Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż właśnie dostał nowa pracę. Cieszę się bo obecnej nienawidzi ale .... pa pa urlop tacierzynski ;( trzeba przepracowac 15 tyg u jednego pracodawcy żeby dostać te 2 tyg wolnego więc będę sama samiusienka z noworodkiem i w pologu obym się dobrze czuła bo nie mam innego wyjścia. Mama nie może przyjechac a teściowej nie chce!
Od wczoraj się z męża nabijam bo praca jest dla instutucji, która bezpośrednio podlega ... królowej śmieje sie, że w cv w Polsce będzie dobrze brzmieć "poprzedni pracodawca: jej królewska mosc Elżbieta II".Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage, Iruletka, Minionkowa, Clarissa lubią tę wiadomość
-
i z naszego szaleństwa łózkowego kicha była wczoraj jakoś źle sie czułam w swoim ciele i poszłam spać
ehhhh....... oby szubko wróciła figura z przed ciąży albo chociaż w połowie.
Ja już odliczam dni do porodu zostało 25!!!! Już się nie mogę doczekać a z drugiej strony się boję tego bólu.
zamówiłam jeszcze jedne stanik do karmienia taki zwykły za 20 zł w razie jak nie trafię z rozmiarem to nie będzie mi go szkoda tak jak tego za 130 co kupiłam. A jak już ogarnę rozmiar po porodzie to się dokupi jeszcze z dwa i już.
Odezwał się facet od wózka i mnie wpienił. Mówię do niego grzecznie że nadal czekam na wózek a on do mnie ze wysłała mi proformę i mam ja opłacić to mu mówię że takiej faktury się nie płaci i że ona jest tylko do wglądu dla klienta żeby mógł się ubiegać np o dotację itd. Ze w razie czego nie mogę się ubiegać zwrotu bądź wystąpić o gwarancję. A on do mnie to do widzenia. No kurde a zaliczka to co ???? Wpłaciłam zaliczkę reszta miała być u kuriera przy odbiorze. I takim sposobem zepsuł mi dzień -
Discret wrote:kupowałam u producenta babyactiv nei wiem co z zaliczka bo się cham rozłączył
Dlatego ja takie drogie rzeczy kupuje w sklepie stacjonarnym który ma ceny internetowehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Bardzo dziwna sytuacja jak dla mnie, ale nie znam szczegółów. Warunki płatności powinny być jasno ustalone. Ja takich sytuacji nigdy nie odpuszczam, ale może prowadząc działalność zbyt często mam do czynienia z niepłacącymi klientami i zawsze skutecznie odzyskuję pieniądze.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyDiscret wrote:kupowałam u producenta babyactiv nei wiem co z zaliczka bo się cham rozłączył
Kiedyś miałam taką sytuacje z meblami. Kupowałam stół i krzesła, dałam zaliczkę 500zł,ale wieczorem sie rozmyśliłam. I chciałam zrezygnować. A oni do mnie,że nie mogę, bo już dali zlecenie do fabryki i mój stół się już robi. Pytam sie-po 4 godzinach? A oni-że fizycznie jeszcze nie,ale fabryka już przyjęła zlecenie. No to mówie- jaki problem to cofnąc, skoro nawet drewna na to nie przygotowali. Na drugi dzien zadzwoniłam do nich i powiedziałam (skłamałam), że rozmawiałam z rzecznikiem praw konsumenta i że mam prawo zrezygnować i że muszą mi oddać pieniadze. Bo równie dobrze mogę poczekać,aż mi zrobią ten stół, zapłacić za niego i tego samego dnia zwrócić. Będę bardziej stratni niż w tej chwili. Po pół godzinie zadzwoniła do mnie kierowniczka i oddała pieniądze.
Discret- ja bym mu nie darowała. Napisz bezpośrednio do tego producenta, Bo z tego co kojarze, to rozmawiałas z jakimś przedstawicielem. Przedstaw jaka jest sytuacja i że ich firmę stawia to w złym świetle i będziesz zmuszona zgłosić sprawę na policję -
wiecie co ja chwilowo w szoku jak się z niego ogarne to pewnie zacznę działać. Ogólnie to wyglądało tak byliśmy sobie w sklepie z wózkami i sprzedawca rozmawiał własnie z tym przedstawicielem tzn robił zamówienie. A że ja mam dobry słuch to słyszałam ich rozmowę. Kiedy on wychodził to wręcz wybiegłam za nim. Zaczepiłam i zapytałam czy jest mozliwość zakupu bezpośrednio u producenta (wiadomo zawsze taniej o kilka stówek) powiedział że nie ma problemu dał mi katalog i wizytówkę. Powiedział ze mam się odezwac jak sie an coś bym zdecydowała. Znalazłam u nich kolor wózka jaki szukałam więc po jakimś czasie zadzwoniłam i sie dogadywałam.
Zamiast 1800zł miałam zapłacic 1490zł dokładnie juz po rabacie. Początkowa cena miała być coś ponad 1600.
Już nawet nie chodzi o tą zaliczkę tylko o to że na wózek musze czekać wszedzie od 4 do 6 tygodni bo nie ma go nigdzie na stanie sklepu tego koloru. I jestem wkurzona bo zostałam bez teraz.
Napije się kakao i dzwonie do niego emocje juz zaczynaja opadac pomału wiec bede gadac rozsadnie. -
Discret wrote:kupowałam u producenta babyactiv nei wiem co z zaliczka bo się cham rozłączył
Jak wystawialam faktury, to zawsze musialam na to uważać.
PS.
W związku z tym, w przypadku dania zaliczki w razie odstąpienia jednej strony od umowy, strona, która odstępuje od umowy wzajemnej ma obowiązek zwrócić drugiej stronie wszystko to, co otrzymała od niej na mocy umowy. Może się także domagać odszkodowania za szkody wynikające z tego, że umowa nie doszła do skutku.
Nie stosuje się jednak wówczas zasad dotyczących zwrotu w podwójnej wysokości, bo stosuje się je tylko przy zadatku stanowiącym zabezpieczenie wykonania umowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 10:57
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Współczuję Ci Discret. Okropnie tak zostać bez wózka prawie do ostatniej chwili. W sumie jak tak czytam co piszesz to się sama stresuje bo też mamy zamówiony wózek. Do 17 dni roboczych wysyłka. Mija 10 listopada. Ale jakoś stresujące to czekanie
-
Discret dzwoń i pisz bezpośrednio do producenta prosząc o uzasadnienie żądania całej kwoty z góry przez przedstawiciela. Bo koleś może coś kręci na boku, cholera go wie. Dla mnie to też dziwna sytuacja. Nie odpuściłabym dziadowi. Za dużo miałam do czynienia w swoim zawodzie z oszustami i takie sytuacje zawsze mi śmierdzą.
-
nick nieaktualnyKurde co za facet wspolczucia
Synek ma 39 stopni i wymiotuje juz w nocy zawolal " mamusiu jakos mi sie w glowie kreci" mierze a tam 39,5. Na szczescie udalo sie zbic. On zawsze wysoko goraczkuje nigdy nie ma 37-38Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:22
-
nick nieaktualny
-
Współczuję Amus, ja zawsze mam lęki jak moje dziecko wysoko gorączkuje i dopóki nie ma cieplych stóp to nie zasnę. Jak są ciepłe to znaczy, że temperatura osiągnęła maksimum i zaraz zacznie spadać. Ty uważaj też na siebie abyś nie zaraziła się od niego. Zdrówka życzę
-
Gdzie mam jeszcze zgłosić wymianę dowodu osobistego? Bo wiem, że w pracy, bankach i u operatora sieci komórkowej. A czy powiadomienie zusu i us jest konieczne? Bo w skarbówce posługuję się nr Pesel i nawet nie wiem czy oni znają serię i nr starego dowodu. Któraś z Was coś wie na ten temat?
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny,
on zawsze tak gorączkuje jak raz mial 37,5 to sie zastanawiałam co sie dzieje
wczoraj w przedszkolu bylo mu niedobrze odebrałam do wczesniej i juz mial goraczke
potem na noc mu dałam nurofen i nie mial, wrócila o 2:00 wiec spał ze mną ( tez sie boje drgawek )
dzisiaj załamany bo maja przebieranie na haloween a on dostal fajny strój vadera. Rano wstał i wymiotował. Kaszlu nie ma kataru tez nie, jedynie brzuch go boli ale to nie żołądek a brzuch.
póki co nie pojde do dr bo nic nie pomoże. Bede zbijac temp.