Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Discret wrote:Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.
LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???
Z tego co mówiła ta babka to mogę mieć coś z nerkami jak biało jest w moczu, tutaj dziewczyny z kolei mówiły o zatruciu ciążowym. Tak czy siak zamiast mi dać do powtórzenia badania, to ona wolała odesłać mnie znowu do szpitala ;/ co wizytę daje mi skierowanie do szpitala ;/ czuję się jak takie spychadło. -
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Ostatnio było już lepiej więc stwierdziłam, że przetrwam te 7 tyg. Ale powiem położonej, żeby mnie umówiła bo znów jest gorzej.
-
nick nieaktualnyMnie dziś cały dzień nawala spojenie. W dodatku czuję cały czas kijek w cipce. Ciągnie mnie wszystko na dole. Czekam na ta piątkowa wizytę z niecierpliwością. A jeszcze miałam dzisiaj intensywny dzień. Korki na mieście masakryczne. Pierwszy raz tak niewygodnie mi się jechało
-
Petitka wrote:Tam z tyłu tej książki od prowadzenia ciąży są numery telefonów i jest właśnie na fizjoterapie. Możesz się sama umówić przynajmniej u mnie tak było
Która zakładka?
Umówiłaś się do sZkoły rodzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
pomimo tego, że udzielam się raczej sporadycznie to podglądam Was prawie codziennie na zmianę ze styczniowymi mamusiami. Termin mam na 30.12 więc cholera wie Jeśli będzie to grudzień to pewnie będę jedną z ostatnich mam tutaj. Czekamy na Pole która przyjdzie na świat w wawie, jeszcze nie wiem w jakim szpitalu (żelazna lub inflancka)
jestem na etapie kompletowania wyprawki i mam jeden dylemat.
Jetem ciekawa jakie macie przejścia z aspiratorami do noska.
Chciałabym kupić elektryczny bo wydaje się najporęczniejszy i praktyczny.
Wiem że ten do odkurzacza ma swoją wierną rzeszę fanek.. ale odkurzacz to kiepska opcja jeśli chodzi o używanie w nocy albo w podróży.
będe wdzięczna za podpowiedź
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:A ja dzisiaj mialam pierwszy skurcz ale mega bolesny skurcz az sie spocilam. Oby to sie wiecej nie powtorzylo. Jeszcze za wczesnie
Mi lekarz powiedzial, że gdy ból nie będzie mi przechodził po scopolanie, to jechać na IP. -
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Spojenie, ból @, ból w szyjce i jakieś skurcze zaczynam czuć, w pierwszej ciąży nie miałam takich akcji ale prawda jest taka że wtedy dużo więcej się oszczedzalam i odpoczywalam
-
emikey wrote:GdZie z tylu? Ja mam nr z przodu ale nie ma do fizjoterapeuty
Która zakładka?
Umówiłaś się do sZkoły rodzenia?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b12c75c2b95f.jpg
-
Discret wrote:o zatruciu ciążowym też słyszałam przy białku ale to chyba nie w takiej ilosci jak ja mam tylko duzo wyzszej albo się myle. Wole o tym chyba nie myslec. PRzy zatruciu niby tez goraczka wystepuje
ja nie jestem lekarzem, ale na necie widziałam że od 120 podejrzewają zatrucie, a ja miałam 0,33. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Mnie dziś cały dzień nawala spojenie. W dodatku czuję cały czas kijek w cipce. Ciągnie mnie wszystko na dole. Czekam na ta piątkowa wizytę z niecierpliwością. A jeszcze miałam dzisiaj intensywny dzień. Korki na mieście masakryczne. Pierwszy raz tak niewygodnie mi się jechało
jakie to jest okropne uczucie prawda . W pierwszej ciąży to bolało, ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś z jednej strony kij wsadzał, i przy okazji igłą kuł szyjkę i łechtacze. Dziś jak szłam drogą to tak mnie nagle uderzyło, normalnie byłam przekonana że mi wody pociekły, ale na szczęście były to tylko siuśki. -
Amus - robią na nfz GBS, przynajmniej u mnie w przychodni lekarz tak mówił12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:jakie to jest okropne uczucie prawda . W pierwszej ciąży to bolało, ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś z jednej strony kij wsadzał, i przy okazji igłą kuł szyjkę i łechtacze. Dziś jak szłam drogą to tak mnie nagle uderzyło, normalnie byłam przekonana że mi wody pociekły, ale na szczęście były to tylko siuśki.
-
nick nieaktualnybelly_boom_boom wrote:
Jetem ciekawa jakie macie przejścia z aspiratorami do noska.
Chciałabym kupić elektryczny bo wydaje się najporęczniejszy i praktyczny.
Wiem że ten do odkurzacza ma swoją wierną rzeszę fanek.. ale odkurzacz to kiepska opcja jeśli chodzi o używanie w nocy albo w podróży.
będe wdzięczna za podpowiedź
Ja mam fride do odciągania. Z elektrycznym nie mam doswiwdczenia. Katarek do odkurzacza jest super dla małych dzieci,choć mój siostrzeniec na tym etapie (prawie 11mcy) boi się katarka i odkurzacza i teraz frida daje radebelly_boom_boom lubi tę wiadomość
-
Petitka wrote:Na ostatniej są naklejki i na przedostatniej są numery telefonów. Jest numer awaryjny na który można dzwonić w razie porodu i gdyby coś się działo, numer do położnych 24h i u mnie numer do fizjoterapeuty jest u góry. No przynajmniej u mnie tam jest, ale myślę, że u Ciebie też powinien bo tam powinny być wszystkie numery, które mogą Ci się przydać. Mi położna o szkole rodzenia mówiła zaraz na pierwszej wizycie, ale mój R jakoś się nie palił do uczestnictwa a sama chodzić nie chciałam więc nie zapisałam się.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b12c75c2b95f.jpg
Nie mam tego. Telefony mam na okładce i nie ma tam fizjoterapeuty
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b041512c9299.jpg