Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Ja już mam szczerze dość tej ciąży. Po tym, jak usłyszałam, że to czop odchodzi, myślałam, że będzie więcej symptomów zbliżającego się porodu, a tu nic. Idealnie dla mnie byłoby urodzić w 38+0 mały już według mojego lekarza jest duży i bezpieczny, ale na poród się nie zapowiada. No więc sam zdecyduje, kiedy zechce wyjść
Też mam dosyć tej ciąży, ale wiesz może być tak że ja szybciej urodzę mając wg wtorkowej wizyty szyjkę i brak rozwarcia niż Ty z czopem. Tak to już jest, nie znasz dnia i godziny, ale trzymam kciuki byś już dłużej czekać nie musiała. -
nick nieaktualnyJa mam nadzieję urodzić najdalej w 38 tyg. Lubię czuć ruchy, ale już mnie to męczy. Wczoraj próbowalam kucnąć,żeby coś sięgnąć i jak mnie złapał skurcz z bólem, to 5 min siedziałam na podłodze i myślałam,że się nie podniosę. Mój maż się wystraszył, powiedział,że zbladłam. Ja już nie mam siły w tej ciąży chodzić. Pomijajac,że magazynuje mi sie woda i jestem coraz cięższa, mimo,że po ubraniach tego jakoś nie czuje. Jest mi już źle. Spi mi sie źle. Czasem gorzej oddycha. Mam dość latania co chwilę do toalety, a jeszcze ostatnio chce mi się pić na okrągło jak w pierwszym trymestrze. Naprawdę liczę na to,że jak pójdę tego 24 listopada do gina, to mi powie,że poród już blisko.
Nola lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:przytyłam kolejny kilogram, łącznie +7,5 i od wczoraj naprawdę czuję to w stawach: biodra i kolana odpadają
to się ciesz, ja mam ciągle -1 kg na koncie, ale 9 kg na plus, a są dziewczyny co przytyły ponad 20 -
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Ja mam posterisan na hemoroidy i nie działa. te procti glyvenol czy hemolan działają?
-
U mnie też hemoroid pojawia się i znika- ale nic na szczęście mnie nie boli. W sumie nic nie stosowałam- staram się pić duuuużo, duuużo wody żeby było łatwiej się wypróżnić- choć raczej z tym nie mam problemu bo z 3 razy dziennie, jestem ciekawa skąd to się bierze...;/
-
Czesc czesc
Lady ze mnie już i górą i dołem leci. Cała ciąże mam biegunkę a wymioty dopiero teraz się pojawiły nawet mdłości na początku nie było.
Nie śpie od 3 śniło mi się że urodziłam bliźniaki i to dwie dziewczynki !!!! Wstałam cała spocona i zdyszana. Dobrze ze mam jeszcze kartonik z ubrankami różowymi wrazie czego w szafie.
Pytanie dlaczego ktoś chce urodzić w 38 tygodniu hmmm bo już można dziecko w pełni donoszone jest. Przecież mozna rodzic dwa tygodnie szybciej i dwa tygodnie pozniej od daty porodu.Nola lubi tę wiadomość
-
Zawsze moim marzeniem bylo - byc w ciazy- teraz wiem, ze chodzilo mi o zostanie mama
W ciąży fajnie bylo do 34, teraz z każdym dniem jest gorzej. Wszystko juz mnie boli : stawy w rekach i kolanach (tylko +3 kg), brzuch. Plus coraz większe nerwy.
Tez chciałbym urodzic w skonczonym 38tc.
Nola lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyMaz wczoraj poskladal lozeczko stoi kolo loxka i snilo mi sie ze mala juz na swiecie ze lezyny z nia w lozki. Dzisiaj ogarnela mnie panika, ze bie jestem gotoea jeszcze a zostal miesiac :o caly czas jeczalam ze to sie dluzy a teraz sie obawiam ze za szybko :p
-
nick nieaktualnyNo mój maż się mnie pyta, czy na pewno chce 2 dziecko Widzi moją męczarnie. powiedziałam,że tak. Mimo wszystko. No cóż na to poradzić, żeby zostać mamą trzeba trochę pocierpieć. A ja chce się poczuć jak ja (mniej więcej), to niech sobie przyczepi 5l, pełną butlę do brzucha i chodzi z nią 24h i niech się stara normalnie funkcjonować
-
Kamcia1988 wrote:U mnie też hemoroid pojawia się i znika- ale nic na szczęście mnie nie boli. W sumie nic nie stosowałam- staram się pić duuuużo, duuużo wody żeby było łatwiej się wypróżnić- choć raczej z tym nie mam problemu bo z 3 razy dziennie, jestem ciekawa skąd to się bierze...;/
-
Ja dalej odliczam każdy dzień do terminu- i nie mogę się doczekać ale niech mała siedzi do skończonego 38 tc-
Poza tym zaczęłam w końcu prać i 4 pralka już leci- praktycznie wszystkie ciuszki będą wyprane- zostaną kocyki, ręczniczki, pieluszki, pościele- jest tego trochę.
Wypadało by się też powoli zacząć pakować... -
emikey wrote:Położna mi powiedziała, że to przez nacisk dziecka. Ale przez to, że doświadczylam pojawienie się hemoroida to już jestem pewna, że podczas porodu mi też wylezie
-
Discret wrote:Pytanie dlaczego ktoś chce urodzić w 38 tygodniu hmmm bo już można dziecko w pełni donoszone jest. Przecież mozna rodzic dwa tygodnie szybciej i dwa tygodnie pozniej od daty porodu.
Amus87, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Kamcia1988 wrote:Mojej siostrze powyłaziły w trakcie porodu... to jest dopiero wysiłek i też się w razie co nastawiam, ze może tak być... Sis nie mogła się długo załatwić- musiała brać "wybuchowe" czopki, a wybuchowe dlatego, że jak włożyła to parę minut i wystrzał
-
Mnie też nie boli ale go czuje jak się podcieram i mnie to wkurza. Ja stosuje i maść i czopki ale tak myślę, że jeśli to przez nacisk to pewnie nic to smarowanie nie da.
Bardzo wam współczuję, że wam tak źle. Mi oczywiście też jest ciężko, nie mogę oddychać, kiepsko sypiam i szybko się męczę ale w życiu nie chcę urodzić przed terminem. Marzy mi się poród w 40-41tc. Ale ja mam bezproblemowa ciążę, jestem cały czas aktywna i przytylam dk tej pory tylko 7kgemikey, Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Nie do końca. Mózg dziecka jest w pełni ukształtowany w 39. Do tego dzieci rozwijają się różnie i czasem USG daje mylne obliczenia nie tylko co do wagi. Ok 2 tyg może być rozbieżnośc. Rodzac w 38 może się okazać, że dziecko jest rozwinięte na poziomie 36. I mimo, że uznawane za noworodka jest faktycznie wczesniakiem. Ostatnio czytałam artykuł o tym poparty opiniami naukowców z USA.
Szczesliwa_mamusia wrote:No mój maż się mnie pyta, czy na pewno chce 2 dziecko Widzi moją męczarnie. powiedziałam,że tak. Mimo wszystko. No cóż na to poradzić, żeby zostać mamą trzeba trochę pocierpieć. A ja chce się poczuć jak ja (mniej więcej), to niech sobie przyczepi 5l, pełną butlę do brzucha i chodzi z nią 24h i niech się stara normalnie funkcjonować
-
Moja gin ostatnio co wizytę marudzi, że jej córka stwierdziła "dlaczego nikt nie mówi, że po porodzie to się dopiero zaczyna"; coś w tym musi być
niech sobie siedzi ile potrzebuje, ja akurat nie przenoszę, bo mi nie pozwolą z cukrzycą i clexanem, tyle wytrzymałam, to te 4 tygodnie dam radę
bo ja równo za 4 tygodnie będę szła do szpitala...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019