Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    GBS ujemny! :) uff

Zazdroszczę i gratuluję :) miałam w pierwszej ciązy dodatni i córka przez to antybiotyk po porodzie przez 7 dni :/

córcia-21.12.2014r.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbrzusze robiło się bardzo twarde i takie ciężkie. Ja już od jakiegoś czasu w podbrzuszu nic nie czuje i tych twardnien już też nie mam. Czasem mnie tylko coś w pochwie zakluje jakby ktoś tam szpile wbił

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja mam tak ciągle i ktg nie pisalo skurczy. Mi wszyscy mówią że skurcz to tak jak skurcze jelit no ale wiadomo że czujesz w macicy.

Teraz mam te prady :P Ale z definicją skurcz też nie mają nic wspólnego. Tyle że człowiek nie wie jak to wszystko wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:43

iv09i09katk65tr1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    z Olsztyna :) mój lekarz to dr Eliszewski ,a Twój? wiem że jest remont,szczerze powiedziawszy byleby sie tam dostac a warunki w jakich przyjdzie mi rodzic niezbyt się dla mnie liczą, te kilka godzin można się przemęczyć byleby opieka medyczna była dobra. TRzy lata temu też był remont a potologia ciąży była na ortopedii wiec było tez zabawnie :)

u nas na szczeście odpukać nie było problemów z adaptacja przedszolną i te choroby jakoś narazie bez dramatu ale moja chodziła praktycznie obokprzedszkola do żłobka odkąd skończyła rok i 4 miesiące wiec zaprawiona trochę była. Jak zaszłam w ciąże i poszłam na zwolnienie w maju ją wypisałam ale ciągneło ją ciągle do dzieci bardzo.

Planujesz puszczać NIkosia do przedszkola jak się brat urodzi? ja się ciągle zastanawiam czy przez pierwszy miesiac nie zostawic w domu..
    Mój dr Martyn
    Ogólnie cały czas mam dylemat co zrobić z synkiem jak maluszek się urodzi przynajmniej na początku :/ mój mąż będzie na pewno 3 tyg na urlopie więc pomoże ale z drugiej strony boję się że się odzwyczai i będzie znowu problem...tak źle i tak nie dobrze mój nie chodził wcześniej do żłobka więc łapie wszystko jak leci...( we wrześniu był aż 5 dni -reszte był chory) ale jemu brakuje towarzystwa rówieśników i w domu się nudzi...
    Co do szpitala to też się boję że mnie nie przyjmą ale dla mnie wazna jest dobra opieka noworodkowa (po przejściach z pierwszym synem balabym się powtorki) ale u mnie jest duża szansa na planowane cc ( pierwsze cc ze względu na brak postępu porodu, źle wstawienie się dziecka, rozchodzace się spojenie) no ale to będzie mój gin decydował na wizycie za tydzień ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Na brytyjska zimę jak ulał ;) dopiero teraz się dopatrzyłam, że wszystkie kombinezony mają uszy :D

Tobie się pewnie bardziej przyda niż mnie. Chociaż ja myślałam, aby go ubierać do śpiworka. Teraz zauważyłam, że mój Puchatek siedzi odwrotnie i w łapkach trzyma balonik, a cała reszta jest identyko ;-)

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie twardnienie brzucha to nie skurcz, skurcze zaczynają się w moim rozumienie bolesne, takie jak przed miesiaczką, a gdy mi sie zaczęły z zuzą skurcze takie jak miałam w trakcie okresu to było to już poród i rozwarcie na 2 cm.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie już porody XD u mnie zaczęła się ta faza xD normalnie nie mogłam oderwać oczu od youtuba wczoraj xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiączek nie miałam, tylko krwawienia z odstawienia przy antykach a potem wywoływane hormonami i nigdy to nie bolało więc ja nawet nie wiem do czego mam porównać ból okresowy :P boje się, że będę latała sto razy do szpitala bliżej terminu bo każdy ból będzie oznaczał dla mnie, że rodze. Albo w ogóle to przegapie :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ale tak w ogóle? Nigdy nie miałaś okresu?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcz nie musi boleć. Choć może mam taki próg bólu, że wg mnie to nie ból, ale skurcze kiedy zaczynała sie akcja porodowa i pisały sie na ktg, były dla mnie niebolesne, tylko duży ucisk w brzuchu i wypychanie powietrza przy tym. Teraz np czuje dużo gorzej te skurcze czasem niż wtedy na ktg jak sie pisało przy Oli.

P.S. Dla mnie mi ból po cesarce jak chodziłam w pierwszej dobie po pionizacji był lżejszy niż skurcze krzyżowe przy porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:20

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja miesiączek nie miałam, tylko krwawienia z odstawienia przy antykach a potem wywoływane hormonami i nigdy to nie bolało więc ja nawet nie wiem do czego mam porównać ból okresowy :P boje się, że będę latała sto razy do szpitala bliżej terminu bo każdy ból będzie oznaczał dla mnie, że rodze. Albo w ogóle to przegapie :P
    Skąd ja to znam ? :) okres tylko po tabsach albo po wywołaniu i po pierwszej ciąży nic lepiej nie było :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mała ale tak w ogóle? Nigdy nie miałaś okresu?

Jak miałam 17 lat to zaczęłam brać antykoncepcję, brałam 8 lat i te krwawienia były o tyle o ile 3 dni bardzo skąpe. Nie pamiętam za bardzo jak było wcześniej a po odstawieniu okres już mi nie wrócił.

Kurde Beti to mnie zasmuciłaś. Dr powiedział, że duża szansa, że po ciąży się "odblokuje" a tu widzę, że pewnie będę jechać na antykach do menopauzy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 18:13

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 dni do TP O.o
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8be6d0bffb.jpg

Lady Savage, Lura82, nick nieaktualny, nick nieaktualny, emikey, nick nieaktualny, kaka470, Petitka, Iruletka, Modrzewiowa, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie zle wiesci, od jutra rana laduje w szpitalu na obserwacji, dziecko nie przybiera, lozysko niewydolne :( nie wiem, kiedy Malego wyjma, do tego rozlaka z corka, nie wiem jak ja to wszystko przetrwam :(

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jak miałam 17 lat to zaczęłam brać antykoncepcję, brałam 8 lat i te krwawienia były o tyle o ile 3 dni bardzo skąpe. Nie pamiętam za bardzo jak było wcześniej a po odstawieniu okres już mi nie wrócił.

Kurde Beti to mnie zasmuciłaś. Dr powiedział, że duża szansa, że po ciąży się "odblokuje" a tu widzę, że pewnie będę jechać na antykach do menopauzy :/

dziwne, nie spotkałam się jeszcze z brakiem @ przy antykoncepcji, no ale mało kto też o tym mówi :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    30 dni do TP O.o
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8be6d0bffb.jpg
    To my wszystkie 3 mamy ten sam termin :)
    Tylko od kiedy wiem, ze w wojewódzkim remont, to nastawiam sie na szpital miejski. Zobaczymy co z tego planu wyjdzie

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny po wizycie zle wiesci, od jutra rana laduje w szpitalu na obserwacji, dziecko nie przybiera, lozysko niewydolne :( nie wiem, kiedy Malego wyjma, do tego rozlaka z corka, nie wiem jak ja to wszystko przetrwam :(
    Eli-to nie zbyt dobre wiadomosci. Ale dobrze będzie. Będziesz pod opieka. Ile malutki waży? Nie przybrał w ogóle,czy Jak?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Eli współczuję :( przytulam mocno <3 nawet nie chce sobie wyobrażać jak Ci ciężko :( pamiętaj że teraz synus jest najważniejszy a córeczka jakoś to zaakceptuje. Obyś jak najszybciej mogła wrócić do domku

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 33 tc czyli zeszly piatek wazyl 1700 g, dzis wazy 1730-g a minal prawie tydzien, czyli nic nie przybral...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli jestem sercem z Tobą, pisz na bieżąco i dużo zdrowia i spokoju, będzie dobrze!

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ