X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wszytko przy mlodym robil. Ja sie balam kąpac pomagalam a on kapal do tersz zostalo hehe. Potem sie podzielilismy ja karmilam on przebieral. Biedakowi sie podnosilo przy tym :D dzielnie walczyl :D

Najgorzej jak kobieta uzna ze ona zrobi lepiej i sama meza odsuwa a potem wielce pretensje ze maz nie pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 17:57

Minionkowa, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P kiedy ostatnio podałaś swoje 2 imię do dokumentu? Bo ja z kupę lat temu, jak dowód robiłam.

Ja rozumiem że nie chcę się nadawać 2 imienia, kazdy ma wolną wolę, ale jako argument podawać, ze to problem bo dokumenty, moim zdaniem jest argumentem do niczego, ja bardzo dawno podawałam imię 2, potrzebne było do dokumentu, ani do licencjatu, ani do indeksu nigdzie nie wymagali 2 imienia, przy rejestracji dziecka to samo. Tylko dowód osobisty. Wiec ja nie wiem o jakich licznych dokumentach wy mówicie.
    Jeżeli jest wpisane w dowodzie to trzeba je wszędzie podawać w bankach w sieciach telekomunikacyjnych przy każdej durnej umowie, swistku gdziekolwiek cokolwiek wypelniam gdzie się podpisuje...

k878 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola a co takiego miałaś w tych wynikach krwi?

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Moj maz wszytko przy mlodym robil. Ja sie balam kąpac pomagalam a on kapal do tersz zostalo hehe. Potem sie podzielilismy ja karmilam on przebieral. Biedakowi sie podnosilo przy tym :D dzielnie walczyl :D

Najgorzej jak kobieta uzna ze ona zrobi lepiej i sama meza odsuwa a potem wielce pretensje ze maz nie pomaga
    Oooo tak !!! Mój już zaprawiony w bojach po pierwszym synu, zmieniał pieluchy, kąpał, nosił po nocach na rękach, przygotowywał mleko. Nawet nauczył się w szpitalu myć Młodego pod bieżącą wodą z kranu wcześniej ode mnie. Oby nie zapomniał teraz ;-)

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Jeżeli jest wpisane w dowodzie to trzeba je wszędzie podawać w bankach w sieciach telekomunikacyjnych przy każdej durnej umowie, swistku gdziekolwiek cokolwiek wypelniam gdzie się podpisuje...
    może zależy od regionu, ale ja nie musiałam podawać, nawet zreknęłam do kredytu, i tam jest jedno imię.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wymagam od mojego wyrzucenia śmieci i robienia zakupów jak urodze żeby było mi łatwiej troszkę. A z dzieckiem zobaczymy jak będzie chciał zmuszać nie będę bo się jeszcze zrazi

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma dwa imiona. Nigdy nie zwracal uwagi na to ze powinien podpisywac dokumenty oboma imionami. Do chwili ślubu. U nas dokumenty w kościele podpisuje sie dzień przed ślubem. A on zapomnial, ze ma drugie imię. Ksiądz wolal go do kancelarii jak juz staliśmy przed ołtarzem. Tak sie zestresowal tym, ze wywinal orła przed ołtarzem. Brawa bil caly kościół gosci.
    Teraz wie jak sie należy podpisywac :)

Co do pomocy meza przy dziecku. Bardziej obawiam sie czy to on mi pozwoli robic cokolwiek przy dziecku.
    Poza tym ja nie rozumiem jak facet moze nie kapac, przebierac, ponieważ twierdzi, ze sie boi. A co jeżeli ja tez bym powiedziala, ze sie boje? Dziecko ma zostac bez opieki tak? Kobiety musza, a faceci moga powiedziec: nie, bo sie boje ?

magdzia26, Minionkowa, Zołzimagic, ślązaczka, dagii lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    U nas R nie chciał drugiego imienia, ale u mnie w rodzinie jest wieloletnia tradycja, i my mamy 2, drugie imie to moje pomysły, R powiedział ze mogę dać obojętnie co XD i tak nie będzie uzywał. Więc jest Zuzanna Zofia, i będzie Nikodem Mikołaj.
    Ja mam Weronika Elżbieta, siostra Paulina Halina, A brat Kamil Jacek :) moja mama Małgorzata Maria :) u nas to norma 2 imienia.

My z mężem mamy dwa i nawet się nie zastanawiałam, bo bardzo chciałam, żeby Gaja miała drugie po mnie :P U mnie za to oryginalnie, imiona mam jak w nicku, młodsza siostra ma Monika Natalia :P Pomysłowa mama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 19:57

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest bardzo pomocny i się angażuje. Od samego początku pomaga, troszczy się o mnie, chodzi ze mną na wizyty, wie jakie leki biorę i na co. Przy dziecku też wiem, że będzie się angażować :) Normalnie skarb :)

magdzia26, Minionkowa lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie mnie nie stresujcie. Ja wierze głupia, że on się jednak ogarnie jak do niego dotrze :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    To ja wymagam od mojego wyrzucenia śmieci i robienia zakupów jak urodze żeby było mi łatwiej troszkę. A z dzieckiem zobaczymy jak będzie chciał zmuszać nie będę bo się jeszcze zrazi
    A to teraz on nie wyrzuca śmieci i nie robi zakupów? Przecież jesteś w ciąży.. Nawet jakbyś nie była hej! Mój były to śmieci nie wywalił nawet jak pod drzwiami leżały i kartka taśmą na drzwiach, w dupę go kopnęłam bo nie miał szacunku do nikogo i leniwy był. A teraz mam cudownego męża w domu i wiem, że i za 50 lat będę chwalić go do wszystkich bo go o nic prosić nie muszę, on sam widzi co trzeba kupić lub co zrobić w domu. A co do dziecka tu nie chodzi o zmuszanie. To jest tak samo dziecko ojca jak i matki i koniec kropka. Gadka, że facet się boi to dla mnie wymówka, żeby nie musieć tego robić. Kochający tata zajmuje się dzieckiem w każdej wolnej chwili. Amen

magdzia26, Amus87, editchen, Iruletka, ślązaczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Weźcie mnie nie stresujcie. Ja wierze głupia, że on się jednak ogarnie jak do niego dotrze :D

Na pewno dotrze. Podobno niektórzy się odkorkowują jak zobaczą dziecko :) Życzę Ci żebyś się jeszcze pozytywnie zaskoczyła :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi dziś siara leci, z 40 ml już poleciało, leci i leci

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie zaczyna bolec gardło, żebym sie tylko przed cc nie rozłożyła :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż codziennie przynosi mi siaty owoców których ja nie jestem w stanie przejeść. Dziś przyniósł tyle

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70d07888bc57.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 20:54

Minionkowa, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój mąż codziennie przynosi mi siaty owoców których ja nie jestem w stanie przejeść. Dziś przyniósł tyle

Zrób kompot albo ciasto :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:24

• Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa zakupy robi te ciężkie od 30 tygodnia jak podupadlam na siłach te lekkie to ja dalej robię. Zawsze wolałam sama robić zakupy bo potem pół lodówki mam zawalony rzeczami których nikt nie je ani nie zje. A ja kupuje to co potrzebne i wiem że zniknie.
    Śmieci wynosi jak zaczynaliśmy mieszkać razem to odrazu powiedziałam że śmieci to jego obowiązek. Teraz nawet czasami ugotuje jak źle się czuję ale staram się to ja robić wszystko w domu jak na przykład na żonę przystalo

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

codziennie! Wow, to wcinacie z zawrotną prędkością

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj mieliśmy USG. Okazało się że mała zrobiła się o tydzień większa i wyrównała do pierwszego terminu wyliczonego z miesiączki. Zamiast 30.12 mamy 24.12. Niestety ciągle położenie miednicowe. Od zawsze. Ona kompletnie nie z tych fikających. Ze względu na wagę (2200) i wiek ciąży lekarka daje jej marne szanse na przekręt. Za 2 tyg kontrola.

Jak u Was doświadczenie z fikaniem? Leci mi właśnie 34tc i nie wiem na co się szykować :(

aga1402, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ