X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę 24go na 15.20 albo 15.40 właśnie

Iruletka lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich ciekawostek, kupiłam dzisiaj liście malin i pytałam gina czy mogę pic. Stwierdził, że na tym etapie już tak, ale nie za mocny napar. Druga sprawa, pytałam o znieczulenie, bo wspominałam wam, że jedna anestezjolog powiedziała, że 40% takich porodów kończy się cesarką, ktoś inny znowu, że nieprawda, kolega męża natomiast, że jego żona miała, a poród był szybki. Mój lekarz stwierdził, że bzdura z tymi cesarkami, bo jak akcja ma się zatrzymać to się zatrzyma i znieczulenie nie ma z tym związku, a lepiej podać, zwłaszcza, żebym się nie zniechęciła do kolejnego porodu :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    To byś sobie przynajmniej dla odmiany poleżała ;-) a 24 listopada mam wizytę o 15.40, ale pół godz mam być wcześniej aby zrobić zapis ktg

Wiem, ale już wolałam być jak najszybciej w domu :) Ja mam jeszcze później niż dzisiaj, bo na 17.40... Ostatnio ciagle chodzę sama na wizyty, bo mąż ciagle w pracy i teraz ani na ktg ani na ostatniej też go nie będzie :( Dobrze, że chociaż do szkoły rodzenia już ze mną będzie chodzić. Śmiałam się, że przynajmniej nie muszę się martwić, że będę rodzic bez niego, bo nawet jakby był akurat w pracy, to i tak daleko mieć nie będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 19:55

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie znieczulenia i potem braku postepu porodu to chyba nie mit bo duzo razy to slyszalam i tez od mamus ktore lezaly w szpitalu z kolejnym dzieckiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,ze na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród bez znieczulenia. Nie wiem jak będzie podczas porodu, ale taki mam plan. Lekarz zapytał się mnie, czy boję się porodu, jak powiedzialam,ze nie, to był zdziwiony. Może ma pacjentki bardziej przerażone porodem.

Minionkowa lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Dziewczyny, odezwe sie w koncu, bo jestem z Wami caly czas na biezaco, ale tak mnie praca przygniata, ze juz nawet pisac nie mam sily :/ Wy juz pewnie wszystkie na zwolnieniach, a ja kurcze do konca listopada jeszcze musze zasuwac. Niby z domu, ale juz totalnie nie daje rady, az mi sie plakac chce po prostu.

Lilka rozwija sie dobrze, ja caly czas ze skurczami, szyjka wczoraj 33mm wiec trzyma. Jeszcze min 5 tyg i ja chce juz rodzic bo do swiat nie wyrobie, tak mi ta ciaza juz dokopuje.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu musisz pracować tak długo? Ja dziś lekarzowi powiedziałam,ze za 2-3tyg chce już rodzic. Gotowa jestem :) mój maluszek też się mocno kotłuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja Wam powiem,ze na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród bez znieczulenia. Nie wiem jak będzie podczas porodu, ale taki mam plan. Lekarz zapytał się mnie, czy boję się porodu, jak powiedzialam,ze nie, to był zdziwiony. Może ma pacjentki bardziej przerażone porodem.
    Lubię, lubię!!
    Jakbym rodziła ze znieczuleniem nie byłabym z siebie dumna. Poza tym jakby było coś nie tak to można wyczuć właśnie przez ból

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Lubię, lubię!!
    Jakbym rodziła ze znieczuleniem nie byłabym z siebie dumna. Poza tym jakby było coś nie tak to można wyczuć właśnie przez ból
    Ja po prostu chce to poczuć od początku do końca. Jakoś mam przekonanie, ze lepiej mi będzie czuć skurcze parte. Powtarzam sobie już teraz- dasz rade :)

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu musisz pracować tak długo? Ja dziś lekarzowi powiedziałam,ze za 2-3tyg chce już rodzic. Gotowa jestem :) mój maluszek też się mocno kotłuje.
    Bo mi tak mowili ze nie moge miec dzieci, ze nie pezygotowalam sie zawodowo ;) zaszlam na umowie zlecenie jako freelancer wiec l4 nie ma szans bo dostane grosze, jedyna moja nadzieja to wczesniejszy macierzynski. Moge dopiero od grudnia isc bo to max 6 tyg przed porodem :/

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z tym znieczuleniem slyszalam ze na sam.postep porodu nie ma wplywu zadnego, ale potem w ostatniej fazie jest trudniej, bo nie czuje sie wszystkiego, gorzej sie wspolpracuje z cialem i trzeba bardzo sluchac poloznej zeby przec jak trzeba i kiedy trzeba. Ale ja chyba skorzystam bo az taka dzielna nie jestem :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze nie miałam :) generalnie jak nie ma wskazan, to się tak szybko nie robi. A dzis dokładnie mi mierzył serduszko małemu.
    Dokładnie w pierwszej ciąży miałam chyba koło 37 tc a teraz ginek mi też nie zaleca jeszcze

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie z tym znieczulenie ono nie trzyma pół dnia :P (niestety) u mnie dostałam 2 dawki na postęp porodu nie miało wpływu a trzymała każda dawka może ze 40 min więc do skurczy partych jeszcze było daleko :P
    Ps. Życzę wam takiego lekkiego poroduy żeby znieczulenie nie było potrzebne ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można coś brać na hemoroidy w ciazy?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ty nie strasz, ja tu licze ze to troche potrzyma jednak :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozwarcie będzie wolno szło to ja biorę zzo

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też urodziłam bez znieczulenia xD ale u mnie akcja była taka szybka że nawet lekarze nie zdążyli zapytać, a ja się zastanowić, i w sumie dobrze.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Czy można coś brać na hemoroidy w ciazy?
    Ja od giną dostałam żel procto-glyvenol

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smaruje procto-hemolanem.

• grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bez znieczulenia, nie było potrzeby, wiec to wcale nie jest jakiś ewenement :) dziewczyny w tesco pampersy 1 (białe te co ostatnio rozdawali w rossmanie) 88 sztuk za 35 zeta. To dobra cena jest :) ja już mam z ponad 200 sztuk 1 i ponad 200 sztuk 2. Wpadłam w szaleństwo pieluchowe. Jak widze promocje to biorę pakę :)

Mi hemoroidy jak wyszły podczas pierwszego porodu tak się nie schowały ale powiem Wam już przez te 3 lata się do nich przyzwyczaiłam i już nawet z nimi nie walcze..

córcia-21.12.2014r.
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ