X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardzieli brzucha hmm ja nie wiem co to jest bo mój od 2 tygodni jest cały czas twardy jak kamień i nic się nie zmienia cały czas skala

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Lunka po to są te granice błędu usg to tylko maszyna i zawsze jest +/- więc jak lekarz mówi że ok to na pewno jest ok ja nawet się nie zaglebiam w te szczegółowe pomiary ufam swojemu ginowi i na pewno on bardziej się zna na tym niż ja i jak mówi że jest dobrze to jest dobrze :)
    Belly booom booom dziecko co prawda im bliżej TP coraz większe i przez to mniejsze szanse że się przekreci ale znam sporo przypadków u koleżanek że nawet tydzień czy dzień przed porodem dziecko fiknelo główka w dół ;) więc czekaj cierpliwie może i u Ciebie się uda :)

belly_boom_boom, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady
    Zwykle gadasz dobrze :D co poradzić noo :)

Amus
    Czyli u syna miałaś tez rozbieżność a urodził się w normie. Tyle się czyta ze usg sobie a potem życie sobie.

I może po prostu tak rosna te poszczególne cz ciała skokowo albo tak jak piszecie wystarczy mała różnica pomiaru.

Wszystkie Dziewczyny
    Dzięki za odp. Jesteście nieocenione w pomocy :)
    Dam jeszcze znać co moj gin na to jak mi odpisze, wysłałam maila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 22:08

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wg suwaczka masz 32 tydzień ja bym poczekała te 2 tyg, jakby się nic nie zmieniło to dopiero wtedy dumała, ale myślę że sie zmieni :), jaki masz poziom wód?

Suwaczek jest do tylu o ponad tydzień, muszę na nowo zrobić :) poziom wód jest prawidłowy. Ma jeszcze 2 tyg wiec niech kombinuje :) wierci sie i rozpycha ale czuje jak jej ciężko. Na następnym USG juz sie pewnie wyjaśni i zapadnie jakas decyzja. Póki co niewiadoma. A byłam pewna ze juz fiknięta i że SN na milion procent. A tu dupa... :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    codziennie! Wow, to wcinacie z zawrotną prędkością
    No on też nieźle wcina te owoce. Codziennie przynosi coś innego. Wczoraj były maliny jabłka i kaki :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Zrób kompot albo ciasto :D
    Robię z nich smoothy, galaretki albo dodaje do ciasta/naleśników/placków :P

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pochlaniam teraz kilogramami jabłka, marchewkę i mandarynki mogłabym w sumie cały dzień się tym żywic :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kuba byly cyrki bo na roznym sprzecie u roznych dr wychodzilo to samo. Za krotkie nozki. Jeden dr mnie nastraszyl chorobami. A pierwsze na co polozna i dr zwrocili iwage przy wyciagnieciu ze nozki ma dlugasne po tatusiu ;) ( ja jestem kurdupel i mam krotkie :p)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 14:45 wizyta (prawdopodobnie ostatnia przed porodem) no chybaze ginek jednak zdecyduje żeby sn próbować chociaż mi intuicja i wogole przeczucia podpowiadają że skończy się cc... które jeżeli zrobią planowo to będzie za 2 tyg O.o no zazczynam się porządnie stresowac... ciekawe ile urósł mój babelek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 22:19

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam tego apetytu serio. Ja nie mam na nic ochoty a jak już zjem troszkę więcej to wymiotuje dzisiaj tez po obiadku poszłam a wręcz poleciałam do wc i wymiotowałam. Dziwne to takie na końcówce już.

Dziewczyny macie baldachimy przy łózeczkach????

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie mam łóżeczka :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala baldachim stojak mam pp 1 dziecku. Jeszcze lozeczka nie "ubieram" za wczesnie

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret mogę prosić link do biustonosza ???

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przygotowałam wszystko w jednej szufladzie zeby mój ubrał łóżeczko jak juz urodzę bo nei chce aby się kurzyło ale mam mieszane uczucia co do baldachimu jakoś boje się tego zbieracza kurzu i zastanawiam sie czy nei ograniczy to dojscia powietrza

Minionkowa lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly boom boom właśnie mi się przypomniało, że podobno masaż brzucha pomaga dziecku się obrócić bo rozluźnia mięśnie matki i dziecko ma więcej miejsca w brzuchu

belly_boom_boom, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret no ja mam to samo zdanie, zbieracz kurzu :D może i ładnie wygląda ale bez sensu. Poza tym ja się boję cokolwiek wieszać nad łóżeczkiem. Czy to półki, ramki czy ozdóbki. No i też przez pierwszy miesiąc nie zakładam ochraniaczy na szczebelki bo maluch i tak się nie obraca

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Z kuba byly cyrki bo na roznym sprzecie u roznych dr wychodzilo to samo. Za krotkie nozki. Jeden dr mnie nastraszyl chorobami. A pierwsze na co polozna i dr zwrocili iwage przy wyciagnieciu ze nozki ma dlugasne po tatusiu ;) ( ja jestem kurdupel i mam krotkie :p)
    To straszyli Cię trochę :/ niby nozki krótkie a potem okazało się że dziecko ma długie :) ja też jestem niska a maz wysoki.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/85g-stanik-biustonosz-do-karmienia-fiszbina-3kolry-i7017896730.html?snapshot=MjAxNy0xMC0zMFQxMTozMTozOS40NTVaO2J1eWVyOzlmOGQ2ZDc2YTQ1MDhhYjI0YmQyYjdjOTUyODVhN2MwYzQ0YmQyOGI4NjVmNjQ4NDUyYzRkYjc1OGUzYTE0Yzk%3D

Biustonosz od Discret.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 22:36

kaka470 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Belly boom boom właśnie mi się przypomniało, że podobno masaż brzucha pomaga dziecku się obrócić bo rozluźnia mięśnie matki i dziecko ma więcej miejsca w brzuchu

Czytałam ostatnio o masażu Rebozo, który m.in może w tym pomoc. Wyglada dziwnie, ale jeśli dzięki temu dziecko miałoby się obrócić, to chyba warto spróbować.

belly_boom_boom lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wózek już w UK 88km ode mnie :D jak ja lubię śledzić paczki :P jutro powinnam go już mieć :D

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ