X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    78beti moj w 36 tygodniu miał 2900 a w 37 juz skoczył nagle na 3300 takze Twój też moze jeszcze skoczyć tak nagle jak mój. A dwa spokojnie łatwiej wypchnąć maluszka 3100 niz np 4100:)
    Moja mama mówi, że jej było łatwiej urodzić mojego starszego brata 4000 niż mnie 2950.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    przykro mi, ale jeśli masz do wyboru, to ja bym wybrała sn mimo wszystko, w PL nie pozwalają pierworódkom rodzić sn przy takim ułożeniu. Ale to jest twoja decyzja, zdaj sie na intucje, jeśli ona ci podpowiada że moze być cieżko, problemy itd to nie ryzykuj.
    W Anglii przekrecaja dziecko. Oglądałam filmy, wygląda strasznie. W Polsce mówią, że ryzykowne i tną. W Anglii mówią, że nadal lepsze niż cc. Dobrze, że można się nie zgodzić i wtedy robią cc.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Haha to piątkę sobie mogą nasi synowie przybić, bo też jem cebulę na potęgę
    Teraz mnie naszło na podgrzewane ziemniaczki z wczoraj :D takie trochę przypieczone i chrupiące z jednej strony. Zostało mi z wczoraj, bo do barszczu ugotowałam za dużo. Dziś myślę tylko o żarciu...

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti ja zapomnialam ze ty cc masz zaplanowaną. Ale 2800 to juz kawałek człowieka jest. Z tego co kojaże ważne żeby dziecko miało ponad 2kg. Bedzie dobrze napewno. Moja bratowa urodziła w 36 tygodniu córkę 2150 a na usg pokazywało jej ze mała ma niby 2800 takze te pomiary nie są pewne z tego co sie okazuje. Ja tez wątpie ze mój w tydzień nagle przybrał 400g

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    przykro mi, ale jeśli masz do wyboru, to ja bym wybrała sn mimo wszystko, w PL nie pozwalają pierworódkom rodzić sn przy takim ułożeniu. Ale to jest twoja decyzja, zdaj sie na intucje, jeśli ona ci podpowiada że moze być cieżko, problemy itd to nie ryzykuj.

wszystko zależy; można mieć położenie pośladkowe albo poprzeczne - z poprzecznego raczej nie urodzisz, pośladkowe tez zależy, jeśli nóżki są pierwsze to jeszcze OK, a jeśli pupa i dziecko się rodzi złożone na pół to ja dziękuję

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P ja Ci dam ;) haha proszę otworzyć worek xD
    Nie otwieram. Nawet połowy listopada nie ma. przystopować proszę. Miesiąca nam braknie ;)
    Mój jeszcze nie chce wychodzić, właśnie dupina do góry mu poszła

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    tak mi przyszło do głowy ze musze kupic jeszcze jedna koszule taka na poród sam zeby wrazie co nei bylo mi szkoda wyrzucic jej. Macie cos takiego??? Takiej za 100zł to bedzie mi szkoda wywalic jak sie nie dopierze od krwi.
    ja na Polnej bede używać tą co mi dadzą ;) a potem się przebiorę w swoją jakąś tam starą ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W Anglii przekrecaja dziecko. Oglądałam filmy, wygląda strasznie. W Polsce mówią, że ryzykowne i tną. W Anglii mówią, że nadal lepsze niż cc. Dobrze, że można się nie zgodzić i wtedy robią cc.

u nas też można zrobić obrót zewn. proponowali mi w szpitalu;

ale moja gin powiedziała, że w mojej sytuacji to mam sobie dać spokój

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowała za żadne skarby, gdyby mój syn był inaczej ułożony niż główką do dołu. nie potrzebnie by siię on męczył i ja. Dziękuje za stres.

• Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady u nas nie daja koszul trzeba mieć swoją. Gdyby ktoś nagle przyjechał dostanie takie ubranko jak tatuś czyli fizeline przezroczystą spodnie i koszulke.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, bez przesady, to jest zabieg pod kontrolą USG i KTG, zespół jest gotowy do cesarki jakby co; trwa to chwilę

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    szczęśliwa, bez przesady, to jest zabieg pod kontrolą USG i KTG, zespół jest gotowy do cesarki jakby co; trwa to chwilę
    Chodziło mi o poród sn, jakbym wiedziała,ze móje dziecko jest ułożone inaczej niż głowką, to nie chciałabym,zeby ktoś mnie zmuszał do porodu sn lub na siłe próbował zmienić pozycje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 11:48

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię tej przychodni na Lwa ;/ ja wiem że nie mogą podawać wyników przez telefon, ale niby to jest laboratorium Alab, ale numeru do netu mi nie dali, bo nie mają ;/ i teraz ja tam wizytę mam dopiero 15 i dopiero wtedy się mogę dowiedzieć ;/ ostatnio jak wyszło białko w moczu to też dopiero na wizycie, wcześniej nie bo po co to Pani ;/ wszystko ok. A potem się człowiek na wizycie dowiaduje ze białko w moczu ;/, zresztą wiecie ;/ teraz dzwonię i chcę się po prostu dowiedzieć, czy coś wyszło czy nie ;/ Wielka łaska, Pani robiła u nas? Kiedy? Wszystko babie trzeba podać;/ przecież jej się powinno wyświetlić w tym kompie jak nazwisko podam prawda?? Jeszcze czy ja rozmawiałam o tym z lekarzem, czy ja mam zgodę od niej wziąźć te wyniki wcześniej jak przed wizytą. No jaja sobie robią!
    A ja do niej, a jak bym zaczęła rodzić, to mi Pani nie poda, w szpitalu będą musieli w swoim zakresie zrobić, bo nie mam zgody od Pani doktor,
    ona że nie wiem, oddzwoni do mnie ;/ kpina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 11:55

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Myślę,ze teraz poczekamy ten tydzień na Beti. Toz to dopiero początek listopada ! Najgorzej to będzie tej ostatniej rodzic.

to prawda :) u mnie termin na 30.12 i jeszcze swoje muszę odczekać.
    Póki co wszystko idzie podręcznikowo i nic nie wskazuje na wcześniejszy wyskok.
    Co mnie oczywiście cieszy ale gdzieś tam zazdro jest :P

• Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dziwne ja biore wyniki kiedy chce sobie tzn na drugi dzien po wykonaniu moge je odebrac na spokojnie.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady- jak ja robię w Alabie, to zawsze dostaję kod i sprawdzam wyniki w internecie. poza tym u nas jest dodatkowo przy labo "wynikomat", gdzie można sobie wydrukować od razu wyniki. Jedynie badania na hiv trzeba osobiście odebrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    tak mi przyszło do głowy ze musze kupic jeszcze jedna koszule taka na poród sam zeby wrazie co nei bylo mi szkoda wyrzucic jej. Macie cos takiego??? Takiej za 100zł to bedzie mi szkoda wywalic jak sie nie dopierze od krwi.

Ostatnio na szkole rodzenia doula powiedziała fajną rzecz. Nie musimy wcale nastawiać się na rodzenie w wyciągniętym, starym podkoszulku. Mówiła żebyśmy sobie wykreowały nawet ten moment, żeby czuć się 'fajnie' nawet w takim ciężkim momencie. Trochę się strojem podnieść na duchu i nawet poczuć trochę kobieco zakładając jakąś luźną bawełnianą sukienkę :)

Wiem, że brzmi abstrakcyjnie i większość z nas myśli tutaj bardziej 'praktycznie' (ja też) ale jakoś zostało mi to w głowie i dało do myślenia. Co nie znaczy że zaraz trzeba biegać po sklepach w poszukiwaniu nowej kiecki :P ale pozytywna myśl :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    ooo dziwne ja biore wyniki kiedy chce sobie tzn na drugi dzien po wykonaniu moge je odebrac na spokojnie.

na rzeczypospolitej też tak miałam, raz pojechałam na piastowskie, bo na lwa miałam zamkniete, wynik był na interecie, tego samego dnia, dostałam numerek jakiś i zalogowałam sie na niego i mam, to był Alab, na lwa też jest alab, ale nie dają numerków, na pytanie dlaczego, bo nie mają, dziwne ;/. No ostatnio z tym moczem też chciałam wyniki, byłyśmy w okolicy, kobieta znaleźć nie mogła ;/, ja nie wiem ale tam jakieś ogary pracują ;/ pamiętacie l-4 non stop z tej przychodni miałam problem ;/ teraz biorę u mojej gin prywatnie to l-4, bo już mnie wkurzało, to gdyby nie to że badania są płatne to bym u mojej gin wsio robiła, bo ta przychodnia robi sobie jaja pod każdym względem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lady- jak ja robię w Alabie, to zawsze dostaję kod i sprawdzam wyniki w internecie. poza tym u nas jest dodatkowo przy labo "wynikomat", gdzie można sobie wydrukować od razu wyniki. Jedynie badania na hiv trzeba osobiście odebrać.
    oo a to ciekawe z tym wynikomatem, ja tu sie nie spostkałam z czymś takim

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    Ostatnio na szkole rodzenia doula powiedziała fajną rzecz. Nie musimy wcale nastawiać się na rodzenie w wyciągniętym, starym podkoszulku. Mówiła żebyśmy sobie wykreowały nawet ten moment, żeby czuć się 'fajnie' nawet w takim ciężkim momencie. Trochę się strojem podnieść na duchu i nawet poczuć trochę kobieco zakładając jakąś luźną bawełnianą sukienkę :)

Wiem, że brzmi abstrakcyjnie i większość z nas myśli tutaj bardziej 'praktycznie' (ja też) ale jakoś zostało mi to w głowie i dało do myślenia. Co nie znaczy że zaraz trzeba biegać po sklepach w poszukiwaniu nowej kiecki :P ale pozytywna myśl :)

Haha czytam Twojego posta, a moja wyobaźnia pracuje xD buty szpilki czerwone, kieca, świezo pofarbowane włosy i śliczne koronkowe majty do porodu XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ