X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a dlaczego aż 4? U mnie jedne zajęcia trwały ok 1,5 godz. Mi by było ciężko wysiedziec na tyłku tyle czasu

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mają ustalone. Znaczy można chodzić w sobote na 4h albo dwa razy w tygodniu na 2h. Ale, że mój mąż pracuje do pozna byliśmy zmuszeni zapisać sie na sobotnie zajęcia. I kurde właśnie sie dopatrzyłam, że na 9:30 nie 9 :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mam problem z rekami, a konkretnie chodzi o palce. Nie mam spuchnietych dloni, a strasznie bola mnie stawy w palcach i nie moge ich zginac do końca. Najgorzej jest w nocy. Do tego dochodzi bol brzucha gdy leżę na boku. Pół nocy nie przespane.
    Może macie jakis pomysł, zeby tak mi nie dokuczaly te bole?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura a może to zespół cieśni nadgarstka? Czujesz mrowienie w palcach takie bolesne jak się budzisz w nocy albo jak nic np nie robisz i ręce są w bezruchu?

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Zazdroszczę taty. Mój wczoraj do mnie wydzwaniał w trakcie wizyty, napisałam mu, że siedzę u lekarza. Jak wyszłam zadzwonił kolejny raz, żeby mi du*ę potruć jakimiś swoimi sprawami, nawet nie zapytał po co byłam u lekarza. Do tej pory informowałam go ile mała waży itd., teraz stwierdziłam, że niech się wali. Wykazuje udawane zainteresowanie tylko na pokaz, a na codzień widzi tylko czubek własnego nosa.
    Przykre to :-/ dla pocieszenia powiem Ci, że z kolei u mnie kontakt z mamą jest gorszy.

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Od kilku dni mam problem z rekami, a konkretnie chodzi o palce. Nie mam spuchnietych dloni, a strasznie bola mnie stawy w palcach i nie moge ich zginac do końca. Najgorzej jest w nocy. Do tego dochodzi bol brzucha gdy leżę na boku. Pół nocy nie przespane.
    Lura, też mam ten problem ze stawami w rękach i lekarz dał mi doskonałą radę: poród :-P

Petitka, Lura82 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Lura, też mam ten problem ze stawami w rękach i lekarz dał mi doskonałą radę: poród :-P
    Recepta na wszystkie nasze dolegliwości haha xD

Iruletka lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Lura a może to zespół cieśni nadgarstka? Czujesz mrowienie w palcach takie bolesne jak się budzisz w nocy albo jak nic np nie robisz i ręce są w bezruchu?
    Bolą mnie tylko przy zginaniu palce. Nie daje rady zacisnąć pięści. Na początku myślałam, ze dłonie puchna ale to nie to.

Iruletka mowisz, że poród pomoże? Jeszcze dwa tygodnie i zrobię wszystko zeby urodzic :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura - mam podobnie. Nie wykonuje zbytnio nie wiadomo jakich prac dłońmi czy długo w jednej pozycji, a mam problem z prawą dłonią, nasilający się. Po nocy przez kilkanaście minut do pół godziny nie jestem w stanie zgiąć palców do środka całkiem, tak jakby coś blokowało i np nie jestem w stanie utrzymać czajnika do polowy napełnionego wodą czy posmarować bułkę serkiem. Mija i mogę zginać palce, ale czuje ból w środku dłoni gdzieś i przy dotyku mrowienie najgorzej w 3 i 4 palcu licząc od kciuka. W lewej nie mam takich problemów ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to co opisujecie to zespół ciesni nadgarstka, po porodzie powinno minąć (koleżanka mnie ostatnio nastraszyla, bo niestety czeka ją operacja, gdyż w jej przypadku to nie minęło , ale ona wykonuje dużo prac manualnych). Doraźnie może pomóc wizyta u fizjoterapeuty, mi dużo to dało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 11:54

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam nadzieję, ze to minie.

• Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie urodziłam ehhh a już miałam nadzieje ze pełnia zadziała. Czuje dzisiaj ucisk z prawej strony jakby kolka strasznie wkurzające uczucie.

Wiecie czego nie kupiłam z wyprawki dzisiaj dojrzałam na mojej pokreślonej kartce... prześcieradeł do łóżeczka!!!!! Jak ja mogłam przeoczyć takie coś.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Bolą mnie tylko przy zginaniu palce. Nie daje rady zacisnąć pięści. Na początku myślałam, ze dłonie puchna ale to nie to.

Iruletka mowisz, że poród pomoże? Jeszcze dwa tygodnie i zrobię wszystko zeby urodzic :)

Identyczne mam objawy, u mnie to wystąpiło zdecydowanie wcześniej. Kilka razy musiałam zrezygnować z prowadzenia auta bo miałam wrażenie, że nie utrzymam kierownicy w razie nagłego manewru. A czy poród pomoźe? No ja zaufalam lekarzowi, mam nadzieję, że mnie w konia nie robi ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam. Słabe macie objawy. Cieszcie sie, ze cała dobę nie czujecie mrowienia od palców po łokieć. I bólu dodatkowego Jak robicie najmniejsza rzecz. Ja muszę co chwilę strzasnac dłonią, bo tak mocno dretwieje. Jem lewą ręka, bo prawa nie jestem wstanie dłużej utrzymać widelca.
    Opaski nic mi nie pomagają. Miałam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Na chwilę pomaga drenaż, ale to jest chwilowa ulga. Z racji zawodu, miałam wcześniej takie akcje, ale chwilowe. Teraz mam 24h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 12:44

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Poród :P
    Ja się tak mecZe od lipca

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.

Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.

Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.

Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
    * 10 wkładek laktacyjnych
    * 2 nakładki silikonowe na sutki
    * żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
    Piszcie na priva.

zrz6i09kmg998aky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    I nie urodziłam ehhh a już miałam nadzieje ze pełnia zadziała. Czuje dzisiaj ucisk z prawej strony jakby kolka strasznie wkurzające uczucie.

Wiecie czego nie kupiłam z wyprawki dzisiaj dojrzałam na mojej pokreślonej kartce... prześcieradeł do łóżeczka!!!!! Jak ja mogłam przeoczyć takie coś.
    Polecam w ikei pakowane po 2 sztuki prześcieradła na gumkę :)

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natinka wrote:
    Niestety to co opisujecie to zespół ciesni nadgarstka, po porodzie powinno minąć (koleżanka mnie ostatnio nastraszyla, bo niestety czeka ją operacja, gdyż w jej przypadku to nie minęło , ale ona wykonuje dużo prac manualnych). Doraźnie może pomóc wizyta u fizjoterapeuty, mi dużo to dało.
    Też zaczęło się u mnie od prawej dłoni, potem w nocy budziłam się z takim mrowieniem i bólem obu dłoni sięgającym aż do łokci, że nie było mowy o spaniu :/ Jak się rozchodzi to jest dużo lepiej, ale takie dziwne uczucie sztywności i niedowładu pozostaje na cały dzień :/
    Pomogła właśnie wizyta u fizjoterapeuty. Dostałam opaski usztywniajace do zakładania na noc i przynajmniej teraz mogę przespać noc bez bólu. Uczucie sztywności w palcach niestety w ciągu dnia nie mija a i po porodzie minie albo i nie :( Fizjoterapeutka poleciła też zimne okłady lub zaraz po przebudzeniu moczenie dłoni w ciepłej wodzie żeby pobudzić krążenie. Mi osobiście pomagało takie luźne puszczenie ręki po jednej stronie łóżka i na trochę puszczało ;) Trzymam kciuki żeby nam wszystkim przeszło bo nie wyobrażam sobie zajmować się naszymi niuniami z takimi sztywnymi paluchami :(

• Eli Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras nasza grudniowka urodzila juz? Bo tak mi dzis cos mignelo. Ja juz skonczylam magnez, dostane jeszcze drugie sterydy izdejma narazie wenflon, bo bardzo boli reka i nawet umyc sie nie moge. Przeplywy prawidlowe, ktg 3 razy robia i tezprawidlowe. Nie wiedza, czemu Maly tak slabo rośnie,moze przez ta podwojna pepowine? Moze inny czynnik, ktorego noe widac. Strasznie tesknie za córka.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minionkowa dzięki muszę podjechać dzisiaj bo aż nie dowierzam że o tym zapomniałam.

Ehh a mój mnie szuka po znajomych ale na szczęście moja przyjaciółka jest na tyle ogarnięta że powiedziała że nie wie gdzie ja jestem:P:P:P DObrze mu tak!!!

Eli a może masz uczulenie na weflon jak ja. Ja też nei moge miec w ręku nic dłuzej niż dobę bo zaraz boli i jeszcze puchnie troszke.

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ