X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.

LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???

Z tego co mówiła ta babka to mogę mieć coś z nerkami jak biało jest w moczu, tutaj dziewczyny z kolei mówiły o zatruciu ciążowym. Tak czy siak zamiast mi dać do powtórzenia badania, to ona wolała odesłać mnie znowu do szpitala ;/ co wizytę daje mi skierowanie do szpitala ;/ czuję się jak takie spychadło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę poprasowalam ciuszków i teraz zdycham tak mnie brzuch boli :/ jak przy mega @ wzięłam nospe, magnez i leżę... chyba jednak dobrze wyszło że ta wizytę przesunelam wcześniej

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zatruciu ciążowym też słyszałam przy białku ale to chyba nie w takiej ilosci jak ja mam tylko duzo wyzszej albo się myle. Wole o tym chyba nie myslec. PRzy zatruciu niby tez goraczka wystepuje

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Szczęśliwa,
    godzinę temu w Lidlu przy Rosoła były 3 albo 4 krzesełka jeślibyś miała apetyt ;)
    Dzięki. Mojej mamy mąż mi kupił to krzesełko. Na brodnie Jak byłam, to nawet mat nie było. Nawet ciuszki totalnie przebrane

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ostatnio było już lepiej więc stwierdziłam, że przetrwam te 7 tyg. Ale powiem położonej, żeby mnie umówiła bo znów jest gorzej.
    Tam z tyłu tej książki od prowadzenia ciąży są numery telefonów i jest właśnie na fizjoterapie. Możesz się sama umówić :) przynajmniej u mnie tak było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś cały dzień nawala spojenie. W dodatku czuję cały czas kijek w cipce. Ciągnie mnie wszystko na dole. Czekam na ta piątkowa wizytę z niecierpliwością. A jeszcze miałam dzisiaj intensywny dzień. Korki na mieście masakryczne. Pierwszy raz tak niewygodnie mi się jechało

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojenie, ból @, ból w szyjce i jakieś skurcze zaczynam czuć, w pierwszej ciąży nie miałam takich akcji ale prawda jest taka że wtedy dużo więcej się oszczedzalam i odpoczywalam

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Tam z tyłu tej książki od prowadzenia ciąży są numery telefonów i jest właśnie na fizjoterapie. Możesz się sama umówić :) przynajmniej u mnie tak było ;)
    GdZie z tylu? Ja mam nr z przodu ale nie ma do fizjoterapeuty

Która zakładka?

Umówiłaś się do sZkoły rodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:07

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mialam pierwszy skurcz ale mega bolesny skurcz az sie spocilam. Oby to sie wiecej nie powtorzylo. Jeszcze za wczesnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

pomimo tego, że udzielam się raczej sporadycznie to podglądam Was prawie codziennie na zmianę ze styczniowymi mamusiami. Termin mam na 30.12 więc cholera wie :) Jeśli będzie to grudzień to pewnie będę jedną z ostatnich mam tutaj. Czekamy na Pole która przyjdzie na świat w wawie, jeszcze nie wiem w jakim szpitalu :) (żelazna lub inflancka)
    jestem na etapie kompletowania wyprawki i mam jeden dylemat.

Jetem ciekawa jakie macie przejścia z aspiratorami do noska.
    Chciałabym kupić elektryczny bo wydaje się najporęczniejszy i praktyczny.
    Wiem że ten do odkurzacza ma swoją wierną rzeszę fanek.. ale odkurzacz to kiepska opcja jeśli chodzi o używanie w nocy albo w podróży.

będe wdzięczna za podpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja dzisiaj mialam pierwszy skurcz ale mega bolesny skurcz az sie spocilam. Oby to sie wiecej nie powtorzylo. Jeszcze za wczesnie
    Amus-spokojnie, ważne żeby nie były za często i dużo. I żeby ból przechodził sam lub po środkach rozkurczajacych.
    Mi lekarz powiedzial, że gdy ból nie będzie mi przechodził po scopolanie, to jechać na IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Spojenie, ból @, ból w szyjce i jakieś skurcze zaczynam czuć, w pierwszej ciąży nie miałam takich akcji ale prawda jest taka że wtedy dużo więcej się oszczedzalam i odpoczywalam
    Masakra z tymi bólami. Już coraz bliżej porodu, chociaż tyle jest to pocieszające

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    GdZie z tylu? Ja mam nr z przodu ale nie ma do fizjoterapeuty

Która zakładka?

Umówiłaś się do sZkoły rodzenia?
    Na ostatniej są naklejki i na przedostatniej są numery telefonów. Jest numer awaryjny na który można dzwonić w razie porodu i gdyby coś się działo, numer do położnych 24h i u mnie numer do fizjoterapeuty jest u góry. No przynajmniej u mnie tam jest, ale myślę, że u Ciebie też powinien bo tam powinny być wszystkie numery, które mogą Ci się przydać. Mi położna o szkole rodzenia mówiła zaraz na pierwszej wizycie, ale mój R jakoś się nie palił do uczestnictwa a sama chodzić nie chciałam więc nie zapisałam się.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b12c75c2b95f.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    o zatruciu ciążowym też słyszałam przy białku ale to chyba nie w takiej ilosci jak ja mam tylko duzo wyzszej albo się myle. Wole o tym chyba nie myslec. PRzy zatruciu niby tez goraczka wystepuje

ja nie jestem lekarzem, ale na necie widziałam że od 120 podejrzewają zatrucie, a ja miałam 0,33.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mnie dziś cały dzień nawala spojenie. W dodatku czuję cały czas kijek w cipce. Ciągnie mnie wszystko na dole. Czekam na ta piątkowa wizytę z niecierpliwością. A jeszcze miałam dzisiaj intensywny dzień. Korki na mieście masakryczne. Pierwszy raz tak niewygodnie mi się jechało

jakie to jest okropne uczucie prawda :(. W pierwszej ciąży to bolało, ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś z jednej strony kij wsadzał, i przy okazji igłą kuł szyjkę i łechtacze. Dziś jak szłam drogą to tak mnie nagle uderzyło, normalnie byłam przekonana że mi wody pociekły, ale na szczęście były to tylko siuśki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - robią na nfz GBS, przynajmniej u mnie w przychodni lekarz tak mówił ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    jakie to jest okropne uczucie prawda :(. W pierwszej ciąży to bolało, ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś z jednej strony kij wsadzał, i przy okazji igłą kuł szyjkę i łechtacze. Dziś jak szłam drogą to tak mnie nagle uderzyło, normalnie byłam przekonana że mi wody pociekły, ale na szczęście były to tylko siuśki.
    No ze mnie się P troszkę się śmieje,ze chodzę Jak kaczuszka. Czasem tak jest. No,ale co zrobić. Już bliżej końca niż dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:

Jetem ciekawa jakie macie przejścia z aspiratorami do noska.
    Chciałabym kupić elektryczny bo wydaje się najporęczniejszy i praktyczny.
    Wiem że ten do odkurzacza ma swoją wierną rzeszę fanek.. ale odkurzacz to kiepska opcja jeśli chodzi o używanie w nocy albo w podróży.

będe wdzięczna za podpowiedź :)

Ja mam fride do odciągania. Z elektrycznym nie mam doswiwdczenia. Katarek do odkurzacza jest super dla małych dzieci,choć mój siostrzeniec na tym etapie (prawie 11mcy) boi się katarka i odkurzacza i teraz frida daje rade

belly_boom_boom lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od godziny nie mamy prądu :/ super...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Na ostatniej są naklejki i na przedostatniej są numery telefonów. Jest numer awaryjny na który można dzwonić w razie porodu i gdyby coś się działo, numer do położnych 24h i u mnie numer do fizjoterapeuty jest u góry. No przynajmniej u mnie tam jest, ale myślę, że u Ciebie też powinien bo tam powinny być wszystkie numery, które mogą Ci się przydać. Mi położna o szkole rodzenia mówiła zaraz na pierwszej wizycie, ale mój R jakoś się nie palił do uczestnictwa a sama chodzić nie chciałam więc nie zapisałam się.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b12c75c2b95f.jpg

Nie mam tego. Telefony mam na okładce i nie ma tam fizjoterapeuty

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b041512c9299.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ