Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z takich ciekawostek, kupiłam dzisiaj liście malin i pytałam gina czy mogę pic. Stwierdził, że na tym etapie już tak, ale nie za mocny napar. Druga sprawa, pytałam o znieczulenie, bo wspominałam wam, że jedna anestezjolog powiedziała, że 40% takich porodów kończy się cesarką, ktoś inny znowu, że nieprawda, kolega męża natomiast, że jego żona miała, a poród był szybki. Mój lekarz stwierdził, że bzdura z tymi cesarkami, bo jak akcja ma się zatrzymać to się zatrzyma i znieczulenie nie ma z tym związku, a lepiej podać, zwłaszcza, żebym się nie zniechęciła do kolejnego poroduGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Iruletka wrote:To byś sobie przynajmniej dla odmiany poleżała a 24 listopada mam wizytę o 15.40, ale pół godz mam być wcześniej aby zrobić zapis ktg
Wiem, ale już wolałam być jak najszybciej w domu Ja mam jeszcze później niż dzisiaj, bo na 17.40... Ostatnio ciagle chodzę sama na wizyty, bo mąż ciagle w pracy i teraz ani na ktg ani na ostatniej też go nie będzie Dobrze, że chociaż do szkoły rodzenia już ze mną będzie chodzić. Śmiałam się, że przynajmniej nie muszę się martwić, że będę rodzic bez niego, bo nawet jakby był akurat w pracy, to i tak daleko mieć nie będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 19:55
magdzia26 lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja Wam powiem,ze na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród bez znieczulenia. Nie wiem jak będzie podczas porodu, ale taki mam plan. Lekarz zapytał się mnie, czy boję się porodu, jak powiedzialam,ze nie, to był zdziwiony. Może ma pacjentki bardziej przerażone porodem.
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Halo Dziewczyny, odezwe sie w koncu, bo jestem z Wami caly czas na biezaco, ale tak mnie praca przygniata, ze juz nawet pisac nie mam sily Wy juz pewnie wszystkie na zwolnieniach, a ja kurcze do konca listopada jeszcze musze zasuwac. Niby z domu, ale juz totalnie nie daje rady, az mi sie plakac chce po prostu.
Lilka rozwija sie dobrze, ja caly czas ze skurczami, szyjka wczoraj 33mm wiec trzyma. Jeszcze min 5 tyg i ja chce juz rodzic bo do swiat nie wyrobie, tak mi ta ciaza juz dokopuje.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:A ja Wam powiem,ze na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród bez znieczulenia. Nie wiem jak będzie podczas porodu, ale taki mam plan. Lekarz zapytał się mnie, czy boję się porodu, jak powiedzialam,ze nie, to był zdziwiony. Może ma pacjentki bardziej przerażone porodem.
Jakbym rodziła ze znieczuleniem nie byłabym z siebie dumna. Poza tym jakby było coś nie tak to można wyczuć właśnie przez bólSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinionkowa wrote:Lubię, lubię!!
Jakbym rodziła ze znieczuleniem nie byłabym z siebie dumna. Poza tym jakby było coś nie tak to można wyczuć właśnie przez ból -
Szczesliwa_mamusia wrote:A czemu musisz pracować tak długo? Ja dziś lekarzowi powiedziałam,ze za 2-3tyg chce już rodzic. Gotowa jestem mój maluszek też się mocno kotłuje.Lilka
-
a ja z tym znieczuleniem slyszalam ze na sam.postep porodu nie ma wplywu zadnego, ale potem w ostatniej fazie jest trudniej, bo nie czuje sie wszystkiego, gorzej sie wspolpracuje z cialem i trzeba bardzo sluchac poloznej zeby przec jak trzeba i kiedy trzeba. Ale ja chyba skorzystam bo az taka dzielna nie jestemLilka
-
Szczesliwa_mamusia wrote:No jeszcze nie miałam generalnie jak nie ma wskazan, to się tak szybko nie robi. A dzis dokładnie mi mierzył serduszko małemu.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie z tym znieczulenie ono nie trzyma pół dnia (niestety) u mnie dostałam 2 dawki na postęp porodu nie miało wpływu a trzymała każda dawka może ze 40 min więc do skurczy partych jeszcze było daleko
Ps. Życzę wam takiego lekkiego poroduy żeby znieczulenie nie było potrzebne -
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja Wam powiem,ze na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród bez znieczulenia. Nie wiem jak będzie podczas porodu, ale taki mam plan. Lekarz zapytał się mnie, czy boję się porodu, jak powiedzialam,ze nie, to był zdziwiony. Może ma pacjentki bardziej przerażone porodem.
-
nick nieaktualny
-
ja też bez znieczulenia, nie było potrzeby, wiec to wcale nie jest jakiś ewenement dziewczyny w tesco pampersy 1 (białe te co ostatnio rozdawali w rossmanie) 88 sztuk za 35 zeta. To dobra cena jest ja już mam z ponad 200 sztuk 1 i ponad 200 sztuk 2. Wpadłam w szaleństwo pieluchowe. Jak widze promocje to biorę pakę
Mi hemoroidy jak wyszły podczas pierwszego porodu tak się nie schowały ale powiem Wam już przez te 3 lata się do nich przyzwyczaiłam i już nawet z nimi nie walcze..
córcia-21.12.2014r.