Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Przy Oli miałam skurcze z krzyża gorzej przy porodzie, brzuch bolał i twardniał w tym samym czasie, ale w krzyżu to było takie uczucie jakby ktoś stopniowo próbował ci go zgniatać, coraz ciaśniej robić jakąś opaskę. Jak skurcz przechodził na brzuch to czułam wręcz ulgę po tym z krzyża
Będę się temu przyglądać. Bardziej obstawiam kręgosłup albo nerwobol. -
grudniowa_mama88 wrote:a moja córka zaczeła przygodę z przedszkolem, wiec ja od dwóch tygodniu mam maraton razem z nią, jelitówka,zapalenie spojówek a teraz paskudny kaszel. Choć teraz ona juz wróciła do przedszkola a ja w domu się duszę przez ten kaszel. fantastycznie jest posikiwać przy każdym większym ataku jeszcze miesiąc, może uda się wytrwać w zdrowiu..
Współczuję ja właśnie z tego powodu zrezygnowałam z żłobka -
nick nieaktualny
-
Nola wrote:Dziewczyny ciezko to wytlumaczyc na forum ale mi nie chodzi ogole o kino (tez bylam juz w tej ciazy w kinie w 3 trymestrze i przeciez nic nie pisalam tylko ze BYŁO WYJĄTKOWO GŁOŚNO. mąz potwierdza az bębenki az peklay, kolezanka tez mowi ze cos z tym naszyM Multikinem w naszym miescie jest nie tak bo tez byla ns bajce z dzieckiem i az chciala wychodzic. Tak jakby maja cos rozregulowane z glosem, Do dupy...czlowiek chcial dobrze a wyszło gorzej Ogolnie chodzi mi o halas przekraczajacy normy (nie musimy tego kinem nazywać czy poza tym ze dziecko bylo mega zdenerwowane i ruchliwe moglo cos zaszkodzic
nie zaszkodzisz dziecku, na prawdę, nie martw się, ja codziennie mam wrzaskuna w domu po drugie lubię sobie głośno metalową muzykę posłuchać , a ile piosenkarek metalowych śpiewa w ciąży,. Spoko luz przyzwyczajaj młodą bo zaraz będzie sylwesterNola lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Nola
Na pewno nic nie zaszkodziło. Nie martw się tym.
Dziewczyny
Szczególnie te które rodziły. Czy takie czucie przechodzenia prądu w krzyżu to skurcze ? Bez teardnienia w tym czasie i bez bolu.
Tylko tak jakby ktoś paralizatorem dał mi w krzyż. Trwa kilka sek. Jak stoję, jak schylam się. Ja to się boję że nie poznam skurczów.
Choć na logikę to boli macica-ona się kurczy i pewnie skurcze to tak jak skurcze jelit.
A to uczucie to może bardziej coś od kręgosłupa?
hmm cieżko mi stwierdzić, bo każda z nas ma inny prób bólu i inaczej to opisuje, ja mam bóle miesiaczkowe krzyżowe, tak że aż paraliżuje mi nogi pierwsze dwa dni okresu, prądem bym tego nie nazwała. -
nick nieaktualnyNola wrote:Dziewczyny ciezko to wytlumaczyc na forum ale mi nie chodzi ogole o kino (tez bylam juz w tej ciazy w kinie w 3 trymestrze i przeciez nic nie pisalam tylko ze BYŁO WYJĄTKOWO GŁOŚNO. mąz potwierdza az bębenki az peklay, kolezanka tez mowi ze cos z tym naszyM Multikinem w naszym miescie jest nie tak bo tez byla ns bajce z dzieckiem i az chciala wychodzic. Tak jakby maja cos rozregulowane z glosem, Do dupy...czlowiek chcial dobrze a wyszło gorzej Ogolnie chodzi mi o halas przekraczajacy normy (nie musimy tego kinem nazywać czy poza tym ze dziecko bylo mega zdenerwowane i ruchliwe moglo cos zaszkodzic
a w multikinie tez tak kiedyś mialam
Resident evil leciał
myślałam ze ogłuchne
maż byl 3 razy by przyciszyli
potem kilku innych poszło
nie ściszyli wyszlismy kase oddali
wole cinema city
kiepsko dzisiaj KTG łapało małą chyba sie obrócila i polozna musiala troche podociskac do brzucha i mnie troche bolalo niestety urok otyłości brzusznejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 15:40
Nola lubi tę wiadomość
-
W końcu moje pranie wyschlo. Dzięki angielskiej pogodzie schlo prawie 4 dni ale już jesteśmy gotowi na zimę i tą brytyjską i tą polską
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0104d6e19e.jpgmagdzia26, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Clarissa, Coco55 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj byłam na wymianie opon na zimowe (czas najwyzszy).
Co do wagi to ja nie dogonie mojego P (całe szczescie) bo on przy swoim 190 cm waży jeszcze 15 kg więcej niż ja teraz (mi w końcu 1 kg na plusie przybył i cieszę się bo już się martwilam że coś nie tak ze mną...
Nola nie dziwię Ci się że się martwisz ale myślę że wszystko z maluszkiem okNola lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:hmm cieżko mi stwierdzić, bo każda z nas ma inny prób bólu i inaczej to opisuje, ja mam bóle miesiaczkowe krzyżowe, tak że aż paraliżuje mi nogi pierwsze dwa dni okresu, prądem bym tego nie nazwała.
Inaczej niż boli krzyż podczas miesiączki.
Ale rozumiem z tego co czytam ze takie dolegliwości skurczopodobne moga pojawiać się juz u dziewczyn mających termin na grudzień.
Mam nadzieję że niczego nie przegapie.
-
Grudniowa_mama88 witaj ja mam synka Nikosia który skończył w październiku 3 latka i też walczymy z przedszkolem i chorobami całe szczęście odpukac adaptacja się już zakończyła u niego i chodzi z uśmiechem i chętnie do przedszkola bo pierwsze 1,5 mc to była tragedia... t
Termin porodu mamy podobny bo ja 2.12 u mnie też będzie synus i też planuję rodzic w SSW w Olsztynie bo też mój gin tam pracuje (może mamy tego samego ) Laura nam miejscówki zajmie i będzie mała imprezka na porodowce
Ps. Nie wiem czy słyszałaś o remoncie porodowki w tym szpitalu, który zaczął się jakieś 2 tyg temu -
MalaHD wrote:Czy twardnienie brzucha bezboles e to skurcz czy nie? Bo ja oprócz tego nic nie miałam.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
magdzia26 wrote:Ps. Ty jesteś z Olsztyna czy z okolic?
z Olsztyna mój lekarz to dr Eliszewski ,a Twój? wiem że jest remont,szczerze powiedziawszy byleby sie tam dostac a warunki w jakich przyjdzie mi rodzic niezbyt się dla mnie liczą, te kilka godzin można się przemęczyć byleby opieka medyczna była dobra. TRzy lata temu też był remont a potologia ciąży była na ortopedii wiec było tez zabawnie
u nas na szczeście odpukać nie było problemów z adaptacja przedszolną i te choroby jakoś narazie bez dramatu ale moja chodziła praktycznie obokprzedszkola do żłobka odkąd skończyła rok i 4 miesiące wiec zaprawiona trochę była. Jak zaszłam w ciąże i poszłam na zwolnienie w maju ją wypisałam ale ciągneło ją ciągle do dzieci bardzo.
Planujesz puszczać NIkosia do przedszkola jak się brat urodzi? ja się ciągle zastanawiam czy przez pierwszy miesiac nie zostawic w domu..córcia-21.12.2014r. -
MalaHD wrote:Czy twardnienie brzucha bezboles e to skurcz czy nie? Bo ja oprócz tego nic nie miałam.córcia-21.12.2014r.