególnie że mój mąż stał obok i do tego tekst lekarki "zamiast rodzic dziecko to robi pani kupe" po którym tylko myślałam żeby więcej jej nie zrobić a nie żeby urodzić dziecko... było mi głupio i wstyd pomimo mega bólu :(

78beti, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy prasuje się te mikro skarpety dziecka, czy tylko pierze i suszy :P ?
    Ja skarpetek nie prasuje ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ