Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepska noc. Niby przespaną, ale z bólami. Na szczęście nie było paniki, że rodzę. Aczkolwiek cały czas raz po raz mam bolesne skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne- może to już blisko?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Myślę,ze teraz poczekamy ten tydzień na Beti. Toz to dopiero początek listopada ! Najgorzej to będzie tej ostatniej rodzic.
    To zależy. Jakby mi ktoś zagwarantowal, że to będzie styczeń to mogę być ostatnia :) i nie będę narzekać nic a nic.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne, podkład jest, mąż w pogotowiu, będzie dobrze ;)

położna mówiła, że 2 nospy można brać jak bardzo boli, żeby wyciszyć takie skurcze przepowiadające, mierzysz co ile masz skurcz? ja raz miałam regularnie co 15 min i byłam... zestresowana :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego małego męczą ostatnio czkawki. Wczoraj jak szliśmy spać męczyła go długo i ja nie mogłam przez to zasnąć. Teraz wyprawiam męża do pracy, kładę się spowrotem do łóżka na trochę a mały znowu czkawka. Ciekawe czy dzieci to męczy

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

położna mówiła, że 2 nospy można brać jak bardzo boli, żeby wyciszyć takie skurcze przepowiadające, mierzysz co ile masz skurcz? ja raz miałam regularnie co 15 min i byłam... zestresowana :)

Moje są rzadko. Zerkam na zegarek, ale nie ma w tym ani regularności ani nic co mogłoby przyprawić o palpitacje :D ale fakt jest, że są ostatnio codziennie i bolą, a wcześniej nie bolało.

Szczęśliwa, ja chcę tylko pro forma wytrzymać do soboty i mogę rodzić. Tylko cholerka przeprowadzkę jeszcze na głowie mamy :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To zależy. Jakby mi ktoś zagwarantowal, że to będzie styczeń to mogę być ostatnia :) i nie będę narzekać nic a nic.
    Mnie już by cierpliwosć rozwaliła. Mam nadzieję,że Wojtuś przyjdzie wcześniej-38 ty, ewentualnie najpóźniej w terminie. Pomijając,że już sie nie mogę doczekać, to już mi ewidentnie ciężko.

Ohhoo...mój syn się budzi. Czuje przeciąganie

• k878 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, niech trenuje płucka

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja się witam w 38 tc :) niestety mój Nikoś ułożony miednicowo od długiego czasu i będę miała ustalana cesarkę w tym tygodniu... robię kocie grzbiety i inne ćwiczenia ale nic to nie daje :( Mówili mi tez w szpitalu o porodzie z takim ułożeniem ale nie zdecyduje się. A tak chciałam rodzic naturalnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Moje są rzadko. Zerkam na zegarek, ale nie ma w tym ani regularności ani nic co mogłoby przyprawić o palpitacje :D ale fakt jest, że są ostatnio codziennie i bolą, a wcześniej nie bolało.

Szczęśliwa, ja chcę tylko pro forma wytrzymać do soboty i mogę rodzić. Tylko cholerka przeprowadzkę jeszcze na głowie mamy :P
    W tym tygodniu nie urodzisz ;) Limit porodów się wyczerpał ;)

nick nieaktualny, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Zależy jaka dawka! Można wziąć na raz dwie 40 albo jedną 80. I 3 razy dziennie max

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Zależy jaka dawka! Można wziąć na raz dwie 40 albo jedną 80. I 3 razy dziennie max

tak, tak, dwie zwykłe, nie te max;
    i wiadomo, że nie za często :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie śpię od 6:20 nie mam siły na nic dzisiaj. Wczoraj męka żeby zasnąć dzisiaj szybka pobudka bo mój oczywiście hałasu narobił jak wstawał do pracy. W piątek mam kolejną wizytę zobaczymy co dalej czy coś sie zmieniac będzie

Z tym moim rozwarciem to nie jest tak do końca że poszło bezboleśnie pewnie się robiło jak miałam mocne skurcze ale są dalej bardzo bardzo nie regularne.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mojego małego męczą ostatnio czkawki. Wczoraj jak szliśmy spać męczyła go długo i ja nie mogłam przez to zasnąć. Teraz wyprawiam męża do pracy, kładę się spowrotem do łóżka na trochę a mały znowu czkawka. Ciekawe czy dzieci to męczy
    podobno nie męczą. Ale kto to sprawdził. Mój też codziennie czka. Tak jak na początku mój P sie martwił, tak teraz powtarza- niech trenuje chłopak płuca :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już by cierpliwosć rozwaliła. Mam nadzieję,że Wojtuś przyjdzie wcześniej-38 ty, ewentualnie najpóźniej w terminie. Pomijając,że już sie nie mogę doczekać, to już mi ewidentnie ciężko.

Mój wymarzony scenariusz, to taki, że 20-tego ściągamy pessar, a 22 Czarek jest już z nami :) To byłoby już 38+0, czyli idealnie. Zobaczymy, jak szybko akcja się rozwinie.

nick nieaktualny, k878, Lady Savage lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja bym przecierpiala ;) w Anglii rozwiązują ciążę po 2 tyg więc jakaś szansa jest :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mój wymarzony scenariusz, to taki, że 20-tego ściągamy pessar, a 22 Czarek jest już z nami :) To byłoby już 38+0, czyli idealnie. Zobaczymy, jak szybko akcja się rozwinie.
    Mój to jest taki,że 24 idę na wizytę, a najpoźniej 26 listopada Wojtuś jest na świecie. Też 38 tydzień ;)

k878, nesairah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Hej dziewczyny :) ja się witam w 38 tc :) niestety mój Nikoś ułożony miednicowo od długiego czasu i będę miała ustalana cesarkę w tym tygodniu... robię kocie grzbiety i inne ćwiczenia ale nic to nie daje :( Mówili mi tez w szpitalu o porodzie z takim ułożeniem ale nie zdecyduje się. A tak chciałam rodzic naturalnie :(
    Najważniejsze,żeby maluch przyszedł cały i zdrowy na świat. Resztę wytrzymasz.

k878 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu nie urodzisz ;) Limit porodów się wyczerpał ;)
    Ostatnio porodu są co 2 dni. Nie było wczoraj, więc dziś jest ten dzień ;L która chętna? ;P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ostatnio porodu są co 2 dni. Nie było wczoraj, więc dziś jest ten dzień ;L która chętna? ;P
    Napisałam przecież,że już się wyczerpał. Bo takim sposobem do grudnia nie dotrwamy ;)

k878 lubi tę wiadomość

‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ