X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    A to mój nowy "bolid". Doczekałam się. Czeka już na pasażerkę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b95939a4c45.jpg
    Jak ładny kolor wybraliście :)

Clarissa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    My z mężem mamy 2 imiona i nasze rodziny, Ola też będzie miała tylko jeszcze nie wiem jakie :P

Właśnie spakowałam torbę do porodu, ledwo dopięłam :P Jeszcze muszę przygotować dla męża siateczkę awaryjną jakby mi się pokończyły podpaski, chusteczki albo by się okazało, że potrzebuję na dobę po 10 kompletów ubranek bo on tego nie ogarnie. Czy tylko mój mąż nie wie co z czym, co jest co, gdzie co leży i ma kompletnie w dupie żeby się tym zainteresować?
    Mój nie jest niczym zainteresowany. Lubi tylko patrzeć jak prasuje ciuszki małego :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nasłałam policję na drogowców. Kurde wytyczyli przejazd aut chodnikiem jednocześnie nie wyłączając go z ruchu pieszych. Widzę z okna w kuchni jak ludzie zdezorientowani uciekają spod kół. Ktoś to wydał na to zgodę jest niepoważny

Lady Savage lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa ładny wózek :D ja też na dniach odbieram bo już czeka w sklepie, wózek czarny, tylko fotelik jest szary :)

A mi nie robi kiedy wypłacają, ważne, że to robią, staram się odkładać raczej pieniądze na czas jak młoda się urodzi. Od czerwca powoli wszystko kupowałam i wszystko czeka nawet zapas pampersów

• Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa doszła wkońcu posciel zamówiona jest cudna :) To teraz tylko na wózek czekam i jest juz wszystko co potrzebne.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD mój próbował się interesować ale on nie ogarnia ubranek więc powiedział jasno, że mam mu wytłumaczyć to jeszcze raz jak urodzę, nauczy się widząc na dziecku..
    A co do torby do szpitala gdzie co leży to wie tylko co najważniejsze, bo on nie ogarnia dalej :D wszystko kładę na wierzch i tyle

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o czymś takim do spania? Ponoć łatwiej maluchowi zmieniać pieluchy w nocy. Nie trzeba rozpinąć tych wszystkich napek i guzików.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69ac87cdd101.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie wracam od poloznej ... jestem po za normami mam duzy brzuszek wiec w pt mam usg. cukru tez mam duzo w moczu tylko z czegi ten cukier ?

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja wlasnie wracam od poloznej ... jestem po za normami mam duzy brzuszek wiec w pt mam usg. cukru tez mam duzo w moczu tylko z czegi ten cukier ?
    Robiłaś test tolerancji glukozy po 28tyg?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak robilam wszystko bylo ok. tylko teraz jej.pokazalo. moze dlatego ze jadlam chinszczyzne przed wyjsciem. a ta tabelka co jest co mierzy jrzuch to wychodzi na to ze moj wazy 3200 zamiast 2700 max

• Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu na komodzie naklejkami karteczki z napisami body pajacyk itd żeby było mu łatwiej coś mi przynieść gdybym potrzebowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 15:40

aga1402 lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dobre :-) a terminy porodów też macie zbliżone?
    Ona właśnie jest w szpitalu na wywołaniu bo 42 tydzień a ja leżę bo młody ciekawy świata:)))

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchów, to ja co jakiś czas robię test mojemu. Wyciągam jakaś rzecz i pytam się co to. powiem tak- nie będzie tak źle. Myli się rzadko :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    tak robilam wszystko bylo ok. tylko teraz jej.pokazalo. moze dlatego ze jadlam chinszczyzne przed wyjsciem. a ta tabelka co jest co mierzy jrzuch to wychodzi na to ze moj wazy 3200 zamiast 2700 max
    Może masz dużo wód. Pójdziesz na USG to ci sprawdza. Ja wiem, że wielowodzie pojawia się u kobiet z nieleczona cukrzyca ciążowa. No ale skoro miałaś robione testy w kierunku cukrzycy to nie wiem. Dała ci skierowanie na krew?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy przez chwilę lokatorke-sikorke. Walnęła w drzwi balkonowe. Miała wykrzywione skrzydełko. Myślałam,ze złamane. Wzięłam ja do domu- wyprostowalam jej skrzydełko, lekko pomasowalam. Na szczęście nie było złamane. Dogrzala sie w domu 15min i ja wypuscilismy ja na dwor i poleciała. Fajnie,ze żyje, bo u nas dużo ptaków popełnia samobójstwo na oknie.
    Udało mi się uwiecznić niedoszła samobójczynie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86f6b3fff6ad.jpg

emikey, magdzia26, k878, salenne, Iruletka, Minionkowa, Lady Savage, Zołzimagic, nataliamonika lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do drugich imion to mamy i ja i mąż i potwierdzam jest to kłopotliwe bo trzeba je wszędzie podawać w każdych dokumentach itp.. dlatego ani pierwszemu ani drugiemu synowi nie dajemy drugiego imienia bo uważamy to za kłopot później dla dziecka.
    Co do jedzenia ja cała ciążę nie mam apetytu zresztą teraz dokładnie tak samo wogole mogłabym nic nie jesc...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    ja też z ZUS-em nie mam problemów on płaci pracodawcy a pracodawca mi zawsze 10 kazdego miesiaca jak wypada to w weekend to wtedy wczesniej jest
    To tobie ZUS nie płaci tylko pracodawca to zupełnie inna syt niż u dziewczyn

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś dziwne ktg mi wychodzi, ale polozne nicnie mowia, wiec pewnie uznaja to za normy. Jeden dzien Maly mial spadki do 82 na ktg, za to dzis mial 2 razy wzrosty do 220! Czekam na przeplywy, a jutro podobno chca sprawdzic, czy dziecko cokolwiek uroslo.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go ani nie ucze ani nie robie testu bo on po prostu ma to w dupie. W ogóle mniee denerwuje ostatnio pyta się co robimy na sylwestra :/ on jakiś nienormalny jest czy co :/

emikey lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - mój nie ogarniał ciuszków, ale mu zrobiłam szkolenie przy użyciu internetu i jakoś ogarnął ;)

u mnie wczoraj na parapet przyleciała sikorka, dałam jej kawałek tłustego z wędliny, oczywiście uciekła, ale dziś rano parapet pusty ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ