X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Przy Oli miałam skurcze z krzyża gorzej przy porodzie, brzuch bolał i twardniał w tym samym czasie, ale w krzyżu to było takie uczucie jakby ktoś stopniowo próbował ci go zgniatać, coraz ciaśniej robić jakąś opaskę. Jak skurcz przechodził na brzuch to czułam wręcz ulgę po tym z krzyża ;)
    Dzieki za opis. Tak myślałam że skurcz to taki bardziej opasajacy ból. I coś jak skurcze jelit.
    Będę się temu przyglądać. Bardziej obstawiam kręgosłup albo nerwobol.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    a moja córka zaczeła przygodę z przedszkolem, wiec ja od dwóch tygodniu mam maraton razem z nią, jelitówka,zapalenie spojówek a teraz paskudny kaszel. Choć teraz ona juz wróciła do przedszkola a ja w domu się duszę przez ten kaszel. fantastycznie jest posikiwać przy każdym większym ataku :) jeszcze miesiąc, może uda się wytrwać w zdrowiu..

Współczuję :( ja właśnie z tego powodu zrezygnowałam z żłobka

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko właśnie bezlitośnie masakruje mi przeponę i żebra. Ratunku!

• Discret Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maskara ja znowu mam skurcze co jakis czas. JEszcze 22 dni i mam nadzieje ze koniec męki i urodze :)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczyny ciezko to wytlumaczyc na forum ale mi nie chodzi ogole o kino (tez bylam juz w tej ciazy w kinie w 3 trymestrze i przeciez nic nie pisalam :) tylko ze BYŁO WYJĄTKOWO GŁOŚNO. mąz potwierdza az bębenki az peklay, kolezanka tez mowi ze cos z tym naszyM Multikinem w naszym miescie jest nie tak bo tez byla ns bajce z dzieckiem i az chciala wychodzic. Tak jakby maja cos rozregulowane z glosem, Do dupy...czlowiek chcial dobrze a wyszło gorzej :( Ogolnie chodzi mi o halas przekraczajacy normy (nie musimy tego kinem nazywać :) czy poza tym ze dziecko bylo mega zdenerwowane i ruchliwe moglo cos zaszkodzic :(

nie zaszkodzisz dziecku, na prawdę, nie martw się, ja codziennie mam wrzaskuna w domu ;) po drugie lubię sobie głośno metalową muzykę posłuchać ;), a ile piosenkarek metalowych śpiewa w ciąży,:). Spoko luz ;) przyzwyczajaj młodą ;) bo zaraz będzie sylwester ;)

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Nola
    Na pewno nic nie zaszkodziło. Nie martw się tym.

Dziewczyny
    Szczególnie te które rodziły. Czy takie czucie przechodzenia prądu w krzyżu to skurcze ? Bez teardnienia w tym czasie i bez bolu.
    Tylko tak jakby ktoś paralizatorem dał mi w krzyż. Trwa kilka sek. Jak stoję, jak schylam się. Ja to się boję że nie poznam skurczów.
    Choć na logikę to boli macica-ona się kurczy i pewnie skurcze to tak jak skurcze jelit.
    A to uczucie to może bardziej coś od kręgosłupa?

hmm cieżko mi stwierdzić, bo każda z nas ma inny prób bólu i inaczej to opisuje, ja mam bóle miesiaczkowe krzyżowe, tak że aż paraliżuje mi nogi pierwsze dwa dni okresu, prądem bym tego nie nazwała.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczyny ciezko to wytlumaczyc na forum ale mi nie chodzi ogole o kino (tez bylam juz w tej ciazy w kinie w 3 trymestrze i przeciez nic nie pisalam :) tylko ze BYŁO WYJĄTKOWO GŁOŚNO. mąz potwierdza az bębenki az peklay, kolezanka tez mowi ze cos z tym naszyM Multikinem w naszym miescie jest nie tak bo tez byla ns bajce z dzieckiem i az chciala wychodzic. Tak jakby maja cos rozregulowane z glosem, Do dupy...czlowiek chcial dobrze a wyszło gorzej :( Ogolnie chodzi mi o halas przekraczajacy normy (nie musimy tego kinem nazywać :) czy poza tym ze dziecko bylo mega zdenerwowane i ruchliwe moglo cos zaszkodzic :(
    ni sie nie stalo :) nie stałaś kolo silnika odrzutowca;)
    a w multikinie tez tak kiedyś mialam
    Resident evil leciał
    myślałam ze ogłuchne
    maż byl 3 razy by przyciszyli
    potem kilku innych poszło
    nie ściszyli wyszlismy kase oddali
    wole cinema city

kiepsko dzisiaj KTG łapało małą chyba sie obrócila i polozna musiala troche podociskac do brzucha i mnie troche bolalo :( niestety urok otyłości brzusznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 15:40

Nola lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu moje pranie wyschlo. Dzięki angielskiej pogodzie schlo prawie 4 dni :/ ale już jesteśmy gotowi na zimę :) i tą brytyjską i tą polską :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0104d6e19e.jpg

magdzia26, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Clarissa, Coco55 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na wymianie opon na zimowe (czas najwyzszy).
    Co do wagi to ja nie dogonie mojego P (całe szczescie) bo on przy swoim 190 cm waży jeszcze 15 kg więcej niż ja teraz :P (mi w końcu 1 kg na plusie przybył i cieszę się bo już się martwilam że coś nie tak ze mną...
    Nola nie dziwię Ci się że się martwisz ale myślę że wszystko z maluszkiem ok :)

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    hmm cieżko mi stwierdzić, bo każda z nas ma inny prób bólu i inaczej to opisuje, ja mam bóle miesiaczkowe krzyżowe, tak że aż paraliżuje mi nogi pierwsze dwa dni okresu, prądem bym tego nie nazwała.
    Dzieki Lady, próg bolu ja mam chyba dość wysoki ale bólem bym tego nie nazwała. Po prostu porażenie pradem w krzyż :)
    Inaczej niż boli krzyż podczas miesiączki.
    Ale rozumiem z tego co czytam ze takie dolegliwości skurczopodobne moga pojawiać się juz u dziewczyn mających termin na grudzień.
    Mam nadzieję że niczego nie przegapie.

iv09i09katk65tr1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowa_mama88 witaj :) ja mam synka Nikosia który skończył w październiku 3 latka i też walczymy z przedszkolem i chorobami :/ całe szczęście odpukac adaptacja się już zakończyła u niego i chodzi z uśmiechem i chętnie do przedszkola bo pierwsze 1,5 mc to była tragedia... t
    Termin porodu mamy podobny bo ja 2.12 u mnie też będzie synus i też planuję rodzic w SSW w Olsztynie bo też mój gin tam pracuje (może mamy tego samego :P) Laura nam miejscówki zajmie i będzie mała imprezka na porodowce :P
    Ps. Nie wiem czy słyszałaś o remoncie porodowki w tym szpitalu, który zaczął się jakieś 2 tyg temu :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ty jesteś z Olsztyna czy z okolic?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W końcu moje pranie wyschlo. Dzięki angielskiej pogodzie schlo prawie 4 dni :/ ale już jesteśmy gotowi na zimę :) i tą brytyjską i tą polską :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0104d6e19e.jpg

Mam identyczny kombinezon z Puchatkiem :-)

dhpclr4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy twardnienie brzucha bezboles e to skurcz czy nie? Bo ja oprócz tego nic nie miałam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Mam identyczny kombinezon z Puchatkiem :-)
    Na brytyjska zimę jak ulał ;) dopiero teraz się dopatrzyłam, że wszystkie kombinezony mają uszy :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Czy twardnienie brzucha bezboles e to skurcz czy nie? Bo ja oprócz tego nic nie miałam.
    Ja to ostatnio już nie wiem czy twardnienie brzucha to skurcz, czy porostu Gabi girki wyciąga....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam inne odczucia jak twardnieje brzuch a inne jak skurcz. Dla mnie przybtwardnieniu oprócz oczywiście tego że robi sie twardy to taki jakby ciężki a skurcz to co innego

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ps. Ty jesteś z Olsztyna czy z okolic?

z Olsztyna :) mój lekarz to dr Eliszewski ,a Twój? wiem że jest remont,szczerze powiedziawszy byleby sie tam dostac a warunki w jakich przyjdzie mi rodzic niezbyt się dla mnie liczą, te kilka godzin można się przemęczyć byleby opieka medyczna była dobra. TRzy lata temu też był remont a potologia ciąży była na ortopedii wiec było tez zabawnie :)

u nas na szczeście odpukać nie było problemów z adaptacja przedszolną i te choroby jakoś narazie bez dramatu ale moja chodziła praktycznie obokprzedszkola do żłobka odkąd skończyła rok i 4 miesiące wiec zaprawiona trochę była. Jak zaszłam w ciąże i poszłam na zwolnienie w maju ją wypisałam ale ciągneło ją ciągle do dzieci bardzo.

Planujesz puszczać NIkosia do przedszkola jak się brat urodzi? ja się ciągle zastanawiam czy przez pierwszy miesiac nie zostawic w domu..

córcia-21.12.2014r.
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS ujemny! :) uff

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage, k878, Clarissa, Petitka, Nola lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    mi się wydaje że nie, to tylko takie ćwiczenie macicy. też tylko takie mam i bardzo się z tego cieszę, piewrszy bolesny skurcz poczułam w dniu porodu i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. każde ktg do dnia porodu było bezkresną plażą, a miałam przez 3 tyg przed porodem 3 razy dziennie,wiec nie ma czym się przejmować.

córcia-21.12.2014r.
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ