X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    GBS ujemny! :) uff

Zazdroszczę i gratuluję :) miałam w pierwszej ciązy dodatni i córka przez to antybiotyk po porodzie przez 7 dni :/

córcia-21.12.2014r.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbrzusze robiło się bardzo twarde i takie ciężkie. Ja już od jakiegoś czasu w podbrzuszu nic nie czuje i tych twardnien już też nie mam. Czasem mnie tylko coś w pochwie zakluje jakby ktoś tam szpile wbił

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja mam tak ciągle i ktg nie pisalo skurczy. Mi wszyscy mówią że skurcz to tak jak skurcze jelit no ale wiadomo że czujesz w macicy.

Teraz mam te prady :P Ale z definicją skurcz też nie mają nic wspólnego. Tyle że człowiek nie wie jak to wszystko wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:43

iv09i09katk65tr1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    z Olsztyna :) mój lekarz to dr Eliszewski ,a Twój? wiem że jest remont,szczerze powiedziawszy byleby sie tam dostac a warunki w jakich przyjdzie mi rodzic niezbyt się dla mnie liczą, te kilka godzin można się przemęczyć byleby opieka medyczna była dobra. TRzy lata temu też był remont a potologia ciąży była na ortopedii wiec było tez zabawnie :)

u nas na szczeście odpukać nie było problemów z adaptacja przedszolną i te choroby jakoś narazie bez dramatu ale moja chodziła praktycznie obokprzedszkola do żłobka odkąd skończyła rok i 4 miesiące wiec zaprawiona trochę była. Jak zaszłam w ciąże i poszłam na zwolnienie w maju ją wypisałam ale ciągneło ją ciągle do dzieci bardzo.

Planujesz puszczać NIkosia do przedszkola jak się brat urodzi? ja się ciągle zastanawiam czy przez pierwszy miesiac nie zostawic w domu..
    Mój dr Martyn
    Ogólnie cały czas mam dylemat co zrobić z synkiem jak maluszek się urodzi przynajmniej na początku :/ mój mąż będzie na pewno 3 tyg na urlopie więc pomoże ale z drugiej strony boję się że się odzwyczai i będzie znowu problem...tak źle i tak nie dobrze mój nie chodził wcześniej do żłobka więc łapie wszystko jak leci...( we wrześniu był aż 5 dni -reszte był chory) ale jemu brakuje towarzystwa rówieśników i w domu się nudzi...
    Co do szpitala to też się boję że mnie nie przyjmą ale dla mnie wazna jest dobra opieka noworodkowa (po przejściach z pierwszym synem balabym się powtorki) ale u mnie jest duża szansa na planowane cc ( pierwsze cc ze względu na brak postępu porodu, źle wstawienie się dziecka, rozchodzace się spojenie) no ale to będzie mój gin decydował na wizycie za tydzień ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Na brytyjska zimę jak ulał ;) dopiero teraz się dopatrzyłam, że wszystkie kombinezony mają uszy :D

Tobie się pewnie bardziej przyda niż mnie. Chociaż ja myślałam, aby go ubierać do śpiworka. Teraz zauważyłam, że mój Puchatek siedzi odwrotnie i w łapkach trzyma balonik, a cała reszta jest identyko ;-)

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie twardnienie brzucha to nie skurcz, skurcze zaczynają się w moim rozumienie bolesne, takie jak przed miesiaczką, a gdy mi sie zaczęły z zuzą skurcze takie jak miałam w trakcie okresu to było to już poród i rozwarcie na 2 cm.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie już porody XD u mnie zaczęła się ta faza xD normalnie nie mogłam oderwać oczu od youtuba wczoraj xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiączek nie miałam, tylko krwawienia z odstawienia przy antykach a potem wywoływane hormonami i nigdy to nie bolało więc ja nawet nie wiem do czego mam porównać ból okresowy :P boje się, że będę latała sto razy do szpitala bliżej terminu bo każdy ból będzie oznaczał dla mnie, że rodze. Albo w ogóle to przegapie :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ale tak w ogóle? Nigdy nie miałaś okresu?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcz nie musi boleć. Choć może mam taki próg bólu, że wg mnie to nie ból, ale skurcze kiedy zaczynała sie akcja porodowa i pisały sie na ktg, były dla mnie niebolesne, tylko duży ucisk w brzuchu i wypychanie powietrza przy tym. Teraz np czuje dużo gorzej te skurcze czasem niż wtedy na ktg jak sie pisało przy Oli.

P.S. Dla mnie mi ból po cesarce jak chodziłam w pierwszej dobie po pionizacji był lżejszy niż skurcze krzyżowe przy porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:20

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja miesiączek nie miałam, tylko krwawienia z odstawienia przy antykach a potem wywoływane hormonami i nigdy to nie bolało więc ja nawet nie wiem do czego mam porównać ból okresowy :P boje się, że będę latała sto razy do szpitala bliżej terminu bo każdy ból będzie oznaczał dla mnie, że rodze. Albo w ogóle to przegapie :P
    Skąd ja to znam ? :) okres tylko po tabsach albo po wywołaniu i po pierwszej ciąży nic lepiej nie było :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mała ale tak w ogóle? Nigdy nie miałaś okresu?

Jak miałam 17 lat to zaczęłam brać antykoncepcję, brałam 8 lat i te krwawienia były o tyle o ile 3 dni bardzo skąpe. Nie pamiętam za bardzo jak było wcześniej a po odstawieniu okres już mi nie wrócił.

Kurde Beti to mnie zasmuciłaś. Dr powiedział, że duża szansa, że po ciąży się "odblokuje" a tu widzę, że pewnie będę jechać na antykach do menopauzy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 18:13

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 dni do TP O.o
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8be6d0bffb.jpg

Lady Savage, Lura82, Szczesliwa_mamusia, salenne, emikey, aga1402, kaka470, Petitka, Iruletka, Modrzewiowa, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie zle wiesci, od jutra rana laduje w szpitalu na obserwacji, dziecko nie przybiera, lozysko niewydolne :( nie wiem, kiedy Malego wyjma, do tego rozlaka z corka, nie wiem jak ja to wszystko przetrwam :(

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jak miałam 17 lat to zaczęłam brać antykoncepcję, brałam 8 lat i te krwawienia były o tyle o ile 3 dni bardzo skąpe. Nie pamiętam za bardzo jak było wcześniej a po odstawieniu okres już mi nie wrócił.

Kurde Beti to mnie zasmuciłaś. Dr powiedział, że duża szansa, że po ciąży się "odblokuje" a tu widzę, że pewnie będę jechać na antykach do menopauzy :/

dziwne, nie spotkałam się jeszcze z brakiem @ przy antykoncepcji, no ale mało kto też o tym mówi :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    30 dni do TP O.o
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8be6d0bffb.jpg
    To my wszystkie 3 mamy ten sam termin :)
    Tylko od kiedy wiem, ze w wojewódzkim remont, to nastawiam sie na szpital miejski. Zobaczymy co z tego planu wyjdzie

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny po wizycie zle wiesci, od jutra rana laduje w szpitalu na obserwacji, dziecko nie przybiera, lozysko niewydolne :( nie wiem, kiedy Malego wyjma, do tego rozlaka z corka, nie wiem jak ja to wszystko przetrwam :(
    Eli-to nie zbyt dobre wiadomosci. Ale dobrze będzie. Będziesz pod opieka. Ile malutki waży? Nie przybrał w ogóle,czy Jak?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Eli współczuję :( przytulam mocno <3 nawet nie chce sobie wyobrażać jak Ci ciężko :( pamiętaj że teraz synus jest najważniejszy a córeczka jakoś to zaakceptuje. Obyś jak najszybciej mogła wrócić do domku

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 33 tc czyli zeszly piatek wazyl 1700 g, dzis wazy 1730-g a minal prawie tydzien, czyli nic nie przybral...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli jestem sercem z Tobą, pisz na bieżąco i dużo zdrowia i spokoju, będzie dobrze!

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ