X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli - nie brzmi to zbyt optymistycznie, ale dobrze, że jesteś pod kontrolą i lekarz zareagował. Daj nam koniecznie znać jak będziesz coś więcej wiedziała ze szpitala <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny po wizycie zle wiesci, od jutra rana laduje w szpitalu na obserwacji, dziecko nie przybiera, lozysko niewydolne :( nie wiem, kiedy Malego wyjma, do tego rozlaka z corka, nie wiem jak ja to wszystko przetrwam :(

Dasz radę, może Cię postraszyli tak jak mnie i wyjdziesz jak zbadają wszystko, u mnie młody też nie przybiera i ta z NFZ panikę znowu mi zsiała że nerki mi nie funkcjonują bo biało mam w moczu,i że to łożysko takie nie ciekawe bo mały za mały, pewnie nie karmi ;/ i dała skierowanie do szpitala, jak wiesz tm razem nie pojechałam, bo już mnie denerwuje panika tej lekarki, za tydzień mam wizytę u swojej ukochanej ginekolog, i zobaczymy co ona na to. Wiec ja trzymam kciuki że będzie ok i że wyjdziesz :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi Eli,ale może w szpitalu na innym sprzęcie wyjdzie zupełnie inna waga. a łożysko jakieś cechy zwapnienia ma ? mówili jaki stopień dojrzałości?

córcia-21.12.2014r.
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    30 dni do TP O.o
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8be6d0bffb.jpg

Piękny brzuszek :) ja mam mały niestety przez co jeszcze bardziej się martwie że synek jest za mały. z córcią na tym etapie chyba większy miałam.

a jak będziesz miała skierowanie na cc to napewno Cię przyjmą, chyba problem jest z porodami naturalnymi bo z 4 sal zrobiły się 3. ja mam takie marzenie urodzić 29.11 i mogą mnie wtedy tydzień wcześniej brać do szpitala bo mąż ma urlop 23.11-19.12 to akurat by się zaoopiekował wczesniej córka a pozniej wszyscy razem w domku byśmy byli 2 tygodnie. Tak sobie wymarzyłam :)a jak mi wypisze wczesniej skierowanie do szpitala to na trakt porodowy w wojewódzkim będą musieli też mnie przyjąć. Muszę się pozytywów doszukać :) śmiesznie będzie jak się spotkamy we 3 na salach poporodowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 19:47

magdzia26 lubi tę wiadomość

córcia-21.12.2014r.
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli - tulę Cię mocno i dobrze że będziesz pod opieką lekarza

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - No niestety u mnie nic lepiej po ciąży nie było :( jak nie staraliśmy sie o dziecko to cały czas na tabsach a jak sie staraliśmy to bez dupka czy luteiny na wywołanie nie było szans na @

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli ściskam mocno i trzymam kciuki i pamiętaj że jednak przybrał te 30g więc to już cos a nie takie nic. A jutro się pewnie okaże że waży więcej na innym sprzecie. A rozpara zawsze jest ciężka ale są wideo rozmowy to zawsze już coś prawda???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozysko II na III stopien, sa zwapnienia, stwierdzil, ze niewydolnosc lozyska jest przyczyna. Zobaczymy jutro w szpitalu, ale mysle, ze az tak sie nie myli, zwlaszcza, ze meza chrzestny jest jego kolega po fachu, wiec raczej nie bralby nas do szpitala gdyby wszystko bylo ok I jestesmy z polecenia. Mam nadzieje, ze zdaza podac sterydy na pluca, bede spokojniejsza. Corcia wlasnie zasnela, a ja musze sie spakowac I niemoge powstrzymac lez :( Dzieki za wsparcie Dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 20:59

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Lozysko II na III stopien, sa zwapnienia, stwierdzil, ze niewydolnosc lozyska jest przyczyna. Zobaczymy jutro w szpitalu, ale mysle, ze az tak sie nie myli, zwlaszcza, ze meza chrzestny jest jego kolega po fachu, wiec raczej nie bralby nas do szpitala gdyby wszystko bylo ok I jestesmy z polecenia. Mam nadzieje, ze zdaza podac sterydy na pluca, bede spokojniejsza. Corcia wlasnie zasnela, a ja musze sie spakowac I niemoge powstrzymac lez :( Dzieki za wsparcie Dziewczyny.

ja mam to samo, dokładnie to samo mi powiedzieli, tylko mój na tydzień przybiera ok. 70-100 g. W szpitalu leżałam kilka dni i okazało się że wszystko dobrze i mnie wypuścili, czego Tobie też zyczę, ale wiem że Ci cieżko, mi też było, bądź dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 21:03

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem sierpniówką i z ciekawości zajrzałam na wasz wątek, bo niedługo pora na was <3

I sorry, ze się tak wbijam w temat, ale przez brak reakcji na to co napisała Lady, nie mogłabym chyba spać. Dziewczyno, czy Ty powazna jesteś? Usłyszałaś od lekarza, ze coś nie tak z łozyskiem, ze dziecko nie rośnie i po prostu siedzisz w domu?
    Bo lekarka panikuje? Tobie "gratuluję" nadmiernego spokoju, bo po takiej informacji kazda matka od razu zgodziłaby się na kontrolę. Tak powazne rzeczy trzeba od razu sprawdzić, nawet jeśli byłyby to po prosto podejrzenia...
    A Tobie wygodniej zostać w domu i tym sposobem narazasz zycie dziecka.
    zrobisz jak uwazasz, ale twoje zachowanie jest niepowazne. Masz internet, warto z niego czasem skorzystać i poczytać trochę o hipotrofii płodu.

20.08.2017 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Hej. Jestem sierpniówką i z ciekawości zajrzałam na wasz wątek, bo niedługo pora na was <3

I sorry, ze się tak wbijam w temat, ale przez brak reakcji na to co napisała Lady, nie mogłabym chyba spać. Dziewczyno, czy Ty powazna jesteś? Usłyszałaś od lekarza, ze coś nie tak z łozyskiem, ze dziecko nie rośnie i po prostu siedzisz w domu?
    Bo lekarka panikuje? Tobie "gratuluję" nadmiernego spokoju, bo po takiej informacji kazda matka od razu zgodziłaby się na kontrolę. Tak powazne rzeczy trzeba od razu sprawdzić, nawet jeśli byłyby to po prosto podejrzenia...
    A Tobie wygodniej zostać w domu i tym sposobem narazasz zycie dziecka.
    zrobisz jak uwazasz, ale twoje zachowanie jest niepowazne. Masz internet, warto z niego czasem skorzystać i poczytać trochę o hipotrofii płodu.

Jeśli nei znasz całej mojej historii i nie śledzisz wątku to nie psiocz, ta sama lekarka na początku października wysłała mnie do szpitala z tego powodu, leżałam 5 dni, po 2 tyg do niej wracam a ta mówi dokładnie to samo i wysła mnie po raz kolejny do szpitala, mimo tego że przed nosem miała wypis ze szpitala z którego ledwo co wróciłam. Tym razem nie poszłam, czekam na wizytę do ginekologa który zna mnie od 8 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 21:15

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory All4love ale to chyba nie twoja sprawa. Dziewczyna jest pod kontrola lekarza, leżała w szpitalu. Skoro ja wypuscili, to chyba wiedza co robia.
    A Ty jedziesz po ciezarnej, chociaż nie znasz ani jej, ani nie wiesz jakie np badania przeszla. Czasem warto zająć sie soba

Lady Savage, Minionkowa lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię gdy ktoś wpada nie zna człowieka, nie czyta na bieżaco postów i ocenia ;/ to jest nie fair.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli przytulam ❤ wszystko będzie dobrze❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Eli to zrozumiałe, że będziesz tęsknić za córką, zobaczysz jakoś zleci. Też nie martw się za bardzo, teraz stres Ci zupełnie nie potrzebny. Skoro to znajomy to może zwyczajnie woli mieć Ciebie na oku z troski i wszystko się ułoży

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie. Nie ma co bez sensu tracić nerwy i stresowac synka :)

• All4love Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat Twoje posty kojarzę, w tym pierwsze ruchy na początku ciązy i inne tego typu kwiatki :P zreszta nie tylko ja, ubaw z tego miało wiele dziewczyn z forum.

Jeśli ta lekarka jest taka zła, czemu w ogóle do niej chodzisz?

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Pani wyżej ma chyba jakiś problem ze sobą..

k878 lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zostan na swoim watku i nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy. Chyba bardzo Ci sie nudzi

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Akurat Twoje posty kojarzę, w tym pierwsze ruchy na początku ciązy i inne tego typu kwiatki :P zreszta nie tylko ja, ubaw z tego miało wiele dziewczyn z forum.

Jeśli ta lekarka jest taka zła, czemu w ogóle do niej chodzisz?

Dziewczyny wiedzą ;) a Ciebie jak to bardzo interesuje zapraszam na priv. Nie będę tutaj dziewczyną opowiadać tego co wiedzą, po za tym post wynosiłby jedną całą stronę na forum. Wiec jeśli bardzo bardzo Cię to interesuje to zapraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 21:48

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ