Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymłoda_mama wrote:Witam,
Jak to mówią, lepiej późno niż wcale
Prawie od samego początku obserwuję forum: Grudzień 2017. Niestety (stetyttyle piszecie, że ledwo nadążam za czytaniem (choć przyznam, że udało mi się przeczytać wszystkie Wasze wpisy
)dlatego z udzielaniem się było słabo
Jest to moja pierwsza ciąża, termin z miesiączki mam na 07.12.2017 r, będziemy mieli synka:). Wszystko co związane z ciążą, porodem, macierzyństwem jest mi nowe, dlatego bardzo cenię Wasze wypowiedzi i chłonę wiedzę przekazywaną przez Was pełnymi garściamiMam nadzieję, że na tym etapie jeszcze mnie przygarniecie
?
)))
-
no ja własnie 85G zamówiłam mam nadzieje ze juz teraz na końcówce nic mi nie urośnie. Jest troszkę rozciągliwy więc wrazie czego to więcej troszkę mi się zmieści w niego. Jeśli chodzi o jakość to jak dla mnie to samo co ten za 120 tylko tu mam gładki a tu w kwiatki.
JA ogólnie lubię inne staniki ale że do karmienia usztywniane słabo się nadają to ten jest też dobry. Cycki trzyma to najważniejsze ze nie beda wisiały po kolana:P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj widzialam pierwszą reklamę świąteczną w telewizji i powiem Wam, zapragnelam już swiąt. Jak w żadnym roku, tak teraz na początku listopada z chęcią bym już świętowała. Jeszcze jutro gotuje barszczyk czerwony i robię krokiety z kapustą i grzybami, to już bardziej będzie mi sie chciało swiat. W tym roku będzie fajnie. Bo w końcu będą dzieci. Mojej siostry synek i mój- mam nadzieję,że przenosi się do świąt
a tak, zawsze sami dorośli. Nawet się pokuszę o prawdziwą choinke w tym roku. W zeszłym ze względu,że wyjeżdżaliśmy, mieliśmy sztuczną
k878, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
a mnie znowu drażnią te ozdoby w sklepach i reklamy z prostego powodu za szybko!!!!
DLa mnie te święta przez to tracą swoją magie. Powinno się to zaczynać od 1 grudnia a nie od 1 listopada. Ja mam dużo dzieci do obdarowania co roku a w tym jeszcze doszło 3 w tym nasze szczęście. Także na liście będzie 11 dzieci w tym 6 na samej wigilii oj będzie wesoło.
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Wczoraj widzialam pierwszą reklamę świąteczną w telewizji i powiem Wam, zapragnelam już swiąt. Jak w żadnym roku, tak teraz na początku listopada z chęcią bym już świętowała. Jeszcze jutro gotuje barszczyk czerwony i robię krokiety z kapustą i grzybami, to już bardziej będzie mi sie chciało swiat. W tym roku będzie fajnie. Bo w końcu będą dzieci. Mojej siostry synek i mój- mam nadzieję,że przenosi się do świąt
a tak, zawsze sami dorośli. Nawet się pokuszę o prawdziwą choinke w tym roku. W zeszłym ze względu,że wyjeżdżaliśmy, mieliśmy sztuczną
i są schowane w kartonie na szafie
-
nick nieaktualnyDiscret wrote:a mnie znowu drażnią te ozdoby w sklepach i reklamy z prostego powodu za szybko!!!!
DLa mnie te święta przez to tracą swoją magie. Powinno się to zaczynać od 1 grudnia a nie od 1 listopada. Ja mam dużo dzieci do obdarowania co roku a w tym jeszcze doszło 3 w tym nasze szczęście. Także na liście będzie 11 dzieci w tym 6 na samej wigilii oj będzie wesoło.ludzie zapominają co znaczą święta. Najważniejsi są ludzie i miłość i czas w te dni. Nie rozumiem tego nakręcania się, że wszystko musi być idealnie i tego stresu przed. Dlatego jak jednego roku jechaliśmy do rodziny to ustaliliśmy wszyscy, że każdy coś przywozi do jedzenia ze sobą a od paru lat jest zasada prezenty tylko dla dzieci
ja w tym roku chcę małą Wigilię z mężem i dziećmi
-
Monionkowa u mnie mała wigilia nie przejdzie bo moja mama robi co roku i jest pelno ludzi. Rok temu na wigili było 13 osób plus 4 dzieci. W tym roku dojdą jeszcze dzieci w ilości 2 sztuki:) U nas tez zasada jest że prezenty tylko dzieciakom się robi ale rok temu jakoś tak wyszło ze kazdemu cos drobnego się kupowało. W tym roku jest hasło tylko dzieci a jak wyjdzie to sie okaze jak zwykle okolo 20 grudnia:P:P:P
Chociaz tez chętnie bym została w domu tylko w naszym gronie ale wtedy jest ryzyko ze zwali mi się rodzina mojego wiec hmm z dwojga złego wole juz wigilie u mojej mamy.
Kurcze zacznę chyba robić przysiady od piątku jak nic się nie ruszy:P:P Wkurzają mnie juz te pojedyńcze skurcze cały krzyż mnie od tego boli już. Bez kitu myślałam że jak miałam taki lajtowy początek to cała ciąża taka będzie a tu niespodzianka wcale tak fajnie nie jest...
Wczoraj moja mama zapytała mi się kiedy planuje następne ale mój wzrok chyba dał jej do zrozumienia że mam juz dość tej ciąży. Zazdroszczę dziewczyną co przechodzą cała lekko bez bóli, wymiotów, biegunek i innych przygód. -
To u moich rodziców (z mojej strony rodziny) przybyło /przybedzie 3 dzieciaczkow
u mnie i 2 sióstr
co 4 mc jeden się rodzi
a ogólnie dzieciaczkow tyyyyllee że ledwo prezenty mieszczą się pod choinka w sumie nas 4 rodzeństwa a dzieciaczkow 8... oj jest wesoło
-
nick nieaktualnyMy już dawno nie robimy sobie prezentów, wiec nie ma stresów.Od jakiegoś czasu tylko dzieciom. My w tym roku kupimy tylko siostrzeńcowi. Od nas nasz syn dostanie gips do odciśnięcia nogi i dłoni na pamiątkę. Dostanie karuzle od babci pod choinkę i coś od mojej siostry.
Generalnie co roku męczą mnie reklamy i piosenki swiąteczne, ale wyjątkowo w tym roku nieI jak najbardziej zgadzam sie z tym,że magia swiąt powinna się zacząć 1 grudnia. a nie na początku w listopadzie,ale jak już pisałam, w tym roku jakoś mnie to nie razi
Może dlatego,że to będę pierwsze świeta z moim dzieckiem i bardziej już tego się nie mogę doczekać.
-
kurczę, wyszły mi w moczu bakterie, leukocytów nie ma, są erytrocyty, i krew w moczu ślad...
moja gin dopiero w czwartek przyjmuje
co to znaczy? któraś tak miała? co ja mam robić oprócz tego że pić i zakwaszać mocz? robić posiew?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878-Do czwartku wyniku posiewu nie będziesz miała. Możesz brać żurawit 3x dziennie przez 3 dni, potem po 1 tabletce. a na posiew się czeka ok 4 dni, jak coś się wyhoduje,jak się nie zacznie nic hodować, to już po 2 dniach będzie wynik. Ale to i tak nie zdążysz, bo jutro już środa, musiałabyś najpóźniej dziś rano zanieść mocz na badanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 15:54
k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemikey wrote:A ja święta spędzam z dają od wszystkich. Będzie nas 2 albo 3 jak Gabi się urodzi. Więc raczej takie nijakie święta, bez świątecznej atmosfery. Pierwszy raz spędzę ja bez rodziców, brata i dzieci brata
-
Szczesliwa_mamusia wrote:k878-Do czwartku wyniku posiewu nie będziesz miała. Możesz brać żurawit 3x dziennie przez 3 dni, potem po 1 tabletce. a na posiew się czeka ok 4 dni, jak coś się wyhoduje,jak się nie zacznie nic hodować, to już po 2 dniach będzie wynik. Ale to i tak nie zdążysz, bo jutro już środa, musiałabyś najpóźniej dziś rano zanieść mocz na badanie
żurawinę biorę od wczoraj bo to wczoraj poczułam, że coś jest nie tak... kurczę, mogłam dziś zrobić tez posiew
nie byłam pewna czy to z cewki czy z pochwy; dziś byłam u przypadkowej gin i popatrzyła, że wszystko OK, no nic, doczekam do czwartku chyba,
ew. jutro zaniosę posiew, to może w sobotę jeszcze złapię moją gin drugi raz;
martwi mnie ta krew, nie wiem co to znaczy, z kolei brak leukocytów, które wskazują na infekcję... kurczę, mi to się zawsze musi coś niestandardowego przypałętaćCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
emikey wrote:A ja święta spędzam z dają od wszystkich. Będzie nas 2 albo 3 jak Gabi się urodzi. Więc raczej takie nijakie święta, bez świątecznej atmosfery. Pierwszy raz spędzę ja bez rodziców, brata i dzieci brata
halo, teraz to ty jesteś głową czy tam szyją i ty tworzysz atmosferę!
i to na swoim;
ja z kolei chciałabym, żeby nikt do nas nie przyjeżdżał, jak to było przez ostatnie dwa lata (rodzice i teściowa); chciałabym, żebyśmy byli we trójkę, głupio mi tylko przed rodzicami, bo oni się strasznie cieszą na wnusięCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019