Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Nie, poród to gdzieś 3-4 cm. A do 2 spoko możesz chodzić :p, a z postępowaniem rozwarcia jest różnie, jedne mają 2 cm i mega bóle przez 14 godzin i nie widać nadziei na wiecej, mają nadziję że tu już 7 cm a wchodzą na fotel i słyszą nadal 3. A są takie jak np ja, gdzie w ciągu godziny z 2 cm zrobiło ci się 7, przez kolejne 30 min 10 cm już, i parte. I cała akcja zamyka sie w 1.45.
Przypomniał mi się odcinek Przyjaciół jak Rachel rodziłaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Widze ze nie tylko ja nie moge spac obudzilam sie godzine temu i nie mohe juz zasnac. Nic mi nie dolega, mala tez nie uteudnia jakos bardzo, bo wierci sie tylko troche, a ja leze jak glupek i nici ze spania.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Dzień dobry! U mnie noc przespana. Mam z kolei problemy z jedzeniem, a raczej niejedzeniem. Jak ostatnio miałam apetyt za dwoje i ciągle chodziłam głodna, tak teraz jestem non stop pełna i bez apetytu. Może schudnę coś przed porodem :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 07:45
-
nick nieaktualnyKlaraS wrote:A Rozwarcie na palce to nie liczy sie do 5 palców? Czyli ze 2 palce 4cm? Na logikę biorąc na 10 palcow to chyba nie bardzo;)
Torbe spakuje dzisiaj na wszelki wypadek. Niech sobie lezy -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Dziewczyny, odnośnie do łożyska, oglądałam kiedyś program, w ktorym babka zrobiła sobie z niego wątróbkę na patelni i zjadła O-o
-
nick nieaktualnyJa dziś nawet dobrze spałam. 4,5 godziny ciurkiem. Jak zasnełam o wpół do pierwszej, to aż się zdziwiłam,ze dopiero o 5 się przebudziłam. Wstałam do wc i nie miałam problemu z ponownym zaśnięciem. dopiero o 7.30 wstałam. Więc dziś mogę powiedzieć, ze noc przespałam w spokoju. Mały też po wczorajszych harcach jeszcze śpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:24
-
MalaHD wrote:Nie mogę oddychać. Już 2 noc z rzędu kiedy się męczę. Nic nie jadlam od obiadu a odbija mi się i jest mi niedobrze. Niech ten brzuch już idzie w dół
-
malysmok84 wrote:Widze ze nie tylko ja nie moge spac obudzilam sie godzine temu i nie mohe juz zasnac. Nic mi nie dolega, mala tez nie uteudnia jakos bardzo, bo wierci sie tylko troche, a ja leze jak glupek i nici ze spania.
Ja niestety gdzieś od półtora tygodnia wstaję raz albo dwa w nocy na wyprawę kibelkową i potem czasami nie mogę już zasnąć Do tej pory przysypiałam zwykle całą noc i skończyła się sielankaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Przypomniał mi się odcinek Przyjaciół jak Rachel rodziła
nie widziałam, nie lubię tego typu seriali, uważam że powinnam się śmiać z tego co mni bawi, a nie z tego co sobie zaplanował reżyser, (śmiech w tle filmu, na jakiś śmiesznych scenach, mnie irytuje a nie bawi) -
Mój śpi ostatnio cały czas, rusza się tylko po kawie, ale to jest tylko takie przejechanie rączką, czy nóżką, aktywny jest w nocy ;/ niestety , no i czuję jak ma czkawkę, Wy też czujecie czkawkę tak około 2 palce w dół od pępka?
-
Lady Savage wrote:Mój śpi ostatnio cały czas, rusza się tylko po kawie, ale to jest tylko takie przejechanie rączką, czy nóżką, aktywny jest w nocy ;/ niestety , no i czuję jak ma czkawkę, Wy też czujecie czkawkę tak około 2 palce w dół od pępka?
Ja czkawkę czuję lekko nad linią włosów łonowych -
Ja dziś w szpitalu przespałam w nocy chyba tylko godzinkę nie dla mnie takie wakacje all inclusive. Z dobrych wiadomości szpitalnych jest to ze codziennie są dwa zestawy posiłków do wyboru. - także każdy znajdzie chyba cos dla siebie
magdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Lady Savage wrote:Mój śpi ostatnio cały czas, rusza się tylko po kawie, ale to jest tylko takie przejechanie rączką, czy nóżką, aktywny jest w nocy ;/ niestety , no i czuję jak ma czkawkę, Wy też czujecie czkawkę tak około 2 palce w dół od pępka?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyk878 wrote:witam się w 35 tc skończonym!!!
jeszcze 3 dni i będę na etapie Ary... jakoś nie dociera do mnie, że to mogłoby się już stać...
Ja to mam wrażenie, że on mi cały brzuch zajmuje. No,ale w brzuchu inaczej się czuje. -
ja dziś całą noc przespałam, ani jednej pobudki na toaletę
ale coś mnie piecze, znowu musiałam pojechać na badania idę też do gin, ale nie mojej, tylko z przypadku, bo moja dopiero w czwartek i piątek jest; a do tego czasu z posiewu może coś wyrosnąć, masakra
jeszcze wczoraj pod wieczór znowu dostałam temperatury 37,4 a jak się położyłam, to miałam takie duszności, że masakra, żyły mi wyszły na wierzch aż mnie dłonie bolały, ciśnienie mi spadło na 90/50, wypiłam ponad litr wody i herbatek i pomału przeszło, żeby nie było piję cały dzieńCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Szczesliwa_mamusia wrote:Mi brakuje 1 dnia. Tylko mój maluszek, tyle co Ary, to będzie ważył ok 37tyg.
Ja to mam wrażenie, że on mi cały brzuch zajmuje. No,ale w brzuchu inaczej się czuje.
to na pewno się inaczej czuje, ale mi jakoś nie jest szczególnie ciężko z brzuchem; ani skóry nie mam naprężonej; zdarza mi się, że się zapominam np. jak drzwi otwieram i o brzuch smyrnę;
widzę tylko w lustrze jaki jest duży;
kręgosłup też generalnie spoko, dopóki nie muszę dużo stać, i w nocy jest trudno się przekręcić z boku na bok, nie daję rady, muszę się turlać i zajmuję 3/4 łózka w ten sposóbCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019