X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja już mam szczerze dość tej ciąży. Po tym, jak usłyszałam, że to czop odchodzi, myślałam, że będzie więcej symptomów zbliżającego się porodu, a tu nic. Idealnie dla mnie byłoby urodzić w 38+0 :) mały już według mojego lekarza jest duży i bezpieczny, ale na poród się nie zapowiada. No więc sam zdecyduje, kiedy zechce wyjść :)

Też mam dosyć tej ciąży, ale wiesz ;) może być tak że ja szybciej urodzę mając wg wtorkowej wizyty szyjkę i brak rozwarcia niż Ty z czopem. Tak to już jest, nie znasz dnia i godziny, ale trzymam kciuki byś już dłużej czekać nie musiała.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję urodzić najdalej w 38 tyg. Lubię czuć ruchy, ale już mnie to męczy. Wczoraj próbowalam kucnąć,żeby coś sięgnąć i jak mnie złapał skurcz z bólem, to 5 min siedziałam na podłodze i myślałam,że się nie podniosę. Mój maż się wystraszył, powiedział,że zbladłam. Ja już nie mam siły w tej ciąży chodzić. Pomijajac,że magazynuje mi sie woda i jestem coraz cięższa, mimo,że po ubraniach tego jakoś nie czuje. Jest mi już źle. Spi mi sie źle. Czasem gorzej oddycha. Mam dość latania co chwilę do toalety, a jeszcze ostatnio chce mi się pić na okrągło jak w pierwszym trymestrze. Naprawdę liczę na to,że jak pójdę tego 24 listopada do gina, to mi powie,że poród już blisko.

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    przytyłam kolejny kilogram, łącznie +7,5 i od wczoraj naprawdę czuję to w stawach: biodra i kolana odpadają :(

:) to się ciesz, ja mam ciągle -1 kg na koncie, ale 9 kg na plus, a są dziewczyny co przytyły ponad 20 ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam posterisan na hemoroidy i nie działa. te procti glyvenol czy hemolan działają?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam posterisan na hemoroidy i nie działa. te procti glyvenol czy hemolan działają?
    Mi się trochę zmniejszył. Na pewno nie boli nic. po ciązy chce kupic sobie dodatkowo czopki na te hemoroidy

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mnie hemoroid nie bolał, nie swedział i nie krwawil. Wiedziałam, że go mam tylko przez to że się myłam ;) schował.się po glyvenolu. Chociaż powiem ci, że mi najbardziej pomogły ciepłe kąpiele takie po 40min ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też hemoroid pojawia się i znika- ale nic na szczęście mnie nie boli. W sumie nic nie stosowałam- staram się pić duuuużo, duuużo wody żeby było łatwiej się wypróżnić- choć raczej z tym nie mam problemu bo z 3 razy dziennie, jestem ciekawa skąd to się bierze...;/

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czesc

Lady ze mnie już i górą i dołem leci. Cała ciąże mam biegunkę a wymioty dopiero teraz się pojawiły nawet mdłości na początku nie było.

Nie śpie od 3 śniło mi się że urodziłam bliźniaki i to dwie dziewczynki !!!! Wstałam cała spocona i zdyszana. Dobrze ze mam jeszcze kartonik z ubrankami różowymi wrazie czego w szafie.

Pytanie dlaczego ktoś chce urodzić w 38 tygodniu hmmm bo już można dziecko w pełni donoszone jest. Przecież mozna rodzic dwa tygodnie szybciej i dwa tygodnie pozniej od daty porodu.

Nola lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze moim marzeniem bylo - byc w ciazy- teraz wiem, ze chodzilo mi o zostanie mama :)
    W ciąży fajnie bylo do 34, teraz z każdym dniem jest gorzej. Wszystko juz mnie boli : stawy w rekach i kolanach (tylko +3 kg), brzuch. Plus coraz większe nerwy.
    Tez chciałbym urodzic w skonczonym 38tc.

Nola lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz wczoraj poskladal lozeczko stoi kolo loxka i snilo mi sie ze mala juz na swiecie ze lezyny z nia w lozki. Dzisiaj ogarnela mnie panika, ze bie jestem gotoea jeszcze a zostal miesiac :o caly czas jeczalam ze to sie dluzy a teraz sie obawiam ze za szybko :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój maż się mnie pyta, czy na pewno chce 2 dziecko ;) Widzi moją męczarnie. powiedziałam,że tak. Mimo wszystko. No cóż na to poradzić, żeby zostać mamą trzeba trochę pocierpieć. A ja chce się poczuć jak ja (mniej więcej), to niech sobie przyczepi 5l, pełną butlę do brzucha i chodzi z nią 24h i niech się stara normalnie funkcjonować

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    U mnie też hemoroid pojawia się i znika- ale nic na szczęście mnie nie boli. W sumie nic nie stosowałam- staram się pić duuuużo, duuużo wody żeby było łatwiej się wypróżnić- choć raczej z tym nie mam problemu bo z 3 razy dziennie, jestem ciekawa skąd to się bierze...;/
    Położna mi powiedziała, że to przez nacisk dziecka. Ale przez to, że doświadczylam pojawienie się hemoroida to już jestem pewna, że podczas porodu mi też wylezie

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej odliczam każdy dzień do terminu- i nie mogę się doczekać <3 ale niech mała siedzi do skończonego 38 tc-
    Poza tym zaczęłam w końcu prać i 4 pralka już leci- praktycznie wszystkie ciuszki będą wyprane- zostaną kocyki, ręczniczki, pieluszki, pościele- jest tego trochę.
    Wypadało by się też powoli zacząć pakować...

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Położna mi powiedziała, że to przez nacisk dziecka. Ale przez to, że doświadczylam pojawienie się hemoroida to już jestem pewna, że podczas porodu mi też wylezie
    Mojej siostrze powyłaziły w trakcie porodu... to jest dopiero wysiłek i też się w razie co nastawiam, ze może tak być... Sis nie mogła się długo załatwić- musiała brać "wybuchowe" czopki, a wybuchowe dlatego, że jak włożyła to parę minut i wystrzał :O

w4sq43r8x4wdamie.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Pytanie dlaczego ktoś chce urodzić w 38 tygodniu hmmm bo już można dziecko w pełni donoszone jest. Przecież mozna rodzic dwa tygodnie szybciej i dwa tygodnie pozniej od daty porodu.
    Nie do końca. Mózg dziecka jest w pełni ukształtowany w 39. Do tego dzieci rozwijają się różnie i czasem USG daje mylne obliczenia nie tylko co do wagi. Ok 2 tyg może być rozbieżnośc. Rodzac w 38 może się okazać, że dziecko jest rozwinięte na poziomie 36. I mimo, że uznawane za noworodka jest faktycznie wczesniakiem. Ostatnio czytałam artykuł o tym poparty opiniami naukowców z USA.

Amus87, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Mojej siostrze powyłaziły w trakcie porodu... to jest dopiero wysiłek i też się w razie co nastawiam, ze może tak być... Sis nie mogła się długo załatwić- musiała brać "wybuchowe" czopki, a wybuchowe dlatego, że jak włożyła to parę minut i wystrzał :O
    Położna ni powiedziała, że hemoroidy znikają do 3 miesięcy po porodzie. Rzadko kiedy zostają, ale czasem zostają......

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie boli ale go czuje jak się podcieram i mnie to wkurza. Ja stosuje i maść i czopki ale tak myślę, że jeśli to przez nacisk to pewnie nic to smarowanie nie da.

Bardzo wam współczuję, że wam tak źle. Mi oczywiście też jest ciężko, nie mogę oddychać, kiepsko sypiam i szybko się męczę ale w życiu nie chcę urodzić przed terminem. Marzy mi się poród w 40-41tc. Ale ja mam bezproblemowa ciążę, jestem cały czas aktywna i przytylam dk tej pory tylko 7kg

emikey, Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1826318b3b1.jpg

No to czekam na dźwięk domofonu :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie do końca. Mózg dziecka jest w pełni ukształtowany w 39. Do tego dzieci rozwijają się różnie i czasem USG daje mylne obliczenia nie tylko co do wagi. Ok 2 tyg może być rozbieżnośc. Rodzac w 38 może się okazać, że dziecko jest rozwinięte na poziomie 36. I mimo, że uznawane za noworodka jest faktycznie wczesniakiem. Ostatnio czytałam artykuł o tym poparty opiniami naukowców z USA.
    masz niestety rację Kuba urodzony w 38 ale przy PCOs nie bylo pewności czy to 38 i jak patrze na to jak sie zachowywał nie budzil sie na jedzenie był ospały itp mozłiwe ze źle bylo obliczone.

Szczesliwa_mamusia wrote:
    No mój maż się mnie pyta, czy na pewno chce 2 dziecko ;) Widzi moją męczarnie. powiedziałam,że tak. Mimo wszystko. No cóż na to poradzić, żeby zostać mamą trzeba trochę pocierpieć. A ja chce się poczuć jak ja (mniej więcej), to niech sobie przyczepi 5l, pełną butlę do brzucha i chodzi z nią 24h i niech się stara normalnie funkcjonować
    odpowiedz na to pytanie mężowi raz jeszcze po porodzie :P

• k878 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin ostatnio co wizytę marudzi, że jej córka stwierdziła "dlaczego nikt nie mówi, że po porodzie to się dopiero zaczyna"; coś w tym musi być ;)

niech sobie siedzi ile potrzebuje, ja akurat nie przenoszę, bo mi nie pozwolą z cukrzycą i clexanem, tyle wytrzymałam, to te 4 tygodnie dam radę :)

bo ja równo za 4 tygodnie będę szła do szpitala...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ