X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szcześliwa mamusia no dostalam jakis antybiotyk na to białko taki co raz sie go bierze wieczorem godzine po jedzeniu ale chyba zapomnial mi dac skierowanie na powtórne badanie. Zadzwonie do niego w poniedziałek czy nie powinnam go powtórzyć przypadkiem.

20 minut temu się popłakałam miałam pierwszy porządny skurcz ale pierniczony bolał. Podejrzewam ze to i tak nic w porównaniu z tym co nas czeka ale ja piernicze ja to teraz tak bolało to ja nie chce nawet wiedziec co bedzie dalej. Dobrze ze tylko jeden

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret- już jesteś na takim etapie, że musisz się przygotować, bo może się to niedługo zacząć. A o powtórkę badań bym się zapytała.

Amus-u mnie ostatnio ciągle mokro

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret powtórz mocz, bo z białkiem trzeba uważać, dziwę się ze lekarz cię o tym nie poinformował. A co do skurczu, przyzwyczajaj się ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka mi daje do wiwatu na wieczór. Kłuje i kłuje.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś pełnia, która się szykuje na porodówkę :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie. Za mały mój bąbel

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia moglabys podeslac jeszcze raz linka z tymi przepisami co kiedys wrzucalas... buleczki tam byly takie dobre ... jjutro chce zrobic z makiem i serem.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    szczesliwa mamusia moglabys podeslac jeszcze raz linka z tymi przepisami co kiedys wrzucalas... buleczki tam byly takie dobre ... jjutro chce zrobic z makiem i serem.
    Ja sobie zapisałam stronę :3 są mega dobre te bułeczki
    https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/pieczywo/bulki-bagietki/123-kajzerki

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo. Lady już wrzuciła :) mój P je uwielbia. Odkryłam je kiedyś przez przypadek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja j7z je raz robilam i tez stronke zapisalam ale tel mi sie popsul i przepis przepadl
    dzieki
    jutro beda buleczki i uszka z barszczem

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi poszedł spać bardzo wcześnie więc ja z nudów zabrałam się za robienie ciasta :P czekam aż galaretka trochę stężeje żeby dać na wierzch ale juz taaak mi się nie chce czekać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda tak szaleje od paru dni, że momentami ledwo wstrzymuje siku bo w pęcherz dostaje z niesamowitą siłą, a czasem ruchy to jakbym czuła w pochwie normalnie :o
    Podobno brzuch mi się obniżył, ale zgaga nie mija

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak macie, ze czesto wam sie odbija i jedzenie jakby utknelo w gardle, albo jakby sie cofalo ? Edidentnie musze miec juz posciskany zoladek z braku miejsca..

11.12.2017 syn Adaś
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dzien 3 ci w szpitalu, ale niedziele sa spokojne, jutro sa wszyscy lekarze. Niestety do obchodu musze byc codziennie na czczo i nie moge podjadc w nocy w razue decyzji o cc, wiec wyobrazcie aobie jaka glodna sie budze. Corka narazie dobrze znosi rozlake,ma tate, babcie i dziadka, wiec caly czas ktos sie nia zajmuje. Tesknie strasznie, ale kazdy dzien zbliza mnoe do porodu i powrotu do domu z synkiem do corci<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 07:59

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli - to robią Ci przymusową dietę. Na tym etapie to ja bym chyba ich zagryzła z głodu :) ale mus to mus

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli-wytrzymasz. Wiem,ze jesteś głodna, ale może już niedługo i synek będzie na świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35tygodni skończone. Jeszcze 2tygodnie i w zasadzie mogę iść rodzic ;)

Opolanka 85, Iruletka lubią tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, niepodjadanie w ciazy w 3 trymestrze ... br... Wiadomo sa rzeczy wazniejsze. Super, ze cora poki co noe odczuwa rozlaki, bo i Tobie jest przez to latwiej psychicznie przebywac w szpitalu.

11.12.2017 syn Adaś
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tak, ciesze sie, ze taka dzielna ta moja cora i oby tak dalej( abalam sie,bo neurolog stwierdzil silny lek separacyjny, poki co wychodzi ten lek bardziej u mnie niz u Malej ;)) juz teraz zjadlam sniadanie iczekam na meza, w nd to nic anicsie tu nie dzieje. Przyszedl.lekarz jakis na obchod, ile wazy dziecko, ktory tc??? Noo to za malo jak 1800 g i tyle rozmowy.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia trzymaj się, a co z łożyskiem?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ