X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardzieli brzucha hmm ja nie wiem co to jest bo mój od 2 tygodni jest cały czas twardy jak kamień i nic się nie zmienia cały czas skala

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Lunka po to są te granice błędu usg to tylko maszyna i zawsze jest +/- więc jak lekarz mówi że ok to na pewno jest ok ja nawet się nie zaglebiam w te szczegółowe pomiary ufam swojemu ginowi i na pewno on bardziej się zna na tym niż ja i jak mówi że jest dobrze to jest dobrze :)
    Belly booom booom dziecko co prawda im bliżej TP coraz większe i przez to mniejsze szanse że się przekreci ale znam sporo przypadków u koleżanek że nawet tydzień czy dzień przed porodem dziecko fiknelo główka w dół ;) więc czekaj cierpliwie może i u Ciebie się uda :)

belly_boom_boom, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady
    Zwykle gadasz dobrze :D co poradzić noo :)

Amus
    Czyli u syna miałaś tez rozbieżność a urodził się w normie. Tyle się czyta ze usg sobie a potem życie sobie.

I może po prostu tak rosna te poszczególne cz ciała skokowo albo tak jak piszecie wystarczy mała różnica pomiaru.

Wszystkie Dziewczyny
    Dzięki za odp. Jesteście nieocenione w pomocy :)
    Dam jeszcze znać co moj gin na to jak mi odpisze, wysłałam maila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 22:08

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wg suwaczka masz 32 tydzień ja bym poczekała te 2 tyg, jakby się nic nie zmieniło to dopiero wtedy dumała, ale myślę że sie zmieni :), jaki masz poziom wód?

Suwaczek jest do tylu o ponad tydzień, muszę na nowo zrobić :) poziom wód jest prawidłowy. Ma jeszcze 2 tyg wiec niech kombinuje :) wierci sie i rozpycha ale czuje jak jej ciężko. Na następnym USG juz sie pewnie wyjaśni i zapadnie jakas decyzja. Póki co niewiadoma. A byłam pewna ze juz fiknięta i że SN na milion procent. A tu dupa... :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    codziennie! Wow, to wcinacie z zawrotną prędkością
    No on też nieźle wcina te owoce. Codziennie przynosi coś innego. Wczoraj były maliny jabłka i kaki :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Zrób kompot albo ciasto :D
    Robię z nich smoothy, galaretki albo dodaje do ciasta/naleśników/placków :P

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pochlaniam teraz kilogramami jabłka, marchewkę i mandarynki mogłabym w sumie cały dzień się tym żywic :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kuba byly cyrki bo na roznym sprzecie u roznych dr wychodzilo to samo. Za krotkie nozki. Jeden dr mnie nastraszyl chorobami. A pierwsze na co polozna i dr zwrocili iwage przy wyciagnieciu ze nozki ma dlugasne po tatusiu ;) ( ja jestem kurdupel i mam krotkie :p)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 14:45 wizyta (prawdopodobnie ostatnia przed porodem) no chybaze ginek jednak zdecyduje żeby sn próbować chociaż mi intuicja i wogole przeczucia podpowiadają że skończy się cc... które jeżeli zrobią planowo to będzie za 2 tyg O.o no zazczynam się porządnie stresowac... ciekawe ile urósł mój babelek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 22:19

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam tego apetytu serio. Ja nie mam na nic ochoty a jak już zjem troszkę więcej to wymiotuje dzisiaj tez po obiadku poszłam a wręcz poleciałam do wc i wymiotowałam. Dziwne to takie na końcówce już.

Dziewczyny macie baldachimy przy łózeczkach????

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie mam łóżeczka :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala baldachim stojak mam pp 1 dziecku. Jeszcze lozeczka nie "ubieram" za wczesnie

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret mogę prosić link do biustonosza ???

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przygotowałam wszystko w jednej szufladzie zeby mój ubrał łóżeczko jak juz urodzę bo nei chce aby się kurzyło ale mam mieszane uczucia co do baldachimu jakoś boje się tego zbieracza kurzu i zastanawiam sie czy nei ograniczy to dojscia powietrza

Minionkowa lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly boom boom właśnie mi się przypomniało, że podobno masaż brzucha pomaga dziecku się obrócić bo rozluźnia mięśnie matki i dziecko ma więcej miejsca w brzuchu

belly_boom_boom, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret no ja mam to samo zdanie, zbieracz kurzu :D może i ładnie wygląda ale bez sensu. Poza tym ja się boję cokolwiek wieszać nad łóżeczkiem. Czy to półki, ramki czy ozdóbki. No i też przez pierwszy miesiąc nie zakładam ochraniaczy na szczebelki bo maluch i tak się nie obraca

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Z kuba byly cyrki bo na roznym sprzecie u roznych dr wychodzilo to samo. Za krotkie nozki. Jeden dr mnie nastraszyl chorobami. A pierwsze na co polozna i dr zwrocili iwage przy wyciagnieciu ze nozki ma dlugasne po tatusiu ;) ( ja jestem kurdupel i mam krotkie :p)
    To straszyli Cię trochę :/ niby nozki krótkie a potem okazało się że dziecko ma długie :) ja też jestem niska a maz wysoki.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/85g-stanik-biustonosz-do-karmienia-fiszbina-3kolry-i7017896730.html?snapshot=MjAxNy0xMC0zMFQxMTozMTozOS40NTVaO2J1eWVyOzlmOGQ2ZDc2YTQ1MDhhYjI0YmQyYjdjOTUyODVhN2MwYzQ0YmQyOGI4NjVmNjQ4NDUyYzRkYjc1OGUzYTE0Yzk%3D

Biustonosz od Discret.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 22:36

kaka470 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Belly boom boom właśnie mi się przypomniało, że podobno masaż brzucha pomaga dziecku się obrócić bo rozluźnia mięśnie matki i dziecko ma więcej miejsca w brzuchu

Czytałam ostatnio o masażu Rebozo, który m.in może w tym pomoc. Wyglada dziwnie, ale jeśli dzięki temu dziecko miałoby się obrócić, to chyba warto spróbować.

belly_boom_boom lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wózek już w UK 88km ode mnie :D jak ja lubię śledzić paczki :P jutro powinnam go już mieć :D

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ