X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprasowalam i skarpety i rajstopki :P

Dziewczyny a ile kombinezonow macie? 2 wystarczą? Jeszcze jakas kurka się przyda czy raczej nie?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Szczerze mi przeszkadzało szczególnie że mój mąż stał obok i do tego tekst lekarki "zamiast rodzic dziecko to robi pani kupe" po którym tylko myślałam żeby więcej jej nie zrobić a nie żeby urodzić dziecko... było mi głupio i wstyd pomimo mega bólu :(

świnia nie lekarz, kto jak kto, ale ona powinna wiedzieć, że to należy do normy...
    u nas na szkole rodzenia położna o tym po prostu powiedziała że tak się zdarza, żeby się nie przejmować, one od razu sprzątają i nie ma co się nad tym rozwodzić

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    świnia nie lekarz, kto jak kto, ale ona powinna wiedzieć, że to należy do normy...
    u nas na szkole rodzenia położna o tym po prostu powiedziała że tak się zdarza, żeby się nie przejmować, one od razu sprzątają i nie ma co się nad tym rozwodzić
    No niestety :( nigdy nie wiadomo na kogo się trafi ja chyba trafiłam na najgorszych z najgorszych lekarzy :( już nie mówiąc że to mój pierwszy poród był, dziecko duże bo prawie 4 kg a ja byłam po 12 h skurczy na porodowce gdzie wymiotowalam z bólu a dziecko było źle wstawione i i tak wiedzieli że choćbym nie wiem co to nie urodze a kazali mi przec a ja byłam już tak zmęczona że prawie mdlalam a tu jeszcze tego typu teksty brak słów :( dletego mój mąż nie chce żebym drugi raz rodziła sn... on to wszystko widział więc najlepiej wie jak się meczylam

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Szczerze mi przeszkadzało szczególnie że mój mąż stał obok i do tego tekst lekarki "zamiast rodzic dziecko to robi pani kupe" po którym tylko myślałam żeby więcej jej nie zrobić a nie żeby urodzić dziecko... było mi głupio i wstyd pomimo mega bólu :(
    Po tym co piszecie to chyba jednak wolę cc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Dziewczyny a ile kombinezonow macie? 2 wystarczą? Jeszcze jakas kurka się przyda czy raczej nie?
    Ja mam jeden kombinezon ala spiworek zimowy ortalionowy na temp minusowe, taki bez nogawek. Mam też kombinezon typu miś. I miało mi starczyć. Ale jak pralam rzeczy to okazało się, że w Anglii nawet pieluchy tetrowe schna dwa dni, więc kupiłam jeszcze jeden grubszy bawełniany kombinezon z myślą, że jak mały uleje albo obrzyga to będę miała na zmianę bez marteienia się czy ten uprany wyschnie na czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 09:27

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja mam dwa: jeden taki bardziej jesienny a drugi taki zimowy. Więcej na razie nie kupuje w razie czego dokupie może już będą w przecenach

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki!

Jak tam u Was? Jak po wietrznym weekendzie?

Widzę, że poruszyłyście temat lewatywy.
    u nas położna mówiła, że prócz właściwości oczyszczających ma ona też ułatwić rozszerzanie szyjki, podobno poród postępuje łatwiej.
    Tłumaczyła nam też, że to naturalne oczyszczanie się organizmu przed porodem bywa...niewystarczające. Pożyjemy - zobaczymy ;)

Nola lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna też powiedziała, że one są przyzwyczajone do tego, że rodzaca popusci. Trafiła ci się Magdzia jakaś chamska zmiana na oddziale.

Kupa to ludzka rzecz a nie tabu. Natura wie co robi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Dzień dobry kobietki!

Jak tam u Was? Jak po wietrznym weekendzie?

Widzę, że poruszyłyście temat lewatywy.
    u nas położna mówiła, że prócz właściwości oczyszczających ma ona też ułatwić rozszerzanie szyjki, podobno poród postępuje łatwiej.
    Tłumaczyła nam też, że to naturalne oczyszczanie się organizmu przed porodem bywa...niewystarczające. Pożyjemy - zobaczymy ;)
    Jakby mi coś w tyłek wsadzalu to raczej by mi się wszystko zacisnelo a nie rozluznilo :P taki odruch bezwarunkowo :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Po tym co piszecie to chyba jednak wolę cc
    Myślę że ja miałam pecha po prostu w większości przypadkow jest normalnie ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisali mnie do szkoły rodzenia. Zaczynam 4 listopada :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi położna też powiedziała, że one są przyzwyczajone do tego, że rodzaca popusci. Trafiła ci się Magdzia jakaś chamska zmiana na oddziale.

Kupa to ludzka rzecz a nie tabu. Natura wie co robi.
    Szczególnie przy takim wysiłku jak poród...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,142076,22580795,zanieczyszczony-lek-polfy-tarchomin-powodem-smierci-dwojki-pacjentow.html

nie kupować od Polfy Tarchomin?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś podejrzane, że Szczęśliwej jeszcze nie ma. Ona zawsze ranny ptaszek. Obu nie miała znów jakiś rewelacji z nocnymi skurczami.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż już się odgrażał, że będzie w zęby dawał za takie teksty i cieszę się, że ma takie podejście :)

magdzia26, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na położna ma mi zrobić pierwsze ktg... ciekawa jestem czy jakieś skurcze się zapisza

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Myślę że ja miałam pecha po prostu w większości przypadkow jest normalnie ;)
    Może i rozumiem że dla położnych to standard ale ja i tak głupio bym sie czuła :( uważam że nie ważne czy cc czy sn to i tak pozbawia człowieka godnosci / prywatności itd - No ale jakoś to trzeba przeżyć. Jak mówi mój lekarz " urodzić trzeba i dziecko jakość wyjść musi" :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    mój mąż już się odgrażał, że będzie w zęby dawał za takie teksty i cieszę się, że ma takie podejście :)
    Zobaczymy jaki będzie mądry na porodówce jak sie zacznie

magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej od kupy boje się, że hemoroid wyjdzie. A jak jeszcze coś pęknie to jak zszyć dupe z hemoroidem? :p

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoho ale temat od rana.
    U nas nie robią lewatywy ale ja się sama oczyszczam od jakiegoś czasu 4 razy dziennie mam nadzieję ze to wystarczy.

Ja mam dwa kombinezony jeden taki misiowaty i drugi juz typowo zimowy nadaje sie i do wózka i do fotelika. Kupiłam rozmiar 56 ale wydaje mi sie dosc duzy i staczy na cała zimę
    Bynajmniej śpiochy w rozmiarze 56 sie w nim topią.

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ