X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli trzymaj się :*

Eli lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam 37 tc jeszcze tydzień i ciąża donoszona... ja to ja ale do mojego męża to wogole nie dociera że mogę już w każdej chwili urodzić cały czas twierdzi że ma jeszcze 4 tyg :P ... optymista...

nesairah, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Twojego Magdzia nie dociera, a mój codziennie wstaje z przerażeniem, czy to nie bedzie dziś ;)

Minionkowa lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że u mnie max 2-3 tyg... i mnie to przeraża O.o troszeczke...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Tez tak macie, ze czesto wam sie odbija i jedzenie jakby utknelo w gardle, albo jakby sie cofalo ? Edidentnie musze miec juz posciskany zoladek z braku miejsca..[/QUOTE]
    Tak.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Do Twojego Magdzia nie dociera, a mój codziennie wstaje z przerażeniem, czy to nie bedzie dziś ;)
    Mój to samo :D

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moj budzi sie w nocy jak ja wstaje do łazienki i za każdym razem pyta czy cos sie dzieje haha

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na zakupach, oczywiście musiałam wejść do smyka pod pretekstem: chodź pooglądamy sobie zabawki. Zbliżają się pierwsze urodziny mojego siostrzeńca. A wyszliśmy z obrazkami kontrastowymi dla Wojtusia ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/591d46ee847a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/352ecd65cb5b.jpg

Minionkowa, emikey, Modrzewiowa, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po dłuższym chodzeniu odczuwam bardziej kłucie szyjki,krocze bardziej boli, brzuch twardnieje. Więc od 36tyg skończonego zaczynam intensywnie spacerować. W 38-39 max chciałabym urodzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzień
    nic mi sie nie chce jakoś :/

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nad ranem złapał mnie pierwszy w ciąży skurcz w łydce. Tak bolesny, że aż się rozpłakałam, w dodatku noga cały czas boli...

Zaczynam czuć moje dziecko naprawdę bardzo nisko, aż strach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenne- godzina "W" coraz bliżej :)

salenne lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały dziś się rozciąga. Z jednej strony wywala mi girki a z drugiej czuję male rączki :) rączki chyba nawet fajniejsze niż stopki. Dzwoniłam do mamy a ta się pyta czy jadłam śniadanie, bo pewnie nie i pewnie mały jest głodny :P :P :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha emikey, jak ja mówię mamie, że młoda się wierci to też mi zawsze mówi, że pewnie głodna i mam coś zjeść :D

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :)

Amus87 wrote:
    ale dzień
    nic mi sie nie chce jakoś :/

I co się dziwisz? Niedziela jest! ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię smyranie rączkami. Czasem to czuję tak, jakby mnie mały głaskał od środka po ściance brzucha, a czasem czuję takie gmyranie.
    Czy Wasze dzieciaczki też się preza mocniej jak je glaszczecie po pleckach? Mój to się bardziej wypina i pręży,jak głaszcze brzuch w miejscu gdzie ma plecki. Śmieje się,ze rasowy chłop rośnie i po tatusiu lubi smyranko po plecach :)

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A mój mały dziś się rozciąga. Z jednej strony wywala mi girki a z drugiej czuję male rączki :) rączki chyba nawet fajniejsze niż stopki. Dzwoniłam do mamy a ta się pyta czy jadłam śniadanie, bo pewnie nie i pewnie mały jest głodny :P :P :P
    Uuuu juz sie zaczyna babcine dokarmianie. :)

emikey lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym babcinym dokarmianiem, to straszne. Widzę po mojej mamie i siostrzeńcu. Ma chłopczyk apetyt i babcia cały czas by mu coś podawała. Moja siostra się śmiała, że długo synka nie zostawi u babci, bo to weekendzie nie pozna syna ;)
    Za to jak mój mąż usłyszał,ze mam Wojtka podtuczyc, to cały czas karze mi jeść. Tłumaczę mu, ze Wojtuś i tak weźmie tyle ile mu potrzeba i ile chce,a mnie pójdzie w dupsko. Widocznie moje dziecko jest tyle ile chce.

• Discret Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakim ciśnieniem jedzie się na IP w ciąży??? Mierzyłam właśnie i wyszło 148/93 i puls 144.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 13:13

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa jest kochana, podaje mi herbatkę, potrafi mi wciskać jedzenie do buzi i każe leżeć "mama jesteś w ciąży" :D i zwraca wszystkim uwagę, że muszę odpoczywać

Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Lady Savage, Lura82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ