X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super :) ja też na dniach będę miała mój.

Specjalnie chciałam iść szybciej spać bo o 6ej rano muszę wstać.. I od 2 godzin kręcę się, tu zgaga, tu niewygodnie, jak wydaje mi się, że już jest ok i zasnę to się odechciewa

• młoda_mama Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie karmienia naszych pociech. Planujecie karmić piersią? Czy mogłyby się wypowiedzieć mamy, które miały już tą przyjemność kp i powiedziały co nie co, jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Melduję się po wczorajszej wizycie u mojej Pani ginekolog. Mam dosyć mieszane uczucia...

Na początku mnie zbadala manualnie - zawsze tak robi. Byłam przygotowana ze nie jest to jakoś super przyjemne ale jak zaczęła mi wkładać palce i tam macac to aż mi się gwiazdki pokazały. Przekraczała oczywiście cały czas
    ..
    Efekt finalny taki : szyjka 2 cm, twarda, zagieta I zamknięta bez oznak zbierania się do porodu.

Najprawdopodobniej skończy się na CC 1 lub 3 grudnia jeżeli nic się do tego czasu nie zadzieje :(

Mała ma uwaga : 2800 (35t5d) A ja obstawialam jakieś 2100. Zdziwiłam się że przez 4 tyg przybrała ponad kilogram.

Strasznie się boję tej ceasrki. Tak bardzo chciałam tego uniknąć. A z drugiej strony jak myślę że to badanie Tak bolało to dziękuję....

Powiem Wam jeszcze humoreske. Kilka dni temu robiłam badanie na fibrynogen. Dostaje przy powewsUm badaniu - calej morfologii + gbs itp zapomnieli mi go biedactwa pobrać...
    No więc pojechałam drugi raz, na następny dzień telefon od jaiegos dziada leśnego z lux Medu ze mój wynik jest przeogromny i wskazuje na nowotwór lub chorobę wieńcową !!! Usłyszałam to przez tel. I że mam się sYbko skonsultowac ze swoim ginekologiem.jak się okazało kutas nawet nie spojrzał ze jestem w ciazy i obowiązują zupełnie inne normy...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco, ale bym zjechała Luxmed! Co za debile.
    A dlaczego cesarka? Przez szyjkę? o.O
    Przecież jeszcze jest dużo czasu.

A co do pomiaru to serio, błąd usg może być spory, jest jeszcze miesiąc!

Zdaje się ze teraz prawidłowy przyrost to Ok 200 g na tydzień, wiec 1kg na miesiąc mocno od tego nie odbiega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 07:51

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zrobiło przykro wczoraj wieczorem. Oglądaliśmy z mężem film i mały zaczął wpychać stopy. No to mówię do męża, żeby położył rękę. Zrobił to od niechcenia, po kilku sek zabrał i kazał oglądać film. Po filmie mu powiedziałam, że jest min przykro że nie interesuje się małym to mi odp że taka jest różnica między matka a ojcem. To matka ekscytujące się każdym ruchem i mówi teksty typu "a kto ma takie pytki", a nie ojciec :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie dziwię Ci się,że Ci się przykro zrobiło. Mój jak siedzi w drugim pokoju i mówię,że mały świruje,aż brzuch sie rusza, to przybiega i rękę przystawia. Gada do niego: Wojtuś, odpuść mamusi. Fakt- nie gada jak ja, w stylu: a czyja to dupina się wypina. Ale jak się już wypina, to zaraz całuje to miejsce.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey mój dotknął brzucha ze 3 razy więcej wiesz :P Co prawda powinien się ugryźć w język bo faktycznie nieladnie to zabrzmiało

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozbieżności w pomiarach to ja teraz miałam taka sytuacje, że gin na izbie przyjęć wpisał ze mam 12cm wód płodowych a następnego dnia na kontrolnym usg inna lekarka stwierdziła że jest ich 9cm wiec zamarłam że rzeczywiście ich ubywa. Lekarka mnie uspokoiła i powiedziała ze ilość wód jest prawidłowa i nie wie skąd na tym etapie poprzedni lekarz wziął 12cm. Powiedziała ze to jest bardzo subiektywna ocena lekarza a każdy milimetr to może być tydzien - dwa przesunięcia w terminach wiec najważniejsze chodzić do tego samego lekarza który systematycznie ocenia przyrosty

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A mi się zrobiło przykro wczoraj wieczorem. Oglądaliśmy z mężem film i mały zaczął wpychać stopy. No to mówię do męża, żeby położył rękę. Zrobił to od niechcenia, po kilku sek zabrał i kazał oglądać film. Po filmie mu powiedziałam, że jest min przykro że nie interesuje się małym to mi odp że taka jest różnica między matka a ojcem. To matka ekscytujące się każdym ruchem i mówi teksty typu "a kto ma takie pytki", a nie ojciec :(
    Luz - to taki typ faceta. Mojego to tez nie wzrusza. Dla niego ciąża to cos zupełnie abstrakcyjnego

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie na hemoroidy w ciąży? Bo wiem, że część z Was ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny co stosujecie na hemoroidy w ciąży? Bo wiem, że część z Was ma...
    ja smaruje procto-hemolanem, ale można też procto-glyvenol

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja jestem w drugiej ciazy, a moj sie boi brzucha dotknac, mowi, ze to takie dziwne uczucie, jak nagle dziecko sie ruszy czy kopnie ;) za to po porodzie we wszystkim pomagal przy corce, mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie. Podobno kobieta czuje sie matka od testu, a facet staje sie ojcem z czasem od momentu porodu i chyba cos w tymjest. Zobaczysz jak oszaleje po porodzie na punkcie dzidziusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 08:43

emikey, magdzia26 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj noc z atrakcjami. Obudzil mnie przeszywajacy bol w prawej pachwinie, promieniujacy az do krzyza. Byl koszmarny. Nasilal sie i slabl teoche jak skurcze. A do tego wlasnie bolace skurcze, na szczescie nieregularne. Ale z kazdym narastaniem bolu robilo mi sie slabo....na szczescie po ok godzinie minelo i zasnelam...
    a to mi przypomina niestety ze podobnie mialam podczas okresow, robilo mi sie slabo i odlatywalam. Martwiw sie ze rak bedzie w czasie porodu i im ram fikne i nie dam rady wypchnac malej. Z bolem bym dala rade, ale omdlenia...no kurcze no...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez czasami nie chce trzymać ręki na brzuchu, fakt ze mała się jakos wstydzi taty i przestaje ruszać czasami ;)
    Ale czasem przytrzymam mu rękę żeby chwile odczekał i to działa.

Ja po wizycie, wszystko jest Ok, skoro nie ma leukocytów w moczu to nie infekcja, trochę krwi może być... a ze coś mnie uwiera to może szyjka...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę w to uwierzyć że za tydzien o tej porze będzie juz po wszystkim. Teraz z każdym dniem będę mieć większa schizę czy wszystko mam no nie mówiąc o narastającym stresie

• Eli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis usg, pol nocy nie spalam, ale widze, ze Olus o ile podrosl to niewiele, bo brzuch stoi w miejscu, malusi na 35 tc.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- super,że jest wszystko w porządku. Tak mi się wydawało. :)

• SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Hejka! Melduję się po wczorajszej wizycie u mojej Pani ginekolog. Mam dosyć mieszane uczucia...

Na początku mnie zbadala manualnie - zawsze tak robi. Byłam przygotowana ze nie jest to jakoś super przyjemne ale jak zaczęła mi wkładać palce i tam macac to aż mi się gwiazdki pokazały. Przekraczała oczywiście cały czas
    ..
    Efekt finalny taki : szyjka 2 cm, twarda, zagieta I zamknięta bez oznak zbierania się do porodu.

Najprawdopodobniej skończy się na CC 1 lub 3 grudnia jeżeli nic się do tego czasu nie zadzieje :(

Mała ma uwaga : 2800 (35t5d) A ja obstawialam jakieś 2100. Zdziwiłam się że przez 4 tyg przybrała ponad kilogram.

Strasznie się boję tej ceasrki. Tak bardzo chciałam tego uniknąć. A z drugiej strony jak myślę że to badanie Tak bolało to dziękuję....

Powiem Wam jeszcze humoreske. Kilka dni temu robiłam badanie na fibrynogen. Dostaje przy powewsUm badaniu - calej morfologii + gbs itp zapomnieli mi go biedactwa pobrać...
    No więc pojechałam drugi raz, na następny dzień telefon od jaiegos dziada leśnego z lux Medu ze mój wynik jest przeogromny i wskazuje na nowotwór lub chorobę wieńcową !!! Usłyszałam to przez tel. I że mam się sYbko skonsultowac ze swoim ginekologiem.jak się okazało kutas nawet nie spojrzał ze jestem w ciazy i obowiązują zupełnie inne normy...

Mój pierwszy synek w 35 tygodniu ważył 2800. Urodził się w 39 tygodniu przez cesarskie cięcie z wagą 3850. Jutro będzie 35 tydzien i 3 dni i mam wizytę i ciekawa jestem jak moja druga pociecha. Mam mieć pobierany ten gbs. IIe przytylas do 35 tygodnia? Ja 12 kilo. Ogólnie jestem strasznie zmęczona bo starszego muszę zawozic i przywoxic do przedszkola. A najchętniej bym cały czas spała. Cesarka nie jest taka zla. Dam zabieg pół godzinki. Potem jak się zacznie chodzić to coraz lepiej. Ale teraz się też boję. może lekarz jutro ustali termin.

Coco55 lubi tę wiadomość

ckaidqk3xa4elisy.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też jesteście ostatnio takie senne i śpiąca? Ja dziś ledwo wstałam żeby zawieść starszaka do przedszkola. Teraz trochę posprzątać coś ugotować. i zaraz jechać z powrotem . Potem mamy logopede. mąż wraca po 18.00 . i ja już wtedy ledwo żyje.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dzis usg, pol nocy nie spalam, ale widze, ze Olus o ile podrosl to niewiele, bo brzuch stoi w miejscu, malusi na 35 tc.

I mnie też ma być Oluś . Jutro mam usg. I yez wydaje mmi się ze mam mały brzuch☺Ale w tej ciazy już dużo mi się wydawało.oj stresujące te ostatnie chwilę ☺

ckaidqk3xa4elisy.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ