Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Ja kupiłam rozmiar S/M, jest ogroooooomna, z łatwością zmieściłaby się w nią podwójna XL-ka A myślicie, że duża męska koszula mogłaby spełnić funkcję takiej przejściowej koszuli? :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:24
-
Szczesliwa_mamusia wrote:spokojnie mogłaby być , nie pamiętam,czy to nie Wachciowa kiedyś pisała,że kupiła męski tshirt w kiku, właśnie do porodu
JA bardziej myślałam o koszuli rozpinanej, żeby ewentualnie małego do piersi łatwo przystawić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:co ty, nie będzie czasu na rozpinanie - chyba, że na napy; do góry podciągnąć i już
-
koszule można przebrać jak na nogi już będziesz w stanie wstać. Ja mam dwie sztuki ale własnie chce kupić jeszcze jedna po to aby wrazie co ja wyrzucić. Ja stanik kupiłam na necie i jest super wygodny itd. Nic mnie nie uwiera w nim i ładnie wygląda. Drugi zamówiłam wiec zobacze co przyjdzie.
A mam taki:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c145056056c5.jpgkaka470 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1357f5aa881f.jpg
Ta jednorazowa wygląda dokładnie tak. Tylko zastanawiam się, kiedy będę mogła przebrać się w normalną? Mam w sumie 3 bawełniane dodatkowo do szpitala. 2 godziny po porodzie z małym przy piersi to chyba jeszcze w tej brudnej porodowej koszuli, a później chciałabym iść pod prysznic jak dam radę, choć wątpię, że tak szybko się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynesairah wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1357f5aa881f.jpg
Ta jednorazowa wygląda dokładnie tak. Tylko zastanawiam się, kiedy będę mogła przebrać się w normalną? Mam w sumie 3 bawełniane dodatkowo do szpitala. 2 godziny po porodzie z małym przy piersi to chyba jeszcze w tej brudnej porodowej koszuli, a później chciałabym iść pod prysznic jak dam radę, choć wątpię, że tak szybko się uda.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Właśnie wiem, bo w sumie jako pierwsza kiedys ją rozważałam. Ale w sumie jej nie kupiłam
Różne są opinie na temat tych koszul, ale ja stwierdziłam, że to nie majątek i kupiłam. Mam nadzieję, że spełni swoje zadanie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny78beti wrote:A ja co raz bardziej się martwię o wielkość mojego młodego wczoraj na usg miał 2550g niby przepływy Ok, przyrasta niecałe 200g tygodniowo. Sama nie wiem ....
-
Discret wrote:78beti moj w 36 tygodniu miał 2900 a w 37 juz skoczył nagle na 3300 takze Twój też moze jeszcze skoczyć tak nagle jak mój. A dwa spokojnie łatwiej wypchnąć maluszka 3100 niz np 4100:)
Ale jeśli teraz wazy około 2500-2600 a za tydzien ma być cc to max będzie biały 2800 - to kruszyna przy mojej córce która miała 3400https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:A ja co raz bardziej się martwię o wielkość mojego młodego wczoraj na usg miał 2550g niby przepływy Ok, przyrasta niecałe 200g tygodniowo. Sama nie wiem ....
U mnie raz pomiędzy dwoma wizytami mały teoretycznie wcale nie przybrał. Raz było 1200g, a na kolejnej wizycie 1250g. Też się martwiłam, ale lekarz mi wyjaśnił, że wszystko zależy jak on pomierzy. Kilka milimetrów w jedną, czy w drugą stronę i już waga się zmienia. Dlatego ważne, że w ogóle jest jakiś przyrost Ja bym się tak bardzo tym nie martwiła. -
_darkblueberry wrote:Hej dziewczyny ja się witam w 38 tc niestety mój Nikoś ułożony miednicowo od długiego czasu i będę miała ustalana cesarkę w tym tygodniu... robię kocie grzbiety i inne ćwiczenia ale nic to nie daje Mówili mi tez w szpitalu o porodzie z takim ułożeniem ale nie zdecyduje się. A tak chciałam rodzic naturalnie
przykro mi, ale jeśli masz do wyboru, to ja bym wybrała sn mimo wszystko, w PL nie pozwalają pierworódkom rodzić sn przy takim ułożeniu. Ale to jest twoja decyzja, zdaj sie na intucje, jeśli ona ci podpowiada że moze być cieżko, problemy itd to nie ryzykuj. -
emikey wrote:Ale mnie dziś naszło na cebulę. Na śniadanie dwie kanapki z duża ilością masla, duża ilością żółtego sera i duza iloscia cebuli. Yummmm
Haha to piątkę sobie mogą nasi synowie przybić, bo też jem cebulę na potęgę