X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Hej hej spalam dzisiaj u przyjaciolki. Mam dość tego człowieka albo się ogarnie albo niech spierdziela ile można znosić jego zachowanie. Ale podejrzewam że to wszystko wpływ jego brata jest na niego.

Tak ja też założyłam fb na potrzeby grupy:) więc wrazie czego mogę dolaczyc:)
    Zabierz mu szczeniaczka!!!!

Musisz dodać Magdzie do przyjaciół tu na belly a potem postępować jak było wytłumaczone

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-to smutne co piszesz, jeszcze na sam koniec ciaży. Aczkolwiek czasem facet musi dostać po dupie,zeby coś zrozumieć

Minionkowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zjeść drugie śniadanie i się powoli zbieram. Do siostry jeszcze podjadę przed wizyta, obrodzil nam w tym roku topinambur i jadę się podzielić. Bo przez rok tego nie zjemy :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret zaprosilam cie do przyjaciolek

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Spoko, zrozumiałam ;) po prostu do jednej grupy co należę od poczatku była tajna i przez zaproszenie na maila bądź od osoby z grupy po zaakceptowaniu przez administratora można było dołączyć bez zmieniania statusy grupy z tajnej na zamknięta ;)
    Tak tylko wtedy musiałabym mieć was w znajomych na fb a to by było bardziej "skomplikowane" im szybciej dziewczyny się "ogarna" tym szybciej utajnie grupę :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja już nie liczę na to, że zobaczę buźkę, ostatnio nie było prawie nic widać.

Z buźkami będzie teraz cieżko, nie dość że dzieciaczki duże, to jeszcze już są nisko u większości z nas. Nie długo ;) zobaczymy te buziulki i będziemy je głaskać, i całować.

nataliamonika lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży brałam auqumentin (amoksiklav), na zapalenie oskrzeli, z tego co wiem to jedyny antybiotyk jaki można w ciąży.

Założyłam fb specjalnie żeby mieć dostęp do grupy. Nie ogarniam kto jest kim, widzę listę ale to nie pomaga

KlaraS lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wszystkiego pomalutku dość...

Niewyspania, bólu przy przekręcaniu się z boku na bok w nocy, uczucia chronicznego zmęczenia ostatnio i ciągłej ochoty pójścia spać jak w pierwszym trymestrze, puchnięcia nóg, drętwienia i bólu dłoni, zadyszki przy chodzeniu, zawrotów głowy... Siedzę to brzuch opiera mi sie na udach całkiem i w sumie "rozkraczona" musze siedzieć żeby nie przeszkadzał brzuch ;)

Chce sie nie wysypiać jeszcze gorzej niż teraz, ale chciałabym mieć taki namacalny powód tego niewyspania, chce już grudzień i rodzić ;)

Minionkowa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Mam już wszystkiego pomalutku dość...

Niewyspania, bólu przy przekręcaniu się z boku na bok w nocy, uczucia chronicznego zmęczenia ostatnio i ciągłej ochoty pójścia spać jak w pierwszym trymestrze, puchnięcia nóg, drętwienia i bólu dłoni, zadyszki przy chodzeniu, zawrotów głowy... Siedzę to brzuch opiera mi sie na udach całkiem i w sumie "rozkraczona" musze siedzieć żeby nie przeszkadzał brzuch ;)

Chce sie nie wysypiać jeszcze gorzej niż teraz, ale chciałabym mieć taki namacalny powód tego niewyspania, chce już grudzień i rodzić ;)
    Mam to samo, chcę już rodzić :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu wrote:
    Hej. Mam nadzieję że nie przeniesiecie się wszystkie na FB i to forum nadal będzie żyło. Ja nie mam FB i nie mam zamiaru mieć, więc niezależnie od tego co będzie się działo, zostaję tu.

U mnie kiepsko. Złapałam tydzień temu jakąś infekcję, na początku wydawało mi się że to zwykłe przeziębienie, ale minął tydzień i zamiast przechodzić to infekcja raczej rozkwitała :( Od 3 dni wypluwam płuca :( Wczoraj w końcu poszłam do lekarza i wróciłam z receptą na antybiotyk. Biorę go oczywiście, ale i tak mam obawy że bardzo szkodzę maleństwu. Pocieszam się tym, że chodzenie tak dalej z infekcją byłoby jeszcze gorsze, więc był to wybór mniejszego zła.

Brałyście może antybiotyki w ciąży? Ja do tej pory miałam to szczęście, że nie brałam żadnych leków, ani jednej tabletki nie związanej z ciążą. Nawet paracetamolu udało mi się nie brać. No a na koniec takie coś...

W tej ciąży miałam tylko jedną infekcję i ratowałam się inhalacją. Na szczęście pomogła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już marzę o porodzie. Wiem że jeszcze trochę ale pocieszam się że już niedługo. Jeszcze jak pomyślę że za 2 tyg ślub i wesele siostry a ja jako świadkowa nadal nie mam sukienki :(

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki okres od wczoraj, że robi mi się smutno jak pomyślę, że za parę tyg nie będę czuła małego w brzuchu i nie będę widzieć jak mi wpycha stopami górki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem myślę, że będę tęsknić za tym uczuciem, szczególnie że Leon ma ostatnio czas niemal ciągłej aktywności

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia dziękuję za zaproszenie.

Tak właśnie się wyniosłam po to aby zobaczył że nie jest góra i że nie on tu tylko rządzi. Nie pozwolę dłużej się tak traktować jak on to robi. Albo zrozumie albo nie.
    Narazie zablokowala go na tel więc się nie dodzwoni:p
    I dzisiaj wizyta na 17

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella pokazała dzisiaj 37 tydzień więc mogę już spokojnie rodzic. Chociaż teraz ze strachu bym to odwlekala chyba w nieskończoność. Aj ale będzie bolało dziewczyny:p

Lady Savage lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie sądzę żebyśmy prZeniosły się ma FB całkowicie. FB dZiała już parę miesięcy a forum nadal żyje. Tyle, że chyba mało kto chciałby publikować zdjęcia dZiecka tu na forum.

Tutaj więcej pierdół popychamy :P Na fb za bardzo się nie da :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Idę zjeść drugie śniadanie i się powoli zbieram. Do siostry jeszcze podjadę przed wizyta, obrodzil nam w tym roku topinambur i jadę się podzielić. Bo przez rok tego nie zjemy :)

Topinambur masz! Ale zazdroszczęęęęę...... :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    No mam tyle,ze mogę się podzielić :) pyszny jest

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja nawet nie wiem co to jest. Zapytam Google

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam i nadal nie wiem co to jest. Do czego to? Z czym się je?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ