X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na SR położna mówiła, że do porodu trzeba być bez make upu, szczególnie bez cieni do powiek, ale o co konkretnie chodziło, już nie pamiętam. Ja sobie do torby spakowałam tusz do rzęs i jakiś mały słoiczek podkładu. Jak będzie mi bardzo źle, to się lekko podmaluję, ale w ciąży nauczyłam się nie malować, jak nigdzie nie wychodzę i nie czuję się bez makijazu 'naga', jak kiedyś :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w domu jak siedzę, to się nie maluje, ale jak wychodzę, to zestaw 3 produktów muszę mieć. Jakos mam poczucie lepiej zadbanej. Chociaż troszeczkę. Cieni nie uzywam. Jedynym wyjatkiem są imprezy rodzinne. No i jak pracowałam w salonie, to się malowałam. Ale taki charakter pracy. Na swoim to miałam tylko delikatny makijaż. Mimo,ze uwielbiam robić komuś makijaż, samej mi sie nie chce. Lubię na szybko. Dlatego ja mam zawsze podkład, tusz i cień do brwi.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Na SR położna mówiła, że do porodu trzeba być bez make upu, szczególnie bez cieni do powiek, ale o co konkretnie chodziło, już nie pamiętam. Ja sobie do torby spakowałam tusz do rzęs i jakiś mały słoiczek podkładu. Jak będzie mi bardzo źle, to się lekko podmaluję, ale w ciąży nauczyłam się nie malować, jak nigdzie nie wychodzę i nie czuję się bez makijazu 'naga', jak kiedyś :)
    A u nas mówili, że makijaż może być, najwyżej spłynie :) Ja tydzień temu zrobiłam po raz ostatni hybrydę, potem już naturals :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno paznokcie każą mieć czyste, bo płytka paznokciowa się robi sina w razie spadku ciśnienia, tętna itp, wiec to ważny wyznacznik czy wszystko jest Ok

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sztuczne rzęsy ale delikatnie zrobione i teraz mam dopełnia 17 bądź 18 listopada sobie. W ciąży robi delikatne jak naturalne wyglądają. Pazurki miałam ale ściągnelam bo niby nie wolno mieć ale spoko po porodzie sobie założę znowu.
    Przyszedł do mnie właśnie stanik drugi do karmienia za 19.90 i powiem Wam że jest spoko niczym się nie różni od tego za 120zl gdybym wiedziała to bym zamiast dwóch za 120 kupiła takie z 4 no ale czekam na ten drugi droższy. Będą 3 więc powinno mi wystarczyć chyba na czas karmienia

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić bo inaczej się udusze koleżanka zrobiła dla mojego synka szmatkę przytulankę jest słodka. N9rmalnie jestem zachwycona jak można pięknie zrobić coś samemu. Ahhhh żebym miała taki talent jak ona

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3208a8329bf9.jpg

emikey, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szmatkę przytulanke koale. Kupiliśmy w Zakopanym w pepco :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Przyszedł do mnie właśnie stanik drugi do karmienia za 19.90 i powiem Wam że jest spoko niczym się nie różni od tego za 120zl gdybym wiedziała to bym zamiast dwóch za 120 kupiła takie z 4 no ale czekam na ten drugi droższy. Będą 3 więc powinno mi wystarczyć chyba na czas karmienia
    Dasz linka do stanika ?
    Jeśli mają rozmiary większe niż D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 13:25

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moja mama mówi, że jej było łatwiej urodzić mojego starszego brata 4000 niż mnie 2950.

ja pamietam jak na innym wątku, 2 miesiace wcześniej odeszły wody lasce, rodziła sn, chłopiec malutki, nie pamiętam ile juz miał, ale wspomnina poród jako koszmar, i że na 2 dziecko sie nie zdecyduje, męczyła się strasznie, a te kobietki w terminie co rodziły po 4 kg i więcej miały szybkie porody. To wyszystko zależy, ja się nastawiam na 30 min poród, ale kto wie, może bede rodzić 2 dni XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • młoda_mama Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jak to mówią, lepiej późno niż wcale ;)
    Prawie od samego początku obserwuję forum: Grudzień 2017. Niestety (stetyt ;) tyle piszecie, że ledwo nadążam za czytaniem (choć przyznam, że udało mi się przeczytać wszystkie Wasze wpisy ;))dlatego z udzielaniem się było słabo :/
    Jest to moja pierwsza ciąża, termin z miesiączki mam na 07.12.2017 r, będziemy mieli synka:). Wszystko co związane z ciążą, porodem, macierzyństwem jest mi nowe, dlatego bardzo cenię Wasze wypowiedzi i chłonę wiedzę przekazywaną przez Was pełnymi garściami :) Mam nadzieję, że na tym etapie jeszcze mnie przygarniecie ;)?

Minionkowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    beti ja zapomnialam ze ty cc masz zaplanowaną. Ale 2800 to juz kawałek człowieka jest. Z tego co kojaże ważne żeby dziecko miało ponad 2kg. Bedzie dobrze napewno. Moja bratowa urodziła w 36 tygodniu córkę 2150 a na usg pokazywało jej ze mała ma niby 2800 takze te pomiary nie są pewne z tego co sie okazuje. Ja tez wątpie ze mój w tydzień nagle przybrał 400g

Chyba na Polnej rodziła, mi Zuzę oszacowali na 4800 xD a urodziła się z wagą 3180

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w niebieskiej sukience takiej luźnej i teraz też ją wrzuciłam do torby do szpitala. Zostawiłam po pierwszym porodzie na pamiątkę bo zachowała się w idealnym stanie i czekała w szafie na kolejny poród :)
    Co do makijażu ja jestem zdecydowanie na nie. Maluch będzie chciał czuć nasz naturalny zapach poza tym wszystko może go uczulić.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Zus mi przelal 600 zl nie mam pojecia za jaki to okres czasu. Wolalam jak placili za okres l4 a teraz nie wiem jak
    w tytule przelewu ci pisze

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, młoda mama :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 mce przed porodem to macicajeszcze może nie być gotowa, przecież po co te skurcze teraz, ze sobie trenuje, hormonalnie jest inaczej... nie dziwi mnie ze to ciężkie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Chyba na Polnej rodziła, mi Zuzę oszacowali na 4800 xD a urodziła się z wagą 3180
    W tą stronę mnie nie straszcie bo to by oznaczało że mógłby być jeszcze mniejszy

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti nie nie o to chodziło żeby straszyć tylko ze są błędy w pomiarach. Zależy jak uchwyci lekarz kość od nóżki dziecka. Na necie są też przypadki ze dziecko miało być 3kg a urodziło sie ponad 4 wiec to chyba reguły niema. Ważne żeby miało ponad 2 kg i już jest dobrze:):)

JA tą szmatkę dostałam od tej mojej koleżanki co zażyczyłam sobie szczotkę do butelek nawet nie wiedziałam że ona ma taki talent bo się nigdy nie chwaliła pinda. A przyznała się że szyje różne rzeczy i sprzedaje na bazarku raz w tygodniu. Rewelacja jak dla mnie osoby bez talentu :P

Lunk_a a więc kupiłam go na allegro tu link do tego za 19.90 i uwaga ja nosze rozmiar już 85G. Myślałam że za ta cenę to jakiś szajs przyjdzie a tu całkiem porządne wykonanie i materiał. I co ważne dobrze trzyma biust nawet duży. Jak się rozwali nie będzie szkoda za tą cenę.

Te droższe kupiłam na biustonosze.pl
    a tu ten tani:
    http://allegro.pl/85g-stanik-biustonosz-do-karmienia-fiszbina-3kolry-i7017896730.html?snapshot=MjAxNy0xMC0zMFQxMTozMTozOS40NTVaO2J1eWVyOzlmOGQ2ZDc2YTQ1MDhhYjI0YmQyYjdjOTUyODVhN2MwYzQ0YmQyOGI4NjVmNjQ4NDUyYzRkYjc1OGUzYTE0Yzk%3D

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Looo matko, to mocno sie pomylił. Słyszałam, ze moze byc pomyłka do 500g a u Ciebie to zaszaleli

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret a jaki rozmiar zamówiłas? Bo mają do E
    I że porządny mówisz ;) zaraz się mu przyjrze.

A nie juz widze sorry bawełniane do e a te większe chyba mają do g.
    Zaraz wejdę w przedmioty sprzedajacego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 14:31

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    w tytule przelewu ci pisze
    ale durna jestem hahahah
    patrze ze napisane jest świadczenie ZUS
    no ale dopiero po rozwinieciu jest napisane za kiedy, dzieki :D
    ah ten moj mozg ciązowy :D

k878, Lady Savage lubią tę wiadomość

‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ