Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Na SR położna mówiła, że do porodu trzeba być bez make upu, szczególnie bez cieni do powiek, ale o co konkretnie chodziło, już nie pamiętam. Ja sobie do torby spakowałam tusz do rzęs i jakiś mały słoiczek podkładu. Jak będzie mi bardzo źle, to się lekko podmaluję, ale w ciąży nauczyłam się nie malować, jak nigdzie nie wychodzę i nie czuję się bez makijazu 'naga', jak kiedyś
-
nick nieaktualnyja w domu jak siedzę, to się nie maluje, ale jak wychodzę, to zestaw 3 produktów muszę mieć. Jakos mam poczucie lepiej zadbanej. Chociaż troszeczkę. Cieni nie uzywam. Jedynym wyjatkiem są imprezy rodzinne. No i jak pracowałam w salonie, to się malowałam. Ale taki charakter pracy. Na swoim to miałam tylko delikatny makijaż. Mimo,ze uwielbiam robić komuś makijaż, samej mi sie nie chce. Lubię na szybko. Dlatego ja mam zawsze podkład, tusz i cień do brwi.
-
nesairah wrote:Na SR położna mówiła, że do porodu trzeba być bez make upu, szczególnie bez cieni do powiek, ale o co konkretnie chodziło, już nie pamiętam. Ja sobie do torby spakowałam tusz do rzęs i jakiś mały słoiczek podkładu. Jak będzie mi bardzo źle, to się lekko podmaluję, ale w ciąży nauczyłam się nie malować, jak nigdzie nie wychodzę i nie czuję się bez makijazu 'naga', jak kiedyś31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja mam sztuczne rzęsy ale delikatnie zrobione i teraz mam dopełnia 17 bądź 18 listopada sobie. W ciąży robi delikatne jak naturalne wyglądają. Pazurki miałam ale ściągnelam bo niby nie wolno mieć ale spoko po porodzie sobie założę znowu.
Przyszedł do mnie właśnie stanik drugi do karmienia za 19.90 i powiem Wam że jest spoko niczym się nie różni od tego za 120zl gdybym wiedziała to bym zamiast dwóch za 120 kupiła takie z 4 no ale czekam na ten drugi droższy. Będą 3 więc powinno mi wystarczyć chyba na czas karmienia -
Muszę się pochwalić bo inaczej się udusze koleżanka zrobiła dla mojego synka szmatkę przytulankę jest słodka. N9rmalnie jestem zachwycona jak można pięknie zrobić coś samemu. Ahhhh żebym miała taki talent jak ona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3208a8329bf9.jpgemikey, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Discret wrote:Przyszedł do mnie właśnie stanik drugi do karmienia za 19.90 i powiem Wam że jest spoko niczym się nie różni od tego za 120zl gdybym wiedziała to bym zamiast dwóch za 120 kupiła takie z 4 no ale czekam na ten drugi droższy. Będą 3 więc powinno mi wystarczyć chyba na czas karmienia
Jeśli mają rozmiary większe niż DWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 13:25
-
emikey wrote:Moja mama mówi, że jej było łatwiej urodzić mojego starszego brata 4000 niż mnie 2950.
ja pamietam jak na innym wątku, 2 miesiace wcześniej odeszły wody lasce, rodziła sn, chłopiec malutki, nie pamiętam ile juz miał, ale wspomnina poród jako koszmar, i że na 2 dziecko sie nie zdecyduje, męczyła się strasznie, a te kobietki w terminie co rodziły po 4 kg i więcej miały szybkie porody. To wyszystko zależy, ja się nastawiam na 30 min poród, ale kto wie, może bede rodzić 2 dni -
Witam,
Jak to mówią, lepiej późno niż wcale
Prawie od samego początku obserwuję forum: Grudzień 2017. Niestety (stetyt tyle piszecie, że ledwo nadążam za czytaniem (choć przyznam, że udało mi się przeczytać wszystkie Wasze wpisy )dlatego z udzielaniem się było słabo
Jest to moja pierwsza ciąża, termin z miesiączki mam na 07.12.2017 r, będziemy mieli synka:). Wszystko co związane z ciążą, porodem, macierzyństwem jest mi nowe, dlatego bardzo cenię Wasze wypowiedzi i chłonę wiedzę przekazywaną przez Was pełnymi garściami Mam nadzieję, że na tym etapie jeszcze mnie przygarniecie ?
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Discret wrote:beti ja zapomnialam ze ty cc masz zaplanowaną. Ale 2800 to juz kawałek człowieka jest. Z tego co kojaże ważne żeby dziecko miało ponad 2kg. Bedzie dobrze napewno. Moja bratowa urodziła w 36 tygodniu córkę 2150 a na usg pokazywało jej ze mała ma niby 2800 takze te pomiary nie są pewne z tego co sie okazuje. Ja tez wątpie ze mój w tydzień nagle przybrał 400g
Chyba na Polnej rodziła, mi Zuzę oszacowali na 4800 xD a urodziła się z wagą 3180 -
nick nieaktualnyJa rodziłam w niebieskiej sukience takiej luźnej i teraz też ją wrzuciłam do torby do szpitala. Zostawiłam po pierwszym porodzie na pamiątkę bo zachowała się w idealnym stanie i czekała w szafie na kolejny poród
Co do makijażu ja jestem zdecydowanie na nie. Maluch będzie chciał czuć nasz naturalny zapach poza tym wszystko może go uczulić. -
78beti nie nie o to chodziło żeby straszyć tylko ze są błędy w pomiarach. Zależy jak uchwyci lekarz kość od nóżki dziecka. Na necie są też przypadki ze dziecko miało być 3kg a urodziło sie ponad 4 wiec to chyba reguły niema. Ważne żeby miało ponad 2 kg i już jest dobrze:)
JA tą szmatkę dostałam od tej mojej koleżanki co zażyczyłam sobie szczotkę do butelek nawet nie wiedziałam że ona ma taki talent bo się nigdy nie chwaliła pinda. A przyznała się że szyje różne rzeczy i sprzedaje na bazarku raz w tygodniu. Rewelacja jak dla mnie osoby bez talentu
Lunk_a a więc kupiłam go na allegro tu link do tego za 19.90 i uwaga ja nosze rozmiar już 85G. Myślałam że za ta cenę to jakiś szajs przyjdzie a tu całkiem porządne wykonanie i materiał. I co ważne dobrze trzyma biust nawet duży. Jak się rozwali nie będzie szkoda za tą cenę.
Te droższe kupiłam na biustonosze.pl
a tu ten tani:
http://allegro.pl/85g-stanik-biustonosz-do-karmienia-fiszbina-3kolry-i7017896730.html?snapshot=MjAxNy0xMC0zMFQxMTozMTozOS40NTVaO2J1eWVyOzlmOGQ2ZDc2YTQ1MDhhYjI0YmQyYjdjOTUyODVhN2MwYzQ0YmQyOGI4NjVmNjQ4NDUyYzRkYjc1OGUzYTE0Yzk%3D
-
Discret a jaki rozmiar zamówiłas? Bo mają do E
I że porządny mówisz zaraz się mu przyjrze.
A nie juz widze sorry bawełniane do e a te większe chyba mają do g.
Zaraz wejdę w przedmioty sprzedajacegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 14:31
-
nick nieaktualny