X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja tez pisalam by jeden dzien jeden watek a nie kazda zaklada nowy ale potem i tak kazda zakladala nowy :p to sie trzeba okreslic ;)
    Ja też o tym kiedyś pisałam, ale wiecie co przyzwyczaiłam się,i jak dla mnie to wszystko jedno, na sierpniówach mamy tak samo, na hafcie mam tak samo, jedynie to na forum grudniowe testerki (jak z zuzą zaszłam w ciąży, i trzymam kontakt z tymi laskami na forum fb)to tam mamy właśnie dniowe, i na prawdę nie widzę duzej różnicy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Weźcie mi te rozmiary ja tego nigdy nie oragnę. Kupiłam dziś 2 sukienki na 9-12 miesięcy przykładam w domu do tych co mam posegregowane na 3-6 i jest IDENTYCZNA. Kuźwa to one są bardziej na 3 czy na 12 miesięcy bo to już jest różnica spora... Mam nadzieję, że z czasem ogarnę moje dziecko i będę wzrokowo widziała co na nią pasuje

niestety takie są ubranka ;/ moja ma rozstrzał między 74 a 98 ;/ też biorę wszystko na nią na oko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Weźcie mi te rozmiary ja tego nigdy nie oragnę. Kupiłam dziś 2 sukienki na 9-12 miesięcy przykładam w domu do tych co mam posegregowane na 3-6 i jest IDENTYCZNA. Kuźwa to one są bardziej na 3 czy na 12 miesięcy bo to już jest różnica spora... Mam nadzieję, że z czasem ogarnę moje dziecko i będę wzrokowo widziała co na nią pasuje
    Oo haha ja już zapomniałam, pamiętam jak wydałam fortunę na ciuszki dla małej a nagle z nich wyrosła a miała założone raz czy dwa. Po ponad pół roku ZONK! Tłuszczyk niemowlęcy znika a moje dziecko wchodzi w poprzednie ubranka

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wszystko na oko zrobione, mam szufladę w której wg mnie są ciuchy dla noworodka 56-62 i drugą szufladę tych większych ale czy to jest na 3 miesiące czy na rok to ch** wie :P Mam nadzieję, że to mi starczy na pół roku.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko kupione ciuszki w rozmiarze 56-62 i kilka sztuk 68 resztę będę dokupować na bierząco jak mi sie cos będzie sprawdzało albo podobało w sklepie :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubrań to więc tak weźcie sobie jedna firmę na wzór np h&m i przykładając do tych ubranek ogarniecie rozmiarówkę. H&M ma chyba najbardziej adekwatna ozmiarówkę dziecięca . Masz wprost napisane np 56 czyli 0-1m

Ja tak sie nauczyłam jak chrześniakom musiałam coś kupić. Ja sobie czy mojemu mogę kupić ciuchy bez mierzenia i beda dobre zawsze moja przyjaciółka sie smieje ze mam miarke w oczach bo nawet jej mezowi potrafie dopasowac ubranie rozmiarem jak w skepiej jestesmy na zakupach. Ona cos wyszuka a ja zaraz rozmiar wybieram.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja mam tylko kupione ciuszki w rozmiarze 56-62 i kilka sztuk 68 resztę będę dokupować na bierząco jak mi sie cos będzie sprawdzało albo podobało w sklepie :)

Ten sam system przyjęłam :D Właśnie mnie wkur**ła jedna stara raszpla w sklepie, bo się chciała wbic perfidnie przede mnie w kolejkę. Zauważyłam, ze najgorsze są w tym staruchy i młodzi faceci, ustępują mi zwykle panowie w wieku emerytalnym i młode kobiety.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to ja już też zrobiłam dołacz do fb:)

Moje profilowe to brzuszek jak coś:):):)

Lady Savage lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    co do ubrań to więc tak weźcie sobie jedna firmę na wzór np h&m i przykładając do tych ubranek ogarniecie rozmiarówkę. H&M ma chyba najbardziej adekwatna ozmiarówkę dziecięca . Masz wprost napisane np 56 czyli 0-1m

Ja tak sie nauczyłam jak chrześniakom musiałam coś kupić. Ja sobie czy mojemu mogę kupić ciuchy bez mierzenia i beda dobre zawsze moja przyjaciółka sie smieje ze mam miarke w oczach bo nawet jej mezowi potrafie dopasowac ubranie rozmiarem jak w skepiej jestesmy na zakupach. Ona cos wyszuka a ja zaraz rozmiar wybieram.

No i co z tego, że jest napisane jak rozmiar 9-12 jest identyczny jak 3-6 z innej firmy :/ Ja miałam już nie kupować ale weszlam do lumpa i sukienki nexta za 2 zł i jak tu nie kupić. Z myślą, że będzie na potem a teraz nie wiem na kiedy i upire i wyprasuje normalnie jak te małe

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych dzisiejszych wizyt :) ja muszę zaczekać do poniedziałku

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę dopiero za 2 tygodnie...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dlatego napisałam żeby obrać sobie jedną firma na wzór rozmiaru najlepsza do tego jest właśnie h&m i na niej się wzorowac

c55fgywlmszfxxtz.png

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ledwo wysiedzialam u fryzjera, nogi mi drętwiały cały czas. Mam z głowy chociaż (nomen omen :P ) Dobrze, że włosów nie farbuję, tylko samo cięcie...

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To daj znać czy jakieś przesunięcie jest :) :) Mnie dzisiaj chyba jeszcze ktg czeka. Długo to trwa dziewczyny?
    Natalia dzisiaj idzie bardzo sprawnie, weszłam przed czasem. Powodzenia :-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest nadal bardzo uparte, buźka schowana ;-) waży 2157 gram. Chyba klocek mi się szykuje. Pozostałe parametry i wyniki badań krwi bez zarzutów. Wypadałoby opić a nie moźna :-P

nataliamonika, magdzia26, Lady Savage, Petitka, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Iruletka nie zawiesił Ci się suwak przypadkiem? Widzę u Ciebie 29+2
    Hmmm, ja widzę 32 i 2, czyli poprawnie.

dhpclr4.png

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Natalia dzisiaj idzie bardzo sprawnie, weszłam przed czasem. Powodzenia :-)
    Już się wyrównało i znowu jak przyszłam to okazało się, że ktoś tez jest na te sama godzinę. Nie wiem jak te babki w rejestracji zapisują. Gratuluję klocka :D

Iruletka lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety mój młody waży 3300 na usg !!! Toć mi tylek rozerwie przy porodzie

Lady Savage, Minionkowa, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Już się wyrównało i znowu jak przyszłam to okazało się, że ktoś tez jest na te sama godzinę. Nie wiem jak te babki w rejestracji zapisują. Gratuluję klocka :D

Nie lubię tych babek, mam wrażenie, że za karę tam siedzą. Co do ktg to będę miała przy następnej wizycie i mam ponoć przyjść pół godz przed wizytą to mnie podepną

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ale Wam zazdroszczę tych dzisiejszych wizyt :) ja muszę zaczekać do poniedziałku
    ja mam 7.11, ostatnie już.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ