X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Miałam koszmarna noc :( macie wrażenie, że rozchodzą wam się kości w biodrach? Ja mam takie mdlace uczucie i nie mogę ulezec w żadnej pozycji. Nie wiem co mam z nogami robić. Do tego dół kręgosłupa też nawala :/
    Mi może nie nawala kręgosłup o dziwo, ale jak leżę za długo na którymś boku napierdziela mnie w kroku, tak jakby wzgorek łonowy. Później do tego dochodzą nogi i nawet poduszka między kolanami nie pomaga. Na szczęście nie dzieje się tak co noc :/ O ironio najlepiej śpi się na boku bo na plecach niewygodnie a na brzuchu nie da rady. Błędne koło :(

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nie wprowadzajcie w błąd.

Grupa jest zamknięta i członków grupy oraz główny opis widzą wszyscy, w wyszukiwarce wyświetli sie każdemu.

Tylko "grupy tajnej" nie widzi nikt na fb, nie widać, że sie do niej należy, nie można jej wyszukać. I to by było lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o grupę. Dołączyć do takiej grupy można tylko na zaproszenie administratora wysłane na email lub prywatne zaproszenie na fb.
    Magdzia zmienia grupę z tajnej na zamknięta jak dodaje osoby z tego co kojarzę. Potem zmienia na tajna. W notyfikacjachw widać kiedy to robi

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f20fb624cf4.jpg

Nikogo nie wprowadZa się w błąd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 09:55

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no chyba, że tak ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie wprowadza w błąd. Po prostu, Jak ktoś chce dołączyć, to musi zmienić na zamknięta, a potem zmienia na tajna. Więc spokojnie

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, znajomi mogą tylko przez chwilę co najwyżej zobaczyć,ze należysz do jakiejś grupy (wtedy, kiedy jest przez chwilę zamknięta), ale postów i tak nie zobaczą.wiec nie ma obawy. A potem i tak już tajna, więc nawet nie widzą grupy

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą kto by się domyślił co się dzieje w " cenzura"☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 10:17

w4sq43r8x4wdamie.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nazwa grupy jest taka, że nikt by się nie zczail o co w niej chodzi ;D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak publicznie naZwe grupy dajesz? :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam nadzieję że nie przeniesiecie się wszystkie na FB i to forum nadal będzie żyło. Ja nie mam FB i nie mam zamiaru mieć, więc niezależnie od tego co będzie się działo, zostaję tu.

U mnie kiepsko. Złapałam tydzień temu jakąś infekcję, na początku wydawało mi się że to zwykłe przeziębienie, ale minął tydzień i zamiast przechodzić to infekcja raczej rozkwitała :( Od 3 dni wypluwam płuca :( Wczoraj w końcu poszłam do lekarza i wróciłam z receptą na antybiotyk. Biorę go oczywiście, ale i tak mam obawy że bardzo szkodzę maleństwu. Pocieszam się tym, że chodzenie tak dalej z infekcją byłoby jeszcze gorsze, więc był to wybór mniejszego zła.

Brałyście może antybiotyki w ciąży? Ja do tej pory miałam to szczęście, że nie brałam żadnych leków, ani jednej tabletki nie związanej z ciążą. Nawet paracetamolu udało mi się nie brać. No a na koniec takie coś...

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam augumentin- na bakterie w moczu. Ale wiem,ze moja siostra brała antybiotyk na zapalenie ucha

• Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam amoksycylinę. Chyba to najczęściej przepisywany antybiotyk w ciąży. Nawet w ulotce tak piszą. No cóż, pozostaje mi zaufać lekarzom.

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży brałam antybiotyk w 3 trymestrze bo mialam zapalenie gardla i kaszel. Lekarz powiedział ze lepiej wziąć antybiotyk niż prowokować kaszlem skurcze. Szczególnie że mialam problem z krótką szyjką.

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę żebyśmy prZeniosły się ma FB całkowicie. FB dZiała już parę miesięcy a forum nadal żyje. Tyle, że chyba mało kto chciałby publikować zdjęcia dZiecka tu na forum.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, zrozumiałam ;) po prostu do jednej grupy co należę od poczatku była tajna i przez zaproszenie na maila bądź od osoby z grupy po zaakceptowaniu przez administratora można było dołączyć bez zmieniania statusy grupy z tajnej na zamknięta ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Ja w pierwszej ciąży brałam antybiotyk w 3 trymestrze bo mialam zapalenie gardla i kaszel. Lekarz powiedział ze lepiej wziąć antybiotyk niż prowokować kaszlem skurcze. Szczególnie że mialam problem z krótką szyjką.

Ja właśnie tych skurczy się boję, bo mam z nimi problem od 15 tc :( Mniejszy lub większy, ale leki rozkurczowe i luteina są ze mną cały czas.

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    ja jeśli mogę prosić o zaproszenie też chętnie bym do Was dołączyła :)
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek musisz przyjąć to wyślę linka

grudniowa_mama88 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Magdzia masz dzisiaj ręce pełne roboty ;)
    Daje rade :P liczę na ten darmowy abonament na belly :D albo może jakaś mini wyprawka dla maluszka :D ;)
    Ps. Lepiej teraz niż po porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 10:14

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kamcia tak publicznie naZwe grupy dajesz? :P
    O kurde, :p sory, już poprawiam błąd

w4sq43r8x4wdamie.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nie wprowadzajcie w błąd.

Grupa jest zamknięta i członków grupy oraz główny opis widzą wszyscy, w wyszukiwarce wyświetli sie każdemu.

Tylko "grupy tajnej" nie widzi nikt na fb, nie widać, że sie do niej należy, nie można jej wyszukać. I to by było lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o grupę. Dołączyć do takiej grupy można tylko na zaproszenie administratora wysłane na email lub prywatne zaproszenie na fb.
    Ale grupa jest tajna tylko teraz "chwilowo" jest jako zamknięta żebym mogła was pododawac jak tylko przyłącza się wszystkie chętne dzisiaj to ja z powrotem utajnie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej spalam dzisiaj u przyjaciolki. Mam dość tego człowieka albo się ogarnie albo niech spierdziela ile można znosić jego zachowanie. Ale podejrzewam że to wszystko wpływ jego brata jest na niego.

Tak ja też założyłam fb na potrzeby grupy:) więc wrazie czego mogę dolaczyc:)

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ