X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret ja mam cienkie zyly, ciezko sie wkluc, ale duzo zalezy od doswiadczenia pielegniarki. No nic, nie zdejma do porodu, reka odpocznie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ktoras nasza grudniowka urodzila juz? Bo tak mi dzis cos mignelo. Ja juz skonczylam magnez, dostane jeszcze drugie sterydy izdejma narazie wenflon, bo bardzo boli reka i nawet umyc sie nie moge. Przeplywy prawidlowe, ktg 3 razy robia i tezprawidlowe. Nie wiedza, czemu Maly tak slabo rośnie,moze przez ta podwojna pepowine? Moze inny czynnik, ktorego noe widac. Strasznie tesknie za córka.
    Wachciowa urodziła :) na FB wstawiła info w nocy

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wachciowa urodziła :) na FB wstawiła info w nocy
    Oooo aczemu tak wczesnie? Chlopiecczy dziewczynka? Gratulacje dla mamy i zdrowka dla nich :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    minionkowa dzięki muszę podjechać dzisiaj bo aż nie dowierzam że o tym zapomniałam.

Ehh a mój mnie szuka po znajomych ale na szczęście moja przyjaciółka jest na tyle ogarnięta że powiedziała że nie wie gdzie ja jestem:P:P:P DObrze mu tak!!!

Eli a może masz uczulenie na weflon jak ja. Ja też nei moge miec w ręku nic dłuzej niż dobę bo zaraz boli i jeszcze puchnie troszke.
    Hoho to widzę, że dajesz swojemu ostrą nauczkę. Musiał sobie nieźle nagrabic, że aż tyle jesteś w stanie wytrzymać. Ja już bym pewnie dawno wymiękła. Twarda sztuka z Ciebie ;) Mąż zdąży osiwieć nim Ci przejdzie xD

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy że szkoły rodzenia. W sumie bardziej pogadanka-pokazywanka niż ćwiczenia ale mąż załapał się na zmianę pampersow. Byka herbatka, owoce, ciasteczka ;)

Z ciekawszych newsów to to, że w moim szpitalu przychodzi ma świat rocznie 9000 dzieci. To chyba dużo. Ma 13 porodowek i kilka sal takich ala spa (tylko opieka poloznych a nie lekarzy). Sale porodowe mają wanny. Do każdej sali przypisana jest osobista położna.

No i parę rzeczy po porodzie chyba ważnych. Przecinają pepowine dopiero jak przestaje tętnic. Jest coś takiego jak "zlota godzina" - dziecko jest na matce i nie ruszają go chyba, że coś się dzieje. Dają tylko wit k. Po 5 dniach badają krew i dopiero jak sprawdza, że dziecko zdrowe to proponują szczepionki.

Szpital nastawiony bardzo na karmienie piersią. Zapewnia pomóc. Na terenie Oxfordu mają brestfeeding cafes gdzie zawsze można iść spotkać się z innymi karmiacymi piersią mamami i uzyskać pomóc. Za darmo.

Położna przychodzi do domu po raz pierwszy po pierwszej nocy dziecka w domu. Przed porodem przyjdzie jeszcze pielęgniarka środowiskowe żeby się zapoznać bo potem zamiast położonej, będzie przychodzić właśnie ona. Opieka pielęgniarki srodowiskpwej trwa do momentu kiedy dziecko ukończy 5 lat.

A teraz czekam na łososia z frytkami z batatow. Dziś mąż robi obiad :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka pierwszy raz mi się zdarzyło żeby dać mu nauczkę ale jak juz działać to stwierdziłam że porządnie:P:P:P
    Ciąża zrobiła ze mnie stanowczą osobę ja sie popłaczę w łazience ale nie dam po sobie poznać ze coś jest nie tak:)

Szczerze jestem na niego tak wkurzona że jakbym zaczęła rodzić nawet bym mu znać nie dała chyba.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Oooo aczemu tak wczesnie? Chlopiecczy dziewczynka? Gratulacje dla mamy i zdrowka dla nich :)
    Chłopczyk przez cc. Ona już leżała w szpitalu jakiś czas. Bezpośrednio przyczyny porodu jeszcze nie podała. Mały waży nieco ponad 2kg ale jest z nia a nie w inkubatorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 15:20

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa miała problem z białkiem w moczu. Po dobowym pobraniu wyniki jej się pogorszyły, w dodatku szalejace cukry i lekarz podjął decyzje o rozwiązaniu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 15:44

• Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia białko w moczu u wachcikowej ojej ja też mam z tym problem też mam za dużo białka. Muszę w piątek następny lekarza dopytać co z tym białkiem u mnie dalej

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wróciliśmy że szkoły rodzenia. W sumie bardziej pogadanka-pokazywanka niż ćwiczenia ale mąż załapał się na zmianę pampersow. Byka herbatka, owoce, ciasteczka ;)

Z ciekawszych newsów to to, że w moim szpitalu przychodzi ma świat rocznie 9000 dzieci. To chyba dużo. Ma 13 porodowek i kilka sal takich ala spa (tylko opieka poloznych a nie lekarzy). Sale porodowe mają wanny. Do każdej sali przypisana jest osobista położna.

No i parę rzeczy po porodzie chyba ważnych. Przecinają pepowine dopiero jak przestaje tętnic. Jest coś takiego jak "zlota godzina" - dziecko jest na matce i nie ruszają go chyba, że coś się dzieje. Dają tylko wit k. Po 5 dniach badają krew i dopiero jak sprawdza, że dziecko zdrowe to proponują szczepionki.

Szpital nastawiony bardzo na karmienie piersią. Zapewnia pomóc. Na terenie Oxfordu mają brestfeeding cafes gdzie zawsze można iść spotkać się z innymi karmiacymi piersią mamami i uzyskać pomóc. Za darmo.

Położna przychodzi do domu po raz pierwszy po pierwszej nocy dziecka w domu. Przed porodem przyjdzie jeszcze pielęgniarka środowiskowe żeby się zapoznać bo potem zamiast położonej, będzie przychodzić właśnie ona. Opieka pielęgniarki srodowiskpwej trwa do momentu kiedy dziecko ukończy 5 lat.

A teraz czekam na łososia z frytkami z batatow. Dziś mąż robi obiad :)
    Zazdroszczę takiego szpitala :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa według suwaczka była 36 t 0d więc nie tak źle ona miała termin na 1.12

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w zasadzie ciaza donoszona prawie u Wachaciowej, fajna waga dziecka. U mnie 34/35 tc, ciekawe ile nas potrzymaja.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ciężki dzień, brzuch boli masakrycznie, taki ból jakbyś kupy nie robiła kilka dni, a ja robiłam, nie wiem młody na jelita mi gdzieś uciska czy co,
    no a Waciowej synuś śliczny, taki blondasek, ciekawe czy Nikoś pójdzie w ślady Zuzy i będzie też blondaskiem o niebieskich oczkach :3.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAdy Savage a u Ciebie się z krzyża nie zaczynają bóle przypadkiem??? Na szkole mówili że taki ucisk jakby się kupy nie robiło bądź nie mogło zrobić a w rzeczywistości robiłaś to własnie się bóle krzyżowe zaczynają

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    LAdy Savage a u Ciebie się z krzyża nie zaczynają bóle przypadkiem??? Na szkole mówili że taki ucisk jakby się kupy nie robiło bądź nie mogło zrobić a w rzeczywistości robiłaś to własnie się bóle krzyżowe zaczynają

Tak mówisz? No ja mam typowo na krzyż ze względu na kształt i ułożenie macicy, to muszę obserwować w takim układzie, Zuzą to miałam jakię tam słabe bóle jak na okres kilka dni wcześniej,w dniu porodu nic, dopiero jak odeszły mi wody to już były ja pierdziele konkretne bóle krzyżowe. Dobra dzięki za podpowiedz, będziemy obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 16:38

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem położna nie jestem tyle co ze szkoły rodzenia pamiętam. Lepiej obserwować a mówiły właśnie ze te krzyżowe to najgorsze bóle sa:(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Nie wiem położna nie jestem tyle co ze szkoły rodzenia pamiętam. Lepiej obserwować a mówiły właśnie ze te krzyżowe to najgorsze bóle sa:(

nie miałam innych ;) przy miesiączkach zawsze te, poród też te, wiec nie mam porównania, oprócz tego że wiele koleżanek normalnie na wf chodziły, do szkoły, a ja pierwsze 2 dni, leżenie w łóżku i ketonal.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj powiedziałam mężowi,ze za tydzień zaczynamy akcje seks ;) a on stwierdził,ze mimo chęci, to jakiś się boi. Pytam, czego się boisz? Bo on taki duży i tak przy nim i z nim będziemy to robic :D ja mowie- nic mu nie będzie, poza tym on tego pamiętać też nie będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:50

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj probolismy alw pieklo mnie i sucho jakos i nie wyszlo jak mialo wyjsc. Takze chyba damy spokoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Szczęśliwa mamusia białko w moczu u wachcikowej ojej ja też mam z tym problem też mam za dużo białka. Muszę w piątek następny lekarza dopytać co z tym białkiem u mnie dalej
    To koniecznie zapytaj o to białko. Chociaż myślę,ze jak lekarz będzie widział wyniki, to powinnien jakoś zareagowac

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ