X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD taki typ śmiać mi się chce bo mój tez tak miał:) a jak wylądowałam w szpitalu w poprzedniej ciąży bez spakowane torby to wszystko ogarnął choć uwaga spakował mnie w 2 reklamowki biedronki;)

MalaHD, Szczesliwa_mamusia, emikey, k878, magdzia26, Minionkowa, Lady Savage, Iruletka, Angie 31 lubią tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli trzymam kciuki

Eli lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam, że mój mąż sobie w ogóle nie zdaje sprawy. On mysli, że będzie jak wcześniej. Już pomijając fakt, że ja za miesiąc rodze a jemu się wydaje, że to jeszcze sto lat przecież. Jak mu mówiłam żeby zostawił sobie urlop na grudzień to byl zdziwiony, że będę potrzebowała pomocy. Totaly brak wyobrazni. Ja nie jestem gorowa ale jego to czeka barszo bolesne spotkanie z rzeczywistością

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest już karmnik od tygodnia. Sikorek zatrzesienie.

Co do ciuszkow-moj sam z siebie sie nie chciał uczyć, ja po prostu wzięłam ubranka, położyłam przed nosem i gadałam co jest co. Na szczęście jakieś chęci przejawia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli-bedzie dobrze. Nie stresuj się Tylko, bo dziecko też to czuję, a potem na ktg głupoty wychodzą. A maluszek wcale nie musi być taki duży.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD do mojego dopiero niedawno zaczęło coś docierać i widzę, że się stresuje, choć dalej wieczorem potrafi sobie zrobić drinka czy piwko, mimo, że mówię, że może trzeba będzie jechać do szpitala. Za to sam wyszedł z inicjatywą zrobienia jeszcze kilku rzeczy w domu przed porodem, co mnie akurat cieszy, bo to do niego nie podobne. Ja to bym chciała takiej prawdziwej troski na każdym kroku, ale na to nie mam co liczyć. Znając jego to niedługo wypali, że zrobimy sylwestra u nas, skoro z dzieckiem się nigdzie nie wybierzemy :D

magdzia26, MalaHD lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja go ani nie ucze ani nie robie testu bo on po prostu ma to w dupie. W ogóle mniee denerwuje ostatnio pyta się co robimy na sylwestra :/ on jakiś nienormalny jest czy co :/
    Ahahhahah dobry jest :D trzeba było powiedzieć "jak to co ja idę na imprezę a Ty opiekujesz się naszym dzieckiem " :P

k878, Minionkowa, MalaHD, Iruletka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mogę narzekać. Chyba,ze na przesade. Ale już wolę tak niż miałby się nieinteresowac. No już psychicznie się przygotowuje,ze mogę w każdej chwili powiedzieć, że to już. Jeszcze sie nie budzi za każdym razem, kiedy wstaje siku, ale jak się przez przypadek obudzi, to pyta sie, czy wszystko w porządku.

Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala oni potrzebuja jakiegos wstrzasu chyba. Moj tez mial wszystko gdzies, a potem na ostatnich zajeciach w sr cos polozna powiedziala i jego nagle zszkowalo. Potem cala droge do domu mowil ze on myslal ze to kupa czasu jeszcze i wszystko zalatwimy a ja panikuje, a nagle do niego dotarlo ze jednak moge urodzic wlasciwie i na poczatku grudnia a nic nie mamy. Od tej pory sie stara. Nawer uprasowal jedna partie ubranek, pojechslismy po wozek, sporo rzeczy mamy juz zamowione i idzie do nas kurierem. Ja mysle ze faceci mniej to jakos czuja, tylko potem kubel zimnej wody na glowe..

magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już będę miała wszystko poukładane w półce to zrobię zdjęcie i jak mi coś będzie w szpitalu potrzebne będę mu pokazywała z której części garderoby i z której półki ma wziac... on nazwy ogarnia jeszcze po pierwszym synu nie zapomnial, ale boję się że zrobi mi armagedon szukając właściwej rzeczy... ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie o jednej ważnej rzeczy od początku angarzujcie facetów/mezow do każdej możliwej czynności przy dziecku, zmiana, pieluchy, kąpiel, zajmowanie się jak wy coś będziecie robily...ja jak konczylam kp to mój mąż przejął usypianie syna (jak na początku się zarzekal że nie będzie czytał mu bajek tak teraz leci po min pół godziny wieczorem z bajkami) oboje z synem uwielbiają wspólne wieczorne usypianie a ja mam "wolne od 21" :P a nawet teraz stwierdził że drugiemu to może i kołysanki śpiewać gdzie wcześniej było to dla niego abstrakcja :D ogólnie mój mąż potrafi wszystko zrobić przy dziecku chociaż na początku nie był chętny ale go gonilam i nie było zmiłuj ;) a to popłaca bo nasz syn ma super kontakt z tatusiem (żyć bez siebie nie moga) ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego od początku ciąży przygotowuję po trochu opowieściami o karmieniu i przewijaniu co godzinę, o kupie po szyję, o 3-godzinnym wyciu z nieznanej przyczyny, o ulewaniu, o tym że pierwsze miesiące to cyc, kupa i spanie,
    wyciągam wszystkie najgorsze przykłady, które mi przychodzą na myśl; chyba zdaje egzamin, przynajmniej ja mam takie poczucie,
    w pracy już powiedział, że do połowy stycznia go nie ma

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny U mnie tragicznie w skrócie Byłam w szpitalu zaczelo sie od jelitowki a siadl mi caly organizm Dostalam skurczy magnez na to w kroplowkach wymiotowalam krwa zrobilo mi sie zapalenie zyl cala spuchlam i boje sie o zatrucie ciazowe :( wyniki krwi byly fatalne dostawalam antybiotyki teraz niesttey wypuscili mnie do domu :( i mam antybiotyk a tak bardzo chckalam zeby zakonczyli ciaze cesarka. Ale chyna nie mogli jak mam infekcje, Nalezalam sie na przedporodowej :( i umieram ze strachu o dziecko. Cala ciazde chuchalam i dmuchalam nawet wlosow nie farbowalam a teraz zakon czylam takim stresem dla dziecka.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie mi strescic watek? mamy wiecej juz niz 1 dziecko urodzone? :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 nie ma też coś straszyć ;) :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do niezdarnosci....dzis stluklam do tego wszystkiego termometr rteciowy :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Eli-bedzie dobrze. Nie stresuj się Tylko, bo dziecko też to czuję, a potem na ktg głupoty wychodzą. A maluszek wcale nie musi być taki duży.
    Nie stresuje sie samymi badaniami, bardziej pewnie brakiem informacji, ale do jutrzejszych pomiarow i tak nic nie bedzie wiadomo.
    Nola zdrowka!!!

Nola lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    01. Ara <3 MARYSIA - 2450g i 48cm - SN 26.10.2017 (35t+3d)
    01. Wachciowa <3 MACIUŚ - 2000g i 49cm - CC 03.11.2017 (36t+0d)
    03. Alxawi <3 DAREK - 2700g i 53cm - CC 05.11.2017 (36t+1d)
    Nola specjalnie dla Ciebie :)

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wyraża chęci co do opieki. Nie wiem jak mu będzie wychodzić w praktyce. Ale puki co mówi,ze nie będzie się bał zmieniać pieluch i kąpać małego też będzie chciał. Gotowy jest nawet wstawać w nocy dodatkowo niego w weekend , jak będę ściągać pokarm. Brzmi optymistycznie.
    Jak patrzy na facetów, którzy chodzą z wózkami na spacer, to powiedzial,ze też będą sobie robić z Wojtkiem takie męskie wypady ;)
    Pożyjemy, zobaczymy. Nic nie mówię.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola współczuję :( masakra... oby już teraz było wszystko ok :*

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ