X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Modrzewiowa ale ja napisalam ze jak masz w pochwie to masz i w odbycie dlatego mój lekarz zaleca najpierw w pochwie zrobic bo jak masz tak to masz i z tyłu wtedy.

LAdy a czemu miałabyś iść do szpitala przez białko w moczu???

Z tego co mówiła ta babka to mogę mieć coś z nerkami jak biało jest w moczu, tutaj dziewczyny z kolei mówiły o zatruciu ciążowym. Tak czy siak zamiast mi dać do powtórzenia badania, to ona wolała odesłać mnie znowu do szpitala ;/ co wizytę daje mi skierowanie do szpitala ;/ czuję się jak takie spychadło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę poprasowalam ciuszków i teraz zdycham tak mnie brzuch boli :/ jak przy mega @ wzięłam nospe, magnez i leżę... chyba jednak dobrze wyszło że ta wizytę przesunelam wcześniej

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zatruciu ciążowym też słyszałam przy białku ale to chyba nie w takiej ilosci jak ja mam tylko duzo wyzszej albo się myle. Wole o tym chyba nie myslec. PRzy zatruciu niby tez goraczka wystepuje

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Szczęśliwa,
    godzinę temu w Lidlu przy Rosoła były 3 albo 4 krzesełka jeślibyś miała apetyt ;)
    Dzięki. Mojej mamy mąż mi kupił to krzesełko. Na brodnie Jak byłam, to nawet mat nie było. Nawet ciuszki totalnie przebrane

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ostatnio było już lepiej więc stwierdziłam, że przetrwam te 7 tyg. Ale powiem położonej, żeby mnie umówiła bo znów jest gorzej.
    Tam z tyłu tej książki od prowadzenia ciąży są numery telefonów i jest właśnie na fizjoterapie. Możesz się sama umówić :) przynajmniej u mnie tak było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś cały dzień nawala spojenie. W dodatku czuję cały czas kijek w cipce. Ciągnie mnie wszystko na dole. Czekam na ta piątkowa wizytę z niecierpliwością. A jeszcze miałam dzisiaj intensywny dzień. Korki na mieście masakryczne. Pierwszy raz tak niewygodnie mi się jechało

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojenie, ból @, ból w szyjce i jakieś skurcze zaczynam czuć, w pierwszej ciąży nie miałam takich akcji ale prawda jest taka że wtedy dużo więcej się oszczedzalam i odpoczywalam

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Tam z tyłu tej książki od prowadzenia ciąży są numery telefonów i jest właśnie na fizjoterapie. Możesz się sama umówić :) przynajmniej u mnie tak było ;)
    GdZie z tylu? Ja mam nr z przodu ale nie ma do fizjoterapeuty

Która zakładka?

Umówiłaś się do sZkoły rodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:07

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mialam pierwszy skurcz ale mega bolesny skurcz az sie spocilam. Oby to sie wiecej nie powtorzylo. Jeszcze za wczesnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

pomimo tego, że udzielam się raczej sporadycznie to podglądam Was prawie codziennie na zmianę ze styczniowymi mamusiami. Termin mam na 30.12 więc cholera wie :) Jeśli będzie to grudzień to pewnie będę jedną z ostatnich mam tutaj. Czekamy na Pole która przyjdzie na świat w wawie, jeszcze nie wiem w jakim szpitalu :) (żelazna lub inflancka)
    jestem na etapie kompletowania wyprawki i mam jeden dylemat.

Jetem ciekawa jakie macie przejścia z aspiratorami do noska.
    Chciałabym kupić elektryczny bo wydaje się najporęczniejszy i praktyczny.
    Wiem że ten do odkurzacza ma swoją wierną rzeszę fanek.. ale odkurzacz to kiepska opcja jeśli chodzi o używanie w nocy albo w podróży.

będe wdzięczna za podpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja dzisiaj mialam pierwszy skurcz ale mega bolesny skurcz az sie spocilam. Oby to sie wiecej nie powtorzylo. Jeszcze za wczesnie
    Amus-spokojnie, ważne żeby nie były za często i dużo. I żeby ból przechodził sam lub po środkach rozkurczajacych.
    Mi lekarz powiedzial, że gdy ból nie będzie mi przechodził po scopolanie, to jechać na IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Spojenie, ból @, ból w szyjce i jakieś skurcze zaczynam czuć, w pierwszej ciąży nie miałam takich akcji ale prawda jest taka że wtedy dużo więcej się oszczedzalam i odpoczywalam
    Masakra z tymi bólami. Już coraz bliżej porodu, chociaż tyle jest to pocieszające

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    GdZie z tylu? Ja mam nr z przodu ale nie ma do fizjoterapeuty

Która zakładka?

Umówiłaś się do sZkoły rodzenia?
    Na ostatniej są naklejki i na przedostatniej są numery telefonów. Jest numer awaryjny na który można dzwonić w razie porodu i gdyby coś się działo, numer do położnych 24h i u mnie numer do fizjoterapeuty jest u góry. No przynajmniej u mnie tam jest, ale myślę, że u Ciebie też powinien bo tam powinny być wszystkie numery, które mogą Ci się przydać. Mi położna o szkole rodzenia mówiła zaraz na pierwszej wizycie, ale mój R jakoś się nie palił do uczestnictwa a sama chodzić nie chciałam więc nie zapisałam się.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b12c75c2b95f.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    o zatruciu ciążowym też słyszałam przy białku ale to chyba nie w takiej ilosci jak ja mam tylko duzo wyzszej albo się myle. Wole o tym chyba nie myslec. PRzy zatruciu niby tez goraczka wystepuje

ja nie jestem lekarzem, ale na necie widziałam że od 120 podejrzewają zatrucie, a ja miałam 0,33.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mnie dziś cały dzień nawala spojenie. W dodatku czuję cały czas kijek w cipce. Ciągnie mnie wszystko na dole. Czekam na ta piątkowa wizytę z niecierpliwością. A jeszcze miałam dzisiaj intensywny dzień. Korki na mieście masakryczne. Pierwszy raz tak niewygodnie mi się jechało

jakie to jest okropne uczucie prawda :(. W pierwszej ciąży to bolało, ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś z jednej strony kij wsadzał, i przy okazji igłą kuł szyjkę i łechtacze. Dziś jak szłam drogą to tak mnie nagle uderzyło, normalnie byłam przekonana że mi wody pociekły, ale na szczęście były to tylko siuśki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - robią na nfz GBS, przynajmniej u mnie w przychodni lekarz tak mówił ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    jakie to jest okropne uczucie prawda :(. W pierwszej ciąży to bolało, ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś z jednej strony kij wsadzał, i przy okazji igłą kuł szyjkę i łechtacze. Dziś jak szłam drogą to tak mnie nagle uderzyło, normalnie byłam przekonana że mi wody pociekły, ale na szczęście były to tylko siuśki.
    No ze mnie się P troszkę się śmieje,ze chodzę Jak kaczuszka. Czasem tak jest. No,ale co zrobić. Już bliżej końca niż dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:

Jetem ciekawa jakie macie przejścia z aspiratorami do noska.
    Chciałabym kupić elektryczny bo wydaje się najporęczniejszy i praktyczny.
    Wiem że ten do odkurzacza ma swoją wierną rzeszę fanek.. ale odkurzacz to kiepska opcja jeśli chodzi o używanie w nocy albo w podróży.

będe wdzięczna za podpowiedź :)

Ja mam fride do odciągania. Z elektrycznym nie mam doswiwdczenia. Katarek do odkurzacza jest super dla małych dzieci,choć mój siostrzeniec na tym etapie (prawie 11mcy) boi się katarka i odkurzacza i teraz frida daje rade

belly_boom_boom lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od godziny nie mamy prądu :/ super...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Na ostatniej są naklejki i na przedostatniej są numery telefonów. Jest numer awaryjny na który można dzwonić w razie porodu i gdyby coś się działo, numer do położnych 24h i u mnie numer do fizjoterapeuty jest u góry. No przynajmniej u mnie tam jest, ale myślę, że u Ciebie też powinien bo tam powinny być wszystkie numery, które mogą Ci się przydać. Mi położna o szkole rodzenia mówiła zaraz na pierwszej wizycie, ale mój R jakoś się nie palił do uczestnictwa a sama chodzić nie chciałam więc nie zapisałam się.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b12c75c2b95f.jpg

Nie mam tego. Telefony mam na okładce i nie ma tam fizjoterapeuty

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b041512c9299.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ