Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Salenne u nas będzie prawdopodbnie tak jak u Ciebie z imieniem. Pierwsze wybraliśmy wspólnie z mężem (ale pomysł był mój!)- Piotr, a drugie (które wybrał mój mąż!) będzie po moim zmarłym Tacie - Ryszard
salenne lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ogarnęłam w końcu to PUE, dzisiaj mi się dopiero wyświetliła informacja, że kasa będzie w poniedziałek 13.11. Czyli teraz płacą 10 dni po zakończeniu zwolnienia. A u Ciebie Szczęśliwa pojawiły się środki? Bo razem kończyłyśmy zwolnienie w piątek
-
nick nieaktualnyślązaczka wrote:Salenne u nas będzie prawdopodbnie tak jak u Ciebie z imieniem. Pierwsze wybraliśmy wspólnie z mężem (ale pomysł był mój!)- Piotr, a drugie (które wybrał mój mąż!) będzie po moim zmarłym Tacie - Ryszard
No u nas pomysł, że dla chłopca drugie imię będzie po moim tacie też wyszedł od mojego męża. Nie ukrywam, że było to dla mnie bardzo miłe zaskoczenie -
Iruletka wrote:U mnie w rodzinie i rodzinie mojego męża są nadawane drugie imione. Adaś ma drugie imię po tatusiu Tomek nie wiem jakie będzie miał. Muszę pomyśleć.
Ja mam dwa nazwiska. Nie podoba mi się nazwiska męża. A śmieję się, że tym sposobem mam faunę i florę w nazwisku. Z perspektywy czasu widzę, że dobrze zrobiłam bo brat mojego męża poślubił dziewczynę o takim samym imieniu jak ja. I byłyby dwie takie same w rodzinie. Choć pomyłki i tak się zdarzają. U kardiologa rejestratorka wyciągnęła kiedyś jej kartę zamiast mojej. -
nick nieaktualnyOrtopeda widział moje wyniki i powiedział, że poród będzie łatwiejszy dzięki rozejściu i że może bardziej boleć ale rzadkie są przypadki kiedy to spojenie pęka i mam się nie martwić. Mam kupić pas ortopedyczny i nosić go jak urodzę.
Jutro jeszcze zamelduje co powiedziała moja ginekologLady Savage, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, emikey lubią tę wiadomość
-
Kumrara wrote:U nas tak właśnie jest. Na domiar złego mamy tego samego ginekologa i obydwie jesteśmy w ciąży! Jest wesoło bo rodzimy w tym samym szpitalu więc dobrze że chociaż dzieci mają inną płeć...
-
nick nieaktualnyIruletka wrote:Ogarnęłam w końcu to PUE, dzisiaj mi się dopiero wyświetliła informacja, że kasa będzie w poniedziałek 13.11. Czyli teraz płacą 10 dni po zakończeniu zwolnienia. A u Ciebie Szczęśliwa pojawiły się środki? Bo razem kończyłyśmy zwolnienie w piątek
Co do imion, ja mam jedno, mój mąż ma 2. Moja siostra też ma 2. Nasz syn prawdopodobnie będzie miał 2 imiona. Drugie po tacie. A jak byśmy mieli drugiego syna, to pewnie dostanie po dziadku.
Co do apetytu, to ja od tygodnia mam takie dni (niecodziennie), że zjadłabym konia z kopytami. Wczoraj to jadłam cały dzień. Już nawet zła byłam na to. Ale co zrobić. Jak ciągle czułam głód. Poszłam nawet głodna spać, bo już tak późno wstyd mi było przed sama sobą jeść. -
Iruletka wrote:Dobre a terminy porodów też macie zbliżone?
Ja to marzyłam by z siostrą tak być razem w ciąży, jak moja mama i jej siostra xD, jedna urodziła 19.12, a druga 21.12 haha. Potem obie w drugiej ciąży xD jedna urodziła 9.08, a druga 17.08. Ale niestety losy mnie i mojej siostry potoczyły się inaczej, nie jesteśmy z sobą w ogóle zżyte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:02
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Nie dostałam jeszcze. Mówisz,ze 13? Moze też tak dostanę. Będę patrzeć w poniedziałek. Chociaż dziwne,ze kończyło mi się zwolnienie 13, a kasę dostałam dopiero 2. No,ale może teraz szybciej dostanę. Przydałoby się.
Co do imion, ja mam jedno, mój mąż ma 2. Moja siostra też ma 2. Nasz syn prawdopodobnie będzie miał 2 imiona. Drugie po tacie. A jak byśmy mieli drugiego syna, to pewnie dostanie po dziadku.
Co do apetytu, to ja od tygodnia mam takie dni (niecodziennie), że zjadłabym konia z kopytami. Wczoraj to jadłam cały dzień. Już nawet zła byłam na to. Ale co zrobić. Jak ciągle czułam głód. Poszłam nawet głodna spać, bo już tak późno wstyd mi było przed sama sobą jeść. -
emikey wrote:A mój syn ma znów czkawkę. Jak tak będzie dalej płuca trenował to zostanie plywakiem albo nurkiem.... Natalia a jak tam dziś Twoja córa ?
Póki co na razie poprzestała na tej porannej Zobaczymy jaki będzie wieczorny bilansGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Fajnie i mądrze napisane, taka lista obowiązków naprawdę dużo daje ja sobie piszę skrótowo np: kwiaty, świnka klatka, zmywanie, obiad i potem skreślam co już zrobiłam nie raz udaje mi się ogarnać wszystko z Zuzą nie raz jak dzisiaj z listy 7 rzeczowej zrobiłam jedną rzecz, obiad xD
-> http://smartnest.pl/jak-pracowac-w-domu/Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:08
-
Minionkowa wrote:Z tym Zusem to jest różnie. Mi wypłacali zawsze dzień po zakończeniu zwolnienia a teraz nagle dostałam 5 dni przed xd
-
Ja mam dwa imiona, dwa nazwiska
Nasze dziecko tez ma zaplanowane dwa imiona - bo się mąż uparł na imię po swojej babci, a mi się nie podoba, ale na drugie może być wiec niech ma.
Z dzieciństwa pamietam prawie co roku wymianę świadectwa szkolnego, bo nauczycielki robiły wg dziennika a tam z braku miejsca wpisywały tylko pierwsze imię.
Nazwisko mam podwójne bo nie wyobrażam sobie pozbyć się swojego, a gdybym została przy panieńskim, to mężowi byłoby przykro, No i słyszałam o problemach z odbieraniem dziecka w przedszkoluCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
A to mój nowy "bolid". Doczekałam się. Czeka już na pasażerkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b95939a4c45.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:51
emikey, Minionkowa, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, Kumrara, magdzia26, k878, Lady Savage lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
My z mężem mamy 2 imiona i nasze rodziny, Ola też będzie miała tylko jeszcze nie wiem jakie
Właśnie spakowałam torbę do porodu, ledwo dopięłam Jeszcze muszę przygotować dla męża siateczkę awaryjną jakby mi się pokończyły podpaski, chusteczki albo by się okazało, że potrzebuję na dobę po 10 kompletów ubranek bo on tego nie ogarnie. Czy tylko mój mąż nie wie co z czym, co jest co, gdzie co leży i ma kompletnie w dupie żeby się tym zainteresować?