X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Wiem, ale już wolałam być jak najszybciej w domu :) Ja mam jeszcze później niż dzisiaj, bo na 17.40... Ostatnio ciagle chodzę sama na wizyty, bo mąż ciagle w pracy i teraz ani na ktg ani na ostatniej też go nie będzie :( Dobrze, że chociaż do szkoły rodzenia już ze mną będzie chodzić. Śmiałam się, że przynajmniej nie muszę się martwić, że będę rodzic bez niego, bo nawet jakby był akurat w pracy, to i tak daleko mieć nie będzie :P
    Ja też sama chodzę, mój mąż ze względu na pracę był ze mną 2 razy. A dzisiaj byłam z tatą :-) bo dzisiaj rano jak pojechałam z synem na badaniach to mi się duszno i słabo robiło za kółkiem. Słaby chyba biometr był/ jest, albo to ciąża :-P Generalnie wspomniałam o tym incydencie przez telefon tacie to zabronił mi wsiadać dzisiaj do auta i stwierdził, że mnie zawiezie. Uprzedzam pytania, tata nie wchodził ze mną do gabinetu ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam listy do m.(druga czesc-slaba, Ale nie o to chodzi) i mowa była przed chwilą o winie. I nabrałam ochoty. Pierwszy raz od początku ciąży. Napilabym się lampki. Ale na wsi mieszkam, to nawet nie mam gdzie teraz kupić zwykłego, już nie mówiąc o bezalkoholowynm. Czerwonego bym się napiła.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Magdzia ty nie strasz, ja tu licze ze to troche potrzyma jednak :)
    Hehehe nie strasze :P gorzej ze u mnie przynajmniej trzymało te 40 min a miałam wrażenie że to jakieś 5 min minęło tylko :P ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że wszystko zależy ile trwa poród jak jest szybka akcja 3-4h to da się wytrzymać bez znieczulenia a jak 24 h albo i więcej to szans nie ma :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że mój ojciex by chciał się wcisnąć do gabinetu :P
    Ja też chodzę sama, mąż był ze mną tylko na prenatalnych, połówkowych i tych 3 trymestru. Ale on to mnie jeszcze bardziek denerwuje bo mi marudzi w poczekalni, że musi czekać. Ja przywyklam do tego, że czekam nie potrzebna mi jego niezadowolona mina ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Myślę że wszystko zależy ile trwa poród jak jest szybka akcja 3-4h to da się wytrzymać bez znieczulenia a jak 24 h albo i więcej to szans nie ma :P
    Dlatego ja napisałam,ze puki co. Bo kto wie, może zmienię zdanie :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

jestem tego samego zdania

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie był ze mną ani razu na badaniach - ale ja tez nigdy go nie ciąglam bo tez by mi siedział i nad uchem marudził a do tego znają sie z moim ginem ze spotkań służbowych i pewnie go to krępuje

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp. :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój P był ze mna 2razy. Na usg 1trymestru i 3go. Zawsze się po prostu umawiam z ginem na godzine, kiedy mąż jest w pracy. Ze względów praktycznych. Daleko mieszkamy i zawsze to szybciej do domu :)

Iruletka-sprawdzilam, znowu będziemy miały wizytę na tą sama godzinę. Mam na 15.40- 24list

Iruletka lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy będziecie miały wizytę a ja jestem ciekawa czy gdzieś koło 25 listopada nie czeka mnie cc :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeczytałam na stronie biedronki, że paczka i pieniądze świateczne należą mi się jak wytrzymam do 20.11 xD to poczekam, pójde sobie do szpitala 24.11, tak się ugadam z moją gin. wybije mi wtedy 39 tydzien, no ciekawe czy mój synuś nie zrobi mi niespodzianki xD ktoreś nocy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wy będziecie miały wizytę a ja jestem ciekawa czy gdzieś koło 25 listopada nie czeka mnie cc :P
    Nie miałabym nic przeciwko 25juz urodzić;)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Oglądam listy do m.(druga czesc-slaba, Ale nie o to chodzi) i mowa była przed chwilą o winie. I nabrałam ochoty. Pierwszy raz od początku ciąży. Napilabym się lampki. Ale na wsi mieszkam, to nawet nie mam gdzie teraz kupić zwykłego, już nie mówiąc o bezalkoholowynm. Czerwonego bym się napiła.
    Ty tu piszesz skromnie o lampce, a ja bym się wódki napiła jak człowiek :-D Normalnie mam ochotę pójść na imprezę i walnąć kilka głębszych aby się trochę zresetować ;-) Może za niecaly rok się uda :-)

Szczesliwa_mamusia, Petitka lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz. Chciałam być skromna. Bo ja zawsze jak otwierałam wino, to całą butle potrafiłam przez cały wieczór wypić. Mam takie duże kieliszki,ze pół butelki wchodzi na raz. Kiedyś sie śmiałyśmy z siostra,ze gdyby ktoś nam zarzucił,ze dużo pijemy, to możemy powiedzieć,ze skąd? Tylko po lampce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 22:22

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz. Chciałam być skromna. Bo ja zawsze jak otwierałam wino, to całą butle potrafiłam przez cały wieczór wypić. Mam takie duże kieliszki,ze pół butelki wchodzi na raz. Kiedyś sie śmiałyśmy z siostra,ze gdyby ktoś nam zarzucił,ze dużo pijemy, to możemy powiedzieć,ze skąd? Tylko po lampce :P
    Haha mam identyczne lampki :D Teraz to właśnie czerwonego wina najbardziej mi brakuje. Jak gdzieś tylko napomkne o tym to mówią, że przecież mogę się łyczka napić i nic się nie stanie. Takim łyczkiem to bym sobie właśnie tylko ochoty narobiła na wypicie całej butelki xD Ostatnio wypiłam białe w wersji bezalkoholowej i niestety to nie to samo :(

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, to zmienia postać rzeczy, odszczekuję wcześniejsze słowa :-)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie znosze wina :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Haha mam identyczne lampki :D Teraz to właśnie czerwonego wina najbardziej mi brakuje. Jak gdzieś tylko napomkne o tym to mówią, że przecież mogę się łyczka napić i nic się nie stanie. Takim łyczkiem to bym sobie właśnie tylko ochoty narobiła na wypicie całej butelki xD Ostatnio wypiłam białe w wersji bezalkoholowej i niestety to nie to samo :(
    Ja całą ciąże nie miałam ochoty. Teraz nabrałam, aczkolwiek nie wiem jakbym zareagowala jakbym poczuła alkohol. Może dalej by mi nie smakowało. Ale na wigilię lampkę mała (tu akurat będzie mała, długo dużo nie wypije)sie napije. Ściągnę mleczko dla małego i do kolacji będę popijać.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą ciąże nie miałam ochoty. Teraz nabrałam, aczkolwiek nie wiem jakbym zareagowala jakbym poczuła alkohol. Może dalej by mi nie smakowało. Ale na wigilię lampkę mała (tu akurat będzie mała, długo dużo nie wypije)sie napije. Ściągnę mleczko dla małego i do kolacji będę popijać.
    Mam nadzieję, że będzie smakowało :) Ja dziś o dziwo nabrałam ochoty na piwo jak mój R pił do obiadu. Miałam wręcz ochotę wyrwać mu butelkę z ręki xD Też nie wiem jakbym zareagowała na normalne. Po bezalkoholowym heinekenie było oki, bardzo mi smakowało. Po winie bez % za to było mi niedobrze pół wieczoru ;)

‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ