Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
magdzia26 wrote:Szczerze mi przeszkadzało szczególnie że mój mąż stał obok i do tego tekst lekarki "zamiast rodzic dziecko to robi pani kupe" po którym tylko myślałam żeby więcej jej nie zrobić a nie żeby urodzić dziecko... było mi głupio i wstyd pomimo mega bólu
świnia nie lekarz, kto jak kto, ale ona powinna wiedzieć, że to należy do normy...
u nas na szkole rodzenia położna o tym po prostu powiedziała że tak się zdarza, żeby się nie przejmować, one od razu sprzątają i nie ma co się nad tym rozwodzićNola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:świnia nie lekarz, kto jak kto, ale ona powinna wiedzieć, że to należy do normy...
u nas na szkole rodzenia położna o tym po prostu powiedziała że tak się zdarza, żeby się nie przejmować, one od razu sprzątają i nie ma co się nad tym rozwodzićNola lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Szczerze mi przeszkadzało szczególnie że mój mąż stał obok i do tego tekst lekarki "zamiast rodzic dziecko to robi pani kupe" po którym tylko myślałam żeby więcej jej nie zrobić a nie żeby urodzić dziecko... było mi głupio i wstyd pomimo mega bóluhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
MalaHD wrote:ja wyprasowalam i skarpety i rajstopki
Dziewczyny a ile kombinezonow macie? 2 wystarczą? Jeszcze jakas kurka się przyda czy raczej nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 09:27
-
MalaHD wrote:ja wyprasowalam i skarpety i rajstopki
Dziewczyny a ile kombinezonow macie? 2 wystarczą? Jeszcze jakas kurka się przyda czy raczej nie?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dzień dobry kobietki!
Jak tam u Was? Jak po wietrznym weekendzie?
Widzę, że poruszyłyście temat lewatywy.
u nas położna mówiła, że prócz właściwości oczyszczających ma ona też ułatwić rozszerzanie szyjki, podobno poród postępuje łatwiej.
Tłumaczyła nam też, że to naturalne oczyszczanie się organizmu przed porodem bywa...niewystarczające. Pożyjemy - zobaczymy
Nola lubi tę wiadomość
-
Modrzewiowa wrote:Dzień dobry kobietki!
Jak tam u Was? Jak po wietrznym weekendzie?
Widzę, że poruszyłyście temat lewatywy.
u nas położna mówiła, że prócz właściwości oczyszczających ma ona też ułatwić rozszerzanie szyjki, podobno poród postępuje łatwiej.
Tłumaczyła nam też, że to naturalne oczyszczanie się organizmu przed porodem bywa...niewystarczające. Pożyjemy - zobaczymy -
emikey wrote:Mi położna też powiedziała, że one są przyzwyczajone do tego, że rodzaca popusci. Trafiła ci się Magdzia jakaś chamska zmiana na oddziale.
Kupa to ludzka rzecz a nie tabu. Natura wie co robi. -
magdzia26 wrote:Myślę że ja miałam pecha po prostu w większości przypadkow jest normalniehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
hoho ale temat od rana.
U nas nie robią lewatywy ale ja się sama oczyszczam od jakiegoś czasu 4 razy dziennie mam nadzieję ze to wystarczy.
Ja mam dwa kombinezony jeden taki misiowaty i drugi juz typowo zimowy nadaje sie i do wózka i do fotelika. Kupiłam rozmiar 56 ale wydaje mi sie dosc duzy i staczy na cała zimę
Bynajmniej śpiochy w rozmiarze 56 sie w nim topią.