Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też o tym kiedyś pisałam, ale wiecie co przyzwyczaiłam się,i jak dla mnie to wszystko jedno, na sierpniówach mamy tak samo, na hafcie mam tak samo, jedynie to na forum grudniowe testerki (jak z zuzą zaszłam w ciąży, i trzymam kontakt z tymi laskami na forum fb)to tam mamy właśnie dniowe, i na prawdę nie widzę duzej różnicy.Amus87 wrote:Ja tez pisalam by jeden dzien jeden watek a nie kazda zaklada nowy ale potem i tak kazda zakladala nowy :p to sie trzeba okreslic

-
MalaHD wrote:Weźcie mi te rozmiary ja tego nigdy nie oragnę. Kupiłam dziś 2 sukienki na 9-12 miesięcy przykładam w domu do tych co mam posegregowane na 3-6 i jest IDENTYCZNA. Kuźwa to one są bardziej na 3 czy na 12 miesięcy bo to już jest różnica spora... Mam nadzieję, że z czasem ogarnę moje dziecko i będę wzrokowo widziała co na nią pasuje
niestety takie są ubranka ;/ moja ma rozstrzał między 74 a 98 ;/ też biorę wszystko na nią na oko. -
nick nieaktualnyOo haha ja już zapomniałam, pamiętam jak wydałam fortunę na ciuszki dla małej a nagle z nich wyrosła a miała założone raz czy dwa. Po ponad pół roku ZONK! Tłuszczyk niemowlęcy znika a moje dziecko wchodzi w poprzednie ubrankaMalaHD wrote:Weźcie mi te rozmiary ja tego nigdy nie oragnę. Kupiłam dziś 2 sukienki na 9-12 miesięcy przykładam w domu do tych co mam posegregowane na 3-6 i jest IDENTYCZNA. Kuźwa to one są bardziej na 3 czy na 12 miesięcy bo to już jest różnica spora... Mam nadzieję, że z czasem ogarnę moje dziecko i będę wzrokowo widziała co na nią pasuje
-
co do ubrań to więc tak weźcie sobie jedna firmę na wzór np h&m i przykładając do tych ubranek ogarniecie rozmiarówkę. H&M ma chyba najbardziej adekwatna ozmiarówkę dziecięca . Masz wprost napisane np 56 czyli 0-1m
Ja tak sie nauczyłam jak chrześniakom musiałam coś kupić. Ja sobie czy mojemu mogę kupić ciuchy bez mierzenia i beda dobre zawsze moja przyjaciółka sie smieje ze mam miarke w oczach bo nawet jej mezowi potrafie dopasowac ubranie rozmiarem jak w skepiej jestesmy na zakupach. Ona cos wyszuka a ja zaraz rozmiar wybieram. -
78beti wrote:Ja mam tylko kupione ciuszki w rozmiarze 56-62 i kilka sztuk 68 resztę będę dokupować na bierząco jak mi sie cos będzie sprawdzało albo podobało w sklepie

Ten sam system przyjęłam
Właśnie mnie wkur**ła jedna stara raszpla w sklepie, bo się chciała wbic perfidnie przede mnie w kolejkę. Zauważyłam, ze najgorsze są w tym staruchy i młodzi faceci, ustępują mi zwykle panowie w wieku emerytalnym i młode kobiety.
Gaja

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Discret wrote:co do ubrań to więc tak weźcie sobie jedna firmę na wzór np h&m i przykładając do tych ubranek ogarniecie rozmiarówkę. H&M ma chyba najbardziej adekwatna ozmiarówkę dziecięca . Masz wprost napisane np 56 czyli 0-1m
Ja tak sie nauczyłam jak chrześniakom musiałam coś kupić. Ja sobie czy mojemu mogę kupić ciuchy bez mierzenia i beda dobre zawsze moja przyjaciółka sie smieje ze mam miarke w oczach bo nawet jej mezowi potrafie dopasowac ubranie rozmiarem jak w skepiej jestesmy na zakupach. Ona cos wyszuka a ja zaraz rozmiar wybieram.
No i co z tego, że jest napisane jak rozmiar 9-12 jest identyczny jak 3-6 z innej firmy
Ja miałam już nie kupować ale weszlam do lumpa i sukienki nexta za 2 zł i jak tu nie kupić. Z myślą, że będzie na potem a teraz nie wiem na kiedy i upire i wyprasuje normalnie jak te małe

-
Moje dziecko jest nadal bardzo uparte, buźka schowana
waży 2157 gram. Chyba klocek mi się szykuje. Pozostałe parametry i wyniki badań krwi bez zarzutów. Wypadałoby opić a nie moźna
nataliamonika, magdzia26, Lady Savage, Petitka, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
Już się wyrównało i znowu jak przyszłam to okazało się, że ktoś tez jest na te sama godzinę. Nie wiem jak te babki w rejestracji zapisują. Gratuluję klockaIruletka wrote:Natalia dzisiaj idzie bardzo sprawnie, weszłam przed czasem. Powodzenia

Iruletka lubi tę wiadomość
Gaja

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Już się wyrównało i znowu jak przyszłam to okazało się, że ktoś tez jest na te sama godzinę. Nie wiem jak te babki w rejestracji zapisują. Gratuluję klocka

Nie lubię tych babek, mam wrażenie, że za karę tam siedzą. Co do ktg to będę miała przy następnej wizycie i mam ponoć przyjść pół godz przed wizytą to mnie podepną